hugo napisał(a):Turcja dostała kontynentalny turniej kwalifikacyjny dla kobiet, a Bułgaria turniej mężczyzn.
Decyzja o tyle dziwna, że pod koniec tego roku obie drużyny mogą awansować po PŚ.Warto byłoby poczekać do grudnia z decyzją.
marcin_r napisał(a):Jestem przeciwko kwalifikacjom li tylko z ME bo tak przykładowo na IO nie pojechałaby Bułgaria czy Francja bez zadnej II szansy co byłoby cokolwiek bezwgledne i nieuczciwe wobec tych ekip.
czata napisał(a):Przeniesienie tego do sportów drużynowych również ma swoje zalety.
- Nie - ma zdecydowanie więcej wad. I przeczy idei sportu samej w sobie. W miarę możliwości należy je więc eliminować.
Akurat w Copa America są dzikie karty! -
- ???? No i??
Nie rozumiem?!? No ok, w Copa America są, ale przecież w dwóch pozostałych - nie!! Nie rozumiem, przecież tak nie wolno zbijać argumentu, bo to błąd logiczny. Pomyśl - ale zanim coś napiszesz.
Tyle, że w takiej sytuacji, tzw. rozgrywki kontynentalne nabierają jeszcze większego znaczenia, niż Mistrzostwa Europy. Po co rozgrywać Mistrzostwa Europy, skoro i tak w Europie będzie ważniejsza impreza?
- Ech, czata, daj se spokój z takimi "argumentami":)
Kompletnie bez sensu. To jakbyś twierdził, że nie warto rozgrywać jakiejkolwiek imprezy, bo i tak będzie rozgrywana jakaś impreza bardziej prestiżowa.
Po drugie - założyłeś z góry, nie wiem czemu, że rozgrywki kontynentalne są bardziej prestiżowe niż ME, a to co najmniej dyskusyjna teza.
Dysproporcja wcale nie jest za duża. Na ostatniej Olimpiadzie było 6 drużyn z Europy u Panów. A, w sytuacji braku turnieju kontynentalnego, dysproporcje mogą być jeszcze większe.
- Bełkot.
Właśnie gdyby były turnieje kontynentalne, to zespół afrykański musiałby się pojawić. Ale chyba znowu tu czegoś nie rozumiesz.![]()
Po drugie - to, że było aż 6 ekip europejskich, to wcale nie znaczy, że jest to dobre!! To nie jest argument, człowieku!!
To jest właśnie za duża dysproporcja - zdecydowanie. Europa ma 4 razy więcej reprezentantów niz Afryka - to jest właśnie hańba dla tej dyscypliny.
W większości dyscyplin Mistrzostwa Świata jednak dają kwalifikacje. Nie rozumiem, czemu w siatkówce jest inaczej?
- Po pierwsze, nie możesz powiedzieć, że w "większości" dyscyplin, bo (prawie) na pewno nie masz wglądu w wiarygodne dane dla wszystkich dyscyplin na świecie (nawet tylko tych olimpijskich).
- Po drugie - nawet jeśli dają - to nie znaczy, że to jest dobre.
A w czym Puchar Świata ma takie najlepsze formuły? Bo chyba nie w tym, że można się do niego dostać przy pomocy Twoich ulubionych dzikich kart?
- Czemu mi imputujesz coś, czego w ogóle nie powiedziałem??
Nienawidzę dzikich kart, i nie wiem czemu wmawiasz mi że są ulubione??No nie takiego poziomu dyskusji oczekiwałem...
PŚ ma najlepszą formułę ze wszystkich wielkich imprez siatkarskich - czyli każdy z każdym. Naprawdę, tego nie zrozumiałeś???
W siatkówce nie brakuje imprez sportowych z udziałem najlepszych drużyn (chociażby Liga Światowa, rozgrywana co roku). A jeśli nadal brakuje emocji, zróbmy Mistrzostwa Świata co dwa lata.
Powrót do Igrzyska Olimpijskie
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość