Chal wrote:Nie wiem, czy to nie pierwszy mecz w tym sezonie, w którym Muserski nie zaserwował asa. Dwie spore niespodzianki w tej kolejce. Nieftianik ograł Lokomotiw, a kapitalny mecz rozegrali zwłaszcza obaj przyjmujący klubu z Orenburga. Natomiast walczący o play-off Krasnodar niespodziewanie nie wywiózł nawet seta z Ufy. Goście zaczęli z Marlonem na ławce, Ural złapał wiatr w żagle i już do końca nie oddał inicjatywy. Bardzo słaby występ Sztokra.
loko polozylo sie neftanikowi (czemu nie wiem, widocznie taki okres czasu w superlidze ze sie lubia klasc faworyci slabiakom), na powaznie zagrali raptem 3rd seta, w 4tym przegrywali 20-23 i zemczenokowi sie zapomnialo ze wygrac nie maja i walnal asa, pozniej zostal upomniany przez woronkowa i dal 2 banalne zagrywki, jednak i one nie poskutkowaly punktem dla neftanika, dlatego setowke wywalil w aut. Mecz smieszny i smutny, loko serwowalo gdzies tak na 20% swoich umiejetnosci zagrywka z wyskoku polegala na uderzeniu 70kmh z mocna rotacja, czyli najlatwiejszy rodzaj zagrywki do przyjecia, floty tak samo wszytskie podwyzszone banalne do przyjmowania. Jak neftanik sam nie mogl, to loko rozpoczynalo ostrzal autow zeby przewaga byla po stronie orenburga. Co do krasnodaru sie nie wypowiem bo nie ogladalem, ale sezon dla nich jest od dawna stracony, do tego problemy finansowe, wiec nie wiem czy sie kladli czy przegrali czysto.