akukuk napisał(a):...całą swoją postawą zrobił na mnie naprawdę duże wrażenie i jak dla mnie bez niego tego tytułu by nie było. Tym bardziej dziwi mnie wybór MVP, bo Kwolek według mnie zagrał wczoraj kiepsko.
Siatkówka to gra zespołowa, a nagrody indywidualne to w dużej mierze kwestia uznaniowa osób przyznających je, ale opowiadanie że Kwolkowi się nie należy przyznany tytuł słabe. równie słabe jak opowiadanie że Kwolek grał dobrze w meczach mniej ważnych.
kanap napisał(a):pitu pitu, a bez Kwolka tytuł by był?
Fornal 24 punkty, Kwolek 19 punktów, Dawid Woch 16 punktów, Jakub Kochanowski 10, Jakub Ziobrowski 10, Kamil Droszyński 5
kanap napisał(a):Szczerze jak czytam tego typu bzdury, ledwo się turniej nie zakończył a grupka forumowych malkontentów już szuka dziury w całym, to nie dobrze mi się robi. nie rozumiem po co w wszystkim poszukiwać na siłę wad, rzekomych błędów.
akukuk napisał(a):... Prawda jest taka, że Fornal w finale był genialny we wszystkich elementach i na to po prostu nie można nie zwrócić uwagi. ...
kanap napisał(a):osoby decyzyjne były innego zdania i MVP został Kwolek, wnioskuję aby kolejną kolumną w statystykach była zatytułowana "trudność piłki", a sędziowie przy boisku wystawiali noty za wiatr i odchylenie piłki od ręki. tak to się dzieje jak w argumentacji usiłuje się podeprzeć czymś niemierzalnym.
Noworoczny napisał(a):W tych imprezach, gdzie za nagrodami indywidualnymi idą nagrody finansowe, drużyna dzieli się po równo. Ma to jakieś tam znaczenie dla CV, ale czy Gruszka mógł liczyć na lepszy angaż po ME2009? Czy też prezesi klubów/dyrektorzy sportowi znają lepiej możliwości, potencjał i formę zawodników i na to specjalnie nie patrzą?
Tak czy siak brawa dla młodych, świetnie że mamy dwóch nowych lewoskrzydłowych, z których każdy może zostać MVP MŚ - szkoda, że nad pozycją czarodzieja czarnej magii wciąż ciąży klątwa narzucona przez lorda Voldemorta - i to dłużej, niż 7 lat.
Powrót do Polskie reprezentacje
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości