andrevb napisał(a):Czyli Świderski już w pełni zdrowy?
Aliassy napisał(a):...
w 4 secie sie przestraszyłam, że Drzyzga doznał jakiejś kontuzji kolana, jak na niego Rucek naskoczył.
z bliska to nie fajnie wyglądało,a miejscówkę miałam za ławką![]()
andrevb napisał(a):Czyli Świderski już w pełni zdrowy?
Roan napisał(a):
Nie oglądałem meczu, ale coś mi się wydaje że jak ruciak nie dostanie jakieś porządnej kary od ligi za to niebezpieczne zagrania, to w końcu ktoś mu nogę podłoży i będzie smród... ale u nas jak zwykle póki nic się nie stało wszyscy mają to gdzieś....
Roan napisał(a):Nie oglądałem meczu, ale coś mi się wydaje że jak ruciak nie dostanie jakieś porządnej kary od ligi za to niebezpieczne zagrania, to w końcu ktoś mu nogę podłoży i będzie smród... ale u nas jak zwykle póki nic się nie stało wszyscy mają to gdzieś....
Nagor napisał(a):Póki przepisy na to pozwalają, Ruciak nie powinien zawracać sobie tym głowy, taka jest prawda. Niech zrobią absolutny zakaz przekraczania linii środkowej bez względu czy stopa trzyma z nią kontakt czy nie, będzie bezpiecznie.
emi505 napisał(a):Roan napisał(a):Nie oglądałem meczu, ale coś mi się wydaje że jak ruciak nie dostanie jakieś porządnej kary od ligi za to niebezpieczne zagrania, to w końcu ktoś mu nogę podłoży i będzie smród... ale u nas jak zwykle póki nic się nie stało wszyscy mają to gdzieś....
Niestety to prawda. Ruciak stwarza ogromne niebezpieczeństwo dla zawodników po drugiej stronie siatki (przykład: Dawid Murek). Dopóki on nie złapie jakiejś kontuzji przez to jego lądowanie za środkową linią, to nie ma co liczyć na to, że się opamięta. Jest jeden plus dla jego osoby w tej sytuacji: Przeciwnicy mogą bać się skakać do bloku przy jego ataku i robić to nadzwyczaj ostrożnie, dzięki czemu Ruciak będzie swobodniej atakował.
PVD90 napisał(a):Mam pytanie, jaka była wczoraj najszybsza zagrywka Wlazłego? Bo Swędrowski jeśli dobrze usłyszałem mówił 121km/h, natomiast Iwańczyk z Wójtowiczem gadali coś o 124km/h.
Edyta napisał(a):emi505 napisał(a):Roan napisał(a):Nie oglądałem meczu, ale coś mi się wydaje że jak ruciak nie dostanie jakieś porządnej kary od ligi za to niebezpieczne zagrania, to w końcu ktoś mu nogę podłoży i będzie smród... ale u nas jak zwykle póki nic się nie stało wszyscy mają to gdzieś....
Niestety to prawda. Ruciak stwarza ogromne niebezpieczeństwo dla zawodników po drugiej stronie siatki (przykład: Dawid Murek). Dopóki on nie złapie jakiejś kontuzji przez to jego lądowanie za środkową linią, to nie ma co liczyć na to, że się opamięta. Jest jeden plus dla jego osoby w tej sytuacji: Przeciwnicy mogą bać się skakać do bloku przy jego ataku i robić to nadzwyczaj ostrożnie, dzięki czemu Ruciak będzie swobodniej atakował.
Uważam, że przesadzacie. Teraz non stop tylko się jeździ po Ruciaku, jakby inni tego nie robili. Np. Kubiak, który tak się na Ruciaka obraził, że mu po meczu ręki nie podał, a sam też ciągle to robi. Wczoraj sytuacja była taka, że obaj nadepnęli linię po równo - I Drzyzga i Ruciak, co jak byk pokazała powtórka, ale to stopa Ruciaka była na wierzchu, więc to on był zagrożony kontuzją a nie Fabian.
Roan napisał(a):Chyba w zbyt wielu takich zdarzeniach Michał bierze udział, przypadek...?
Edyta napisał(a):Roan napisał(a):Chyba w zbyt wielu takich zdarzeniach Michał bierze udział, przypadek...?
Uważam, że po wypadku z Murkiem wszyscy zwracają na niego uwagę bardziej niż na innych. Najlepszy przykład to wczorajsza sytuacja. Spadł na nogę Drzyzgi, który nadepnął linię, a wszyscy tutaj się rzucili na Ruciaka. Nie mowię, że Ruciakowi to się nie zdarza, ale nie przesadzajcie, bo wyolbrzymiacie temat w stosunku do jego osoby.
Edyta napisał(a):Jarosz prawie nie dostaje sytuacyjnych, a Ruciak i Idi się męczą. Przecież od takich piłek jest atakujący! W końcu Jarosz raz dostał to nie skończył bez bloku i szybka kontra... Przy setowej - pół kilometra otwartej prostej a on bije na pałę po ciasnym skosie gdzie są ręce samotnego Winiarskiego.
Ręce opadają. Szkoda mi Jarosza, bo non stop jest bardzo krytykowany, ale niestety bez choćby jednego kilera na skrzydle Zaksa nic nie ugra w tym sezonie. Co z tego że Jarosz ma jeden mecz dobry skoro następny taki jak dziś.
Qiub napisał(a):Dziwne, ze komentatorzy polsatu i sedziowie nie skakali w koleczku z zawodnikami skry.
Qiub napisał(a):Dziwne, ze komentatorzy polsatu i sedziowie nie skakali w koleczku z zawodnikami skry.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości