Telewizja Polsat pokaże w 2015 i 2017 roku mistrzostwa Europy w siatkówce mężczyzn i kobiet. Nadawca nabył prawa na wyłączność i na wszystkich polach eksploatacji – telewizji i internecie.
Dopiero 3 grudnia br. zaczną obowiązywać przepisy, zgodnie z którymi mecze z udziałem Polaków na mistrzostwach świata i Europy, w tym eliminacyjne, trzeba będzie transmitować w bezpłatnej telewizji ogólnopolskiej.
TVP żąda unieważnienia przetargu i grozi PZPS sądem. Telewizja Polska uważa, że została z przetargu bezprawnie wykluczona. TVP chce unieważnienia umowy Polskiego Związku Piłki Siatkowej z Polsatem, w przeciwnym wypadku pozwie PZPS do sądu.
Murilo0 wrote:Przesada. I liga w TVP jest transmitowana nie gorzej niż w Polsacie. Studio przedmeczowe, profesjonalny komentarz bez "żarcików" Wanio i plątającego się w swoich wywodach Mazura.
maciek77 wrote:pamiętam ME bodaj w 2007r w Rosji i raczej nie chciałbym tego jeszcze raz przeżyć
Finał... Na ME 2005 wszystkie mecze fazy medalowej pokazali, pamiętam jak dziś...Chal wrote:maciek77 wrote:pamiętam ME bodaj w 2007r w Rosji i raczej nie chciałbym tego jeszcze raz przeżyć
A ja chciałbym znowu przeżyć turniej, w którym wszystkie mecz Polaków, ale też finał bez ich udziału lecą w otwartych kanałach. Tak, pamiętam, że mecz o złoto został przerwany Teleexpressem, co było kompromitacją, ale dalej uważam, że lepiej tak, niż wcale.
Murilo0 wrote:Przesada. I liga w TVP jest transmitowana nie gorzej niż w Polsacie. Studio przedmeczowe, profesjonalny komentarz bez "żarcików" Wanio i plątającego się w swoich wywodach Mazura.
akukuk wrote:Murilo0 wrote:Przesada. I liga w TVP jest transmitowana nie gorzej niż w Polsacie. Studio przedmeczowe, profesjonalny komentarz bez "żarcików" Wanio i plątającego się w swoich wywodach Mazura.
A jak dla mnie transmisje Plusligi w Polsacie zdecydowanie przewyższają transmisje I ligi. Te w TVP Sport mnie osobiście niczym nie zachęcają. Komentarz jest rzeczowy, owszem, ale przy tym zwyczajnie nudny i zazwyczaj jest tak, że w pewnym momencie przestaję go słuchać. W mojej opinii ci panowie mówią jakoś mało interesująco, monotonnie i bez wyrazu. Do tego sama jakość relacji łącznie z szczegółowymi powtórkami akcji, szata graficzna, wspomniany już komentarz - wszystko to przemawia na korzyść Polsatu. I to zdecydowanie.
akukuk wrote:Murilo0 wrote:Przesada. I liga w TVP jest transmitowana nie gorzej niż w Polsacie. Studio przedmeczowe, profesjonalny komentarz bez "żarcików" Wanio i plątającego się w swoich wywodach Mazura.
A jak dla mnie transmisje Plusligi w Polsacie zdecydowanie przewyższają transmisje I ligi. Te w TVP Sport mnie osobiście niczym nie zachęcają. Komentarz jest rzeczowy, owszem, ale przy tym zwyczajnie nudny i zazwyczaj jest tak, że w pewnym momencie przestaję go słuchać. W mojej opinii ci panowie mówią jakoś mało interesująco, monotonnie i bez wyrazu. Do tego sama jakość relacji łącznie z szczegółowymi powtórkami akcji, szata graficzna, wspomniany już komentarz - wszystko to przemawia na korzyść Polsatu. I to zdecydowanie.
madlark wrote:W Sportklubie Małolepszy z Romanem całkiem sensownie komentują włoską.
StanLee wrote:madlark wrote:W Sportklubie Małolepszy z Romanem całkiem sensownie komentują włoską.
Zna ktoś kogoś, kto zna kogoś, kto ma znajomego, który wie o siatkówce mniej niż Małolepszy?
StanLee wrote:Zna ktoś kogoś, kto zna kogoś, kto ma znajomego, który wie o siatkówce mniej niż Małolepszy?
pewniak wrote:Porównanie nieporównywalnego. I liga przy swojej oglądalności jest robiona "po kosztach" więc nie ma się co dziwić, że nie ma fajerwerków. Nie wiemy jak TVP pokazywałaby Plus Ligę.
StanLee wrote:madlark wrote:W Sportklubie Małolepszy z Romanem całkiem sensownie komentują włoską.
Zna ktoś kogoś, kto zna kogoś, kto ma znajomego, który wie o siatkówce mniej niż Małolepszy?
akukuk wrote:Ja naprawdę nie wiem co musiałby robić Polsat, aby większość zadowolił. Moim zdaniem wszystko to, co robi obecnie biorąc pod uwagę kwestie techniczne, stoi na bardzo wysokim poziomie.
akukuk wrote:Ale czy taki Swędrowki czy Drzyzga musi specjalizować się w tej włoskiej lidze? Czy jego praca tego wymaga? I nie róbmy z nich takich laików, bo coś tam o tych zawodnikach jednak wiedzą.
Edyta wrote:Może panowie wychodzą z założenia, że ludyczno-festynowy model "kibicowania" narzucony przez panów K+M (wsparty przez nastoletnie hotki, którym też nie o siatkówkę chodzi) gromadzi ludzi o określonych wymaganiach (a raczej ich braku) i że polscy kibice nie mają potrzeb poznawczych. W tej sytuacji nie podejmują tego próżnego wysiłku
madlark wrote:akukuk wrote:Ja naprawdę nie wiem co musiałby robić Polsat, aby większość zadowolił. Moim zdaniem wszystko to, co robi obecnie biorąc pod uwagę kwestie techniczne, stoi na bardzo wysokim poziomie.
Magazyn? A to czego nie robi?
Edyta wrote: Oni nie mają o niej bladego pojęcia. Nie chodzi o żadną specjalizację tylko o jakąkolwiek orientację. Nie tylko o włoskiej lidze. Oni nic nie wiedzą o niczym poza Plusligą i rozgrywkami reprezentacyjnymi, w których uczestniczy Polska.
Return to Polskie reprezentacje
Users browsing this forum: No registered users and 9 guests