Ceny karnetów w PLS (PlusLidze)

pk+

Re: Ceny karnetów w PLS-ie

Post autor: pk+ »

Antos pisze:25 i 15? A myslalem ze tylko w Olsztynie kibice sa dojeni jak krowy.

Wypada przypomnieć; że to jest rynek, skoro karnety (bilety) schodzą to ceny rosną, jak sale zaczną świecić pustkami ceny spadną... równie dobrze można powiedzieć że jesteśmy dojeni w sklepie, kinie... itd.

Wracając do Rzeszowa są miejsca gdzie barierki zasłaniają połowę boiska do siatkówki, cena tych miejsc nie jest obniżona i posiadacz takiego karnetu moim zdaniem powinien domagać się odszkodowania, ewentualnie kierować sprawę do sądu, sam raz miałem okazję siedzieć w na takim miejscu, beznadzieja - jeśli widzisz połowę to powinieneś płacić mniej niż połowę ceny.
W poprzednim sezonie zapowiadano usunięcie tych barierek, ale zostały do końca, ciekawe czy kibice zostaną także w tym sezonie nabici w butelkę???
Nie mamy siły, nie mamy mocy.
Awatar użytkownika
Karolina
Kontakt:

Post autor: Karolina »

pk+ pisze:Wracając do Rzeszowa są miejsca gdzie barierki zasłaniają połowę boiska do siatkówki, cena tych miejsc nie jest obniżona i posiadacz takiego karnetu moim zdaniem powinien domagać się odszkodowania, ewentualnie kierować sprawę do sądu, sam raz miałem okazję siedzieć w na takim miejscu, beznadzieja - jeśli widzisz połowę to powinieneś płacić mniej niż połowę ceny.
Czy sprawa w sądzie nie jest na wyrost ??? Na miejscu sędziego odpowiedziałabym, że osoba, która wykupuje bilet na to miejsce wie, co robi, zdaje sobie sprawę, że te barierki mogły nie zostać usunięte, a mimo wszystko kupiła bilet.
Można powiedzieć, że wybrała to miejsce, ponieważ nie było już wolnych, ale to się nazywa wolny wybór, nikt nie zmusza do oglądania meczu z perspektywy zasłaniających barierek, nie chcesz czuć się poszkodowany nie wybieraj tam miejsca, a jeśli jest jedyne – zaryzykuj na własne życzenie.
<a href=' http://inwestowanie_na_gieldzie.interkursy.pl/p/14379/'>W drodze do niezależności finansowej</a>
Awatar użytkownika
maggie

Post autor: maggie »

jestem ciekawa ile w Gdańsku będą kosztować..

ps. Czy KK mają jakieś "zniżki" ??
" My dobrze gramy tylko czasami nam nie wychodzi " :]
Daniel Pliński
Awatar użytkownika
Chal

Post autor: Chal »

maggie pisze:Czy KK mają jakieś "zniżki" ??
A to już od klubu zależy, w cywilizowanych miastach KK wchodzą z reguły za darmo, w Olsztynie płacimy za pół ceny...
"To jest Olsztyn. Moje miasto. Mój klub."
Awatar użytkownika
Robert
Redaktor
Redaktor

Post autor: Robert »

Zgadza się Chal - w sosnowcu na PLS tak jest i w DG na LSK - KK mają legitymacje i wchodza za darmo, ale dopingują i zdzierają gardła. W Rzeszowie były duże ruchy transferowe i spore wzmocnienia i ceny biletów poszły ostro w górę. Zobaczymy co będzie w Gdańsku.
Awatar użytkownika
michaek

Post autor: michaek »

Robert pisze:W Rzeszowie (...) ceny biletów poszły ostro w górę.
Czy ostro to jest zawsze dyskusyjna sprawa, na pewno tanie karnety nie są. Z tym, że ostro to zdrożały nie przed tym sezonem, ale poprzednim. Dla przykładu cena karnetu ulgowego w ostatnich sezonach dla sektora B2.
2005/2006 100zł
2006/2007 100zł
2007/2008 350 zł(zróżnicowane ceny w zależności od miejsca, brak karnetu ulgowego)
2008/2009 380zł(dla posiadacza karnetu w sezonie 2007/2008 zniżka 20 zł, cena normalna 400zł)

Różnica w cenie między poprzednim, a nadchodzącym sezonem wynosi więc 30 zł, czyli karnet zdrożał o 8,5%.
Nie zmienia to jednak faktu, że działacze już dawno oderwali się od rzeczywistości. Ale cóż siatkarska krew płynie u wielu mieszkańców Rzeszowa, a perspektywy medalowe po raz kolejny spowodują rekordową w PLSie(wróć PLUSLidze) liczbę sprzedanych wejściówek. Trzeba również wziąć pod uwagę, że w minionym sezonie na 2200 sprzedanych karnetów przed sezonem aż 1600 zamówiły firmy, które w ramach funduszu socjalnego(część wynagrodzenia "tańsza dla pracodawcy") refundowały nawet do 50% ceny wejściówki, tak więc pracownik takiej firmy płacił de facto za karnet 200zł. A te nie stanieją dopóki hala będzie pełna, a tak będzie dopóki
a)Resovia będzie grała w PLUSLidze
b)nie będzie większej hali(a tej nie będzie w ciągu następnych 30 lat)
W sercu moim Sovia

"Co z tego, że mamy tak szeroki skład, skoro na boisku i tak może grać tylko sześciu z nas."
Paul Lotman
Awatar użytkownika
maggie

Post autor: maggie »

nie wiedziałam że żeby móc kibicować trzeba aż taką kase wydawać...
jak chodziłam na mecze Gedniii to płaciłam 5 zł... i to też nie zawsze bo czasem wpuszczali za darmo...

ale kasa rzędu 300-400 zł to dla mnie jakaś abstrakcja :o
" My dobrze gramy tylko czasami nam nie wychodzi " :]
Daniel Pliński
arek_614

Post autor: arek_614 »

tylko działacze w Resovii nie pomyśleli ile będą kosztować np. 4 karnety na dobre miejsca , to koszt ok.1200 zł , nie wiem czy bedzie duzo ludzi na meczach z dolu tabeli ...
pk+

Karolina pisze:
pk+ pisze:Wracając do Rzeszowa są miejsca gdzie barierki zasłaniają połowę boiska do siatkówki, cena tych miejsc nie jest obniżona i posiadacz takiego karnetu moim zdaniem powinien domagać się odszkodowania, ewentualnie kierować sprawę do sądu, sam raz miałem okazję siedzieć w na takim miejscu, beznadzieja - jeśli widzisz połowę to powinieneś płacić mniej niż połowę ceny.
Czy sprawa w sądzie nie jest na wyrost ??? Na miejscu sędziego odpowiedziałabym, że osoba, która wykupuje bilet na to miejsce wie, co robi, zdaje sobie sprawę, że te barierki mogły nie zostać usunięte, a mimo wszystko kupiła bilet.

No przy internetowej rezerwacji biletów nijak nie zauważysz barierek... więc niekoniecznie klient wiedział co kupuje.

Jakoś w kinie czy teatrze sytuacja nie do pomyślenia żeby widz miał zasłonięte pole widzenia, sport to też widowisko wymagające widoczności, przypominam że nie mówimy o kolesiu który siedzi na drzewie w czasie meczu tylko o karnetach w najdroższych sektorach.

Więc jeśli nie sąd powszechny to konsumencki raczej tak...
Gdansk

Post autor: Gdansk »

ja to na Gedanię złamanego grosza bym nie wydał!!! w tych warunkach i za taką grę jaka była w tym sezonie to powinien klub dopłacać za przychodzenie na mecze.(o przekrętach prezesa i Zarządu nie wspominam nawet bo to inna sprawa)
Diego

Post autor: Diego »

A jak się w tym sezonie prezentują ceny w Gdańsku?
Awatar użytkownika
lucass90
Korespondent
Korespondent
Kontakt:

Post autor: lucass90 »

Ceny karnetów w Częstochowie na sezon 2008/2009:

- 350 PLN brutto - balkon

- 500 PLN brutto - parter

- 1000 PLN brutto - parter (sektor M) - w cenie karnetu koszulka meczowa, szalik oraz inne niespodzianki
źródło-http://www.azsczestochowa.pl

Karnety po 1000zł... Nie wiem, czy ktoś kiedyś widział coś takiego, ale dla mnie jest to szczyt idiotyzmu. Żebyśmy mieli taki skład jak w poprzednim sezonie, wzmocniony na paru pozycjach, to rozumiem - Liga Mistrzów i te sprawy. Ale kiedy skład jest, delikatnie mówiąc, eksperymentalny, nikt tak naprawdę nie wie, na co go stać, dawać karnety za 1000zł, jakbyśmy mieli w Częstochowie plejadę gwiazd...??? :| Dla mnie jest to niezrozumiałe i bezsensowne. No, chyba że Kondzio już zbiera na transfery na następny sezon, to wtedy ma to jakiś sens... :)

P.S.:

W ubiegłym sezonie koszulka meczowa kosztowała, bez nadruku - 80zł, a z nadrukiem 90zł. Szalik - 25zł. Razem - 105-115zł. Aż się boję pomyśleć, co ma znaczyć zdanie "oraz inne niespodzianki"...
AZS CZĘSTOCHOWA!
Awatar użytkownika
marcinbvb

Post autor: marcinbvb »

"Cena karnetu, obejmującego mecze rundy zasadniczej i play-off (minimum 14, maksimum 18 spotkań) rozgrywane w Kędzierzynie-Koźlu, wynosi 220 zł " źródło:www.mostostal-azoty.pl

No to patrząc na inne kluby to u nas karnety należą do jednych z najtańsdzych w lidze.
Awatar użytkownika
Chal

marcinbvb pisze:obejmującego mecze rundy zasadniczej i play-off (minimum 14, maksimum 18 spotkań) rozgrywane w Kędzierzynie-Koźlu
Ojoj, w Kędzierzynie-Koźlu nie potrafią liczyć :P O ile maksimum 18 spotkań to najprawdziwsza prawda (9 w zasadniczej, max po 3 w każdej z trzech rund p-o), to już minimalna ilość to 12 (9 w zasadniczej i po 1 w p-o). Żeby potem skarg nie było, że ktoś kogoś oszukał, bo meczów miało być co najmniej 14, a wyszło 13 :]
kuba_miszczu

Post autor: kuba_miszczu »

lucass90 pisze: W ubiegłym sezonie koszulka meczowa kosztowała, bez nadruku - 80zł, a z nadrukiem 90zł. Szalik - 25zł. Razem - 105-115zł. Aż się boję pomyśleć, co ma znaczyć zdanie "oraz inne niespodzianki"...
Dostaniesz Kondzia na tydzien do domu i moze np. bedzie zarzadzal twoim budzetem domowym :P
Awatar użytkownika
KChudz

Re: Ceny karnetów w PLS (PlusLidze)

Post autor: KChudz »

W Rzeszowie ceny od 200 do 400 za wszystkie mecze (PLS,Puchar,Challenge i sparingi). Za barierki jest cena obniżona, tak jak za towarzystwo klubu kibica(zasłaniają boisko jednemu sektorowi)
Awatar użytkownika
Grembi

Post autor: Grembi »

Do 450 :D Szkoda, że prawie nigdzie nie ma podziału na ulgowe i normalne ;)
Awatar użytkownika
Mate
Kontakt:

Post autor: Mate »

Bilet normalny Plus Liga - 21zł
Bilet ulgowy Plus Liga - 16zł
Karnet Plus Liga i Puchar Polski - 350zł

Bilety na mecze CEV Indesit Champions' League - 30zł, 50zł i 100zł

Oferta Skry.

Jak na taki klub to nie tak źle.
,,Kiedyś... kiedyś przed laty, kiedy pisałem taką analizę dla Gazety Wyborczej napisało mi się: Co by było, gdyby nie było Piotra Gruszki? Otóż trzeba byłoby go wymyślić!" - Zdzisław Ambroziak

Rozmowa z dr. Fabio Rizollini'm xD
Awatar użytkownika
plecotus

Post autor: plecotus »

I tak większość karnetów zostanie rozdrapana na "miejsca sponsorskie". Dostanie pan Zenek z transportu w komplecie z dopłatą do wczasów pod gruszą z funduszu socjalnego. Ale jak będzie pogoda, to pojedzie ze szwagrem na ryby i fotelik będzie pusty w najważniejszych meczach sezonu.

Mam pytanie - czy w którymś z klubów PLS istnieje instytucja pt. "potwierdzanie karnetów"? Tzn - masz kupiony karnet i zarezerwowane miejsce, ale musisz je potwierdzić (telefonicznie lub netem) do - powiedzmy - godziny przed meczem. Jeśli tego nie zrobisz twoje miejsce trafia do kasy i bezpośrednio przed spotkaniem może być na nie sprzedany bilet innej osobie. Podobno bywa to w świecie stosowane, a zapobiega sytuacji, w której miejsca karneciarzy robią dziury w publice, a pod halą stoją kibice, dla których nie wystarczyło biletów (jak to niejeden raz obserwowałem w ubiegłym sezonie w "Energii").
8
pk+

gacekskra pisze: Mam pytanie - czy w którymś z klubów PLS istnieje instytucja pt. "potwierdzanie karnetów"? Tzn - masz kupiony karnet i zarezerwowane miejsce, ale musisz je potwierdzić (telefonicznie lub netem) do - powiedzmy - godziny przed meczem. Jeśli tego nie zrobisz twoje miejsce trafia do kasy i bezpośrednio przed spotkaniem może być na nie sprzedany bilet innej osobie. Podobno bywa to w świecie stosowane, a zapobiega sytuacji, w której miejsca karneciarzy robią dziury w publice, a pod halą stoją kibice, dla których nie wystarczyło biletów (jak to niejeden raz obserwowałem w ubiegłym sezonie w "Energii").
Z jednej strony to super pomysł, więcej miejsc dla kibiców i maksymilizacja zysków dla klubu, ale to nierealne żeby było przymusowe, jestem wolnym człowiekiem, kupiłem karnet i nikomu nie będę się meldował... Ale jako inicjatywa dobrowolna do zrobienia, ja np. nie mam nic przeciwko zgłaszaniu wolnego miejsca ale jak nie idę, jak idę to nie będę sobie głowy zawracał meldunkami. (nawiasem mówiąc jak nie idę na mecz to na 99% jakiś znajomy ma mój karnet w kieszeni).
Awatar użytkownika
dreamer

Post autor: dreamer »

pk+ pisze:...ja np. nie mam nic przeciwko zgłaszaniu wolnego miejsca ale jak nie idę, jak idę to nie będę sobie głowy zawracał meldunkami.
Właściwie i Ty i "gacekskra" mówicie to samo, tylko "od drugiej strony". Muszę przyznać, że jeżeli takie coś wprowadziłyby kluby, to istotnie bardziej rozsądny wydaje się wariant z powiadamianiem, że nie przyjdę na mecz, niż ten z potwierdzaniem, że pojawię się.
Zastanawiam się tylko, czy skala problemu jest na tyle duża, że klubom opłacałoby się zajmować tym problemem.

dreamer
...you may say I'm a dreamer, but I'm not the only one...
pk+

dreamer pisze: Zastanawiam się tylko, czy skala problemu jest na tyle duża, że klubom opłacałoby się zajmować tym problemem.

dreamer
Dokładnie maksymalizacja zysku przy niewielkich halach nie będzie zbytnio odczuwalna, bo sam projekt pochłonie jakieś środki, informatyczny (powiadamianie przez internet) powiedzmy w miarę jednorazowo płacimy za system i potem odczytujemy wyniki, powiadamianie telefoniczne wymaga posadzenia człowieka i płacenia mu więc raczej wogóle nieopłacalne.

Kiedyś w TV był program o Barcelonie (oczywiście chodzi o piłkę nożną) i tam funkcjonuje taki system ale:
a) stadion jest duży,
b) biletów praktycznie nie ma, bo prawie wszystkie miejsca schodzą jako karnety.
Więc w takim układzie klub podnosi poziom zysku i jednocześnie daje możliwość zobaczenia meczu tym którzy nie mają karnetu, i chyba ta druga sprawa w tym przypadku liczy się bardziej.
Awatar użytkownika
Ted
Redaktor naczelny
Redaktor naczelny
Kontakt:

Post autor: Ted »

Znamy już ceny karnetów na przyszły sezon w Warszawie:
- na trybunę górną
cena: 170 zł ulgowy (uczniowie i studenci), 270 zł normalny
- na trybuny na płycie boiska
cena: 220 zł ulgowy (uczniowie i studenci), 320 zł normalny
Awatar użytkownika
KChudz

Post autor: KChudz »

W Rzeszowie ceny karnetów chyba nie odstraszyły kibiców, bo do dnia dzisiejszego sprzedano 2805 sztuk z puli 4404 szt.
W sektorach z boku boiska (lepszych) poniżej barierki sprzedano 1508 z puli 1600. Aktualnie sprzedaż trwa nadal, ale chyba niewiele więcej się sprzeda.
barttosz
Kontakt:

Post autor: barttosz »

Jastrzębski klub ustalił cenę karnetu na 350 zł. Będzie on upoważniał do wstępu na wszystkie spotkania rozgrywane z PlusLidze oraz europejskich pucharach. Przypomnijmy, że w pierwszej rundzie Pucharu CEV rywalem jastrzębian będzie ekipa Olympiacosu Pireus. siatka.org
hmm 350zł a meczy sporo:)
Tylko mogli by podać też cenę biletów na jeden mecz. Mam nadzieję że ulgowe zostaną wiec karnet się opłacać nie będzie.
szyderca

Post autor: szyderca »

barttosz pisze:
Jastrzębski klub ustalił cenę karnetu na 350 zł. Będzie on upoważniał do wstępu na wszystkie spotkania rozgrywane z PlusLidze oraz europejskich pucharach. Przypomnijmy, że w pierwszej rundzie Pucharu CEV rywalem jastrzębian będzie ekipa Olympiacosu Pireus. siatka.org
hmm 350zł a meczy sporo:)
Tylko mogli by podać też cenę biletów na jeden mecz. Mam nadzieję że ulgowe zostaną wiec karnet się opłacać nie będzie.

Myślę, że osobą nie mającym zniżek jednak będzie się opłacąć. One nie muszą przychodzić na 2 godziny przed meczech aby usiąść w kurniku ;)

Tymczasem po przeanalizowaniu tego załącznika już wiem w jaki sposób będą opłacane kontrakty z Treflu Gdańsk.
Awatar użytkownika
Antos

Post autor: Antos »

"Informujemy, iż od poniedziałku od godz. 8.00 w siedzibie AZS w Kortowie rozpocznie sie sprzedaz karnetów na mecze AZS UWM Olsztyn w sezonie 2008/2009. Cena karnetu na dużą trybunę 350 zł, na trybunę VIP 500 zł."

:]
http://wiadomosci.onet.pl/ciekawostki/c ... omosc.html
"- Po siedmiu sezonach ciągłej gry, muszę kiedyś odpocząć - mówił po ostatnim meczu z ZAKS-ą Wlazły"
Awatar użytkownika
Chal

Co się dziwisz, panie Antoni, karnety na dużą w tej samej cenie, co rok temu, a vipy mogą sobie pozwolić na 50 zł podwyżki w obliczu problemów finansowych klubu, inna sprawa, że taki już zwyczaj w Polsce, że kupując karnet, płacisz więcej, niż sumując ceny pojedynczych biletów na każdy mecz :P
Awatar użytkownika
Marion

Post autor: Marion »

"Od środy 08 października od godz. 12:00 rusza sprzedaż karnetów na mecze Delecty w sezonie 2008/2009. Karnet obejmuje wszystkie mecze rundy zasadniczej oraz fazę play - off i kosztuje 100 zł.
"

http://bksch-delecta.pl/index.php?p=ogl ... ews_id=405
Awatar użytkownika
Antos

Post autor: Antos »

Cena zostala taka sama a sklad jest slabszy, gdzie tu logika?
http://wiadomosci.onet.pl/ciekawostki/c ... omosc.html
"- Po siedmiu sezonach ciągłej gry, muszę kiedyś odpocząć - mówił po ostatnim meczu z ZAKS-ą Wlazły"
ODPOWIEDZ

Wróć do „PlusLiga”