przez lipton » 5 wrz 2016, o 12:10
A to ciekawe, bo Grzesiek z Mariuszem najpierw doznali porażki z Bartkiem i Piotrkiem, a w meczu o awans do czwórki, dopiero po tie-breaku i to zakończonym na przewagi 17:15 wygrali z Maćkami Kosiakiem i Rudolem. W samym finale w pierwszym secie również rywale postawili im twarde warunki, więc wcale nie było tak łatwo.
Również w półfinale można mówić o niespodziance, bo duet Kantor/Łosiak (moim zdaniem główni faworyci do złota, przegrali tylko jeden mecz) przegrał z Michałem Brylem i Kacprem Kujawiakiem. Także nie wiem czy można tu mówić o przewidywalności.
Podobnie jak w roku poprzednim, trochę prywaty z mojej strony. Wielkie gratulacje dla Kasi i Michała, kolejny sezon z licznymi sukcesami, a wisienką na torcie drugie z rzędu srebra na MP. Osobiście mam nadzieję, że tegorocznymi wynikami Kasia przekona związkowych decydentów, że warto w nią inwestować i w przyszłym roku będzie mogła jeździć na World Toury, podobnie jak dwie pozostałe nasze żeńskie kadrowe pary, a nie tylko "od święta". Potencjał na pewno jest ogromny, bo 11 medali młodzieżowych ME i MŚ nie zdobyła chyba żadna inna zawodniczka w naszym kraju.
II liga siatkówki kobiet - treningi dla dzieci i młodzieży - Miejska Amatorska Liga Siatkówki -
http://laskovia.pl/