Grupa Azoty ZAKSA Kędzierzyn-Koźle 2023/24

Awatar użytkownika
MAG siatki

Re: Grupa Azoty ZAKSA Kędzierzyn-Koźle 2023/24

Post autor: MAG siatki »

hottakesbot pisze: 14 sty 2024, o 21:14
MAG siatki pisze: 14 sty 2024, o 21:05 4. Chcą jechać na igrzyska olimpijskie do Paryża ??? - Ależ oczywiście !!!

No to czas wziąć się do roboty, a nie mówić co innego w wywiadach prasowych, a co innego robić na parkiecie 8-)
Reprezentacyjni zawodnicy Zaksy pojadą na IO niezależnie od wyników klubowych w tym sezonie. A dla Bednorza reprezentacja nigdy nie była największym priorytetem i nic się w tej kwestii nie zmienia.
Strefa Siatkówki - 13 lutego 2023

Bartosz Bednorz: Nie stracę motywacji, aby walczyć o igrzyska

(...) Po zakończeniu sezonu w Chinach Bednorz wrócił do Polski i wzmocnił szeregi ZAKSY. Pierwsze dni w Kędzierzynie-Koźlu nie były dla niego łatwe. – Na samym początku największą trudność sprawiał jet lag, który doskwierał mi przez około tydzień po przylocie. Popołudniowe treningi w Polsce kończyły się po północy czasu chińskiego, więc organizm nie mógł się przestawić i czasami podczas zajęć oczy aż same się zamykały. Na szczęście koledzy z ZAKSY wiedzieli, że potrzebuję czasu, więc ta adaptacja przebiegła dość spokojnie. Mentalnie byłem gotowy od samego początku, ale ciało potrzebowało trochę czasu, żeby się przestawić na inną intensywność. Przed pierwszym meczem, który rozegrałem, nie miałem zbyt wiele czasu na złapanie rytmu, ale teraz z każdym spotkaniem jest coraz lepiej. Cieszę się, że mogłem dołączyć do tak mocnej ekipy, jak ZAKSA i przygotować się, jak najlepiej do sezonu kadrowego – wyjaśnił siatkarz.

Nie ukrywa on, że zamierza walczyć o miejsce w kadrze na igrzyska olimpijskie w Paryżu, choć w poprzednich sezonach często brakowało go w reprezentacji w kluczowych imprezach. – Wszyscy doskonale wiedzą, że moja droga w reprezentacji Polski różnie się układała, bo mając świetne sezony, chociażby we włoskiej Modenie, nie byłem powoływany na najważniejsze imprezy. To mogło mi podciąć skrzydła, ale ostatecznie stało się motorem napędowym do tego, by pracować jeszcze ciężej. Zmieniłem podejście i dziś wiem, że nie muszę nikomu nic udowadniać. Mój plan jest taki, żeby jak najlepiej przygotować się do igrzysk w Paryżu i na koniec móc stanąć przed lustrem i powiedzieć sobie, że zrobiłem wszystko, by znaleźć się wśród powołanych. Niezależnie od tego, jakie będą ostateczne decyzje selekcjonera, ja nie stracę motywacji, żeby walczyć o igrzyska, bo gra w kadrze to wielka duma – zakończył Bartosz Bednorz.
KibicSiatki

Post autor: KibicSiatki »

MAG siatki pisze: 14 sty 2024, o 21:05 4. Chcą jechać na igrzyska olimpijskie do Paryża ??? - Ależ oczywiście !!!

No to czas wziąć się do roboty, a nie mówić co innego w wywiadach prasowych, a co innego robić na parkiecie 8-)
Reprezentacyjni zawodnicy Zaksy pojadą na IO niezależnie od wyników klubowych w tym sezonie. A dla Bednorza reprezentacja nigdy nie była największym priorytetem i nic się w tej kwestii nie zmienia.
Kompletna bzdura , że Bednorzowi nie zależało na reprezentacji, gdzie wcześniej inni trenerzy go pomijali,był w formie w Zenicie ,Modenie w tym i Grbic 2 lata temu na Mistrza Świata organizowane w Polsce , na ważne imprezy. Grbic zabrał Bednorza na Mistrzostwa Europy, bo był w formie, a mając mu równych przyjmujących zabrał ich nawet ich nawet 5 , kosztem środkowego w kadrze. Tak samo można napisać o Szalpuku ,że mu nie zależy, wybrał grę w klubie na Ukrainie, a nie wybiera go na turniej właśnie z tego powodu, co też byłoby bzdurą.
Tylko teraz Bednorz sam sobie zaszkodzi taką fatalną formą i nawet zamiast pokazać się z najlepszej strony ,to nie daje żadnych argumentów.
Kaczmarek to nawet jest słabszy teraz od Muzaja , taka jest prawda , a jeszcze są inni ,co mają równa wysoką formę.
WysokiPortorykanczyk

Post autor: WysokiPortorykanczyk »

Bednorz tak czy siak będzie 5. przyjmującym na kadrze bez względu na to czy wygra MVP LM/MVP w meczu o 9 miejsce z Lublinem, chyba, że ktoś się połamie.
Bruninho

Post autor: Bruninho »

O tym przecież też pisałem, jak źle albo dobrze Kaczmarek i Bednorz tego sezonu klubowego by nie zagrali ich pozycja w kadrze nie zmieni się tak czy siak, zero znaczenia w tym kontekście.
Arw165

Post autor: Arw165 »

Magu, czy któryś z tych atakujących lepszych od Kaczmarka ma za sobą taki sezon kadrowy jak on? Któryś z nich musiał grać zaraz po wycieńczającym sezonie kadrowym, nie mając zmiennika przez 1,5 miesiąca? Boyer (rezerwowy kadry, której jedynym istotnym turniejem były ME) i Muzaj zresztą zaczynali sezon od kontuzji. Sasak nie gra co 3 dni, Bołądź dopiero poznaje obciążenia związane z pucharami i graniem w topowym klubie w połączeniu z krótkim epizodem kadrowym.
Pisaliśmy już wszyscy o problemach zdrowotnych Bednorza (też po całym sezonie reprezentacyjnym), którego można zastąpić obecnie tylko Zapłackim. W realiach grania co 3 dni, ograniczonych opcjach regeneracji i jakościowego treningu na jakiej podstawie mam założyć, że obaj powinni grać dobrze?

Poza tym, że dostają pieniądze. Wiemy, że nie tym buduje się formę.
Awatar użytkownika
hardy

Post autor: hardy »

Oczywiście też mi się nie podoba gra Kaczmarka, ale on się sam przecież na boisko nie wpuszcza. Poza tym jak weźmiemy granie po sezonie reprezentacyjnym bez zmiennika, brak normalnych treningów przez ilość kontuzji, coraz gorsze morale drużyny należy wziąć pod uwagę że on może być po prostu bez formy. A pamiętajmy że jak w klubie był Semeniuk to Kaczmarek był z reguły trzecią opcją w ataku. Może więc za dużo od niego oczekujemy? Może finał Ligi Narodów i ogłoszenie go najlepszym siatkarzem świata roku 2023 za bardzo zmieniły nam optykę postrzegania jego skuteczności?
hottakesbot

Post autor: hottakesbot »

MAG siatki pisze: 14 sty 2024, o 21:36

Czy powiedział jeszcze, że mamy szacunek do przeciwnika, ale damy z siebie wszystko, a kluczem do zwycięstwa będzie zagrywka i dyspozycja dnia?

Nie wiem jak ty, ale dla mnie to pierwszy kurtuazyjny wywiad siatkarza, jaki przeczytałam w życiu.
Bruninho

Post autor: Bruninho »

Mamy styczeń a znajdą się jeszcze tacy co używają zmęczenie z kadry jako wymówkę dla słabej gry, to jest poziom olimpijski gimnastyki mentalnej i skrajna desperacja w szukaniu wymówek, bo jeden Kaczmarek grał i gra dużo, są gracze którzy grają więcej.
Ta wymówka pewnie będzie obowiązywał do końca sezonu, niedawno mieli 10 dni przerwy, niedługo będą mieli przerwę i duże odstępy między meczami bo dzięki wybitnej grze odpadli z PP i zaraz odpadną z LM, ale nic to, jak w marcu nadal będzie grał słabo to dlatego że był biedak zmęczony we wrześniu. Legitne.
Awatar użytkownika
MAG siatki

hottakesbot pisze: 14 sty 2024, o 22:43
MAG siatki pisze: 14 sty 2024, o 21:36

Czy powiedział jeszcze, że mamy szacunek do przeciwnika, ale damy z siebie wszystko, a kluczem do zwycięstwa będzie zagrywka i dyspozycja dnia?

Nie wiem jak ty, ale dla mnie to pierwszy kurtuazyjny wywiad siatkarza, jaki przeczytałam w życiu.
Było już parę kurtuazyjnych wywiadów udzielanych przez siatkarzy ;) Niektórzy z nich są lepszymi dyplomatami od ministrów spraw zagranicznych :D
Awatar użytkownika
MAG siatki

Arw165 pisze: 14 sty 2024, o 22:14 Magu, czy któryś z tych atakujących lepszych od Kaczmarka ma za sobą taki sezon kadrowy jak on? Któryś z nich musiał grać zaraz po wycieńczającym sezonie kadrowym, nie mając zmiennika przez 1,5 miesiąca? Boyer (rezerwowy kadry, której jedynym istotnym turniejem były ME) i Muzaj zresztą zaczynali sezon od kontuzji. Sasak nie gra co 3 dni, Bołądź dopiero poznaje obciążenia związane z pucharami i graniem w topowym klubie w połączeniu z krótkim epizodem kadrowym.
Pisaliśmy już wszyscy o problemach zdrowotnych Bednorza (też po całym sezonie reprezentacyjnym), którego można zastąpić obecnie tylko Zapłackim. W realiach grania co 3 dni, ograniczonych opcjach regeneracji i jakościowego treningu na jakiej podstawie mam założyć, że obaj powinni grać dobrze?

Poza tym, że dostają pieniądze. Wiemy, że nie tym buduje się formę.
Zgadzam się z Tobą, że żaden z tych zawodników nie miał aż takich obciążeń jak Łukasz Kaczmarek. To nawet nie podlega dyskusji. Ale w tym momencie to nie tylko zakończony zaraz na początku października sezon reprezentacyjny wpływa na taką, a nie inną dyspozycję tego zawodnika i wie o tym już pół Kędzierzyna. Personalny konflikt zrobił swoje, do tego doszły względy ambicjonalne niektórych panów i ich przerośnięte EGO. To mieszanka wybuchowa, która nie pozostała bez wpływu na funkcjonowanie reszty zawodników, sztabu szkoleniowego oraz całego klubowego otoczenia.

Pamiętam Łukasza sprzed dwóch lat i sprzed roku. Jeśli chodzi o aspekt psychologiczny, to był zupełnie innym zawodnikiem. Jak mu nie szło, to zawsze okazywał jakieś emocje (wbrew pozorom nie tylko złość), był mocno i szczerze zaangażowany w grę, żył każdym meczem, każdą akcją. Dziś zepsuł na ataku trzy piłki z rzędu (został zablokowany) i spłynęło to po nim jak woda po kaczce. Tak jakby się kompletnie nic nie stało. Po prostu 3 punkty w plecy i już. Zamknięty w sobie, przygaszony, zrezygnowany i zniechęcony do czegokolwiek. Szkoda, że tak właśnie wygląda jego LAST DANCE w ZAKSIE. Ale co dobrego zrobił i wywalczył dla tego klubu to jego i nikt ani Jemu, ani Nam już tego nie odbierze.
Ostatnio zmieniony 15 sty 2024, o 09:47 przez MAG siatki, łącznie zmieniany 1 raz.
hottakesbot

Bruninho pisze: 14 sty 2024, o 23:06 Mamy styczeń a znajdą się jeszcze tacy co używają zmęczenie z kadry jako wymówkę dla słabej gry, to jest poziom olimpijski gimnastyki mentalnej i skrajna desperacja w szukaniu wymówek, bo jeden Kaczmarek grał i gra dużo, są gracze którzy grają więcej.
Ta wymówka pewnie będzie obowiązywał do końca sezonu, niedawno mieli 10 dni przerwy, niedługo będą mieli przerwę i duże odstępy między meczami bo dzięki wybitnej grze odpadli z PP i zaraz odpadną z LM, ale nic to, jak w marcu nadal będzie grał słabo to dlatego że był biedak zmęczony we wrześniu. Legitne.
Dołek formy w grudniu i styczniu u kadrowiczów to rutynowa sprawa, która ma miejsce co roku i historycznie nie dotyczyła tylko graczy Zaksy, obiecuję.
Patrol035

Post autor: Patrol035 »

hottakesbot pisze: 14 sty 2024, o 19:29 Tak, wszyscy siatkarze Zaksy przestali być profesjonalistami, bo przegrali jeden mecz. Dokładnie tak było, nie zmyślam.

Czy wy czytacie, co piszecie?

Przyczyny słabszej formy Zaksy mogą być różnorakie, ale zarzucanie braku profesjonalizmu graczom jest absurdalne. Zdaje się, że dla kibiców Zaksy, jak Zaksa wygra mecz = siatkarze są profesjonalni, jak przegra = siatkarze nie są profesjonalni. Czy mają jakiekolwiek dowody tego braku profesjonalizmu? Oczywiście, że nie, co nie przeszkadza im wpadać w histerię.

Rozumiem, że kibice Zaksy woleliby, żeby ich zespół miał szczyt formy wtedy, kiedy jest najmniej potrzebny, ale tak całkiem szczerze, to mi pachnie jakimś sabotażem...czyżby niektórzy kibice Zaksy na tym forum udawali tylko kibiców tego zespołu, a tak naprawdę kibicowali komu innemu? Naprawdę robi cię myśleć...
Tylko, że póki co w tym sezonie formy nie ma wcale i nie będzie ona potrzebna. Bo PP z głowy, LM trzeba liczyć na innych i siebie, i na razie ZAKSA poza PO PlusLigi. To na co ta forma ma być? Na IO? Tylko jak to się ma do ZAKSY?
Semper fidelis
Streeter
Kontakt:

Post autor: Streeter »

Mnie tam najbardziej interesuje czy zawodników z Kędzierzyna uda się na kadrze przywrócić do normalnego wyglądu. Pamiętamy przecież ile szans dostał Semeniuk od Grbicia po cudownym sezonie w Perugii i kiedy to dopiero coś dało. Do IO będzie mniej czasu, a kędzierzyński problem nie dotyczy jednego gościa, jak ten zeszłoroczny z Semeniukiem.

O ile na przyjęciu nawet bez Bednorza i Śliwki w szóstce dałoby się grać Leon - Semeniuk czy Fornal - Semeniuk i jakby tak stawiał Grbić to byłby w stanie zbudować taką parę do Igrzysk, o tyle kiepską formę na kadrze Janusza czy Kaczmarka to chyba nie damy rady zastąpić, zwłaszcza o ile "wsparciem" tego pierwszego będzie Łomacz. A na ataku, to jednak przy pełnym szacunku i uwielbieniu postaci Bartosza, biorąc pod uwagę częstość ostatnich urazów i wiek, to po prostu nie wierzę, że Bartek może jako pierwsza strzelba roznieść Igrzyska, choć bardzo bym się chciał mylić.

Streeter
bono

Post autor: bono »

Jak jeszcze parę meczy przegra Zaksa i odjedą jej play offy to Janusz i Kaczmarek w marcu będą mieli już wolne(chyba że ligę dogra Kluth to Kaczmarek za chwilę będzie miał wolne)
Do maja fizycznie i psychicznie się podreperują - pograją parę meczy w kadrze(maj-czerwiec) i wrócą na normalne tory.
Po takiej przerwie będą jak nowonarodzeni ;)
słupek...wałek...Rejtan....repra...depra...
buzinga

Post autor: buzinga »

Streeter pisze: 15 sty 2024, o 10:28 Mnie tam najbardziej interesuje czy zawodników z Kędzierzyna uda się na kadrze przywrócić do normalnego wyglądu. Pamiętamy przecież ile szans dostał Semeniuk od Grbicia po cudownym sezonie w Perugii i kiedy to dopiero coś dało. Do IO będzie mniej czasu, a kędzierzyński problem nie dotyczy jednego gościa, jak ten zeszłoroczny z Semeniukiem.

O ile na przyjęciu nawet bez Bednorza i Śliwki w szóstce dałoby się grać Leon - Semeniuk czy Fornal - Semeniuk i jakby tak stawiał Grbić to byłby w stanie zbudować taką parę do Igrzysk, o tyle kiepską formę na kadrze Janusza czy Kaczmarka to chyba nie damy rady zastąpić, zwłaszcza o ile "wsparciem" tego pierwszego będzie Łomacz. A na ataku, to jednak przy pełnym szacunku i uwielbieniu postaci Bartosza, biorąc pod uwagę częstość ostatnich urazów i wiek, to po prostu nie wierzę, że Bartek może jako pierwsza strzelba roznieść Igrzyska, choć bardzo bym się chciał mylić.

Streeter
Jest jeszcze kwestia mentalna. Może zagrożenie jest minimalne, ale ja bym go jednak nie lekceważył. Chodzi o to, że jeśli Śliwka faktycznie nadstawił tyłka za Kaczmarka u prezesa, a patrząc teraz na poziom zaangażowania Łukasza to może dojść do małego pęknięcia w relacjach Śliwka-Kaczmarek a nawet jeszcze Janusz. Naprawdę możemy dostać coś w stylu konfliktu Kubiak-Bartman w wersji soft. No ja bym na miejscu Gribcia zadzwonił do Zwierza i powiedział wprost. Słuchaj Łukasz, weź się ogarnij, bo jak tak będziesz się reprezentował to ja wezmę na IO Bołądzia, bo za nic w świecie nie dam rady odbudować was wszystkich. Ja się o kadrę naprawdę obawiam. Oprócz Kędzierzyna mamy przecież Leona do ogarnięcia po kontuzji. Zatora jak zwykle też Nikola będzie musiał ogarnąć. Tam może być więcej niż połowa pierwszej szóstki w mocno problematycznej sytuacji na starcie przygotowań. Także w dupie z wynikami Zaksy (ja się pogodziłem z tym, że sezon jest na straty), ale oby kadra na tym nie ucierpiała.
qtp

Post autor: qtp »

buzinga pisze: 15 sty 2024, o 11:38 Zatora jak zwykle też Nikola będzie musiał ogarnąć.
Coo? Zatorski gra indywidualnie najlepszy sezon od kilku lat.
Diomedea

Post autor: Diomedea »

Sliwka moze jeszcze zdazy pograc. Z palcem to on moze przynajmniej silke i jakas ogolnorozwojowke robic. Najwyzej bedzie problem czucia pilki i boiska, to raczej zdazy ogarnac. Doleczy wszystkie lokcie, kolana, zagra na swiezosci.

W upadek morale Olka to nie uwierze. Jesli chodzi o pekniecie z Kaczmarkiem, tez nie uwierze. Nie wiemy co Olek o tym sadzi tzn o konflikcie z prezesem, ale w koncu to zawodnik. Najprawdopodobniej jego pozycja jest gdzies posrodku, lub nawet blizej pozycji Lukasza.
Dalej nie wiemy, co w tej szatni zostalo powiedziane, na ile prezes motywowal, a na ile obrazil zawodnikow.

Jeszcze 14 spotkan. Rzeczywiscie moze Olek wrocic na sama koncowke lub wcale :<
Streeter
Kontakt:

Post autor: Streeter »

Forma formą, ale właśnie rola psychiki, schematów też ma niemałe znaczenie. Inaczej się czuje człowiek, który wygrał LM, a inaczej człowiek co np. nie wyszedł z grupy LM, nie zagrał w PP, a ligę skończył poza Play-off'ami. Bo czasem po takim sezonie mogą kędzierzynianie pojechać na kadrę. Podobnie inaczej idziesz do obrony mając rozegrane (i wygrane) x meczów, a te obrony się udawały, a inaczej po przegranych, w których albo nie uczestniczyłeś albo i tak nie udawało się obronić. I nawet jeżeli Olek ma naprawdę silną psychikę, to nie wierzę że wewnątrz w obydwu przypadkach siła psychiczna, wiara we własne umiejętności i morale będą identyczne. Oczywiście tu zakładam najbardziej skrajny scenariusz bo równie dobrze może się jeszcze coś w Kędzierzynie odwrócić i zawodnicy przyjadą jako kolejni zwyciężymy LM i MP, no ale to z kolei skrajny scenariusz w drugą stronę, na chwilę obecną ten negatywny jednak bardziej prawdopodobny.

Jak nam 3/4 kadry przyjedzie po urazach, kiepskich sezonach, słabych psychicznie czy pokłóconych, to może być ciężko to wszystko zebrać do kupy i odbudować Grbiciowi przez czas trwania VNL.

Streeter
Arw165

Post autor: Arw165 »

Diomedea pisze: 15 sty 2024, o 12:14
W upadek morale Olka to nie uwierze. Jesli chodzi o pekniecie z Kaczmarkiem, tez nie uwierze. Nie wiemy co Olek o tym sadzi tzn o konflikcie z prezesem, ale w koncu to zawodnik. Najprawdopodobniej jego pozycja jest gdzies posrodku, lub nawet blizej pozycji Lukasza.
Dalej nie wiemy, co w tej szatni zostalo powiedziane, na ile prezes motywowal, a na ile obrazil zawodnikow.
Przychylam się do tej opinii. To o czym dyskutujemy dzisiaj nie zaczęło się wczoraj, a minęło ledwie 9 dni od kiedy Śliwka publicznie wymienił Kaczmarka jako swoje największe wsparcie po rodzinie i narzeczonej, a po odebraniu statuetki wpadli sobie w ramiona. ;)
Awatar użytkownika
mitam

Post autor: mitam »

Arw165 pisze: 15 sty 2024, o 12:29
Diomedea pisze: 15 sty 2024, o 12:14
Przychylam się do tej opinii. To o czym dyskutujemy dzisiaj nie zaczęło się wczoraj, a minęło ledwie 9 dni od kiedy Śliwka publicznie wymienił Kaczmarka jako swoje największe wsparcie po rodzinie i narzeczonej, a po odebraniu statuetki wpadli sobie w ramiona. ;)
Zastanawianie się czy Prezes kogoś obraził czy nie, czy motywował czy nie to mnie jako kibica mało interesuje. Prezes płaci i wymaga, w normalnym korpo po takich wynikach niektórzy byliby na bruku.
Jak juz wcześniej pisałem problem jest w braku szacunku do Prezesa i podważaniu jego decyzji przez Kaczmarka na każdym kroku.
Osoby którymi w klubie otoczył się Pan Łukasz za wszelką cenę chciały pozbyć sie Szpaczka z klubu, żeby mogły o wszystkim decydować.
Był kandydat tej grupy na prezesa, który wywalony został dużo za późno.... Smród który został nawet benzen nie zabije...
Ciekawe czy i kiedy ujrzą światło dzienne ekscesy do których dochodziło na wyjazdach.
Pan Kaczmarek niestety poczuł się za mocny w stosunku do Prezesa a niektórzy zamiast go sprowadzić na ziemię brakiem reakcji jeszcze go w tych kłamstwach i manipulacjach utwierdzili. Uważam że dla dobra kędzierzyńskiej siatkówki Kaczmarek powinien być wyrzucony z zespołu za wszelką cenę. Naprawdę są w szatni zawodnicy, którzy warunkują dalszą grę w natychmiastowym podziękowaniu Kaczmarkowi za grę w Zaksie.
Tu naprawdę nie można działać na przeczekanie, czas działać i tego "raka" trzeba usunąć z wszelkimi przerzutami i pacjent wtedy bedzie rokował na wyleczenie !!!
Wierzę w walkę o miejsce 5-6 w lidze i turniej finałowy PP
Awatar użytkownika
Simao

Post autor: Simao »

qtp pisze: 15 sty 2024, o 12:05
buzinga pisze: 15 sty 2024, o 11:38 Zatora jak zwykle też Nikola będzie musiał ogarnąć.
Dokładnie, czasami jak czytam niektóre posty, nawet osób zdroworozsądkowych, inteligentnych, to aż przecieram oczy, bo nie wierzę w to co czytam. Jednak łatwo to wytłumaczyć, po prostu utrwalone schematy, stereotypy, często krzywdzące. Nie weryfikuje się, nie sprawdza, czy ma coś pokrycie w rzeczywistości. Wiem, że przyjęte jest tu na forum, że większość graczy będąc częścią Resovii traci na swojej wartości sportowej i zmieniając klub, czy grając w kadrze, muszą dopiero wrócić do swojej optymalnej formy. To jednak nie jest prawdą, każdy gracz to kwestia bardzo indywidualna, na jego dyspozycję składa się wiele czynników. Zator gra bardzo dobry sezon, wystarczy tylko spojrzeć na statystyki, a ktoś pisze tutaj, pewnie nie oglądając regularnie meczów Resovii, nie zapoznając się ze statystykami, że będzie musiał wracać do formy na kadrze. Jest jeszcze dużo grania i tą formę może jeszcze stracić, ale abstrakcją jest pisać w tej chwili takie rzeczy. Absolutnie nie zgodne z prawdą. Niektórzy naprawdę odpływają. Pewnie za chwilę będą teorie typu, Kaczmarkowi i Śliwce nie zależy na ZAKSIE, bo mają już nowe kluby na przyszły sezon. Obaj z Januszem będą chcieli zakończyć rundę zasadniczą po za 8, aby mieć więcej czasu na regenerację i odpowiednie przygotowanie do IO. Pewnie pojawią się takie sugestie.
Rozumiem frustrację kibiców ZAKSY, ale to tylko sport, nic nie trwa wiecznie. Piszę to z perspektywy kibica Resovii, który przez lata ma bardzo dużo przykrych rozczarowań, jak większość kibiców Resovii, a wcześniej były lata sukcesów, piękne chwile.
Awatar użytkownika
mitam

Odnośnie spadku gry po podpisaniu nowych kontraktów...
Podpisywanie nowych umów jest czymś normalnym już w połowie sezonu. Prosze sprawdzić co sie działa po tym jak Zaksa z koncem roku ogłaszała przedłużanie kontraktów.... Nagle spadała skuteczność..
Jeżeli jesteś profesjonalistą to fakt, że w połowie sezonu podpisałeś nową umowę nie ma znaczenia. Masz płacone za pracę starasz się wykonywać ją jak najlepiej.
W przypadku Zaksy niektórym zachciało sie rządzić w klubie a nie koniecznie grać i tu jest konflikt
Awatar użytkownika
MAG siatki

Simao pisze: 15 sty 2024, o 13:12
Dokładnie, czasami jak czytam niektóre posty, nawet osób zdroworozsądkowych, inteligentnych, to aż przecieram oczy, bo nie wierzę w to co czytam. Jednak łatwo to wytłumaczyć, po prostu utrwalone schematy, stereotypy, często krzywdzące. Nie weryfikuje się, nie sprawdza, czy ma coś pokrycie w rzeczywistości. Wiem, że przyjęte jest tu na forum, że większość graczy będąc częścią Resovii traci na swojej wartości sportowej i zmieniając klub, czy grając w kadrze, muszą dopiero wrócić do swojej optymalnej formy. To jednak nie jest prawdą, każdy gracz to kwestia bardzo indywidualna, na jego dyspozycję składa się wiele czynników. Zator gra bardzo dobry sezon, wystarczy tylko spojrzeć na statystyki, a ktoś pisze tutaj, pewnie nie oglądając regularnie meczów Resovii, nie zapoznając się ze statystykami, że będzie musiał wracać do formy na kadrze. Jest jeszcze dużo grania i tą formę może jeszcze stracić, ale abstrakcją jest pisać w tej chwili takie rzeczy. Absolutnie nie zgodne z prawdą. Niektórzy naprawdę odpływają. Pewnie za chwilę będą teorie typu, Kaczmarkowi i Śliwce nie zależy na ZAKSIE, bo mają już nowe kluby na przyszły sezon. Obaj z Januszem będą chcieli zakończyć rundę zasadniczą po za 8, aby mieć więcej czasu na regenerację i odpowiednie przygotowanie do IO. Pewnie pojawią się takie sugestie.
Rozumiem frustrację kibiców ZAKSY, ale to tylko sport, nic nie trwa wiecznie. Piszę to z perspektywy kibica Resovii, który przez lata ma bardzo dużo przykrych rozczarowań, jak większość kibiców Resovii, a wcześniej były lata sukcesów, piękne chwile.
WOW. Nie spodziewałem się, że dyskusja na forum osiągnie aż taki poziom tworzenia alternatywnej rzeczywistości :] :]

Otóż Simao - jak przystało na wybitną rzeszowską Babę Wangę - już wie co dokładnie napiszą kibice ZAKSY oraz komu i co zarzucą.
Pewnie za chwilę będą teorie typu, Kaczmarkowi i Śliwce nie zależy na ZAKSIE, bo mają już nowe kluby na przyszły sezon. Obaj z Januszem będą chcieli zakończyć rundę zasadniczą po za 8, aby mieć więcej czasu na regenerację i odpowiednie przygotowanie do IO. Pewnie pojawią się takie sugestie.
Kononowicz by tego lepiej nie sformułował. Ja tam nie wiem co siedzi w głowach kibiców i nawet - szczerze mówiąc - nie chcę wiedzieć, dlatego nie będę im wpychał w usta słów, których nie wypowiedzieli. Owszem na temat gry Zwierza pojawiają się różne insynuacje. No bo faktycznie chłop przestał nagle grać, a my z tego powodu mamy być szczęśliwi i bezkrytyczni, bo tego właśnie oczekuje Szanowne Audytorium :D

Simao wolałbym usłyszeć od Ciebie rzetelną opinię na temat obecnej formy sportowej i emocjonalnej Zwierza, niż czytać elaboraty na temat formy, jaką prezentują na forum kibice ZAKSY :D

Natomiast tak się składa, że do Olka Śliwki, borykającego się z ciężką kontuzją - a jest to siatkarz z zasadami, który woli ludzi łączyć niż dzielić - nikt nie miał i nie ma nawet najmniejszych obiekcji. Poza tym Olek nie podpisał jeszcze jakiegokolwiek kontraktu, zatem proszę sobie darować podejmowanie decyzji w jego imieniu, bo to już zakrawa na manipulację. Przecież on udzielał na ten temat wywiadów, mówiąc, że jak podejmie decyzję, to o niej poinformuje. Cierpliwie czekamy na to co zrobi.
buzinga

Post autor: buzinga »

Simao pisze: 15 sty 2024, o 13:12
Nigdzie nie napisałem, że Zator gra słaby sezon i nigdzie nie pisałem, że przez transfer do Resovii stracił polowe swojej wartości. Gribć np dwa lata temu odbudowywał Śliwkę, Zatora regularnie, Kochana raz, bo w ubiegłym roku przyjechał w bardzo dobrej dyspozycji. Paweł może nawet do końca sezonu prezentować wysoki poziom. Jest już jednak trochę starszy i jak będzie mocno wypompowany fizycznie to trochę więcej czasu będzie potrzebował do ogarnięcia się. Np w ostatnim sezonie w Zaksie grał świetnie do momentu kontuzji w PO. W finale LM dał radę, ale sezon reprezentacyjny miał słaby. Także mój post nie był atakiem na Resovię. Ogólnie dałeś się złapać użytkownikowi qtp, bo on tu wszedł jak zwykle w celach prowokacyjnych. W stylu rzucić jakieś śmierdzące pytanie lub machnąć post, który wykreuje gównoburze.
Awatar użytkownika
hardy

Post autor: hardy »

Przecież jakby Olek już miał umowę z jakimś innym klubem to by teraz nie mógł o tym poinformować. Te wszystkie informacje Artema i innych to tylko nieoficjalne info.
hottakesbot

Simao pisze: 15 sty 2024, o 13:12 Jest jeszcze dużo grania i tą formę może jeszcze stracić, ale abstrakcją jest pisać w tej chwili takie rzeczy. Absolutnie nie zgodne z prawdą. Niektórzy naprawdę odpływają. Pewnie za chwilę będą teorie typu, Kaczmarkowi i Śliwce nie zależy na ZAKSIE, bo mają już nowe kluby na przyszły sezon. Obaj z Januszem będą chcieli zakończyć rundę zasadniczą po za 8, aby mieć więcej czasu na regenerację i odpowiednie przygotowanie do IO. Pewnie pojawią się takie sugestie.
Rzeczywiście dla dobra reprezentacji byłoby najlepiej, żeby Zaksa nie grała w playoff Plusligi w tym sezonie. Może Śliwka i Kaczmarek biorą to pod uwagę i wolą medal olimpijski od kolejnego medalu Plusligi? Jest to jak najbardziej logiczne.
KibicSiatki

Post autor: KibicSiatki »

hardy pisze: 15 sty 2024, o 20:10 Przecież jakby Olek już miał umowę z jakimś innym klubem to by teraz nie mógł o tym poinformować. Te wszystkie informacje Artema i innych to tylko nieoficjalne info.
Przynajmniej w Polsce są zasady w Lidze, że nowych zawodników na przyszły sezon można kontraktować od 1 kwietnia, a ogłaszać do publicznej wiadomości od 1 lipca.
Teraz w tym czasie nieoficjalnie trwają zakulisowe rozmowy, kuszenie zawodników do przejścia do ich klubów, dogadanie kontraktów, czy zgoda na słowo.
Pewnie obchodzą to wszyscy podpisując kontrakty ,ale datowane na 1 kwietnia , żeby nie złamać przepisów ligi.
Awatar użytkownika
Simao

Post autor: Simao »

@buzinga, jeśli odebrałeś mój post jako formę ataku na Twoją osobę to przepraszam. Absolutnie nie miałem takich intencji, chciałbym to od razu sprostować, wyjaśnić.
Nigdzie nie napisałem, że Zator gra słaby sezon i nigdzie nie pisałem, że przez transfer do Resovii stracił polowe swojej wartości. Gribć np dwa lata temu odbudowywał Śliwkę, Zatora regularnie, Kochana raz, bo w ubiegłym roku przyjechał w bardzo dobrej dyspozycji. Paweł może nawet do końca sezonu prezentować wysoki poziom. Jest już jednak trochę starszy i jak będzie mocno wypompowany fizycznie to trochę więcej czasu będzie potrzebował do ogarnięcia się. Np w ostatnim sezonie w Zaksie grał świetnie do momentu kontuzji w PO. W finale LM dał radę, ale sezon reprezentacyjny miał słaby. Także mój post nie był atakiem na Resovię. Ogólnie dałeś się złapać użytkownikowi qtp, bo on tu wszedł jak zwykle w celach prowokacyjnych. W stylu rzucić jakieś śmierdzące pytanie lub machnąć post, który wykreuje gównoburze.
Rozumiem, dałem się trochę sprowokować, przyznaję to szczerze. Niepotrzebne jest generowanie jakiś dodatkowych, negatywnych emocji. Jest ich zdecydowanie za dużo w życiu codziennym, otaczającym nas świecie. W tym dyskursie społecznym. Odnośnie Łukasza Kaczmarka, przeczytałem w tym wątku dużo ciekawych, trafnych spostrzeżeń. Oczywiście moim subiektywnym zdaniem. Niestety prawdą jest, że pewne cechy, niektórzy kibice ZAKSY dostrzegają dopiero od niedawna. W momencie, gdy już w opinii publicznej pojawiła się informacja o jego odejściu do głównego ligowego rywala jakim bez wątpienia jest JW. Ciężko to inaczej nazwać, jak hipokryzja. Jednak, nigdy nie będzie idealnie i każdemu można coś zarzucić. Nie chcę kogoś urazić bądź w jakiś sposób prowokować. Tego jednak ciężko uniknąć, ponieważ zawsze ktoś w jakimś stopniu poczuje się dotknięty. Nawet w jakiejś alternatywnej rzeczywistości, nigdy nie będzie idealnie, jesteśmy tylko ludźmi. Relacje interpersonalne zawsze będą sztuką kompromisu. Sport powinien łączyć, a nie dzielić. W tym przypadku forum stricte dotyczy siatkówki, skupia wszystkich miłośników tej pięknej dyscypliny sportu. Szanuję zdanie innych userów i naprawdę cenię sobie to forum, ciężko o bardziej merytoryczne, wartościowe forum poświęcone siatkówce z dużą ilością udzielających się osób. Takich osób na poziomie, często posiadających dużą wiedzę. Podobnie, jak wielu innym kibicom polskiej siatkówki, zależy mi na medalu naszej kadry podczas IO. Wszyscy mamy tego świadomość, jak długo czekamy na ten medal, a jesteśmy w szerokiej światowej czołówce od początku XXI wieku.Tym bardziej jest to przykre. Pisałem już kiedyś, że jestem kibicem Resovii, ale też polskiej siatkówki. Nie mam jakiś negatywnych emocji do któregoś z klubów PlusLigi. Przez te lata z przyjemnością oglądałem mecze ZAKSY w LM, cieszyły mnie bardzo sukcesy tego klubu. To bardzo duży sukces polskiej, klubowej siatkówki. W szczególności ubiegły finał LM, gdzie grały w nim dwie nasze drużyny.
Awatar użytkownika
MAG siatki

hardy pisze: 15 sty 2024, o 20:10 Przecież jakby Olek już miał umowę z jakimś innym klubem to by teraz nie mógł o tym poinformować. Te wszystkie informacje Artema i innych to tylko nieoficjalne info.
No sam widzisz nie można informować, a wszyscy już wiedzą, gdzie w przyszłym sezonie będzie grał Bedni, Zwierzu, Kochan itp itd... Swego rodzaju patologiczne praktyki, z którymi nikt nie walczy. Pytanie dlaczego ???
Awatar użytkownika
mitam

czy był ktoś obecny wczoraj na meczu ?
czy jest ktoś kto mógłby przybliżyć coś o akcji po meczu ?
ODPOWIEDZ

Wróć do „PlusLiga”