Elgarten wrote:Szkoda Francuzów, Bułgarzy nie grali nic nadzwyczajnego(przynajmniej w tej części meczu, co oglądałem). W końcówce zawiódł Tuia, najpierw fatalnie przyjmując prosty serwis, a w ostatniej akcji waląc w sam środek bloku bez żadnego zastanowienia. Nie chcę się znęcać nad tym graczem, ale czy na prawdę w tak dużym kraju nie ma lepszego przyjmującego niż onNie chcę mi się wierzyć, że nie. Nie piszę oczywiście tej tezy na podstawie dzisiejszego starcia, tylko na podstawie wielu pojedynków, w jakich widziałem Samuela, czy to w polskiej lidze czy w reprezentacji.
Jutro Bułgarzy grają z Egiptem i oczywiście będą zdecydowanymi faworytami do awansu olimpijskiego.
kevinpsb wrote:Francja ma pakę na medal IO, Bułgarzy na maks. ćwierćfinał...
kevinpsb wrote:Przede wszystkim to nie popisał się Blain... Po raz kolejny Francuzi mają bardzo mocny zespół, i po raz kolejny nie odegrają znaczącej roli w ważnym turnieju. Patrząc na składy to trójkolorowi mają mocniejszy zespół od Bułgarów... Porażka jest tylko i wyłącznie konsekwencją słabszej dyspozycji i złego przygotowania.
Co do Tui... Jestem tego samego zdania. Nie ma ani jednego powodu dla którego w szóstce miałby nie grać Guillame Samica, zawodnik klasowy, bez kontuzji, będąc w formie jest w topie światowych przyjmujących.
Sobollo wrote:wszyscy tak plakali przed pucharem swiata ze niby takie okropnie wazne zeby awansowac na igrzyska bo potem bedzie trudno i takie tam gadanie, a wystarczy spojrzec jakich przeciwnikow mieli serbowie, żenuła po prostu sie nie dalo nie awansowac. jak widac ps jest wazny sam w sobie jako impreza, i pkty do ps ale awans olimpijski jest i tak latwy
Ted wrote:Przez kilka sezonów miałeś Yudina, a i Grant występował na polskich boiskach...
Murilo0 wrote:Francja ma skład na medal IO![]()
Oprócz N'gapetha i Exigi żaden Francuz nie należy do ścisłej światowej czołówki na swojej pozycji. Są zespołem personalnie znacznie słabszym od Brazylii, Rosji, Włoch i Polski, a także od USA, Bułgarii, Serbii (nawet bez Ivana), Argentyny i porównywalnym do Niemiec
elane wrote:2 drużyny wychodzą z grupy, prawda?
kevinpsb wrote:Tak... Szybko analizując to co piszesz.
1. To na początek nie wiem na jakiej podstawie umieściłeś Argentyńczyków nad Niemcami, podobny poziom.
2. Serbia na tą chwilę bez Miljkovicia to zespół wyraźnie gorszy od wyżej wymienionych, bo to jest albo prowokacja albo niemiły żart.
Co do Brazylii, Rosji zgoda... 2 najsilniejsze ekipy świata.
3. Ale przy porównaniu do Polski: Polacy napewno mają lepszego rozgrywającego, ale również Rouzier to lepszy atakujący niż Bartman. N'Gapetha postawię na równi z Winiarskim. Samica przy Kurku to ten sam poziom... Francuz lepiej serwuje, przyjmuje i broni. Nowakowski daje przewagę nam na środku siatki ze względu na atak, ale znowu Exiga to gracz, lepszy niż Igła.
4. Idąc dalej, Włochy mają gorszego rozgrywającego (Travica), lepszych przyjmujących Savani, Parodi/Zaytsev, atak pozostawię wam do oceny, środki są porównywalne lub lepsze u Francuzów i oczywiście Exiga to dużo lepszy libero niż Bari.
5.USA ma fatalnego sypacza który momentami uniemożliwia grę, choć oczywiście na innych pozycjach są mocniejsi od wielu zespołów z którymi przegrywają.
6.Natomiast Bułgaria... hmmm... Zhekov wypada blado przy Toniuttim, Sokolov przy Rouzierze, Salparov przy Exidze również, Aleksiev przy Samice a nawet Tui to samo, jedynie Kaziyski i środki trochę wyrównują...
Swoją drogą oglądałem mecz od 2 seta i Rouziera nie było na boisku, ktz?).
Return to Igrzyska Olimpijskie
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest