Nie mam potrzeby wklejania.
Chodzi o calosciowa wizje swiata oparta wg ciebie na dualizmie Zaksa i niezaksa. To nudne, dosyc absurdalne, najezone klamstwami odnosnie wypowiedzi innych odob.
Nigdy nie przekonywalam nikogo ze swietnym zawodnikiem bedzie Janikowski. Wrecz przeciwnie. To Twoj kolejny wymysl. W kadecie mial problemy z kolanami a w juniorze zagral baardzo miekko i wtedy pisalam ze dalej nie widze zadnych perspektyw, ze slabo w ataku, i wyraznie jest problem i z glowa i z zasiegiem. I bardziej wierze w Firszta (jesli juz). Ogladalam mecze MOSu; min na MPJ i ta bezsilnosc juz byla znaczaca i wykraczala poza fizyke.
Ewentualnie moglam propsowac w mlodziku, przed kontuzjami, i miec watpliwosci i pytania w kadecie, bo zniknal troche ze sceny (grywal w II lidze). Czyli wykazalam sie wieksza nieufnoscia niz Antiga, ktory uwierzyl w niego na wyjsciu z juniora.
Co do Jakubiszaka to bylam podobnego zdania, co kilku dobrych trenerow mlodziezowych. Ciezko przwidziec ze gosciowi po MVPJ sie odechce pracowac na zbyt technicznej pozycji i rywalizowac na przyjeciu, gdzie sam paszport nie wystarczy. Choc pewne pogloski byly, niemniej jako optymistka mialam nadzieje, ze opinie niekorzystne i niesprawdzone sie nie potwierdza.
Ale przyznam-w wieksza kariere Pawluna to wierzylam.

Jesli chodzi o Sliwke to znowu klamiesz, a juz raz przepraszales za dokladnie to same klamstwo, bo zacytowalam calosc swojej wypowiedzi. Pisalam ze spadla jego wartosc na IO w Tokyo. Co bylo dosyc ewidentne. Bardzo slabe wejscia Olka. Na ile brak przygotowania do bycia szostkowym tu zawinil, to inna sprawa. Pisala o tym kolezanka z dostepem do wiesci z szatni.
Przed sezonem po IO pisalam, ze ciekawe jak Olek sobie poradzi w tej sytuacji i wierze, ze da rade, niekoniecznie od razu i bez problemow. I dal rade. Pisalam, ze podoba mi sie teraz u Fina, bo znalazl dobra rownowage miedzy kiwkami a mocnym atakiem.
Zaksa a PP. Hmm, mowisz ze wygrali PP, LM i MP? Chyba cos ci sie pokrecilo
Ewentualnie, moze zdecydowali, ze puchar cenniejszy.
Mozliwe ze ja pisalam o wyjsciu rezerwami w obecnym sezonie. Byli mocno przeciazeni na moje oko. Troche sie snuli z Warszawa i strasznie ich stlukl JW w finalach MP.
Jasne ze trener wie lepiej. Jest blizej i jest trenerem.
Ale czasem jest tez pod silna presja, poszedl za daleko za swoja wizja itp.
Vital zdaje sie do dzis nie widzi bledu w przygotowanach do IO. A na siatkowce zna sie chyba lepiej od nas?
Jasne ze sie nie znam. Ogladam i pisze co widze. Od tego jest forum.
EOT