- Jesteśmy na półmetku budowania nowego zespołu. Z kilkoma zawodniczkami trwają jeszcze rozmowy, inne mają jeszcze ważne kontrakty w innych klubach i nie możemy ogłosić ich przejścia do naszego. O transferach informujemy na bieżąco - myślę, że już niedługo usłyszymy o kolejnym bardzo ciekawym - tak podsumowuje sprawę transferów Jacek Grabowski, Prezes Zarządu Impel Volleyball S.A.
- Kadra na przyszły sezon będzie silna i jest budowana z pomysłem. To na pewno połączenie doświadczenia z młodością - bo takie dawało dotychczas najlepsze rezultaty - dodaje Grabowski. Z wrocławskim klubem łączone są nazwiska wielu bardzo dobrych siatkarek. Czy spekulacje okażą się prawdą?
SevenUP wrote:Skąd Sopot chce wziąć nagle 2 dobre przyjmujące !?
Artek1967 wrote:phil z tą kopalnia to przesadziłeśprzyjęcie nie jest moze jej ulubiona pozycja, tym niemniej trochę juz pograła na tej pozycji w Baku, i ogarniała sie przyzwoicie. Aczkolwiek zdecydowanie lepiej idzie Kasi na prawym. Może Impel chce miec ta pozycje obsadzona bardziej jak Chemik (Bielica+Kowalińska) niz jak Budowlani (Popovic i nic)
SevenUP wrote:Duże rozczarowanie.
Camillo Marcotti wrote:Kaczorowska jest jaka jest, ale niby jaką lepszą Polkę mógł Sopot skombinować? Grunt, żeby koło Klaudii stała jakaś sensowna siatkarka.
Myślę, że istnieje duża szanse, że Katie Carter zagra w Dąbrowie o ile zostanie w Polsce. Ciekawe co z Pauliną Maj, no i może Grejman trochę pogra.W sezonie 2015/2016 w rozgrywkach ORLEN Ligi, Pucharu Polski oraz Pucharu CEV zespół Polskiego Cukru Muszynianka Muszyna będą reprezentować:
Rozgrywające: Julia Milovits (Węgry, poprzedni klub: Crvena Zvezda Belgrad), Karolina Szczygieł (Młoda Liga Kobiet)
Przyjmujące: Natalia Kurnikowska, Karolina Ciaszkiewicz-Lach, Natalia Skrzypkowska (Budowlani Łódź), Anna Grejman (Impel Wrocław)
Atakujące: Marta Drpa (Serbia, Spartak Subotica), Kinga Hatala
Środkowe: Maja Savic (Serbia, Partizan Vizura), Sylwia Pelc (BKS Aluprof Bielsko-Biała), Justyna Sosnowska
Libero: Izabela Śliwa (VT Aurubis Hamburg)
Maja Savić, wielokrotna mistrzyni Danii i Czarnogóry.
Camillo Marcotti wrote:Dziwi mnie trochę zakontraktowanie kompletnie anonimowych (przynajmniej dla mnie, ale podejrzewam, że dla większości również) zawodniczek zagranicznych, a zakupienie 4 całkiem dobrych polskich przyjmujących. To już nie lepiej było zbudować fajną szóstkę i uzupełnić juniorkami?
Podobnież chodzi o Carolinę Costagrande, ale póki nie jest to oficjalne nie ma się co napalaćSkrzypek wrote:Transfer Mileny Radeckiej potwierdzony przez Impel Wrocław! Będzie gwiazdorsko nad Odrą. To nie jest koniec. Kolejne wielkie nazwiska zagoszczą w Orlen Lidze oraz jedno z największych w ostatniej dekadzie we Wrocławiu.
Śledźcie, zachęcam (!): https://twitter.com/goimpelwroclaw
SevenUP wrote:Podobnież chodzi o Carolinę Costagrande, ale póki nie jest to oficjalne nie ma się co napalaćSkrzypek wrote:Transfer Mileny Radeckiej potwierdzony przez Impel Wrocław! Będzie gwiazdorsko nad Odrą. To nie jest koniec. Kolejne wielkie nazwiska zagoszczą w Orlen Lidze oraz jedno z największych w ostatniej dekadzie we Wrocławiu.
Śledźcie, zachęcam (!): https://twitter.com/goimpelwroclaw
Return to Liga Siatkówki Kobiet
Users browsing this forum: No registered users and 3 guests