Dalej uważam że to wizja właściciela. Ale nawet jakby to jedno drugiego nie wyklucza, Polaków na poziomie jest dużoBlanco pisze:>>> Pół reprezentacji w Resovii? Wizja Adama Górala.
>>> Giuliani przedłużył? Trener w końcu będzie miał wpływ na skład.
xD
Asseco Resovia Rzeszów 2020/2021
Re: Asseco Resovia Rzeszów 2020/2021
Zdaje się ze to nie mój cytat, ale nie rozumiem sensu wypowiedzi. Była na szczycie? Była. Spadła ze szczytu? Spadła. Próbuje wrócić? Próbuje. Wychodzi ostatnio? Dwa ostatnie sezony nie. Skreślać drużynę że nie można liczyć że w końcu zaczną rywalizować z najlepszymi bo ostatnie dwa sezony były słabe? Warte przemilczenia. Prezes, zawodnicy i kibice mówią, że nie ma w tym sezonie oczekiwań co do wyniku, byle była dobra gra- "aaaa taa ta ciekawe, gadanie że przy takim składzie nie ma presji na medal to tylko ustalanie alibi". Mówienie że po kupieniu topowych graczy chce się wrócić na szczyt- jak tak w ogole można myśleć o drużynie które dwa ostatnie sezony miała słabe. Powiedzieć że "Polakowi nie dogodzisz" to chyba za mało w tym momencieskrowiec pisze:Ze co? Resovia na szczyt... tak.... przypominam że próbuje tego z najwyższym budżetem w lidze od kilku sezonow, a w minionym ledwo co nie spadła. Zacznijmy stąpac twardo po ziemi bo takie prorokowanie i koncert zyczen jest adekwatny do tego ze zaksa miałaby po rozbiorze- (zatorski, toniutti kochanowski Smith) walczyć o utrzymanie.johnnyrotten pisze:@Matson
cierpliwość tu też się przyda przy powrocie na szczyt.
Zaksa juz od paru sezonow pokazuje ze jednak pieniądze nie grają.
Osobiście moje zdanie jest takie ze resovia zachowuje się jak krzyk rozpaczy i mając kase robi wszystko aby wkoncu utrzeć wszystkim nosa, a jestem pewien ze to im się nie uda.
Słowo na szczyt to dla mnie zdobyć mistrzostwo bo to jest szczytem naszej ligi. Z łaski swojej przypomnij mi kiedy resovia ostatni raz byla mistrzem polski.Matson pisze:Zdaje się ze to nie mój cytat, ale nie rozumiem sensu wypowiedzi. Była na szczycie? Była. Spadła ze szczytu? Spadła. Próbuje wrócić? Próbuje. Wychodzi ostatnio? Dwa ostatnie sezony nie. Skreślać drużynę że nie można liczyć że w końcu zaczną rywalizować z najlepszymi bo ostatnie dwa sezony były słabe? Warte przemilczenia. Prezes, zawodnicy i kibice mówią, że nie ma w tym sezonie oczekiwań co do wyniku, byle była dobra gra- "aaaa taa ta ciekawe, gadanie że przy takim składzie nie ma presji na medal to tylko ustalanie alibi". Mówienie że po kupieniu topowych graczy chce się wrócić na szczyt- jak tak w ogole można myśleć o drużynie które dwa ostatnie sezony miała słabe. Powiedzieć że "Polakowi nie dogodzisz" to chyba za mało w tym momencieskrowiec pisze:Ze co? Resovia na szczyt... tak.... przypominam że próbuje tego z najwyższym budżetem w lidze od kilku sezonow, a w minionym ledwo co nie spadła. Zacznijmy stąpac twardo po ziemi bo takie prorokowanie i koncert zyczen jest adekwatny do tego ze zaksa miałaby po rozbiorze- (zatorski, toniutti kochanowski Smith) walczyć o utrzymanie.johnnyrotten pisze:@Matson
cierpliwość tu też się przyda przy powrocie na szczyt.
Osobiście moje zdanie jest takie ze resovia zachowuje się jak krzyk rozpaczy i mając kase robi wszystko aby wkoncu utrzeć wszystkim nosa, a jestem pewien ze to im się nie uda.
Chyba 5 lat temu? Wiec sorry ale to jest sporo czasu. Tym tokiem myślenia Zawiercie, czy Radom nie jest gorsze bo co sezon próbuje "wywalczyć mistrzostwo"
Ze co? Resovia na szczyt... tak.... przypominam że próbuje tego z najwyższym budżetem w lidze od kilku sezonow, a w minionym ledwo co nie spadła. Zacznijmy stąpac twardo po ziemi bo takie prorokowanie i koncert zyczen jest adekwatny do tego ze zaksa miałaby po rozbiorze- (zatorski, toniutti kochanowski Smith) walczyć o utrzymanie.
Osobiście moje zdanie jest takie ze resovia zachowuje się jak krzyk rozpaczy i mając kase robi wszystko aby wkoncu utrzeć wszystkim nosa, a jestem pewien ze to im się nie uda.[/quote]
Zdaje się ze to nie mój cytat, ale nie rozumiem sensu wypowiedzi. Była na szczycie? Była. Spadła ze szczytu? Spadła. Próbuje wrócić? Próbuje. Wychodzi ostatnio? Dwa ostatnie sezony nie. Skreślać drużynę że nie można liczyć że w końcu zaczną rywalizować z najlepszymi bo ostatnie dwa sezony były słabe? Warte przemilczenia. Prezes, zawodnicy i kibice mówią, że nie ma w tym sezonie oczekiwań co do wyniku, byle była dobra gra- "aaaa taa ta ciekawe, gadanie że przy takim składzie nie ma presji na medal to tylko ustalanie alibi". Mówienie że po kupieniu topowych graczy chce się wrócić na szczyt- jak tak w ogole można myśleć o drużynie które dwa ostatnie sezony miała słabe. Powiedzieć że "Polakowi nie dogodzisz" to chyba za mało w tym momencie [/quote]
Słowo na szczyt to dla mnie zdobyć mistrzostwo bo to jest szczytem naszej ligi. Z łaski swojej przypomnij mi kiedy resovia ostatni raz byla mistrzem polski[/quote]
Po raz kolejny spytam, co ma "powrót na szczyt" do "Resovia nie była mistrzem od kilku lat"? Dosyć wybiórczo traktujesz osiągnięcia swoją drogą. Ale bez sensu wdawać się w rozważania czy dany klub ma prawo myśleć o mistrzostwie czy nie, wiec wrócę do tematu czyli Asseco Resovia 2020/2021.
Zauważyliście, że Fabian nie gra praktycznie przesuniętych krótkich? Prawie wszystkie krótkie to głowy, dziwne o tyle, że to z reguły dosyć fajnie gubi blok na prawe, co jest firmowym zagraniem Drzyzgi
Osobiście moje zdanie jest takie ze resovia zachowuje się jak krzyk rozpaczy i mając kase robi wszystko aby wkoncu utrzeć wszystkim nosa, a jestem pewien ze to im się nie uda.[/quote]
Zdaje się ze to nie mój cytat, ale nie rozumiem sensu wypowiedzi. Była na szczycie? Była. Spadła ze szczytu? Spadła. Próbuje wrócić? Próbuje. Wychodzi ostatnio? Dwa ostatnie sezony nie. Skreślać drużynę że nie można liczyć że w końcu zaczną rywalizować z najlepszymi bo ostatnie dwa sezony były słabe? Warte przemilczenia. Prezes, zawodnicy i kibice mówią, że nie ma w tym sezonie oczekiwań co do wyniku, byle była dobra gra- "aaaa taa ta ciekawe, gadanie że przy takim składzie nie ma presji na medal to tylko ustalanie alibi". Mówienie że po kupieniu topowych graczy chce się wrócić na szczyt- jak tak w ogole można myśleć o drużynie które dwa ostatnie sezony miała słabe. Powiedzieć że "Polakowi nie dogodzisz" to chyba za mało w tym momencie [/quote]
Słowo na szczyt to dla mnie zdobyć mistrzostwo bo to jest szczytem naszej ligi. Z łaski swojej przypomnij mi kiedy resovia ostatni raz byla mistrzem polski[/quote]
Po raz kolejny spytam, co ma "powrót na szczyt" do "Resovia nie była mistrzem od kilku lat"? Dosyć wybiórczo traktujesz osiągnięcia swoją drogą. Ale bez sensu wdawać się w rozważania czy dany klub ma prawo myśleć o mistrzostwie czy nie, wiec wrócę do tematu czyli Asseco Resovia 2020/2021.
Zauważyliście, że Fabian nie gra praktycznie przesuniętych krótkich? Prawie wszystkie krótkie to głowy, dziwne o tyle, że to z reguły dosyć fajnie gubi blok na prawe, co jest firmowym zagraniem Drzyzgi
To ze te pierwsze słowa to Twoje słowa a te drugie mojeMatson pisze: Po raz kolejny spytam, co ma "powrót na szczyt" do "Resovia nie była mistrzem od kilku lat"?
Naprawde nie widzisz różnicy w tych wypowiedziach?
No dobrze skończmy ten temat... nie mam zamiaru zbierać ostrzeżeń... zacznijmy ponownie wzmacniac resovie kolejny sezon z rzędu... w końcu wygrać muszą, ileż to mozna czekac.
@skrowiec
Ile ty masz lat? Nie powinieneś już spać?
Jakkolwiek passus ten należy merytorycznie i metodologicznie do tomu drugiego, antycypujemy go szkicowo w tym miejscu ze względu na ścisłe powiązanie z korelacją i regresją.
pytasz o wiek? Co cie interesuje o ktorej chodzę spac?Resofan pisze:@skrowiec
Czego Ty tutaj nie rozumiesz? Nie będę Ci ubliżał tak jak Ty mi.... mam szacunek.
Milej nocy
Aby Resovia wróciła na szczyt, musi na początku wydostać się z bagna w którym tkwi już 4 rok i z każdym sezonem zapadają się coraz głębiej. Ja nie rozumiem jak można wpaść na tak ,,genialny” pomysł ustalenia składu na następny sezon, gdy ten jeszcze się dobrze nie rozpędził. A co gdyby Reska zaskoczyła i wywalczyła medal to co? Też cały skład do wymiany i budujemy od nowa czy jednak stabilizacja składu i zgranie?
Dokladnie o tym samym mowie.Aquino pisze:Aby Resovia wróciła na szczyt, musi na początku wydostać się z bagna w którym tkwi już 4 rok i z każdym sezonem zapadają się coraz głębiej. Ja nie rozumiem jak można wpaść na tak ,,genialny” pomysł ustalenia składu na następny sezon, gdy ten jeszcze się dobrze nie rozpędził. A co gdyby Reska zaskoczyła i wywalczyła medal to co? Też cały skład do wymiany i budujemy od nowa czy jednak stabilizacja składu i zgranie?
No ale cóż... jak widać niektórzy mają inny tok myślenia(delikatnie mowiąc)
Ja nie rozumiem czego można tu nie rozumieć? Dokładnie tak jak mówisz - nawet jeśli skład zaskoczy i wywalczy medal, częściowo jest do wymiany. Jak na dłoni widać pewne luki (środkowi, 2 przyjmujący, libero). Obecny skład musiałby zagrać na 120% żeby w tym sezonie coś wywalczyć. Słaby mecz oznacza lanie jak w Gdańsku. Resovia ma nieco wyższe ambicje niż dostawanie łomotu za każdym razem gdy się wstanie lewą nogą. Co z tych ambicji wynika? No od kilku lat niewiele, aczkolwiek teraz wydaje sie ze klub wszedł na dobrą drogę.Aquino pisze:Aby Resovia wróciła na szczyt, musi na początku wydostać się z bagna w którym tkwi już 4 rok i z każdym sezonem zapadają się coraz głębiej. Ja nie rozumiem jak można wpaść na tak ,,genialny” pomysł ustalenia składu na następny sezon, gdy ten jeszcze się dobrze nie rozpędził. A co gdyby Reska zaskoczyła i wywalczyła medal to co? Też cały skład do wymiany i budujemy od nowa czy jednak stabilizacja składu i zgranie?
A co do powrotu na szczyt, niektórzy tutaj odczuwają chyba do klubu sporą nienawiść, która im nieco przysłania logikę. 5 lat to nie jest dużo, zwłaszcza w kontekście tego ze zespół się nie rozpadł, nie spadł z ligi (choć było blisko), ma caly czas tego sponsora i jest czołówką w lidze jeśli chodzi o budżet i organizacje.
-
Przecież drugim przyjmującym w Resovii obok Cebujla miał być Szerszeń, który w poprzednim sezonie był jednym z najlepszych zawodników ligi. To nie wina Resovii, że doznał kontuzji. A teraz niektórzy zdaje się sugerują, że trzeba będzie go wymienić po sezonie, bo jest za słaby (?).azirck pisze:Jak na dłoni widać pewne luki (środkowi, 2 przyjmujący, libero).
Przy okazji widać tutaj pewną niekonsekwencję, bo przy okazji Skry nikt nie pisze, że trzeba się natychmiast pozbyć Sandera, który leczy kontuzję notabene dłużej od Szerszenia.
I ta forma się póki co nie sprawdza. Piszę póki co, bo za wiele okazji do wspólnej gry nie mieli. Tak czy owak, Szerszeń orłem w przyjęciu nie był i nie jest. Kiepsko wygląda perspektywa gry z nielubiącym biegać Drzyzgą, kiepskim w przyjęciu Szerszeniem i Cebuljem, który mocno traci skuteczność kiedy jest obciążony przyjęciem (mimo że radzi sobie w nim lepiej niż przypuszczano).BuenoSausage pisze:Przecież drugim przyjmującym w Resovii obok Cebujla miał być Szerszeń, który w poprzednim sezonie był jednym z najlepszych zawodników ligi. To nie wina Resovii, że doznał kontuzji. A teraz niektórzy zdaje się sugerują, że trzeba będzie go wymienić po sezonie, bo jest za słaby (?).azirck pisze:Jak na dłoni widać pewne luki (środkowi, 2 przyjmujący, libero).
Przy okazji widać tutaj pewną niekonsekwencję, bo przy okazji Skry nikt nie pisze, że trzeba się natychmiast pozbyć Sandera, który leczy kontuzję notabene dłużej od Szerszenia.
Przecież Szerszeń zagrał 3 mecze ze Słoweńcem. A cały zespół do momentu podpisywania pierwszych kontraktów na następny sezon pewnie z 6, z 3 przerwami covidowymi. Co tam się ma sprawdzać lub nie sprawdzać?
Ploty transferowe jak wszystkie inne ploty żyją swoim życiem. Przekazywane z jednego źródła do drugiego rosną, tworząc legendy. Na razie tylko jedna plotka (Zatorski) pośrednio została potwierdzona. reszta to dywagacje i przypuszczenia wysnuwane na podstawie przekazów medialnych. To, że Resovia pytała kilku przyjmujących czy środkowych nie oznacza, ze chce wymienić całe przyjęcie czy cały środek. Po prostu, żeby sprowadzić jednego, trzeba zapytać trzech, może jeden się zgodzi. Jak się chce kupić samochód, to nie sprawdza się tylko jednej oferty. A z dyskusji na tym forum wynika, że w Resovii z obecnego składu zostanie tylko Drzyzga i Giuliani. Trochę lodu na głowę.
Jakkolwiek passus ten należy merytorycznie i metodologicznie do tomu drugiego, antycypujemy go szkicowo w tym miejscu ze względu na ścisłe powiązanie z korelacją i regresją.
Na forum krąży taka legenda, że Cebulj nie potrafi przyjmować. Więc może nie patrzcie w statystki plusligowe bo możecie doznać zawału. Zdradzę Wam, lepiej od Klemena przyjmują tylko Schott i Popiwczak. Nie Kwolek, Śliwka, Wojtaszek, Zatorski. Tylko właśnie Cebulj jest z nich najlepszy w elemencie przyjęcia. Zaskoczeni?
Słoweniec zaskakująco dobrze przyjmuje w tym sezonie. Ale trzeba tez przyznać, że zostawiają mu niewielki wycinek boiska do pokrycia, a i zagrywki jak chcą być uplasowane dokładnie w niego to nie są jakoś specjalnie ciężkie. Jak się go trochę ruszy to już spada dosyć mocno poziom przyjęciaAquino pisze:Na forum krąży taka legenda, że Cebulj nie potrafi przyjmować. Więc może nie patrzcie w statystki plusligowe bo możecie doznać zawału. Zdradzę Wam, lepiej od Klemena przyjmują tylko Schott i Popiwczak. Nie Kwolek, Śliwka, Wojtaszek, Zatorski. Tylko właśnie Cebulj jest z nich najlepszy w elemencie przyjęcia. Zaskoczeni?
NIkt nie jest zaskoczony. Cebulj nadrabia w statach perfekcyjnym przyjęciem flota na palce. Wystarczy porównać np z - moim ulubionym osdtatnio zawodnikiem, Lipińskim. Ten drugi ma wyraznie mniej błedów i przyjęc negatywnych mimo większej liczby setów przy porównywalnej liczbie przyjęc. Słoweniec swoje odda po prostu w przyjęcu i tyle. Stąd między innymi jego średnie, czy słabe ratio meczowe. Casus SzalpukaAquino pisze:Na forum krąży taka legenda, że Cebulj nie potrafi przyjmować. Więc może nie patrzcie w statystki plusligowe bo możecie doznać zawału. Zdradzę Wam, lepiej od Klemena przyjmują tylko Schott i Popiwczak. Nie Kwolek, Śliwka, Wojtaszek, Zatorski. Tylko właśnie Cebulj jest z nich najlepszy w elemencie przyjęcia. Zaskoczeni?
Widać jednak że dużą prace w przyjęciu wykonał Cebula, w sparingach i na początku sezonu przyjmował fatalnie, teraz jest dużo stabilniejszy.
Przyjmuje raczej tak jak zawsze, każdy słabo wyglądał po pierwszym lockdownie.
Tymczasem jest info, że w Resovii w tym sezonie może zagrać... Simone Parodi.
myślę że Parodi to nie najgorsza opcja na te kilka miesięcy. W ZAKSIE miał pełnić rolę podstawowego zawodnika i były wobec niego duże oczekiwania, przede wszystkim inne niż będą w Asseco. Nie do końca byli tam z niego zadowoleni. W Resovii ma pełnić inna rolę raczej takiego solidnego wchodzącego rezerwowego oraz do rywalizacji z Buszkiem, oczywiście do powrotu Szerszenia. Dla mnie OK.
Parodi to taki Buszek blokujący limity. Nie ma jeszcze kogoś na rynku?
Kiedy Łomacza bijesz piłką po głowie, pamiętaj pozostać na własnej połowie.
Cebujl, Buszek/Parodi, Jendryk - jakie limity Włoch miałby blokować?dyletant pisze:Parodi to taki Buszek blokujący limity. Nie ma jeszcze kogoś na rynku?
A Parodi to typ zawodnika, którego Resovii pod nieobecność Szerszenia brakuje. Dobry transfer.
W sumie tak, po prostu więcej pogra Hain czy Krulicki
Kiedy Łomacza bijesz piłką po głowie, pamiętaj pozostać na własnej połowie.
Ile czasu Szerszeń ma być wyłączony z gry?
Parodi pewnie szykowany do pomocy razem z Achremem na treningach bardziej niż do gry. Choć w tamtym sezonie w Zaksie grał naprawdę przyzwoicie, ale nie wydaje mi się żeby obecnie był w lepszej formie niż Buszek
Jeden niepewny zostanie zastapiony drugim niepewnym, na zblizoym poziomie.
W Zaksie zostal na szczescie podgryziony przez Semeniuka. Przypomne, ze Kamil wracal wtedy do Zaksy z Zawiercia, gdzie jednak nie byl podstawowym, raczej pierwszym wchodzacym, od przyjscia Ferreiry. Simone gral tam mocno nierowno w ataku i w przyjeciu nie powalal. Nie byl ostoja w zadnym elemencie.
Tak, to rzeczywiscie tylko do pomocy w treningach.
W Zaksie zostal na szczescie podgryziony przez Semeniuka. Przypomne, ze Kamil wracal wtedy do Zaksy z Zawiercia, gdzie jednak nie byl podstawowym, raczej pierwszym wchodzacym, od przyjscia Ferreiry. Simone gral tam mocno nierowno w ataku i w przyjeciu nie powalal. Nie byl ostoja w zadnym elemencie.
Z tego co kojarzę to grał fajnie na zagrywce, w ataku taki typowy zapchajdziura, pewnie w okolicach 45% skuteczności. Malke napisał że lepszego niż on nie było na rynku, a sondowali innych lecz była to mission impossibleDiomedea pisze:Jeden niepewny zostanie zastapiony drugim niepewnym, na zblizoym poziomie.
43,1% w ataku.
Zagrywka 2 asy na 26 bledow przy 110 serwisach to malo imponujace. Moze mial sporo odrzucajacej. Ubostwo programu statystycznego nie pozwala na rzetelna eksploracje. Brak data volleya.
6pkt w bloku za sezon.
Przyjecie wyszlo mi 35% pozytywnego, perfekcyjne 22%.
EDIT
A przeciez Reska taka bogata, ze moze sciagac i Sliwke i Muzaja i Lipinskiego na lawke?
Chyba, ze odpuscili ten sezon i miejsce poza PO lub 7-8 im wystarczaja, pomimo sporej inwestycji.
Nie sledze ligi wloskiej, mlody Kubanczyk z Tours gra w podstawie? To byl typ zblizony do Szerszenia.
Malke zapomnial dodac, ze w jego stajni. Przeciez trudno uznac agenta za obiektywnego. Reska powinna miec wlasny, niezalezny scauting. Interes Malkego to podsuniecie zawodnika swojego, ewentualnie jakiegos zaprzyjaznionego agenta lub kogos kto odpali drobny procent. W koncu na tym polega posrednictwo.
Jak sie obejrzy klientow Malkego, to wiekszosc, gra albo zagra w Resovii. Jeszcze troche i zagra tam Dudek.
Troche malo prob zarzadzajacych w kierunku sciagniecia ciekawego zawodnika spoza tego kregu.
Powinni zapytac @drukjula, nie Malkego.
Ma Reska jeszcze baze danych zostawiona przez Soloduche?
Przejzenie tych danych z trenerem powinno byc pierwszym krokiem do jakichs niezaleznych poszukiwan.
Rozumiem, ze nie do wyciagniecia sa najlepsi mlodzi Wlosi. To samo dotyczy pewnie Iranczykow. Tietuchin czy Semeszew tez sie nie rusza. Ale moze jakis niezly, mlody Kanadyjczyk czy Bulgar sa gdzies do wyciagniecia, chocby na zasadzie wypozyczenia.
Zagrywka 2 asy na 26 bledow przy 110 serwisach to malo imponujace. Moze mial sporo odrzucajacej. Ubostwo programu statystycznego nie pozwala na rzetelna eksploracje. Brak data volleya.
6pkt w bloku za sezon.
Przyjecie wyszlo mi 35% pozytywnego, perfekcyjne 22%.
EDIT
A przeciez Reska taka bogata, ze moze sciagac i Sliwke i Muzaja i Lipinskiego na lawke?
Chyba, ze odpuscili ten sezon i miejsce poza PO lub 7-8 im wystarczaja, pomimo sporej inwestycji.
Nie sledze ligi wloskiej, mlody Kubanczyk z Tours gra w podstawie? To byl typ zblizony do Szerszenia.
Malke zapomnial dodac, ze w jego stajni. Przeciez trudno uznac agenta za obiektywnego. Reska powinna miec wlasny, niezalezny scauting. Interes Malkego to podsuniecie zawodnika swojego, ewentualnie jakiegos zaprzyjaznionego agenta lub kogos kto odpali drobny procent. W koncu na tym polega posrednictwo.
Jak sie obejrzy klientow Malkego, to wiekszosc, gra albo zagra w Resovii. Jeszcze troche i zagra tam Dudek.
Troche malo prob zarzadzajacych w kierunku sciagniecia ciekawego zawodnika spoza tego kregu.
Powinni zapytac @drukjula, nie Malkego.
Ma Reska jeszcze baze danych zostawiona przez Soloduche?
Przejzenie tych danych z trenerem powinno byc pierwszym krokiem do jakichs niezaleznych poszukiwan.
Rozumiem, ze nie do wyciagniecia sa najlepsi mlodzi Wlosi. To samo dotyczy pewnie Iranczykow. Tietuchin czy Semeszew tez sie nie rusza. Ale moze jakis niezly, mlody Kanadyjczyk czy Bulgar sa gdzies do wyciagniecia, chocby na zasadzie wypozyczenia.