chimer89 wrote:ak myślicie, kto wejdzie do play-off? Ja stawiam na kadziową spółkę
Guilder wrote:No i ogromne zaskoczenie na koniec zmagań w rundzie zasadniczej: Zenit Kazań przegrywa 1-3 z przedostatnim w tabeli Kuzbass Kemerowo. Porażka o tyle bolesna, że kosztowała ekipę Alekno spadek z pierwszego miejsca w tabeli.
Z tego co się orientuję, Rosjanie w tym roku grają klasyczne play-offy, jak my do tej pory w swojej lidze. Wobec tego pary 1/4 finału wyglądają tak:
Iskra Odińcowo (1) - Dynamo Krasnodar (8)
Zenit Kazań (2) - Jarosławicz Jarosław (7)
Lokomotiv Nowosybirsk (3) - Lokomotiv Biełgorod (6)
Fakieł Nowy Urengoj (4) - Dynamo Moskwa (5)
Jeśli chodzi o przewidywane wyniki, to o ile Kazań nie będzie robił takich numerów jak ta wpadka z Kemerowem, to dwie pierwsze pary zapowiadają pojedynki bez dłuższej historii (Jarosławicz słabą ekipą nie jest, niemniej jednak to Kazań ma potencjalnie dużo mocniejszy skład). Mecze Lokomotiv'ów powinny być ciekawe, i stać na dobrym poziomie, lecz niestety może być to za wysoka półka dla Biełogorie, bo ekipa z Nowosybirska prezentuje się w tym sezonie bardzo dobrze. Niby Biełgorod wygrał u siebie spotkanie z Nowosybirskiem 3-0, ale to było w szóstej kolejce, czyli daaawno temu. Wychodzi więc na to, że standardowo, najbardziej zacięte mecze będą pomiędzy czwartą a piątą ekipą w lidze. W rywalizacji tych zespołów w lidze jest 1-1, z czego jeden mecz (w Moskwie, wygrany przez Dynamo) zakończył się tie-breakiem.
I taka ciekawostka, poza Iskrą Odincowo, wszystkie pozostałe pary grały ze sobą w tej samej (szóstej i siedemnastej) kolejce
KadrO wrote:Z tego co pamiętam, to w tym spotkaniu które przegrał Zenit 1:3 z przedostatnim w tabeli zespołem, drużyna z Kazania wyszła całą ławką rezerwowych. Zresztą nie wiele na tym stracą, bo w półfinale mają równie silnych rywali. (...)
Chal wrote:http://www.volleyservice.ru/ - wszystko się zgadza
osnazfsb wrote:Po prostu jak juz pisałem w jednym z tematow liga rosyjska jest najbardziej wyrównana z lig europejskich czego wielu komentatorów i postronnych obserwatorów nie jest w stanie zauwazyc
Italiano wrote:. A po drugie, głębia rosyjskich siatkarzy jest w porównaniu nawet do Polaków zdecydowanie większa i taki Moroz, który nie gra w reprezentacji, w Polsce byłby drugim atakującym i gwiazdą Plus Ligi. A dla większości kibiców jest nieznany...
Jeżeli Iskra i Zenit odpadną, jak dla mnie finał Dynamo - Lokomotiw murowany.
osnazfsb wrote:Lewan jest w drugim zespole Biełgorodu. Jak bardzo chcesz to moge spytac rosyjskich kibiców z którymi mam kontakt a sa to przewaznie kibice tego klubu o ich odczucia odnosnie gry tego zawodnika.W drugim zespole z pierwszego zespołu moga grac takze Anton Fomenko, Maksim Żigałow, Oleg Syczew i Artem Smolar. Zespoł gra w Wyzszej Lidze B czyli III lidze ale pamietajmy ze udało mu sie niedawno wywalczyc awans i grał w Superlidze pod nazwa Metainvest Stary Oskoł.
Tak swoja droga to ta ankieta powinna poprawic humor kibicom Kadzia http://forum.belogorievolley.ru/viewtop ... f=23t=3243
Nie wygrał ale był bardzo wysoko.
Users browsing this forum: Adriano, ciorny17, Google Adsense [Bot], iti, Kilgor92, kristenis71, ostry99 and 10 guests