Sezon 2015/16 - kolejka 5
Re: Sezon 2015/16 - kolejka 5
O kurde, Zator 33%/25% i 2 błędy.
Co się stało? Dawno nie widziałem takich marnych statystyk drugiego najlepszego libero na świecie
Co się stało? Dawno nie widziałem takich marnych statystyk drugiego najlepszego libero na świecie
weszłam na stronę plusligi obejrzeć tabelę. Co to jest kara? To zawsze było?
http://stats.plusliga.pl/CompetitionSta ... px?ID=1034
ostatnia rubryczka. Za co to niby można dostać? Oddanie meczu walkowerem? Czy co to ma być, i to punkty są odejmowane czy co?
http://stats.plusliga.pl/CompetitionSta ... px?ID=1034
ostatnia rubryczka. Za co to niby można dostać? Oddanie meczu walkowerem? Czy co to ma być, i to punkty są odejmowane czy co?
StanLee "Problem polega na tym że koncepcja gry Skry i budowania zespołu jest jeszcze bardziej mglista oraz przypadkowa.[..] Nie ma to za bardzo sensu."
compact "Sens odszedł razem z Zatorskim, teraz to jest chaos i łatanie składu."
compact "Sens odszedł razem z Zatorskim, teraz to jest chaos i łatanie składu."
Radom:Olsztyn.
Mozna powiedziec, ze Olsztyn ma zblizony problem do Warszawy, tylko wszystko odbywa sie na ciut wyzszym poziomie.
Jeden skrzydlowy stabilny i ciagnacy gre, atakujacy bardzo chimeryczny, drugi przyjmujacy hm istnieje, podobnie jak srodkowi.
Przyjecie srednie a pilek z takiego nie bardzo jest komu konczyc.
Radom ma jednak 3 skrzydlowych zdolnych skonczyc sytuacyjna. Zgoda co do Zalinskiego. Juz grywal fajnie, juz bywal powolowany chyba ze 2 razy. Moze ustabilizuje swoja gre. Antiga mowil, ze wacha sie przy jednym nazwisku i pewnie to wlasnie przy 4tym przyjmujacym.
Co do pojedynku Szalpuk/Bednorz dla mnie remis ze wskazaniem na Artura. Ale bylo nie faire bo Bednorz walczyl z minimalna pomoca kolegow, Artur byl czescie zespolu i nie liderowal.
Statystyki zblizone w przyjeciu i ataku (Bednorz ciut lepsze przyjecie, Szalpuk-atak). Duza roznica na korzysc Artura jest w bloku-
4/0 i zagrywce (choc tu jednak jest argument wlasnej, specyficznej hali).
Ja tam wole styl gry Artura ale obaj sa rozwojowi i maja podobna bolaczke-przyjecie.
Mozna powiedziec, ze Olsztyn ma zblizony problem do Warszawy, tylko wszystko odbywa sie na ciut wyzszym poziomie.
Jeden skrzydlowy stabilny i ciagnacy gre, atakujacy bardzo chimeryczny, drugi przyjmujacy hm istnieje, podobnie jak srodkowi.
Przyjecie srednie a pilek z takiego nie bardzo jest komu konczyc.
Radom ma jednak 3 skrzydlowych zdolnych skonczyc sytuacyjna. Zgoda co do Zalinskiego. Juz grywal fajnie, juz bywal powolowany chyba ze 2 razy. Moze ustabilizuje swoja gre. Antiga mowil, ze wacha sie przy jednym nazwisku i pewnie to wlasnie przy 4tym przyjmujacym.
Co do pojedynku Szalpuk/Bednorz dla mnie remis ze wskazaniem na Artura. Ale bylo nie faire bo Bednorz walczyl z minimalna pomoca kolegow, Artur byl czescie zespolu i nie liderowal.
Statystyki zblizone w przyjeciu i ataku (Bednorz ciut lepsze przyjecie, Szalpuk-atak). Duza roznica na korzysc Artura jest w bloku-
4/0 i zagrywce (choc tu jednak jest argument wlasnej, specyficznej hali).
Ja tam wole styl gry Artura ale obaj sa rozwojowi i maja podobna bolaczke-przyjecie.
Trochę to dziwne, że pewni kibice, którzy w lidze hejtują Zagumnego i dziękują losowi, że "poszed se" do innego klubu - upatrują w nim zbawcy reprezentacji na rozegraniu.Edyta pisze:Jestem niemal pewna, że poza, być może, Wlazłym i Zagumnym, żadnych zmian w składzie nie będzie, bo nie ma na to czasu.
Nie bądź burakiem, nie przenoś kibolskich zwyczajów na hale. Kibicować można kulturalnie, bądź fair-nie gwiżdż na przeciwników twojej drużyny.
"Resovia jest naszym ZENITEM" - @Idz
"Resovia jest naszą Barceloną(FCB)" - WD-40
Odnośnie Radom - Olsztyn, przyjęcie zagrywki zgubiło AZS i niektóre zachowania typu wystawa libero na siatkę za antenkę, czy dogrywanie piłek na drugą stronę.
Radom znowu pokazał, że ofensywa to ich bardzo mocna strona. Żaliński i Szalpuk zagrali świetnie i nawet utrzymywali dobre przyjęcie, dzisiaj trochę gorzej Bołądź w ataku, za dużo piłek w aut ale przynajmniej widać było że celował po rękach w tych przypadkach. No i cieszę się, że Bołądź poprawia swoją zagrywkę, już któryś mecz gra mocno i regularnie. Dzisiaj w I secie zrobił dużą przewagę tym elementem, no i w III na spółę z Szalpukiem.
Radom znowu pokazał, że ofensywa to ich bardzo mocna strona. Żaliński i Szalpuk zagrali świetnie i nawet utrzymywali dobre przyjęcie, dzisiaj trochę gorzej Bołądź w ataku, za dużo piłek w aut ale przynajmniej widać było że celował po rękach w tych przypadkach. No i cieszę się, że Bołądź poprawia swoją zagrywkę, już któryś mecz gra mocno i regularnie. Dzisiaj w I secie zrobił dużą przewagę tym elementem, no i w III na spółę z Szalpukiem.
Edyta pisze:Zapominacie, że to będzie turniej praktycznie "z marszu" i wątpię, czy Antiga zdecyduje się włączyć zawodnika zupełnie z zewnątrz, bez znajomości systemów gry aktualnego zespołu i doświadczenia reprezentacyjnego. Sama forma to nie wszystko. Jestem niemal pewna, że poza, być może, Wlazłym i Zagumnym, żadnych zmian w składzie nie będzie, bo nie ma na to czasu. Jak awansują to może co najwyżej zawalczyć o wyjazd do Rio.
Na dobrą sprawę to Guma nie tylko z samym Kurkiem jako atakującym, ale także z Bieńkiem - w momencie kontuzji Nowakowskiego naszym najbardziej ofensywnym środkowym też nigdy wcześniej nie grał, ani nawet dotąd nie trenował, więc i tu przynajmniej teoretycznie kryje się spory problem. Ale zawsze możemy się pocieszać tym, że niektórzy główni nasi rywale na tym turnieju też mogą mieć z tym zgraniem pewien kłopot. Jak np. powiedział niedawno Alekno, po tym jak powołał do kadry na dosłownie dziesięć dni przed rozpoczęciem ostatnich Mistrzostw Europy zupełnie nowego rozgrywającego (który zresztą, jak się potem okazało podczas ME we wszystkich meczach Rosjan na tym turnieju był podstawowym rozgrywającym sbornej) "nie gramy aż tak skomplikowanej taktycznie siatkówki, aby sobie mógł z tym nie poradzić".sb.slav pisze:Trochę to dziwne, że pewni kibice, którzy w lidze hejtują Zagumnego i dziękują losowi, że "poszed se" do innego klubu - upatrują w nim zbawcy reprezentacji na rozegraniu.
Rzeczywiście cokolwiek karkołomne posunięcie rosyjskiego trenera, ale że wprowadzenie w system gry drużyny nowego, podstawowego rozgrywającego, to wiadomo zupełnie inny poziom problemów niż wybór i dokooptowanie czwartego, wchodzącego przyjmującego, więc ryzyko powołania Dmitrija Kowaliowa przed ME przez Alekne i teraz ewentualnie Żalińskiego przez Antigę trudno byłoby nawet porównywać.
A co do zmian to ogłoszona w poniedziałek szeroka kadra Antigi na turniej kwalifikacyjny w Berlinie ma być według niektórych medialnych zapowiedzi aż 23-osobowa, więc jakieś niespodzianki siłą rzeczy jednak znaleźć się muszą.
Czy ktoś ma link do transmisji przez internet?
Nie bądź burakiem, nie przenoś kibolskich zwyczajów na hale. Kibicować można kulturalnie, bądź fair-nie gwiżdż na przeciwników twojej drużyny.
Jeśli posiadacie cyfrowy polsat (bądź ktokolwiek z Waszej rodziny/znajomych) to zakładając na Ipli konto powiązane z tymże abonamentem uzyskujecie darmowy dostęp do Polsatu Sport online.
A tak przy okazji to można zauważyć, że Wrona rozegrał znowu super zawody (2/2 w ataku, 4 bloki, 1 as, najwięcej zagrywek w zespole).
A tak przy okazji to można zauważyć, że Wrona rozegrał znowu super zawody (2/2 w ataku, 4 bloki, 1 as, najwięcej zagrywek w zespole).
Dzięki @Mikser. Niestety nie posiadam abonamentu polsatu tylko konkurencji @Defit.
Czy ja wiem czy taki remis. Szalpuk zrobił dla swojej drużyny 10 breaków, zaś Bednorz ani jednego.kanimo pisze:Co do pojedynku Szalpuk/Bednorz dla mnie remis ze wskazaniem na Artura.
Ale co do MVP dla Żalińskiego to się zgodzę, bo w trudnych momentach kończył wysokie piłki i nie pozwalał Olsztynianom odrabiać strat, bądź budować przewagi.
-
Dobrze bardzo dobrze gra Klinkenberg takiego zawodnika Bydgoszcz potrzebowała wszystkie siatkarskie elementy na wysokim poziomie i jak sprawdza się z takim wybitnym zespołem jak Rzeszow to powinno być dobrze. Az prosił by się do kompletu jakis przyzwoity środkowy z zagranicy
Penchev od 7~ piłek nie zdobył punktu i chyba 4 razy go zablokowali. Na początku seta było podobnie?
Jazda Łuczniczko!! Jeszcze przynajmniej jeden!!
Wynik do przewidzenia. Rzeszów (a w zasadzie Kurek) i tak zaskoczył, że tak długo trzymał się w grze. Brakuje tu drużyny, a widać same indywidualności.
Ze trzy punkty Bułgar na początku seta zdobył, dopiero potem się przyblokował.rocky pisze:Penchev od 7~ piłek nie zdobył punktu i chyba 4 razy go zablokowali. Na początku seta było podobnie?
Całkiem fajna atmosfera jest dziś na meczu w 'Łuczniczce"
Właśnie miałem pisac że nawet ludzie są na sali 9 ptk oddała za free Resovia, troszkę za dużo.
Karol Kłos - Potem naskakujemy na sędziów a oni nas jeszcze karzą
StanLee - Miano najlepszej drużyny Europy w październiku-listopadzie aż tak prestiżowe to nie jest...
Andrzej Kowal- Gdyby każdy w teorii wygrywał to cóż to byłby za sport
StanLee - Miano najlepszej drużyny Europy w październiku-listopadzie aż tak prestiżowe to nie jest...
Łuczniczka musi wygrać ten mecz 3-0, gdyż jak na razie, w tej kolejce, wszyscy gospodarze wygrywają swoje mecze w tym stosunku setów.
Chyba się pomodlę, aby Resovia, do grudnia, rozstrzygała wszystkie swoje mecze w stosunku setów 3-0 bądź 0-3, bo to będzie oznaczało, że Kurek w meczu będzie dostawał "tylko" około 30 piłek.
Chyba się pomodlę, aby Resovia, do grudnia, rozstrzygała wszystkie swoje mecze w stosunku setów 3-0 bądź 0-3, bo to będzie oznaczało, że Kurek w meczu będzie dostawał "tylko" około 30 piłek.
Serio "do przewidzenia"? Natomiast z drugą częścią posta się zgadzam.Defit pisze:Wynik do przewidzenia. Rzeszów (a w zasadzie Kurek) i tak zaskoczył, że tak długo trzymał się w grze. Brakuje tu drużyny, a widać same indywidualności.
Penchev do zmiany.
Karol Kłos - Potem naskakujemy na sędziów a oni nas jeszcze karzą
Nie wiedziałem,ze Asseco ma tyle flotowcow.Chyba najwięcej z całej ligi.
W II zapowiada się podobny, jeśli nie gorszy wynik jeśli chodzi o błędy. Już cztery błędy w ataku w tej partii a doszliśmy dopiero do I technicznej. Oprócz tego że Kurek się myli, także krótka w Resovii dziś zupełnie nie funkcjonuje - Pashytsky i Dryja tak jak mylili sie przy Drzyzdze w I secie, tak teraz mylą się w II partii przy Tichackunicram pisze:Właśnie miałem pisac że nawet ludzie są na sali 9 ptk oddała za free Resovia, troszkę za dużo.
Nie, pieniędzy bym na to nie postawił, ale trochę się uśmiechałem patrząc na przewidywania 0:3.sb.slav pisze: Serio "do przewidzenia"? Natomiast z drugą częścią posta się zgadzam.
Penchev? Najlepszy gracz swiata do zmiany? Bywa i tak.
Klasyczny mecz slabszego zespolu ktory chce wrocic do formy z faworytem. Czyli ciezko wywalczony pierwszy set, teraz tez pewnie bedzie na przewagi ale wygra Resovia i potem gladkie dwie partie dla Rzeszowa. Tak bedzie, zobaczycie!
Klasyczny mecz slabszego zespolu ktory chce wrocic do formy z faworytem. Czyli ciezko wywalczony pierwszy set, teraz tez pewnie bedzie na przewagi ale wygra Resovia i potem gladkie dwie partie dla Rzeszowa. Tak bedzie, zobaczycie!
Rucy na blokuje.
Mistrz Polski walczy jak równy z równym - i heroicznie przegrywa z zespołem, który obijają do tej pory wszyscy bez wyjątku. Nie wiem co oo tym sądzić. Jedyne wytłumaczenie, to zasłona dymna Andrzeja Kowala.
Dramatycznie gra Rzeszów
Czyli co? ZAKSa mistrzem polski jak Reska to przegra?
Bartosz Kurek jest tytanem siatkówki. <3
Jestem twoim fanem, autentycznie i śmiertelnie poważnie .sb.slav pisze:Mistrz Polski walczy jak równy z równym - i heroicznie przegrywa z zespołem, który obijają do tej pory wszyscy bez wyjątku. Nie wiem co oo tym sądzić. Jedyne wytłumaczenie, to zasłona dymna Andrzeja Kowala.
Pseudosiatkówka obu zespołów.