Chal wrote:Jest Markin czy Ilinych, a nie ma Kliuki :|
Noworoczny wrote:A to pokazuje jaką potęgą jest Związek Radziecki. Jeden kontuzjowany obcokrajowiec i domek z kart się wali.
volleyballmanager wrote:Noworoczny wrote:A to pokazuje jaką potęgą jest Związek Radziecki. Jeden kontuzjowany obcokrajowiec i domek z kart się wali.
A moge wymagac od ciebie troche wiecej jesli nie lubienia to chociaz szacunku dla druzyny ktora jest aktualnym mistrzem olimpijskim mistrzem Europy i zwyciezca PS a w klubowej siatkowce conajmniej paru jej zawodnikow przyynajmniej dwukrotnie wygrywalo li tylko sama LM a i inne puchary europejskie? A moze to juz przekracza mozliwosci kogos kto nabił na tym forum ponad 2 tysiace postow wiec jakas wiedza siatkarska powinien sie charakteryzować?
Noworoczny wrote:volleyballmanager wrote:Noworoczny wrote:A to pokazuje jaką potęgą jest Związek Radziecki. Jeden kontuzjowany obcokrajowiec i domek z kart się wali.
A moge wymagac od ciebie troche wiecej jesli nie lubienia to chociaz szacunku dla druzyny ktora jest aktualnym mistrzem olimpijskim mistrzem Europy i zwyciezca PS a w klubowej siatkowce conajmniej paru jej zawodnikow przyynajmniej dwukrotnie wygrywalo li tylko sama LM a i inne puchary europejskie? A moze to juz przekracza mozliwosci kogos kto nabił na tym forum ponad 2 tysiace postow wiec jakas wiedza siatkarska powinien sie charakteryzować?
Jak chodzi o liczbę postów, to nawet w stopce miałem napisane, że zostały "nabite" przy okazji typerów. Jeśli jest administracyjna możliwość obcięcia ze 2k to niech to ktoś zrobi (-:
Na czym ten szacunek ma polegać? Kolos na glinianych nogach. Bez naturalizowanych zawodników byłby w drugiej dziesiątce rankingu. Już nie piszę o tych, którzy nie zabierają limitu, ale ich legendarne problemy z obcokrajowcami na pozycjach 1-4 pokazują ich "potęgę".
Na Katar się wszyscy zżymaliśmy a w Rosji ma mi to nie przeszkadzać?
(A finał igrzysk wygrał Rosji Ukrainiec przy wydatnej pomocy Uzbeka, wybranego potem sportowcem roku w Rosji:)
Z reprezentacji kobiet wyjmijcie Białorusinkę i Ukrainkę i zobaczcie, wiele będzie warta (-:
Murilo0 wrote:Powszechnie panuje na tym forum opinia, że Rosjanie mają słabych przyjmujących. Jednak gdyby dokładnie przeanalizować ich problem można dojść do wniosku, że nie jest problemem brak klasowych zawodników na tej pozycji, ale ich nadmiar. W mojej ocenie to nadmierna rotacja sprawia, że przyjmujący są niezgrani ze sobą i całościowo średnio to wygląda. Na ten moment fakty są takie, że do podstawowego składu reprezentacji Polski załapałoby się przynajmniej 4 rosyjskich przyjmujących. Jedynym polskim przyjmującym, który miałby szanse załapać się do składu meczowego Rosjan byłby Mika, a i tak nie można by z pewnością stwierdzić, czy na treningach okazałby się lepszy od takiego Sawina, czy Ilinycha. Na miejscu Woronkowa konsekwentnie postawiłbym na Biriukowa i Siwożelca w pierwszym składzie i Sawina z Ilnychiem na rezerwie. Jestem przekonany, że przyniosłoby to znacznie lepsze rezultaty niż obecne żonglowanie pięcioma zawodnikami, gdzie żaden praktycznie nie gra dwóch meczów w szóstce z rzędu.
Chal wrote:Nie wiadomo, czy Mika lepszy od Ilinycha/Sawina?
Chal wrote:Tak jakby w klubie Ilinych czy Sawin pokazywali coś więcej. Z jednej strony czytam, że Nowakowski to trzeci najlepszy środkowy świata, z drugiej, że Mika mógłby nie łapać się do rosyjskiej kadry. Ja nie rozumie
Mateusz1993 wrote:A na koniec, zgodzę się z Murilo0, że mógłby Voronkov trochę się ogarnąć i pograć więcej jednym zestawem przyjmujących, też wskazałbym Siwy-Birjukow.
ciorny17 wrote:Mateusz1993 wrote:A na koniec, zgodzę się z Murilo0, że mógłby Voronkov trochę się ogarnąć i pograć więcej jednym zestawem przyjmujących, też wskazałbym Siwy-Birjukow.
Tak to już jest, że jeden trener rotuje (Woronkow) i ma się do niego pretensje, a drugi trener nie rotuje (Antiga) i też się ma do niego pretensje.
Znając podejście Rosjan nie chcę mi się wierzyć, że po obojętnie jakim wyniku w LŚ Andriej wyleci. Może on specjalnie chcą spaść dywizję niżej żeby w roku olimpijskim z ogórkami grać? Tylko z drugiej strony jak to by się miał od kwalifikacji olimpijskiej. Z pewnością priorytetem jest PŚ i wywalczenie miejsca na IO i my sobie możemy tutaj debatować nad niżem formy Rosjan, a oni i tak będą robić swoje. Jeszcze wracając do tych przyjmujących. Na moje oko wygląda to tak, że ciągle szukają optymalnego rozwiązania. Birjukow wydawał mi się naturalnym zastępcą Tietuchina, ale tak jak wspominaliście, że na kadrze to Denis ostatnio w formie był jakieś 3 lata wstecz.
Mateusz1993 wrote:A czytałeś wgl mojego posta czy wyrwałeś tylko fragment?
Nie było moim zamiarem krytykowanie Voronkova. A pogranie trochę więcej jednym zestawem wcale nie sugeruje braku rotacji.
(...)
A co do krytykowania trenera co nie robi zmian (w domyśle Antiga), to akurat po masie postów krytykujących, napisałem posta na ten temat w obronnym tonie, więc jak to do mnie było ten zarzut to nietrafiony.
ciorny17 wrote:Mateusz1993 wrote:A czytałeś wgl mojego posta czy wyrwałeś tylko fragment?
Tak, czytałem. Chodziło mi głównie o tą kwestię zacytowaną przeze mnie.Nie było moim zamiarem krytykowanie Voronkova. A pogranie trochę więcej jednym zestawem wcale nie sugeruje braku rotacji.
(...)
A co do krytykowania trenera co nie robi zmian (w domyśle Antiga), to akurat po masie postów krytykujących, napisałem posta na ten temat w obronnym tonie, więc jak to do mnie było ten zarzut to nietrafiony.
Zarzut nie był do Ciebie. Chodziło mi o przedstawienie poniekąd komizmu sytuacji, w której jeden trener musi szukać optymalnego rozwiązania, a drugi jak znalazł to rozwiązanie to nie zamierza go nawet zmieniać. Woronkow jest w trudnej sytuacji. Jeśli nie wykrystalizuje mu się podstawowa para przyjmujących to może obudzić się z ręką w nocniku. Przedstawiona przez Ciebie wyżej analiza poszczególnych zawodników pokazuje, że tam w parze praktycznie każdy może grać z każdym i brak nawet takiego jednego pewniaka mocno odbija się na wynikach w LŚ. Co do prowadzenia zespoły przez Antige już o tym wspominałem w innym dziale i mam bardzo ruchomy stosunek co do tej kwestii.
Return to Reprezentacje innych państw
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest