siatka1987 wrote:Gdyby tak oceniać E. N'gapetha to jego gra jest cała w błędach
Bo jest. Gdyby nie to, pewnie byłby najlepszym siatkarzem na świecie.
siatka1987 wrote:Gdyby tak oceniać E. N'gapetha to jego gra jest cała w błędach
Chal wrote:siatka1987 wrote:Gdyby tak oceniać E. N'gapetha to jego gra jest cała w błędach
Bo jest. Gdyby nie to, pewnie byłby najlepszym siatkarzem na świecie.
majka86 wrote:nie mam siły oglądać tych chłopcząt naszych
StanLee wrote:Argentyna jest najlepszym przykładem, jak nie należy przywiązywać dużej miary do tych młodzieżowych medali...
Jak w każdy sporcie przejście z juniora do seniora to trudna sprawa i jednym się udaje, a drugim nie. U jednych dobre wyniki w młodzieżowych rozgrywkach przekładają się na dobrą grę w seniorach, a u drugich nie.
StanLee wrote:Jak w każdy sporcie przejście z juniora do seniora to trudna sprawa i jednym się udaje, a drugim nie. U jednych dobre wyniki w młodzieżowych rozgrywkach przekładają się na dobrą grę w seniorach, a u drugich nie.
Ja myślę, że to wcale nie ma żadnego elementu losowości, na zasadzie, że jednym się może udać, a drugim nie, bo junawet w tak młodym wieku widać, kto ma jakie predyspozycję do gry w profesjonalnej siatkówce. Oczywiście, przebieg kariery tych wszystkich siatkarzy (poza Amerykanami), ich ewentualny progres, jest bardzo trudny do przewidzenia, ale jeżeli zawodnik, jak np. nasz Fornal, ma przyjęcie, blok, obronę, świetne warunki fizyczne i bardzo wszechstronny atak, to te oczekiwania wobec niego można mieć bardzo duże. Bo jak byśmy mniej więcej ustalili czysto siatkarskie wymagania do grania na naprawdę poważnym poziomie, to on ma potencjał żeby je wszystkie spełnić - pewnie to dalej mało, by jednoznacznie tą przyszłość mu przewidywać, ale też wystarczająco dużo, by czymś ten optymizm poprzeć.
![]()
kanimo wrote:We wspomnianej druzynie MEK poza Janeczkiem i Kaminskim bylo paru zawodnikow. Wybranie tylko nazwisk 2 poprzednich jest rodzajem manipulacji.
kanimo wrote:A grali w tamtej druzynie: Kurek, Jarosz, Bartman, Lomacz.
4 zawodnikow w doroslej reprezentacji to sporo.
LIBERO5 wrote:Proszę podajcie jeszcze link na mecz Iran Rosja
Return to Polskie reprezentacje
Users browsing this forum: No registered users and 4 guests