meduza123 napisał(a):mmb napisał(a):Leman to będzie gość!![]()
Dziś rzuciły mi się w oczy jego dwie świetne obrony pod rząd, w pierwszym czy tam drugim secie.
Tylko niech zacznie atakować odpowiednio do warunków, bo póki co bez szału... gdzieś po taśmie, jakoś mało dynamicznie, ale potencjał jest
Żeby zaczął atakować, to ktoś odpowiednio wysokie piłki musi mu jeszcze wystawić. W dzisiejszym meczu Bartek Lemański obok Rafała Szymury i tak był najlepiej punktującym zawodnikiem naszej drużyny, bo zdobył 16 pkt (6 blokiem, 7 atakiem, 3 zagrywką).
W ataku miał 63% (7/11) więc nawet jak na środkowego całkiem zacną skuteczność http://www.fivb.org/vis_web/volley/MU212015/MU212015_p3-032.pdf
Chal napisał(a):drukjul napisał(a):Wszyscy pewnie życzymy Bartkowi, aby w następnym sezonie w Weronie pod skrzydłami Gianiego rozwinął skrzydła właśnie jako przyjmujący, ale prawda jest taka, że przez ostatnie dwa lata w BBTS-e to nie była jego pozycja i tego elementu przyjęcia przez ten czas pewnie specjalnie nie ćwiczył.
Przecież Bućko cały pierwszy sezon w Bielsku (13/14), może poza jakimiś epizodycznymi wejściami na atak, rozegrał na przyjęciu.
Racja - mój błąd. Rozpędziłem się trochę z tymi dwoma latami, ale to zasadniczo nie zmienia to istoty problemu, że w ostatnim sezonie Bartek grywał w BBTS-e na ataku i tego elementu pewnie specjalnie nie trenował.