Transfery 2024/25

MuchaLover

Transfery 2024/25

Post autor: MuchaLover »

Myślę, że warto założyć po dłuższej przerwie temat związany z 1 ligą, tym bardziej, że zapowiada się dużo ciekawych transferów i wiele ekip ma ambitne plany.

- Jarosław i Wieżyca wycofują się z rozgrywek. Szczególnie Wieżycy szkoda, bo prowadzili fanstatyczną pracę z juniorkami. Szewczyk trafia do Bielska, Dumańska do Legionowa, Spławska i Serafinowska USA (oby nie zniknęły z radaru!), Maciejewicz Radomka. Z ciekawszych nazwisk pozostają przyjmujące Malinowska, Fiedorowicz i Hewelt oraz atakująca Podlaska. Wszystkie związane z reprezentacjami młodzieżowymi.

- Beniaminek z Warszawy będzie bardzo mocny, nowe nabytki: Saad, Gorzkiewicz, Sobanty, Saj, Zięba - od razu można wymienić jako faworyta do czwórki. Wieżycę zastąpi Gedania Gdańsk - tam też od kilku sezonów mówi się o długofalowych planach na awans do TL.

- Tarnów na ten moment siedzi cicho, ale mówi się, że 2-3 zawodniczki ze składu z ubiegłego sezonu dołączą do ekipy z Białegostoku. Cisza też w Nowym Dworze (ciekawe czy Agata Plaga - najlepsza przyjmująca zeszłego sezonu, przyjmie oferty z TauronLigi czy jednak pomoże LOSowi w awansie do TL), kolejny finalista czyli Piła ma przedłużać współpracę praktycznie z całym wyjściowym składem.

- Białystok ma mieć nadal duże ambicje na awans do TL. Do zespołu ma dołączyć m.in. rozgrywająca Paulina Bałdyga czy atakująca Julia Stancelewska.

- Do Legionowa po przerwie macierzyńskiej wraca Zuzanna Wawrzyniak (Szperlak).

- Na ten moment 6 dziewcząt ze Szczyrku dołączy do ekip z TL (Adamczyk, Brzoza, Marszałkowicz, Milewska, Moszyńska i Suska). Jest też kilka bardzo perspektywicznych, warto na pewno zwrócić uwagę na Pinderską, Adamczewską, Ornoch czy Jaroń.

Mówi się też, że Częstochowa jest zainteresowana wykupieniem od kogoś licencji, ciekawe czy tak się stanie.
xeron

Re: Transfery 2024/25

Post autor: xeron »

Mam nadzieję, że te cztery skrzydłowe ze Stężycy, które wymieniłeś znajdą zatrudnienie w TL, bądź w czubie 1 ligi.

Myślę, że cześć z dziewczyn z Wieżycy może przenieść się do Gdańska (swoją drogą kontrakt z klubem podpisała już Kwiecińska oraz jeszcze niedawno grająca w Wieżycy Milkowska).
Ja bardzo żałuje, że nie będzie już 1 ligi w Jarosławiu, bo był to fajny ośrodek, z którego wypłynęło kilka fajnych dziewczyn (Dudek, Saj, Chmielewska).
Spore zmiany w Solnej, ale po takim sezonie nie mogło być inaczej. Płomień też wymienia cały skład.

Na pewno spore przetasowania, raczej czołówka tak jak z ubiegłego sezonu + Warszawa.
xeron

Re: Transfery 2024/25

Post autor: xeron »

Iza Filipek, Matylda Woźny, Ania Bodasińska, Aleksandra Bąkiewicz zostają w Nowym Dworze Maz.

Sidor odchodzi kierunek TL, już przed końcem sezonu kilka ofert z TL trafiło do Plagi i Budnik, ale zobaczymy gdzie dziewczyny wylądują ostatecznie.
ODPOWIEDZ

Wróć do „I liga kobiet”