Pro A sezon 2023/24

Streeter
Kontakt:

Pro A sezon 2023/24

Post autor: Streeter »

Większość informacji o składach jest już dostępna, więc zebrałem wszystko do kupy i możecie już przeglądać ligę francuską:

http://laczynassiatka.pl/leagues/2023/9 ... d924111746

Bliżej początku sezonu jeszcze będzie update zawodników, którzy dojdą w międzyczasie i numerów, bo w większości przypadków nie udało mi się jeszcze znaleźć takich danych.

Dość sporo młodych Francuzów (o zgrozo, da się zatrudniać młodych, lokalnych zawodników, w lidze, gdzie nie ma żadnych limitów obcokrajowców :o) Polaków tym razem brak, ale mamy paru znajomych z naszej ligi (Concepcion, Kreek, McDonnell, Firkal, Iglesias, Reichert, Hugo de Leon, Miyaura, Nikola Kovacević, Krage, Karyagin, Gonzalo Quiroga, Parkinson). Całość składów w linku u góry posta :)

Streeter
#ŁączyNasSiatka

Aktualne składy wielu lig siatkarskich:

http://laczynassiatka.pl
Kiepski

Re: Pro A sezon 2023/24

Post autor: Kiepski »

Ja powiem szczerze, że czekam na podsumowanie sezonu transferowego przez Huntera i jego prognozy na kolejny sezon. I kto z nowych, młodych warty jest do obserwowania. Brak właśnie na forum tutaj więcej takich merytorycznych wpisów jakie kolega Hunter czyni.
Streeter
Kontakt:

Jasne, nikt Ligi Francuskiej nie rozpisze lepiej, niż Hunter :) ja aż takiej wiedzy na ten temat nie posiadam, więc nie będę się wymądrzał, jedynie dostarczam składy :)

Streeter
#ŁączyNasSiatka

Diomedea

Post autor: Diomedea »

Subiektywne uwagi co do ruchow transferowych:

Zwraca uwage mocna przebudowa Chaumont. Niby Prandi powinien juz byc przyzwyczajony, ale zawsze troche szkoda. Na sype przychodzi Worsley z Luneburga. Da rade? Corre do Montpellier. Przychodzi Cardoso, ktory w tych krotkich widzianych fragmentach nie zrobil na mnie duzego wrazenia, raczej do szostki. Do pary z Sestanem z Lubljany (???). Wiec przyjecie i sypa calkiem nowe.

Interesuje mnie czy troche dotknie boiska w Montpellier 17letni Tizi-Oualou. Amir to swiezy zloty medalista MS U19 i w odroznieniu od ciut starszych konkurentow do przyszlosci na sypie w kadrze nie ma deficytu wzrostu (197cm 2005rocznik, grudzien) . Ach beda miec Francuzi bol glowy z wyborami na sypie za te pare lat.
U nas kiedys 17 latek dotknal boiska na sypie? Bo na libero pamietam 16latkow. :D

Narbonne traci jeden z atutow-trenera, ktory sile tego klubu zbudowal. Falasca do Cisterny. Plus odejscie Ramona (za trenerem) i Jauffroy. Widze (chyba) lekkie oslabienie. Na przyjeciu przesuniecie srodka ciezkosci w strone przyjecia. Pytanie co gra ten atakujacy z Sofii?
Za Falasce -Redwitz. Wiec tez najlepsze mozliwe uzupelnienie.

Walsh zastapi Kozuba. Dawno go nie widzialam, kiedys wydawal mi sie raczej slaby, ma przewage centymetrow. Slaby sklad, Howe do obserwacji.

Toulouse traci Pothrona (3letni kontrakt z Tours), moze zyskac Duflos jako trenera, zostanie Karyagin, przyjdzie Winkelmuller,
Na srodku do obserwacji Nack-Minyem i Krage-generalnie ciekawy srodek. Mniej wiecej status quo?

Tours bierze zawodnikow rozwojowych Pothrona i Tammerau, traci Palonskiego i Derouillona. Moze byc przejsciowo lekkie oslabienie z mozliwoscia rozwoju. Traca Dieza, zastapi go Ramon, tez niestary i niezly. Wraca do rodzinnego miasta, wiec bylo to nastepstwo narzucajace sie. Fronckowiak ma kontrakt na 3lata. Zostaje Coric i po przekatnej Dramé. Podpisali tez po 2 lata z Mendezem na przyjeciu i Faganasem. Ten ostatni to atakujacy z 2004 roku, 200cm, wychowanek Narbonne, juz pokazywal sie w lidze min zapisujac 31 punktow przeciwko Sete.
Generalnie widac mocne stawianie na mlodszych graczy. I nw szostce (tych co juz sie pokazali) i w kwadracie (atak)

Czekamy na wiesci z beniaminka gdzie poza da Silva na sypie i Bultorem na srodku, oraz pozostaniem trenera, same niewiadome.

Ciekawie w Nantes z para Henno/Henno na 2 lata. Czy malolat zagra troche u taty po zlocie i indywidualnym wyroznieniu U19?
Kiepski

Post autor: Kiepski »

Streeter pisze: 1 wrz 2023, o 06:38 Jasne, nikt Ligi Francuskiej nie rozpisze lepiej, niż Hunter :) ja aż takiej wiedzy na ten temat nie posiadam, więc nie będę się wymądrzał, jedynie dostarczam składy :)

Streeter
Streeter fajnie,że wrzuciłeś składy. Za to duży plus dla Ciebie. Mi chodziło tylko o takie, że tak nazwę sprawozdanie, które Hunter wrzucał zawsze przed rozpoczęciem sezonu. Hunter coś wspominał w którymś poście o ograniczonym czasie na poświęcanie się forum i mam nadzieję że całkowicie się nie wycofa jak to zrobiło kilku innych użytkowników. Pamiętasz np. Dreamera? Wielu się czepiało go za umiłowanie do zawodników z Ameryki Południowej, ale dzięki niemu mieliśmy sporo wiedzy na temat tego rynku. A teraz wątek klubów z Ameryki Południowej praktycznie nie istnieje
Streeter
Kontakt:

Kiepski pisze: 5 wrz 2023, o 07:48 Streeter fajnie,że wrzuciłeś składy. Za to duży plus dla Ciebie. Mi chodziło tylko o takie, że tak nazwę sprawozdanie, które Hunter wrzucał zawsze przed rozpoczęciem sezonu. Hunter coś wspominał w którymś poście o ograniczonym czasie na poświęcanie się forum i mam nadzieję że całkowicie się nie wycofa jak to zrobiło kilku innych użytkowników. Pamiętasz np. Dreamera? Wielu się czepiało go za umiłowanie do zawodników z Ameryki Południowej, ale dzięki niemu mieliśmy sporo wiedzy na temat tego rynku. A teraz wątek klubów z Ameryki Południowej praktycznie nie istnieje
Pewnie, tyle już tu siedzę, że dużo takich "wymarłych" użytkowników pamiętam :) coraz mniej właśnie tych ludzi, którzy bardzo dobrze znają, nazwijmy to "niszowe" ligi i dzielą się tutaj informacjami, a szkoda, bo zawsze to człowieka wiedzę poszerzało. Ale co się dziwić, o reprezentacji Polski dyskutować się już nie da, o innych meczach ME też ciężko, bo giną w szambie. Coraz mniej "szaleńców". Ja też na tyle czasu wolnego nie mam, by jeszcze oglądać te "wynazki", które przygotowuję, choć i to pochłania w takim sezonie jak teraz niemal cały wolny czas :) o ile jeszcze taką ligę francuską to mamy Huntera, czy w USA/Kanadzie Rafaka, o tyle jak przygotuję Izrael, no to te składy to raczej wszystko, co możemy tutaj dostać :D o ile są w Polsce fanatycy, którzy oglądają Ligę Izraelską (może jakaś rodzina Sebastiana Pęcherza by się znalazła :D), to raczej nie gościmy ich na forum :)

Wracając do Pro A, to Prandi chyba najbardziej doświadczony wiekowo szkoleniowiec z tych takich "popularnych" lig :) choć w tym roku powraca na ławkę trenerską równie legendarny, ale jednak 3 lata młodszy Stelian Moculescu (Dinamo Bucuresti). W zeszłym sezonie pracował jeszcze w Izraelu Arie Selinger (1937, ojciec Avitala, zeszły sezon Maccabi Hod Hasharon), nie mam póki co informacji, czy nadal będzie trenował ten klub. To człowiek nawet o rok starszy od niezniszczalnego Nikołaja Karpola, który prowadząc Urałoczkę od 1969 roku do dziś, ustanowił rekord, którego chyba nikt nigdy nie pobije.

Streeter
#ŁączyNasSiatka

Awatar użytkownika
hunter

Post autor: hunter »

Kiepski pisze: 5 wrz 2023, o 07:48

Streeter fajnie,że wrzuciłeś składy. Za to duży plus dla Ciebie. Mi chodziło tylko o takie, że tak nazwę sprawozdanie, które Hunter wrzucał zawsze przed rozpoczęciem sezonu. Hunter coś wspominał w którymś poście o ograniczonym czasie na poświęcanie się forum i mam nadzieję że całkowicie się nie wycofa jak to zrobiło kilku innych użytkowników. Pamiętasz np. Dreamera? Wielu się czepiało go za umiłowanie do zawodników z Ameryki Południowej, ale dzięki niemu mieliśmy sporo wiedzy na temat tego rynku. A teraz wątek klubów z Ameryki Południowej praktycznie nie istnieje
W okolicach meczu o superpuchar jakiś post pojawi się, na obecną chwilę jest jeszcze trochę niewiadomych odnośnie składów poszczególnych drużyn, więc nie ma sensu rozpisywać się. Choć kolejny rok z rzędu mam wrażenie, że liga osłabiła się, ale często sezon to weryfikował.
Amfetamina-produkcja, dystrybucja, masturbacja.
Za bezpieczny weekend Władziu.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Francja”