Artek1967 wrote:miałem na myśli niepłacenie nie będącym w ciąży
kwestie niezdolności do gry, czym niewątpliwie jest ciąża, na pewno jest dokładnie obwarowane w kontraktach, stąd
phil wrote:Piła nie zapłaciła jeszcze zawodniczkom za sezon 2013/14, a PZPS jakoś nie reaguje. W dodatku Piła ma szansę zostać w Orlen Lidze na kolejny rok, bo PLPS podobno nie chce przyjąć Sulechów, Torunia ani ŁKS Łódź mimo, że taki Toruń jest stabilniejszy finansowo niż Piła.
Artek1967 wrote:W kwestii ŁKS to też może sie okazać że miasto nie bedzie chciało finansowac dwóch zespołów na poziomie OL a nie wiem czy samodzielnie bedą w stanie udźwignąć taki ciężar. Aczkolwiek moge byc w błedzie,gdyz może maja jakichś sekretnych sponsorów.
phil wrote:Artek1967 wrote:W kwestii ŁKS to też może sie okazać że miasto nie bedzie chciało finansowac dwóch zespołów na poziomie OL a nie wiem czy samodzielnie bedą w stanie udźwignąć taki ciężar. Aczkolwiek moge byc w błedzie,gdyz może maja jakichś sekretnych sponsorów.
Tak, w ŁKSie podobno ma być sponsor. Od miata Łodzi ten klub otrzymał w ubiegłym roku chyba tylko 50 tys. złotych, więc tutaj miasto właściwie niczego na klub nie daje. Budżet ŁKSu prawie w całości oparty jest na sponsorach.
lipton wrote:Zgodnie z http://www.dzienniklodzki.pl/artykul/37 ... ,t,sa.html tegoroczna kwota dotacji miejskiej dla ŁKS to 53 tys. zł.
Artek1967 wrote:A tak na marginesie właśnie przeczytałem, że PGNiG zostało sponsorem w Policach... to ciekawe co z Piłą....
lipton wrote:Nie doczytałem dokładnie. Czyli na drugie półrocze dostają drugą, taką samą dotację, czy dzielą pieniądze jeszcze raz?
phil wrote:Pewnie odejdą z Piły. PGNiG przez ostatnie 2 sezony łożyło kasę na klub, ale i tak klub ma zaległości z poprzedniego sezonu. A nawet nie wiem czy nie z sezonu 2012/13, bo Malesević nie dostała pieniędzy i nie wiem czy jej wypłacili w końcu.
Artek1967 wrote:To i tak są kwoty nieporównywalnie mniejsze niż u facetów, dlatego każda złotówka powinna cieszyć.
phil wrote: Skąd to wiesz? Porównując np. Politechnikę Warszawską do Piły nie sądzę, żeby była aż tak ogromna różnica w zarobkach. Niektórzy wypisywali, że czołowi siatkarze zarabiają ok. 2 mln złotych rocznie co też raczej nie jest prawdą. Nie sądzę, że budżet takiego Chemika jest o wiele niższy niż budżet Skry
serBalonSwann wrote:przeciez zawsze jak sa klasyfikacje najlepiej zarabiajacych sportowców, to KSd czy Glinka sa przed najlepszymi siatkarzami
serBalonSwann wrote:przeciez zawsze jak sa klasyfikacje najlepiej zarabiajacych sportowców, to KSd czy Glinka sa przed najlepszymi siatkarzami
Artek1967 wrote:U kobiet 100-150tyś € to już bardzo przyzwoity kontrakt, aczkolwiek niektóre panie mają więcej, ale naprawdę pojedyncze. Jakbyś był mocno zainteresowany tematem to musisz "przycisnąć" któregoś z managerów , bo jak sadzę oficjalnie nikt się nie wygada
krzysiu wrote:Tak kończąc temat zarobków największe zarobki ma/miała koreanka KIm ; coś ponad 1 milion euro albo nawet i grubo więcej
Return to Liga Siatkówki Kobiet
Users browsing this forum: No registered users and 3 guests