Perspektywiczni. Z EEVZa w tle.
Re: Perspektywiczni. Z EEVZa w tle.
Wygrywamy z Ukrainą 3-0. Nie był to mecz wysokich lotów, ale w oczy wrzuciło się dwóch zawodników. Lutoborski na przyjęciu i Kołodziej na środku. Ten pierwszy wygląda na naprawdę bardzo duży talent. W zasadzie robi wszystko po trochu. Płynność ruchów Trawka vibe. Kołodziej z kolei bardzo nieokrzesany, ale dobrze zbudowany wariat. Ładnie chodzi na nogach (nie tylko w bloku, ale też w obronie) , tylko dość często gubi koncentrację Atakujący spoko. Topór krwawił w przyjęciu. Potem mu trochę pomógł libero, trochę sam się ogarnął, a przede wszystkim Ukraińcy zaczęli psuć masę zagrywek. Na pewno zapowiada się ciekawy rocznik do obserwacji .
Topora to musieli przestawic niedawno, bo przeciez MP Ml gral jeszcze na ataku. Czyli najwczesniej po wakacjach, moze na zgrupowaniach.
Pewnie byla to proba optymalizacji zasobow rocznika 09. Mam nadzieje, ze nie bedzie przyjmujacym na dluzej. Przyjmowac on nie umie, i nie wiem czy ma szanse sie nauczyc robic to przynajmniej poprawnie. A w rozwoju zawsze mu sie przyda, nawet jako atakujacemu: gra z lewego, obrona itp.
Broni na razie nieco podobnie jak przyjmuje.
Mi sie podobaja obydwaj srodkowi.Ten nizszy dosyc swobodnie sie porusza, elastyczny.
I oczywiscie Lubotarski. Trawkowy troche ale w przyjeciu nie ma wersji machania patelnia. Na stronie cev podaja mu 188 cm. Ja bym dala jakies 191, podobnie jak Zenio, a ciut nizej od nizszego ze srodkowych.
Chyba troche slabszy rocznik niz 2 poprzednia, ale to niezobowiazujaca uwaga po jednym spotkaniu, pierwszym meczu, na wyjezdzie. No i to idzie dwurocznikami, wiec sie jeszcze zobaczy do przyszlorocznych ME U17. Moze jakis mlodzianek z 2010 wejdzie z przytupem po MP mlodzikow.
Pewnie byla to proba optymalizacji zasobow rocznika 09. Mam nadzieje, ze nie bedzie przyjmujacym na dluzej. Przyjmowac on nie umie, i nie wiem czy ma szanse sie nauczyc robic to przynajmniej poprawnie. A w rozwoju zawsze mu sie przyda, nawet jako atakujacemu: gra z lewego, obrona itp.
Broni na razie nieco podobnie jak przyjmuje.
Mi sie podobaja obydwaj srodkowi.Ten nizszy dosyc swobodnie sie porusza, elastyczny.
I oczywiscie Lubotarski. Trawkowy troche ale w przyjeciu nie ma wersji machania patelnia. Na stronie cev podaja mu 188 cm. Ja bym dala jakies 191, podobnie jak Zenio, a ciut nizej od nizszego ze srodkowych.
Chyba troche slabszy rocznik niz 2 poprzednia, ale to niezobowiazujaca uwaga po jednym spotkaniu, pierwszym meczu, na wyjezdzie. No i to idzie dwurocznikami, wiec sie jeszcze zobaczy do przyszlorocznych ME U17. Moze jakis mlodzianek z 2010 wejdzie z przytupem po MP mlodzikow.
Rocznik wygląda całkiem nieźle, tu są w końcu chłopaki urodzeni w 2010. Tak jak pisał Wysoki doszło do rozbicia roczników na pojedyncze. Tzn jest więcej grania. Już w ubiegłym sezonie reprezentacyjnym były MŚ U17 gdzie podstawowym rocznikiem był 2008. Nas tam nie było, bo Nawrocki w pierwszych MEU17 z rocznikiem 2007 nie zrobił na nie awansu (brak strefy medalowej). A mielibyśmy wtedy okazje oglądać Maćka Koronę z Marcelem Schadachem wspomaganych chłopakami z rocznika 2009.
Jeśli potraktujemy roczniki 2009 i 20210 jako spójne tak jak było dotychczas to moim zdaniem jest dobrze. Fajni środkowi, których brakuje w 2009, do lepszego przyjrzenia się libero Małek. Tu się powinno dobrze uzupełnić. Pamiętam Topora na ataku. Ciekawi mnie czy w klubie też będzie grał już na przyjęciu. Dziwna ta mania wykreowania wysokiego, mocnego zawodnika na lewym skrzydle. Jak widać w każdej grupie wiekowej ktoś taki dla naszych trenerów jest obowiązkiem Na zdrowie to niekoniecznie musi Michałowi wyjść, bo widać, że czeka go droga przez mękę z ogarnięciem się w defensywnych elementach bez pewności czy finał będzie pozytywny. No, ale ktoś go do tego przekonał. Trzeba dać czas.Za to Filip Lutoborski jak na 14 latka wygląda zajebiście.Ten dyszelek bardzo naturalny, siada mu piłka na rękach ładnie. Wczoraj bez błędu w przyjęciu i optycznie chyba na ponad 50 % pozytywnego. Do tego pokazał ciasny skos w ataku, ze dwa ataki z 6 strefy też. Wąsko staje na bloku do pomocy do pierwszego tempa. Aktywny dzieciak w każdym elemencie gry. Na oko ma jakieś 192. Rzadko się zdarza, żeby w takim wieku młody chłopak przestał rosnąć, więc pewnie powyżej 195 powinien podskoczyć. takie 197-198 byłoby bajką. W ogóle warunki fizyczne jak na swój wiek chłopaki mają dobre, dość równa wzrostowo drużyna.
Jeśli potraktujemy roczniki 2009 i 20210 jako spójne tak jak było dotychczas to moim zdaniem jest dobrze. Fajni środkowi, których brakuje w 2009, do lepszego przyjrzenia się libero Małek. Tu się powinno dobrze uzupełnić. Pamiętam Topora na ataku. Ciekawi mnie czy w klubie też będzie grał już na przyjęciu. Dziwna ta mania wykreowania wysokiego, mocnego zawodnika na lewym skrzydle. Jak widać w każdej grupie wiekowej ktoś taki dla naszych trenerów jest obowiązkiem Na zdrowie to niekoniecznie musi Michałowi wyjść, bo widać, że czeka go droga przez mękę z ogarnięciem się w defensywnych elementach bez pewności czy finał będzie pozytywny. No, ale ktoś go do tego przekonał. Trzeba dać czas.Za to Filip Lutoborski jak na 14 latka wygląda zajebiście.Ten dyszelek bardzo naturalny, siada mu piłka na rękach ładnie. Wczoraj bez błędu w przyjęciu i optycznie chyba na ponad 50 % pozytywnego. Do tego pokazał ciasny skos w ataku, ze dwa ataki z 6 strefy też. Wąsko staje na bloku do pomocy do pierwszego tempa. Aktywny dzieciak w każdym elemencie gry. Na oko ma jakieś 192. Rzadko się zdarza, żeby w takim wieku młody chłopak przestał rosnąć, więc pewnie powyżej 195 powinien podskoczyć. takie 197-198 byłoby bajką. W ogóle warunki fizyczne jak na swój wiek chłopaki mają dobre, dość równa wzrostowo drużyna.
jak zwykle-najlepsze info sa na old cev, ale dochodzi sie ze strony turnieju.
W przyjeciu fajne liczby. Atak optycznie wygladal lepiej niz podane 36%.
Masz racje, pogubilam sie z tym rozbiciem, bo wydawalo sie ze wg kalendarza bedzie jednoroczne i juz przeszlo.
W przyjeciu fajne liczby. Atak optycznie wygladal lepiej niz podane 36%.
Masz racje, pogubilam sie z tym rozbiciem, bo wydawalo sie ze wg kalendarza bedzie jednoroczne i juz przeszlo.
Optycznie Filip wyglądał w ataku dużo lepiej niż te procenty. Poza tym wydawało mi się też, że Topór popełnił więcej niż 2 bezpośrednie błędy w tym elemencie. Nie mam przekonania co do rzetelności tych statystyk.
Dzisiejszy mecz bardzo słaby. Zaczęliśmy rezerwową szóstką. Nikt nie wypadł dobrze. Granie polegało na przebijaniu piłki na drugą stronę. Po wygraniu dwóch pierwszych setów na 3 wyszedł podstawowy skład. Optycznie było widać wyraźną różnicę, choć podstawowi też się nie wyrwali i zagrali bez większej koncentracji. Lubotorskiemu włączyło się trzepanie patelnią. Nie dziwię się teraz czemu Topór gra na przyjęciu, bo oprócz Filipa to my tu nie mamy drugiego OH. A podstawowy atakujący jest dość dobry. Ogólnie poziom mizeria, ale to są strasznie dzieciaki jeszcze, więc na luzie. Poziom późnego gimnazjum mniej więcej.