kibic_siatki napisał(a):Jak na razie zmiany jakie się dokonały ponad rok temu w bułgarskiej reprezentacji, nie wychodzą im na dobre. Jak na ME znowu załapią czołówkę w postaci 4, to chyba się załamią. Przyszło kilku nowych ciekawych zawodników np. Bratojew na rozegraniu, natomiast stratę na przyjęciu Kazijskiego trudno załatać. Włosi w tym turnieju byli jacyś tacy przygaszeni- poprawna gra wystarczyła do dwukrotnego ogrania Bułgarów i medalu LŚ.
OlaMleko napisał(a):Wiecie, co mnie jeszcze wkurza? Że pan Bosek przenigdy nie powie słowa "Igrzyska", tylko zawsze "Olimpiada", a to przecież nie to samo...
Zespół, który dwa lata temu i przed rokiem grał bardzo dobrze, teraz stracił to przekonanie. Od porażki w igrzyskach olimpijskich w Londynie gdzieś te mechanizmy się zatarły – uważa Ryszard Bosek, który jako zawodnik zdobywał złote medale IO w Montrealu w 1976 roku i MŚ dwa lata wcześniej.
OlaMleko napisał(a):Madlark, moim zdaniem to mogło być po prostu zredagowane, bo ja się opieram na jego wypowiedziach w studiu. To nie jest oczywiście sprawa życia i śmierci, ale troszkę drażni
Bardzo słusznie, że mówimy mistrz olimpijski a nie mistrz igrzysk olimpijskich, dlatego, że podczas igrzysk zdobywa się tytuł uprawniający do noszenia (używania) go w czasie całej następującej po tych igrzyskach olimpiady - czyli przez cztery lata.madlark napisał(a):...Można przymknąć oko dla trzykrotnego olimpijczyka (uczestnika IO)![]()
To chyba taki skrót myślowy. W końcu akceptujemy jak ktoś mówi mistrz olimpijski zamiast mistrz IO.
dreamer napisał(a):Bardzo słusznie, że mówimy mistrz olimpijski a nie mistrz igrzysk olimpijskich, dlatego, że podczas igrzysk zdobywa się tytuł uprawniający do noszenia (używania) go w czasie całej następującej po tych igrzyskach olimpiady - czyli przez cztery lata.madlark napisał(a):...Można przymknąć oko dla trzykrotnego olimpijczyka (uczestnika IO)![]()
To chyba taki skrót myślowy. W końcu akceptujemy jak ktoś mówi mistrz olimpijski zamiast mistrz IO.
Hahaha... ciekawa nocna dyskusja, ale i pouczająca.
Lepsza ta dyskusja na razie niż mecz.
dreamer
OlaMleko napisał(a):Dobra nasza, usłyszymy jeszcze hymn Rosji tej nocy
Streeter napisał(a):OlaMleko napisał(a):Dobra nasza, usłyszymy jeszcze hymn Rosji tej nocy
Niech najpierw Rosja wygra jeszcze dwie partie, nie takie mecze i wyniki sie odwracaly.
EDIT: Co Spiridonov tam ma w tym napoju, ze takie miny robi?![]()
____
Przepraszam za brak polskich znakow, ale pisze z urzadzenia, na ktorym ich nie mam.
Streeter napisał(a): Co Spiridonov tam ma w tym napoju, ze takie miny robi?![]()
sb.slav napisał(a):Muserski rządzi na siatce - wciąga nosem nawet takich zawodników jak Lucas, przy naszych drewnianych kołkach byłaby rzeź niewiniątek.
OlaMleko napisał(a):Muserski jest po prostu wspaniały. Z innych środkowych to tylko Simon mi tak bezgranicznie imponował. Poza tym, Rosjanin wydaje się być bardzo sympatycznym człowiekiem, takie mam wrażenie.
madlark napisał(a):Ktoś mi przypomni, kiedy ostatnio Brazylia dostała 3:0?
Streeter napisał(a):No i mamy 2:0, Rosjanie oddali juz blisko seta, a mimo to prowadza wyraznie. Kibicuje w tym meczu Rosji, ale cos mi mowi, ze nie bedzie 3:0.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość