JanuszzPodkarpacia wrote:Zainspirowany lekturą wywiadu z Teppanem, poszukiwałem więcej informacji na temat tegorocznego draftu do ligi koreańskiej. Z samego wywiadu wynika, że ma się on odbyć w Kanadzie. Ponadto, Teppan został zakwalifikowany, ale ze względu na problemy zdrowotne odmówił. Wie ktoś jacy zawodnicy biora udział w tegorocznym konkursie?
Nagor wrote:JanuszzPodkarpacia wrote:Zainspirowany lekturą wywiadu z Teppanem, poszukiwałem więcej informacji na temat tegorocznego draftu do ligi koreańskiej. Z samego wywiadu wynika, że ma się on odbyć w Kanadzie. Ponadto, Teppan został zakwalifikowany, ale ze względu na problemy zdrowotne odmówił. Wie ktoś jacy zawodnicy biora udział w tegorocznym konkursie?
Zaraz zaraz, to żeby grać w lidze koreańskiej trzeba wygrywać jakieś konkursy? Na czym polega fenomen tej ligi, że zdolni zawodnicy biorą jeszcze udział w jakiś konkursach, żeby grać w lidze, gdzie jedyne co ich czeka to sportowy regres? Czy może zarobki są aż takie wysokie?
Noworoczny wrote:Gavin zmienił płeć, jak widzę.
Gandalf wrote:Lista zawodników którzy dostali się do 2 części draftu do Korei
https://t.co/inUpjhT8Hi?amp=1
Lynn wrote:Bartosz Kurek w lidze japońskiej prawdopodobnie w zespole Nagoya Wolf Dogs. Info Marcin Lepa w "7 strefie".
Matson wrote:Lynn wrote:Bartosz Kurek w lidze japońskiej prawdopodobnie w zespole Nagoya Wolf Dogs. Info Marcin Lepa w "7 strefie".
To już w Japonii zapomnieli jaki numer Bartek wywinął?
Lynn wrote:https://siatka.org/pokaz/michal-kubiak-bartosz-kurek-rozpoczeli-zmagania-lidze-japonskiej/
Michał Kubiak 15 pkt (2 asy, 54% w ataku)
Bartek Kurek 29 pkt (6 asów, 3 bloki, 43% w ataku) - nie grał od początku meczu
Z tego co wiem to w każdej drużynie ligowej może grać tylko jeden obco. Ma ktoś spis jacy obco grają w tym sezonie w Japonii?
1) JTEKT Stings - Felipe Fonteles (+ MVP ubiegłorocznych rozgrywek V-League japoński reprezentacyjny atakujący Yuji Nishida
2) Panasonic Panthers - Michał Kubiak
3) Suntory Sunbirds - Dmitrij Museski
4) JT Thunders Hiroshima - Thomas Edgar
5) Sakai Blazers Jhon Wendt (francuski atakujący, występował w ubiegłym roku w superlidze rosyjskiej w zespole beniaminka ASK Niżny Nowogród)
6) Toray Arrows - Kristian Padar (węgierski atakujący, specjalista od gry w ligach azjatyckich bo grał już w Korei i Chinach, choć ostatni sezon spędził akurat w rosyjskim Fakiele Nowy Urengoj)
7) Wolfdogs Nagoya - Bartosz Kurek
8) FC Tokyo - raczej mało komu znany serbski atakujący Petar Premović, ale za to w tej drużynie zakotwiczył teraz znany z występów w Zawierciu japoński libero Taichiro Koga.
9) Oita Miyoshi Weisse Adler, australijski atakujący Curtis Stockton -> https://www.volleyball.world/en/volleyball/ioqt/2019/men-pool3/teams/aus-australia/players/curtis_jeffrey_arthur_stockton?id=76062)
10) VC Nagano Tridents. mierzący 194 cm 25 letni-indonezyjski atakujący Rivan Nurmulki, który wcześniej dwa razy został wybrany MVP ligi indonezyjskiej
dyletant wrote:42 punkty Nishidy. Nie mogę się doczekać, kiedy ten turbokrasnal zawita do Europy.
ciorny17 wrote:dyletant wrote:42 punkty Nishidy. Nie mogę się doczekać, kiedy ten turbokrasnal zawita do Europy.
Domniemam, że nigdy. Nie że wątpię w jego karierę w Europie, ale chyba zbyt cieplarniane warunki ma w Japonii aby ruszać się na podbój Włoch/Rosji/Polski.
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests