[ zamknij ]

Informacja o plikach cookies

Informujemy, że używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych techniologii w następujących celach: reklamowych, statystycznych oraz w celu umożliwienia logowania się w serwisie.

Te technologie mogą też stosować współpracujące z nami firmy badawcze, partnerskie oraz dostawcy aplikacji multimedialnych. W Twojej przeglądarce możesz zmieniać ustawienia dotyczące cookies. Informujemy jednak, że jeżeli to zrobisz, nie będziesz mógł w pełni wykorzystywać funkcjonalności serwisu.

Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących plików cookies oznacza, że akceptujesz umieszczanie cookies na twoim urządzeniu.

Volleyball Manager - darmowa gra komputerowa

Re: Volleyball Manager 2010

Postprzez osnazfsb » 30 sty 2011, o 15:16

Nie wiem jak to rozwiazemy szczerze mowiac bo trzeba bedzie mocno kombinowac.
Osobiscie nie wierze w to ze najmocniejsze kraje wycofaja sie z europejskich pucharow bo głownie krzycza tutaj polskie kluby ktore od 30 lat nic w Europie nie wygrały a reszta stawki siedzi duzo ciszej jesli Polska rzeczywiscie zamknie sie na europejskie puchary i zamknie lige to ja bym osobiscie wywalił Pluslige w grze z grona lig europejskich co by rozwiazało wiekszosc problemow a zamiast niej wstawił jako polska lige I lige z bardzo słabym rankingiem.
osnazfsb
 


Re: Volleyball Manager 2010

Postprzez puchacz » 31 sty 2011, o 19:02

Wiadomo coś o nowej bazie dannych. Prosze o odpowiedż. dzięki
Dziękuje Ci tato,że jestem Resoviakiem. Tylko SOVIA
puchacz
 
Posty: 5
Dołączył(a): 27 sty 2011, o 12:12
Lokalizacja: Poland[Wysoka]
Płeć: M

Re: Volleyball Manager 2010

Postprzez osnazfsb » 31 sty 2011, o 22:51

Ja bym proponował w takim wypadku przejrzec nasze forum a nie zadawac co chwile takie samo pytanie
Prace trwaja kiedy sie ukoncza nie wiadomo rozwiazalismy nasze problemy i teraz prace tocza sie w szybkim tempie.
osnazfsb
 

Re: Volleyball Manager 2010

Postprzez marcin_r » 4 lut 2011, o 19:44

Ostatnio pojawiło się pytanie o herby i tego typu dodatki do gry. Ponieważ wczesniej również padały pytania na ten temat postanowiłem stworzyć krótki przewodnik jak zrobić lub gdzie znaleźć grafikę do VM.

Więc najpierw link do tematu, w którym zawarte są instrukcję do stworzenia własnego pliku (jednak mało precyzyjne) oraz zebrane w 2008 roku zdjęcia, loga i herby. Na dalszych stronach tematu można znaleźć więcej dodatków jednak są one już dosć stare, zdecydowanie lepszą opcją jest stworzenie własnoręcznie tych rzeczy.
Oto i ten link: http://forum.e-siatka.pl/viewtopic.php?f=23&t=1123

A teraz przyszedł czas na instrukcję jak wykonać samemu zdjęcie zawodnika do VM.
1. Znajdź zdjęcie zawodnika, którego masz zamiar zrobić. Najlepiej na stronie klubu, w którym gra albo po prostu w internecie - twój wybór.
2. Zdjęcie pewnie będzie w złym rozmiarze i nie będzie pokazywało tylko twarzy. Czas je poprawić. Żeby lepiej wyglądało w mniejszym rozmiarze i nie rozciągało się, przytnij je trochę. Zrób tak żeby powstał kwadrat, na którym widać będzie dobrze twarz zawodnika i częsc jaka ma być na zdjęciu.
3. Zmień rozmiar zdjęcia.Zdjęcie musi mieć rozmiar 120x120.
4. Zmień format pliku na *.png lub *.bmp.
5. Zmień nazwę zdjęcia. Nazwa musi zawierać ID zawodnika oraz jego Imię i Nazwisko. Najprosciej jest wejsć w VM w profil zawodnika, najechać na puste miejsce między koszulką reprezentacyjną i opcjami po prawej stronie i przepisać jak ma nazywać się plik.
6. No i ostatnia częsć - trzeba wstawić zdjęcie zawodnika do odpowiedniego folderu. Wejdź do folderu gry, tam gdzie go stworzyłes, dalej do folderu Img. Jesli jest tam folder players to tam przenosisz swoją pracę, jesli nie to tworzysz ten folder i wtedy przenosisz.

Zdjęcie wykonane tymi instrukcjami powinno wyglądać mniej więcej tak:
ObrazekObrazek
Jesli chcesz wstawić po prostu zdjęcie zawodnika to to wszystko. Oczywiscie takie same operacje wykonujesz jesli chodzi o herby klubowe tylko nazwa musi być inna a herb wstawiasz do odpowiedniego folderu (teams). Do wszystkich operacji, które napisałem polecam program Microsoft Office Picture Manager - osobiscie w nim tworzę.

Teraz napisze instrukcję tych, którzy chcą by zdjęcie zawodnika nie tylko było, ale i dobrze wyglądało. Czas dodać tło!
Najpierw wykonaj wszystkie czynnosci, które były w poprzedniej instrukcji do punktu 5. 6 punkt wykonasz po skończeniu pracy nad ulepszeniem zdjęcia.
1. Znajdź herb zespołu lub flagę państwa (zależy jak chcesz aby wyglądało tło twojego zawodnika). Jesli nie znajdziesz herbu na stronie zespołu to wpisz w google po prostu "nazwa klubu logo". Powinienes znaleźć.
2. Przytnij znalezione zdjęcie tak aby w centrum znajdował się herb/flaga.
3. Zmień rozmiar na 120x120.
4. Ostatni element pracy z herbem/flagą. Najlepiej jesli zrobisz białe tło, lepiej wygląda. Teraz musisz pobawić się wyglądem obrazka tak, aby było wiadomo że to tło, które nie komponuję się z zawodnikiem. (Ja po prostu bawię się paskami kontrast i jasnosć w Microsoft Office Picture Manager.) Powinno to wyglądać mniej więcej tak:
ObrazekObrazek
5. Chcemy aby herb/flaga było widoczne za naszym zawodnikiem. Trzeba więc usunąć obecne tło. Włącz jakis program do obróbki zdjęć (najlepiej Gimp) i wymaż kolor dookoła zawodnika.
6. Otwórz w paint'cie herb, który przed chwilą zrobiłes. Zrób wklej z... i wstaw zdjęcie naszego zawodnika. Na pasku po lewej zaznacz opcję wklejania bez tła i ciesz się udanym dziełem.
Teraz wykonaj ostatni punkt z poprzedniej instrukcji. Masz już zrobione zdjęcie w grze, więc albo graj albo baw się dalej.
Zawodnik z tłem powinien wyglądać tak:
ObrazekObrazek

Mam nadzieję że moje wypociny komus pomogą i że ktos z nich w ogóle skorzysta. :razz:
Gdy sam skończę się bawić z facepack'iem to postaram się go gdzies wrzucić. Jednak ja to robię dla własnej satysfakcji i zabawy więc nie można oczekiwać, że nastąpi to szybko.


Copyright © by Mos-ek.
marcin_r
 

Re: Volleyball Manager 2010

Postprzez puchacz » 7 lut 2011, o 18:45

jak zamienić ten plik na to co podałeś?
Dziękuje Ci tato,że jestem Resoviakiem. Tylko SOVIA
puchacz
 
Posty: 5
Dołączył(a): 27 sty 2011, o 12:12
Lokalizacja: Poland[Wysoka]
Płeć: M

Re: Volleyball Manager 2010

Postprzez puchacz » 7 lut 2011, o 18:46

a jak zamienić ten plik na to bmp
Dziękuje Ci tato,że jestem Resoviakiem. Tylko SOVIA
puchacz
 
Posty: 5
Dołączył(a): 27 sty 2011, o 12:12
Lokalizacja: Poland[Wysoka]
Płeć: M

Re: Volleyball Manager 2010

Postprzez puchacz » 7 lut 2011, o 18:55

A mogł by ktos dodać jakieś packi graficzne bo mi nie wychodz. Z gory dzieki
Dziękuje Ci tato,że jestem Resoviakiem. Tylko SOVIA
puchacz
 
Posty: 5
Dołączył(a): 27 sty 2011, o 12:12
Lokalizacja: Poland[Wysoka]
Płeć: M

Re: Volleyball Manager 2010

Postprzez marcin_r » 8 lut 2011, o 11:36

Od uzytkownika Mosek
A czy zamiana pliku na bmp/png jest tak trudna? No ale dobra. Wystarczy wejść do dowolnego programu do edycji grafiki (może być i paint). W paintcie wystarczy otworzyć zdjęcie, wziąć zapisz jako i zapisać jako plik bmp lub png. W Microsoft Office Picture Manager, trzeba wybrać opcję eksportuj i w menu po prawej stronie wybrać jako rozszerzenie bmp lub png.
marcin_r
 

Re: Volleyball Manager 2010

Postprzez Guilder » 14 lut 2011, o 16:36

Rozszerzenie często można też zmienić "na chama". Włączamy pokazywanie rozszerzeń, edytujemy nazwę, i zamiast np. jpg wpisujemy png. Jak na razie ta metoda mnie nie zawiodła, i jest sporo szybsza, jeśli wstawiamy więcej niż np. 10 zdjęć.
Informacja o ostrzeżeniu jest wysyłana automatycznie - proszę na nią nie odpowiadać.
Wszelkie uwagi dotyczące forum proszę kierować na adres forum@siatka.org
Avatar użytkownika
Guilder
Moderator   Moderator
 
Posty: 3980
Dołączył(a): 11 maja 2008, o 00:23
Lokalizacja: Świnoujście/Poznań
Płeć: M

Re: Volleyball Manager 2010

Postprzez osnazfsb » 16 lut 2011, o 16:57

Tak tylko powiem ze prace nad aktualizacja VM nabrały rozpedu i jest juz zdecydowanie blizej konca niz jeszcze niedawno. Moze uda sie ukonczyc prace do konca lutego mzoe troche pozniej potem trzeba jeszcze baze poddac testom i gra jest gotowa do wydania.
Tylko bardzo prosze nie zadawac tutaj ani u nas na forum pytan w stylu czy gra wyszła albo kiedy wyjdzie. Marnujecie w ten sposób tylko nasz czas na odpowiadanie na te durne pytania a nijak wyjscia gry w ten sposob nie przyspieszycie.
osnazfsb
 

Re: Volleyball Manager 2010

Postprzez rydzeksiatka » 2 mar 2011, o 14:25

kiedy nowy VM ?
rydzeksiatka
 
Posty: 23
Dołączył(a): 26 maja 2010, o 17:23
Płeć: M

Re: Volleyball Manager 2010

Postprzez osnazfsb » 2 mar 2011, o 17:01

Powionien sie ukazac juz niedługo bo ledwie pare lig zostało do zrobienia ale troche czasu to jeszcze zajmie. Najlepiej sie nie pytac tylko grzecznie czekac nie zapomnę na pewno poinformowac o premierze.
osnazfsb
 

Re: Volleyball Manager 2010

Postprzez osnazfsb » 7 mar 2011, o 11:16

Wczoraj zakonczylismy prace nad baza danych i zaczelismy jej testy przez wybranych testerów. Kiedy w zwiazku z tym ukaze sie nowa baza danych nie wiadomo ale jak widac prace powoli ida do przodu.
PS
Nie ma żadnej możliwości uzyskania testowej bazy danych jesli nie zostało sie testerem a na to trzeba zasłuzyc.
osnazfsb
 

Re: Volleyball Manager 2010

Postprzez osnazfsb » 11 mar 2011, o 21:48

osnazfsb
 

Re: Volleyball Manager 2010

Postprzez osnazfsb » 16 mar 2011, o 20:39

Aktualizacja bazy danych na sezon 2010/11
[/color]Dziś premiera dodatku do gry Volleyball Manager 2010, którym jest aktualizacja bazy danych na sezon 2010/11.
Update jest dostępny pod linkiem:
http://www.dhost.info/vbmanager/ccount1 ... .php?id=19


Ściągnięty plik należy skopiować do katalogu \data w folderze, gdzie zainstalowana jest gra. Uruchamiając nową grę trzeba wybrać z listy odpowiednią bazę danych.
Uwaga, aktualizacja bazy jest kompatybilna z VM 2010, wersja 1.29.

Poniżej lista osób z naszego forum, które w największym stopniu przyczyniły się do aktualizacji składów zespołów dla odpowiednich lig.

Polska PlusLiga - AdAmS
Polska 1. Liga - AdAmS
Rosja - AdAmS
Włochy, Serie A1 - AdamS
Włochy, Serie A2 - AdAmS
Polska, 2 liga grupa 1 - Stilon
Polska, 2 liga grupa 3 - AdAmS/Mos-ek
Polska, 2 liga grupa 2 - bartekwr
Polska, 2 liga grupa 4 - luki03
Argentyna - KadrO
Austria - bartekwr
Belgia - leon
Brazylia - Morro
Niemcy - Tobi
Chorwacja - KadrO
Francja - Morro
Francja 2 - AdAmS
Grecja - Morro
Bułgaria - Morro
Czarnogóra - Morro
Japonia - Morro
Grecja 2 - Morro
Holandia - Pronias17
Słowenia - Glaca
Turcja - KadrO
Włoska B1 - robinho
Finlandia - Michama
Dania - Michama
Norwegia - KadrO
Słowacja - Blejd
Portugalia - bartekwr
Rumunia - Pronias17
Szwecja - KadrO
Rosja 2 - tygrysek
2. Bundesliga Nord - Glaca
2. Bundesliga Sued - Glaca
Łotwa i Estonia - Michama
Szwajcaria - Mos-ek
Serbia - Martinus
Kuba - Morro
Ukraina - Mos-ek
Polska, 3 liga, grupa 4 - Pronias17
Łotwa - michama
Estonia - michama
Czechy - karool95
Hiszpania - Morro
aktualizacja rankingów, sponsorów, technicznych ustawień dla rozgrywek i klubów - Rogu
liczne informacje dotyczące korekty umiejętności graczy - Mateusz1993
wygenerowanie skilli nowym zawodnikom - NovRain

Dziękuję wszystkim naszym współpracownikom za zaangażowane. Zdecydowanie na największe podziękowania zasługuje Adam Awiżeń (AdAmS), który włożył bardzo wiele wysiłku w koordynowanie całości prac oraz przetworzenie wszystkich danych do odpowiednich plików w grze. Życzymy Wam wielu pozytywnych i niezapomnianych wrażeń przy grze w zaktualizowanego VM-a!

Z pozdrowieniami w imieniu Teamu VM Tomasz Ślusarek.
osnazfsb
 

Re: Volleyball Manager 2010

Postprzez Reska » 17 mar 2011, o 15:26

Wreszcie jest I Achrem tez jest polakiem super szkoda ze nie jest Baranowicz ale wiem o co chodzi
Reska
 
Posty: 17
Dołączył(a): 6 gru 2010, o 15:14
Płeć: M

Re: Volleyball Manager 2010

Postprzez rydzeksiatka » 17 mar 2011, o 15:35

jak należy ten plik z bazą danych skopiować i gdzie aby baza danych zaktulizowała się ?
rydzeksiatka
 
Posty: 23
Dołączył(a): 26 maja 2010, o 17:23
Płeć: M

Re: Volleyball Manager 2010

Postprzez osnazfsb » 17 mar 2011, o 15:40

nie trzeba nic wypakowywać tylko s k o p i o w a ć ściągnięty plik do folderu Data.
Plik musi mieć rozszerzenie *.dat, a nie *.zip.
Dotarły do mnie wieści, że przy ściąganiu i zapisywaniu przeglądarka domyślnie sugeruje rozszerzenie .zip.
Sprawdźcie to u siebie.
Jak to zmienić z zip na data?
Najprościej zacznij ściągać jeszcze raz i jak wyskoczy okienko do zapisu pliku, zmień pole Zapisz jako typ: folder skompresowany, na typ Wszystkie pliki i dodaj do nazwy pliku rozszerzenie .dat. Wtedy dopiero zapisz.
osnazfsb
 

Re: Volleyball Manager 2010

Postprzez Reska » 19 mar 2011, o 19:45

Nowa baza danych bardzo miiło mnie zaskoczyła poniewaz moge grac 4 obcokrajowcami w skladzie ( i w kazdym meczu gram skladem Achrem Cernic Grozer Baranowicz Millar Perłowski igła) a przecie moze grac tylko 3 z zagranicy i prosilbym zeby tego nie zmieniac
Reska
 
Posty: 17
Dołączył(a): 6 gru 2010, o 15:14
Płeć: M

Re: Volleyball Manager 2010

Postprzez osnazfsb » 19 mar 2011, o 22:07

Nowa baza danych bardzo miiło mnie zaskoczyła poniewaz moge grac 4 obcokrajowcami w skladzie ( i w kazdym meczu gram skladem Achrem Cernic Grozer Baranowicz Millar Perłowski igła) a przecie moze grac tylko 3 z zagranicy i prosilbym zeby tego nie zmieniac

Akurat ten limit 4 obcokrajowców w VM w Plus Lidze jest juz od dosyc dawna
Wynika to pośrednio z niedoskonalosci silnika meczowego. W Polsce jak wiadomo limit jest jedynie taki że kazdorazowo na parkiecie musi byc 3 Polaków, a poza tym na ławce mozna trzymac choćby i samych obcokrajowców, byle się nie walnąć przy zmianach i nie dostac walkowera
W VM nie jestesmy w stanie wprowadzić rozroznienia miedzy 7 wyjsciowa a 12 na mecz - totez limit 4 obcokrajowcow tyczy się własnie tej 12 i jest lekkim odstepstwem od realizmu po to aby własnie takie kluby jak Resovia czy Jastrzebie nie byly pokrzywdzone
Podobnie sie to am do Serie A gdzie w rzeczywistosci na parkiecie musi przebywac 2 Włochów
osnazfsb
 

Re: Volleyball Manager 2010

Postprzez damian940915 » 24 mar 2011, o 20:26

Pozostaje tylko podziękować, za trud włożony przez całą ekipę! Pozytywne zaskoczenie!
damian940915
 
Posty: 77
Dołączył(a): 3 lut 2009, o 20:37
Lokalizacja: Biała Podlaska
Płeć: M

Re: Volleyball Manager 2010

Postprzez Guilder » 26 mar 2011, o 19:03

Coś mi tu nie gra.
Dotacja z budżetu miasta - 4 tysiące
Sponsor strategiczny - 19 tysięcy
Łącznie: 23 tysiące

Utrzymanie klubu - 9 tysięcy
Pensje zawodników - 3 tysiące
Koszty scoutingu - 7 tysięcy
Łącznie: 19 tysięcy

Bilans: 4 tysiące do przodu
Czemu więc po każdym kliknięciu DALEJ mam w kasie klubowej coraz mniej pieniędzy?
Informacja o ostrzeżeniu jest wysyłana automatycznie - proszę na nią nie odpowiadać.
Wszelkie uwagi dotyczące forum proszę kierować na adres forum@siatka.org
Avatar użytkownika
Guilder
Moderator   Moderator
 
Posty: 3980
Dołączył(a): 11 maja 2008, o 00:23
Lokalizacja: Świnoujście/Poznań
Płeć: M

Re: Volleyball Manager 2010

Postprzez osnazfsb » 26 mar 2011, o 19:38

Ciekawy problem niestety nie znam na niego odpowiedzi. :(
osnazfsb
 

Re: Volleyball Manager 2010

Postprzez osnazfsb » 26 mar 2011, o 21:23

Guilder napisał(a):Coś mi tu nie gra.
Dotacja z budżetu miasta - 4 tysiące
Sponsor strategiczny - 19 tysięcy
Łącznie: 23 tysiące

Utrzymanie klubu - 9 tysięcy
Pensje zawodników - 3 tysiące
Koszty scoutingu - 7 tysięcy
Łącznie: 19 tysięcy

Bilans: 4 tysiące do przodu
Czemu więc po każdym kliknięciu DALEJ mam w kasie klubowej coraz mniej pieniędzy?

Jako że nie jestem w stanie zalogowac sie na profil marcin_r

Nie wiem czy dotacja nie jest rozliczana raz na rok
A dwa że chociaz to nie jest powiedziane wprost - VM uwzględnia też podatki, placone bodajze na koniec roku :D
osnazfsb
 

Re: Volleyball Manager 2010

Postprzez Guilder » 26 mar 2011, o 22:09

osnazfsb napisał(a):(...)
Nie wiem czy dotacja nie jest rozliczana raz na rok

Bez dotacji wychodzi na zero, wówczas i tak nie powinienem niczego tracić. Z resztą, problem pozostaje nawet gdy obniżę wydatki na scouting do pięciu tysięcy.
osnazfsb napisał(a):A dwa że chociaz to nie jest powiedziane wprost - VM uwzględnia też podatki, placone bodajze na koniec roku :D

A podatek przypadkiem nie jest odciągany jako jedna duża kwota na koniec roku?
Informacja o ostrzeżeniu jest wysyłana automatycznie - proszę na nią nie odpowiadać.
Wszelkie uwagi dotyczące forum proszę kierować na adres forum@siatka.org
Avatar użytkownika
Guilder
Moderator   Moderator
 
Posty: 3980
Dołączył(a): 11 maja 2008, o 00:23
Lokalizacja: Świnoujście/Poznań
Płeć: M

Re: Volleyball Manager 2010

Postprzez osnazfsb » 26 mar 2011, o 22:13

Moj brat nie ma racji podatek jest na pewno rozliczany raz do roku bodajze w grudniu
Dotacje sa rozliczane na biezaco wiec tu tez nie widze problemu wiec tak naprawde nie wiem czemu ci sie tak dzieje
Moznaby ewentualnie zajrzec do poradnika ale tam chyba nic szokujacego na ten temat nie ma
osnazfsb
 

Re: Volleyball Manager 2010

Postprzez Guilder » 26 mar 2011, o 23:18

Myślę, że prędzej poradziłby Novrain cokolwiek, jakby się w wolnej chwili przyjrzał konkretnym linijkom kodu. Wg robionych na szybko obliczeń komp kroi mnie niecałe siedem koła miesięcznie (przy 23 tysiącach zarobku minimalny plus pojawia się dopiero jak z pięciu tysięcy wydatków na scouting obniżę do czterech, co robi mi koszta łączne 16 tysięcy, a więc o te siedem mniej niż zarobki).
Informacja o ostrzeżeniu jest wysyłana automatycznie - proszę na nią nie odpowiadać.
Wszelkie uwagi dotyczące forum proszę kierować na adres forum@siatka.org
Avatar użytkownika
Guilder
Moderator   Moderator
 
Posty: 3980
Dołączył(a): 11 maja 2008, o 00:23
Lokalizacja: Świnoujście/Poznań
Płeć: M

Re: Volleyball Manager 2010

Postprzez cfanish » 28 mar 2011, o 22:48

Mam pytanie ,czy da rade wyłączyć ten tryb 2D i grać "po staremu" ,na innej prędkości niż "normalny"??
Jedyny słuszny poszukiwacz obiektywizmu i obrońca sprawiedliwości.
cfanish
 
Posty: 373
Dołączył(a): 30 sie 2009, o 22:09
Płeć: M

Re: Volleyball Manager 2010

Postprzez osnazfsb » 29 mar 2011, o 13:55

Oczywiscie da rade. Wystarczy mianowicie kliknac na belke widok Statystyki i zmienic predkosc gry. Powrót do trybu 2d to klikniecie na ten sam przycisk nazwany teraz Widok Okno meczowe
osnazfsb
 

Re: Volleyball Manager 2010

Postprzez osnazfsb » 2 kwi 2011, o 22:09

Jakby komus forum dalej nie chodziło nie zmieni przegladarke bo mi na Mozilli nie chodzi a na IE tak
osnazfsb
 

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kącik kolekcjonera

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości