Igrzyska Olimpijskie - Paryż 2024

Streeter
Kontakt:

Re: Igrzyska Olimpijskie - Paryż 2024

Post autor: Streeter »

Nie śledzę mega siatkówki plażowej, więc zapytam - czy serio 42 i 36-letni Hiszpanie to aż tak godny rywal, czy po prostu nasi zagrali piach?

Streeter
Redrick

Post autor: Redrick »

Raczej to drugie. Słabszy mecz Polaków.
elo
Awatar użytkownika
matiz99
Kontakt:

Post autor: matiz99 »

Czy ma ktoś może nagrany mecz Polska - Słowenia i może udostępnić lub wie gdzie można znaleźć? Tyle kanałów sportowych i ani jednej powtórki :( :(
,,Co by było, gdyby nie było Piotra Gruszki? Otóż trzeba byłoby go wymyślić!"
Zdzisław Ambroziak
kuchyk1ng

Post autor: kuchyk1ng »

Na platformie MAX jest powtorka w komentarzu Drzyzgi ze Swędrowskim. Z kolei za darmo jest na sport tvp pl https://sport.tvp.pl/79637065/polska-sl ... a-05082024
Redrick

Norwegowie strąceni ze szczytu także na olimpiadzie - pokonali ich Niemcy po trzech setach.
Jeśli rywale Norwegów w meczu o brąz - Katarczycy lub Szwedzi - będą grać optymalnie, to też ich mogą pokonać.
Obie ekipy w tej drugiej parze półfinałowej poprzednie spotkania zagrały fantastycznie, spodziewam się przedniego pojedynku wieczorkiem.
elo
Redrick

O-ho! Meczyk był przedni, tyle że jedynie w wykonaniu Szwedów.
Fajnie byłoby, gdyby jutro pokonali też Niemiaszków. Jeśli tak zrobią, zaliczą dobry uczynek.
elo
Redrick

Jeeeest!:))))
Duda i Anna Patrycja ze złotem olimpijskim. Kosmiczne emocje w finale kobiet. Ależ się cieszę:)))
Piękna sprawa.
I bardzo dobrze. W przekroju całego przedolimpijskiego czterolecia Brazylijki były zdecydowanie najlepszą drużyną świata wśród kobiet. Takie są fakty, czy się to komuś widzi, czy nie. I tyle w temacie.
Złoto wieńczy ten wspaniały okres.
Duda... od tak dawna jej kibicuję. Pamiętam, jak zdobywała srebro MŚ U-23, jako czternastolatka (!). Potem mundiale juniorskie i złoto mundialu seniorskiego, w sumie na mistrzostwach globu triumfowała sześciokrotnie, to rekord. Teraz triumf olimpijski. I to wszystko w wieku 26 lat.
Gratulacje. :)
elo
Redrick

Koniec! Złoto dla Szwedów, Niemcy prawidłowo zdruzgotani w finale.
Znam tylko wynik, później muszę obejrzeć.
Super. Dobre przynajmniej tyle. :)

Zdruzgotana też przy okazji bzdurna do sześcianu teoria dwumetrowego blokującego ( a teraz to nawet jakoby 203 cm :D ), co to niby bez niego nie można wygrać ważnego turnieju jak IO.
Wiedziałem, że wcześniej czy później prawda zwycięży :) I tyle w tym temacie.
Ostatnio zmieniony 11 sie 2024, o 10:44 przez Redrick, łącznie zmieniany 1 raz.
elo
Awatar użytkownika
niepoinformowany

Post autor: niepoinformowany »

Myślę, że powoływanie się w tym (dyskusji nt wpływu wzrostu blokującego na sukcesy w plażówce) przypadku, czyli Ahman/Hellvig nie ma sensu. Teraz może tego nie widzimy i nie doceniamy, ale ci młodzi zawodnicy praktycznie zrewocjunizowali ten sport. Zobaczmy mecze medalowe IO sprzed 20, 16 czy 12 lat a zobaczmy co oni grają - praktycznie inna dyscyplina. W dodatku fizycznie są potwornie mocni - skoczność, szybkość, siła, zwinność jest dopracowana to takiego poziomu, że 194 cm blokującego nie wpływa na całościową ocenę pary. Przecież oni na piasku poruszają się w taki sposób, w jaki większość by im zazdrościła na hali ;)

A kolega Ariosto pisał ciekawie i merytorycznie, do nikogo chamsko się nie odnosił. Także twoje nawiązanie słabo świadczy raczej o tobie, ale to już każdy czytający niech rozstrzygnie samodzielnie.
Resovia Rzeszów & FC Barcelona

Volleyball - something more than sport: https://www.youtube.com/watch?v=sBNxd1s ... pp=desktop
Redrick

Dobra, ty masz swoje zdanie, ja - swoje. :)
I proszę: bez osobistych wycieczek tylko dlatego, że mam rację.
Nie jesteś zresztą obiektywny w ocenie wspomnianego użytkownika, który non stop plótł bzdury i owszem, bywał wobec mnie chamski. Tylko dlatego, że śmiałem mieć inne zdanie niż on - i potrafiłem je uzasadnić. Oczywiście nie musisz być w tej kwestii obiektywny, jeśli nie chcesz.
A każdy z czytających, jak sądzę, już to rozstrzygnął - i coś mi mówi, że raczej korzystnie dla mnie. :)
Pozdrawiam.
elo
Awatar użytkownika
matiz99
Kontakt:

Post autor: matiz99 »

kuchyk1ng pisze: 7 sie 2024, o 10:58 Na platformie MAX jest powtorka w komentarzu Drzyzgi ze Swędrowskim. Z kolei za darmo jest na sport tvp pl https://sport.tvp.pl/79637065/polska-sl ... a-05082024
Wow. Dzięki wielkie kolego! Nie miałem pojęcia na na stronie tvp sport są całe mcze. :D
,,Co by było, gdyby nie było Piotra Gruszki? Otóż trzeba byłoby go wymyślić!"
Zdzisław Ambroziak
ODPOWIEDZ

Wróć do „Igrzyska Olimpijskie”