Padliną układu śmierdzi tu na więcej niż kilometr Panie Redaktorze 'mewa'.
mewa wrote:Kontrowersje zawsze wzbudzają pieniądze
mewa wrote:A czy losowali gospodarza, czy też losowali z tych, co nadesłali oferty, czy też wreszcie wybierali oferty (choć nie bardzo wiem, co mogła taka oferta zawierać) - to dla mnie akurat sprawa drugorzędna.
mewa wrote:Dobrze jednak, że jest ktoś, kto patrzy PZPS na ręce i w razie czego będzie mógł zawiadomić o ew. przekrętach komisję rewizyjną czy też inne organy,
"..Miejsce rozegrania turnieju zostanie wyłonione w drodze losowania po złożeniu przez zainteresowanych deklaracji wyrażającej chęć organizacji Turnieju. ..." Jak zwykle zostawili sobie furtkę. Teraz mogą powiedzieć, że nie brali pod uwagę całosci ofert tylko same zgłoszenia.
beemaster wrote:Panie redaktorze "mewa" ośmiesza się Pan trochę broniąc racji przedstawionej w artykule siatka.org bo chyba za bardzo Pan "komuś" ufa
beemaster wrote:Sam fakt że zmienia się coś w trakcie sezonu nadaje się do prokuratury. dlatego panie redaktorze niech żyje obiektywizm.
beemaster napisał(a):Panie redaktorze "mewa" ośmiesza się Pan trochę broniąc racji przedstawionej w artykule siatka.org bo chyba za bardzo Pan "komuś" ufa
Przeczytaj proszę raz jeszcze, jakiej racji bronię. Bronię tezy, ze lepszy jest turniej barażowy niż dwie pary, z których zwycięzcy awansują. Uważasz inaczej?
Sposób wyłaniania gospodarza może budzić kontrowersje, szczególnie ze strony klubów, które wybrane nie zostały. Jednak to wciąż Wydział Rozgrywek wybiera i on jako taki może zmienić reguły ustanowione przez siebie.
mewa wrote:Sposób wyłaniania gospodarza może budzić kontrowersje, szczególnie ze strony klubów, które wybrane nie zostały.
beemaster wrote:Rozumiem że artykułu nie będzie... Czyli znów wygrał obiektywizm subiektywny...
mewa wrote:z ciekawości zajrzałem do komunikatu podanego przez precedensa. Czytam w nim, że:
Miejsce rozegrania turnieju zostanie wyłonione w drodze losowania po złożeniu przez zainteresowanych deklaracji wyrażającej chęć organizacji Turnieju.
Czy nie tak to się odbyło (powiedzcie, bo mnie przy tym nie było i po prostu nie wiem) - kluby złożyły deklarację organizacji turnieju (z tego co wiem to Murowana Goślina i Kraków, być może pozostałe dwa tez - nie wiem) a sierotka marysia wylosowała jedną z nich.
mewa wrote:być może całe zamieszanie wzięło się z wpisu ze strony klubu z wielkopolski, gdzie ktoś napisał:
Polski Związek Piłki Siatkowej, po rozpatrzeniu ofert wszystkich klubów zadecydował, że turniej finałowy II ligi odbędzie się w Murowanej Goślinie
Czy nie tak to się odbyło (powiedzcie, bo mnie przy tym nie było i po prostu nie wiem) - kluby złożyły deklarację organizacji turnieju (z tego co wiem to Murowana Goślina i Kraków, być może pozostałe dwa tez - nie wiem) a sierotka marysia wylosowała jedną z nich.
beemaster wrote:Niech żyje subiektywny obiektywizm redaktora mewy... a może nie powinniśmy obrażać redaktorów ??
Alez nie obrażasz mnie. Jeśli jest tak, jak napisałes, to rzeczywiście - śmierdzi na kilometr. Pozostałe klubu (tak jak napisałem) powinny natychmiast wystosowac protest.
marge wrote:Wszystko rozstrzygnie się na parkiecie, jednak w oparciu o play-off widzę inną kolejność.
1.Biłgoraj
2.Kraków
3.Murowana Goślina
4.Gliwice
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest