Noworoczny wrote: Ciekawe też, że w kadrze grali bliźniacy: Piotr G. i Piotr G. Choć dzieli ich kilka centymetrów.
grzegorzg wrote:Dla jasności - nie ogladam takiego dna (wyłaczyłem po kilku klatkach), ale mam komentarz jeśli rzecz dostyczy sportowców
Cóz, duze nazwiska, chwytny temat. Że nikt jeszcze niezrobił audycji o tym, ze np u mechaników, czy dentystów kasy fiskalne sie kurzą raczej nieuzywane. No ale korzysc społeczna byłaby marna, bo jak co zaczeliby stukac na kasie paragony, to ceny zaraz by poidskoczyły, i gawiedz by była niezadowolona.
Twój wybór, ale jednak program był bardzo ciekawy. Zawierał wypowiedzi naszych ulubieńców i innych osób. Wypowiadał się np. piąty brat P. który chwilowo jako poseł korzysta z immunitetu i można jego nazwisko podawać.grzegorzg wrote:Dla jasności - nie ogladam takiego dna (wyłaczyłem po kilku klatkach)
O tym też były audycje ale nie takie ciekawe. Nie tylko dlatego, że dentyści są mniej medialni od piłkarzy złotych medalistów, lecz przede wszystkim po temu, że szef kontroli skarbowej sporej wielkości państwa w Europie nie mówił do urzędującego ministra, który przyszedł się do niego poradzić, jak sobie poradzić z kontrolą, która zapewne pokaże jego oszustwa, nie mówi "zrobimy to jak z dentystami".grzegorzg wrote:Że nikt jeszcze niezrobił audycji o tym, ze np u mechaników, czy dentystów kasy fiskalne sie kurzą raczej nieuzywane.
Specjalizuje się w zwalczaniu prania brudnych pieniędzy[3].
niepoinformowany wrote:Jak zwykły szary człowiek oddaje % pensji państwu, to wielki pan siatkarz jeden z drugim ma zabierać sobie do kieszeni?
niepoinformowany wrote:Akurat suma strat skarbowych jest sukcesywnie zmniejszana, ale też "nie będę się rozwodził i pisał o powodach, bo to nie forum polityczne" (w domyśle robiąc z siebie jakiegoś eksperta w każdej dziedzinie
Myślę, iż w tej konkretnej sytuacji większość siatkarzy nie wiedziała co robi. Pewnie był jakiś "doradca" który służył dobra radą i wciągną w to siatkarzy. Jak ktoś dobrze poszuka to i wyrok wobec znanego i lubianego libero w bazie orzecznictwa sądowego znajdzie.niepoinformowany wrote:Nigdzie o tobie nie wspomniałem, nie schlebiaj sobie.
Akurat suma strat skarbowych jest sukcesywnie zmniejszana, ale też "nie będę się rozwodził i pisał o powodach, bo to nie forum polityczne" (w domyśle robiąc z siebie jakiegoś eksperta w każdej dziedzinie).
Oszustwo podatkowe i składanie fałszywych zeznań jest przestępstwem, tyle mam jeszcze do dodania w temacie. Również kończę i pozdrawiam.
Wydaje mi się, iż trudno o większości siatkarzy powiedzieć iż to rekiny biznesu. Mapo, który z nich osiąga sukces w biznesie. Reszta kręci się wokół siatkówki.niepoinformowany wrote:Tylko na materiale widać różnicę między Zagumnym a panami P. i G. Buraki bez klasy. Skoro tacy niewinni, to dlaczego nie mogli normalnie porozmawiać? Pliński i Grzyb też zapłacili co trzeba bez gadania jak się zorientowali w co wdepnęli. Jakoś nie trafia do mnie argument, że nie wiedzieli i mieli złych doradców, ale zawsze dobre i to.
Nawet w Polsce piłkarze zarabiają więcej niż siatkarze.adrianwep wrote:Od zawsze zastanawiały mnie realne zarobki topowych siatkarzy. Pewnie nijak ma się to z piłką nożną.
Ale zainteresowanie kibiców duże. A i klubów więcej.ABS_ wrote:Gdyby tyle samo pieniędzy co idzie na piłkę nożną, poszło na siatkę, mielibyśmy potęgę w tej dziedzinie sportowej. Polska liga piłkarska to śmiech i rozpacz jednocześnie.
Return to Tematy ogólno-siatkarskie
Users browsing this forum: No registered users and 2 guests