![Laughing :]](./images/smilies/icon_lol.gif)

Żeby twierdza była oblężona, to musi być otoczona. Kilku użytkowników ma kompleks, reszta chwali. Skończcie to (obie strony), psujecie forum!
No jak na moje to raczej Zaksiacy mają ten syndrom widząc wszędzie ataki na swój klubMAG siatki pisze: ↑26 maja 2022, o 06:49 Jak widać syndrom oblężonej twierdzy to nie mit - to fakt. Ktoś ciężko na to pracował i pracuje, aby tak właśnie to interpretować. Niektórzy zamiast przyznać uczciwie, że ZAKSA dokonała prawie niemożliwego, to tłuką temat drugiego libero. Za moment wróci temat frekwencji w hali, że "Zwierzu" jest nadpobudliwy, Norbert Huber - zbyt łysy, a Kalembka nie ma brody do pasa. Tymczasem ZAKSA ma 3 KORONY i to by było na tyle![]()
![]()
![]()
Pozdrawiam normalnych kibiców, którzy potrafią docenić, to co się stało w minionym sezonie i w ostatnią niedzielę
![]()
Ja tam jestem kibicem "neutralnym". I libie Zakse, czesto ja wychwalam.michal1983 pisze: ↑25 maja 2022, o 23:22 Ale o czym my tu w ogole rozmawiamy?
Klub osiaga najwieksze sukcesy w historii polskiej siatkowki, kreuje kadrowiczow, wyznacza nowe trendy w sposobie gry, staje sie wzroem organizacji dla innych a tu gadu gadu o drugim libero, zeby sie bylo czego przyczepic.
Spoko.
Naprawdę wierzysz, że Banach podnosił poziom Shoji?
Zawsze z zainteresowaniem czytam krytyczne opinie o ZAKSie i jej zawodnikach, Kaczmarku, Śliwce itd. Z wieloma uwagami się zgadzam, a w każdym razie rozumiem czemu się o nich dyskutuje.
Z tą różnicą, że Łukasz Koziura potrafił wejść w ważnych meczach (jeżeli mnie pamięć nie myli również przeciwko Trentino) i trzymać przyjęcie. Banach w tamtym roku w meczach finałowych został zmieniony na Staszewskiego już w trakcie albo po pierwszym secie.Memo pisze: ↑25 maja 2022, o 23:13 Biniek to jakiś klasowy libero? Z nim jak i z Banachem miałem okazję grać, oczywiście dawno temu, jednak postawiłbym znak = między nimi. Zaksa od dawna ma taką politykę z 2 libero, wcześniej był Koziura - również z Kędzierzyna, lecz chciał spróbować swoich sił jako pierwszy i trochę pograł w 1 lidze, w międzyczasie przyszedł młody Szymura, ale szkoda go więc go puścili nie wiem na jakich zasadach, ale już wtedy było wiadome że będzie solidny.
Żaliński dosłownie przed chwilą w VolleyTime powiedział, że kontrakt ma ważny, planuje go wypełnić i klub się z tym zgadza.
MAG siatki pisze: ↑26 maja 2022, o 07:56 Nikt tu nie płaczeJa osobiście mam bekę z tych co gryzą
Owszem prawdziwa cnota krytyk się nie boi, ale krytyka drobiazgów w obliczu mega sukcesu chyba nie do końca ma swoje uzasadnienie. Nie wszystkich stać na kupowanie dwóch równorzędnych składów. Dlatego jest Korneliusz, a nie jakiś gwiazdor. W ostatnim wywiadzie Pawła Papke było trochę na ten temat.
Otóż to. Dzięki.Klugenhammer pisze: ↑26 maja 2022, o 08:11 Tutaj mamy jednak przedziwną sytuację, w której jeden z forumowiczów dzień po wygranej LM chciał jednak jakoś tę ZAKSę wyśmiać, a że nie wiedział od której strony, to wypatrzył sobie Bogu ducha winnego chłopaka.
Moniko, strasznie kulą w płot.
Pozdrawiammichal1983 pisze: ↑26 maja 2022, o 09:16Otóż to. Dzięki.Klugenhammer pisze: ↑26 maja 2022, o 08:11 Tutaj mamy jednak przedziwną sytuację, w której jeden z forumowiczów dzień po wygranej LM chciał jednak jakoś tę ZAKSę wyśmiać, a że nie wiedział od której strony, to wypatrzył sobie Bogu ducha winnego chłopaka.
Kolega MAG siatki trochę przerysowuje, często i celowo.
Ciężko się dyskutuje czy to z Magiem i michalem byłym „członkiem” zarządu. Podanie jako ciekawostki odrazu wiązało się z atakiem . CóżDiomedea pisze: ↑26 maja 2022, o 09:32 Wiesz, dyskusja o trybunach to ewidentnie byla zastepcza, zeby sie przyczepic.
Poczatek dyskusji o Banachu tez, niemniej wydaje mi sie, ze ewaluowala w strone merytoryczna.
Tak jak pisalam, tu beda ruchy do wykonania.
Robi sie interesujaco, bo do grona bacznych obserwatorow dolaczylo Zawiercie, ktore w ubieglym roku podpisalo z Dulskim, i sciaga go juz na dwojke po jednym sezonie w pierwszej lidze.
Wiec polityka Zaksy znajduje nasladowcow.
W znacznej części te pieniądze poszły na koszty logistyczne LM oraz na premie dla zawodników i sztabu za wygranie LM.
Wiesz, są dwa podejścia do zarabiania: jeden woli 5 tysięcy na rękę bez premii, a drugi podstawę najniższą, ale możliwość wyciągnięcia wysokiej premii za wyniki. Tylko nie każdemu chce się robić wyniki, skoro może mieć te same pieniądze bez
michal1983 pisze: ↑26 maja 2022, o 09:16
Powiesz coś więcej o tych doniesieniach dot. charakteru Mozicia?Diomedea pisze: ↑26 maja 2022, o 11:03michal1983 pisze: ↑26 maja 2022, o 09:16
Nie nie kula w plot. Jak ktos jest agresywny, to powiedzenie ze nie zrozumial jest delikatna forma zwrocenia uwagi, taka z![]()
Moze nie wiesz, moze nie byles, a moze byles pod innym nikiem, ale ja zamknelam swoje konto po wielu latach na forum, po chamskich atakach, o ile pamietam zaksiakow, wypisujacych, ze "warszafka to banda zlodzieji" lub cos o zblizonym poziomie kultury i merytorycznosci.
Kolega ciorny tez ma z niektorymi kibicami zaksy na pienku. A jak mozna sie przekonac, czytajac moje byle i ciornege posty, zadne z nas nie jest hucpiarzem.
Coz, czekamy na ogloszenie zawodnika za Kamila. Oba zastepstwa wydaja sie byc niezle, ale nie zastepujace Kamila 1:1. Mozic ze wzgledow charakterologicznych (o ile doniesienia sa prawdziwe).