Dzięki. Dla Skry to bardzo dobra wiadomość. Irańczyk w dyspozycji jaką zaprezentował w najważniejszej części sezonu, to gracz, który spokojnie może rywalizować z Samem Deroo o miano najlepszego przyjmującego Plus Ligi. Chyba nie ma w tym przesady.Szampon093 pisze:Mi lat podpisał jeden + 1 ale zostajeBartek O pisze:Jak to jest z kontraktem Milada? Podpisał dwuletnią umowę, czy "1+1"?
PGE Skra Bełchatów 2017/2018
Re: PGE Skra Bełchatów 2017/2018
Liczyłem że po podsumowaniu sezonu (wczoraj) pójdą w eter newsy na nowy sezon, choćby te już pewne jak Szalpuk i Kochanowski. A tu cisza.
Szalpuk mówił w wywiadzie, że ma kontrakt do końca maja z Treflem więc pewnie ogłoszą go na początku czerwca chyba że się wcześniej kluby dogadają z ogłoszeniem.
A Ty zawsze będziesz marudzić? Ile lat znasz/kibicujesz Skrze?
Po co teraz wypsztykać się z informacji jak można to robić etapami, tak żeby sponsor i klub byli na ustach nieustannie a nie przez kilka dni.
Po co teraz wypsztykać się z informacji jak można to robić etapami, tak żeby sponsor i klub byli na ustach nieustannie a nie przez kilka dni.
Marudzę? Nie, po prostu myślałem że coś będzie ogłoszone. Tylko tyle.
Myślę, że Lisinac też ze Skrą ma kontrakt do końca maja i nie sądzę żeby Trentino konsultowało ze Skrą termin ogłoszenia Serba w włoskim klubie.lipa210 pisze:Szalpuk mówił w wywiadzie, że ma kontrakt do końca maja z Treflem więc pewnie ogłoszą go na początku czerwca chyba że się wcześniej kluby dogadają z ogłoszeniem.
Może Skra im pozwolila, nie wiem tak obstawiam że dlatego Skra jeszcze go nie ogłosiła bo to jednak tak trochę nie bardzo takie ogłaszanie bo zawodnicy często jeszcze jeżdżą na jakieś spotkania z kibicami po sezonie, obowiązuje ich kontrakt z innym klubem to nie wypada, pewnie ogłoszą wcześniej w podobnym czasie co Trefl Janusza. Pamiętam chyba przy transferze Conte też czekaliśmy bardzo długo na potwierdzenie chociaż wszyscy wiedzieli już miesiąc wcześniej że będzie zawodnikiem Skry. Albo Skra chce żeby cały czas było o niej głośno, i będą stopniowo ogłaszać zawodników żeby długo się o nich mówiło. I potem wstawia badania że najwięcej prasa pisze o Skrze. Dużo juz było mówione o Szalpuk i Kochanowskim w Bełchatowie, kilka dni i pojawia się oficjalne potwierdzenia.
-
Kwestia dlugosci kontraktow z klubem, a dodatkowo Skra jest rowniez mistrzem marketingu. Na razie napawaja sie zlotem.
https://www.skra.pl/pl/aktualnosci-prze ... dziekujemy
Oficjalne pożegnanie Lisiniaca. Powodzenia. Niezły byl z Niego herbatnik...
Oficjalne pożegnanie Lisiniaca. Powodzenia. Niezły byl z Niego herbatnik...
No i mamy potwierdzonego Kubę. Bardzo dobry transfer.
Nie lubię Skry, ale strata Lisinaca to wielka szkoda dla całej ligi, teraz z Kochanowskim tworzyliby jeden z lepszych środków w całej Europie.
Natomiast czekam, czy złotousty Kondziu wreszcie zauważy, że synek jest najsłabszym elementem układanki i go w końcu kimś dobrym zastąpi.
Natomiast czekam, czy złotousty Kondziu wreszcie zauważy, że synek jest najsłabszym elementem układanki i go w końcu kimś dobrym zastąpi.
Kiedy Łomacza bijesz piłką po głowie, pamiętaj pozostać na własnej połowie.
-
Skra dziś poda nazwisko kolejne po Kochanowskim. Pewnie Droszynski Ew. Orczyk
No to zaszaleli... szkoda gadać. Na pewno nie jest to zawodnik który może zastąpić Mariusz po sezonie, zwykły rezerwowy nic więcej...
Ale podpisał na 2 lata
Taka bomba transferowa że aż 404 na stronie Skry
No na drugiego atakującego to kapitalna opcja, ale jeśli ma zostać następcą Wlazłego, to szału nie ma.
Trochę śmiech na sali
Nie śmiejcie się z Estończyka, On w minionym sezonie naprawdę nie raz ratował Trento, kiedy Luca Vettori przeżywał swoje rozterki emocjonalne. Sezon transferowy jeszcze w pełni ale myślę, że to będzie najlepszy drugi atakujący w +lidze.
A pierwszy atakujący w Skrze którym będzie w lidze? szczególnie za dwa lata? Jestem bardzo zawiedzionyadamow pisze:Nie śmiejcie się z Estończyka, On w minionym sezonie naprawdę nie raz ratował Trento, kiedy Luca Vettori przeżywał swoje rozterki emocjonalne. Sezon transferowy jeszcze w pełni ale myślę, że to będzie najlepszy drugi atakujący w +lidze.
lipa210 pisze:Jestem bardzo zawiedziony
A ja się pytam, kto lepszy i dlaczego miałby przyjść teraz do Skry jako drugi atakujący, nawet z ew. obietnicą, że za rok będzie pierwszym?Castard8 pisze:Trochę śmiech na sali
Dajcie spokój, jest ok. W końcu nie będzie strach wpuścić drugiego atakującego na boisko.
-
Castard po prostu nie wie kim jest Teppan i dla mnie to on się troszkę ośmieszył. Renee to bardzo konkretny atakujący, oglądałem go w kadrze Estonii, gdzie z powodzeniem rywalizował z Venno. Dobra zagrywka, bardzo dobra dynamika, na drugiego doskonały wybór. Na pewno pomoże odciążyć Wlazłego a może i więcej?
Zgadzam się z większością głosów, bardzo dobry zawodnik. Nie rozumiem tylko w czym wchodzenie na zagrywkę w Trentino różni się od wchodzenia na zagrywkę w Bełchatowie, ale Szampon ma już swoje wiosny i całego sezonu nie pociągnie, może to kierowało Estończykiem
Dopóki w Skrze nie zostanie podjęta, konieczna chcąc nie chcąc decyzja o nowym pierwszym atakującym transfery jak dzisiejszy nie będą mnie rozczarowywać.
Mógł być wynalazek ala Romać, Gromadowski..
Jak ktoś liczył na głośne nazwiska to chyba nie na tej pozycji. Poza tym Skra nie ma tyle kasy by marnotrawic je na ileś tam równych szóstek jak u Gandalfa. A że w LM ciężko będzie to inna sprawa.
Mógł być wynalazek ala Romać, Gromadowski..
Jak ktoś liczył na głośne nazwiska to chyba nie na tej pozycji. Poza tym Skra nie ma tyle kasy by marnotrawic je na ileś tam równych szóstek jak u Gandalfa. A że w LM ciężko będzie to inna sprawa.
Może dlatego, że we włoskich klubach naprawdę najczęściej nie przywiązuje się żadnego znaczenia akurat do tego, kto jest drugim, rezerwowym atakującym w zespole? Ciekawe przykładowo ilu z nas - co tu kryć siatkarskich freeków i pasjonatów, jest w stanie powiedzieć, bez zaglądania na strony internetowe, kto jest aktualnie zmiennikiem Cwetana Sokołowa w Lube, czy też Atanasijevica w Perugii?dyletant pisze:Zgadzam się z większością głosów, bardzo dobry zawodnik. Nie rozumiem tylko w czym wchodzenie na zagrywkę w Trentino różni się od wchodzenia na zagrywkę w Bełchatowie?
Nie inaczej byłoby w tym roku Trentino, gdyby nie kolosalne problemy Vettoriego z dyspozycją w tym roku po transferze z Modeny. Ale i tak Angelo Lorenzetti, mimo że Luca przez większość sezonu w Trentino był głęboko pod formą i w dodatku, również w play-off miał jeszcze problemy zdrowotne, sięgał po Estończyka właściwie tylko wtedy, kiedy Vettori grał już kompletny piach i nie miał innego wyjścia jak go zdjąć go z boiska, albo też na to boisko tego dnia Luci nie mógł w ogóle wypuścić.
Zupełnie inaczej było w poprzednim przed sezonem spędzonym w Trentino klubie Teppana czyli Hypo Tirol Innsbruck, tam obaj atakujący Estończyk i nasz Janek Król (atakujący i z tego co pamiętam nawet kapitan naszej kadry juniorów w roczniku Drzyzgi i Zatorskiego) dostawali od trenera Tyrolczyków w trakcie sezonu 2016/2017 praktycznie równe szansę regularnych występów i co może się wydać interesujące - choć Teppan rozpoczynał sezon jako pierwszy atakujący tego zespołu, to w całej serii finałowej decydującej o mistrzostwie tego kraju z odwiecznym rywalem Innsbrucku w lidze austriackiej SK Posojilnica Aich/Dob to właśnie Janek Król już po pierwszym meczu, gdzie Estończyk zdobył tylko dwa punkty, odesłał definitywnie Teppana na ławkę rezerwowych. Hypo Tirol Innsbruck z Królem i drugim Estończykiem Juhkami - który akurat nie gra w kadrze, bo jakiś czas temu pokłócił się bardzo poważnie z Cretu sięgnęło zresztą w ubiegłym roku po mistrzostwo Austrii.
To musi być jakiś kompletny dyletant . No dobra bez patrzenia to w Lube Alberto Casadei, ale z Perugią faktycznie mnie zabiłeś To tam jest coś takiego jak zmiennik dla Aleksa? Ja nie widziałemkto jest aktualnie zmiennikiem Cwetana Sokołowa w Lube, czy też Atanasijevica w Perugii?
Leo Andric z Kielc ?
a taki mały OT, ale też w kontekście transferów (i to bardzo dobrych). Kubańczycy jeszcze siedzą? (Cepeda, Mesa, Uriarte i pozostali) Bo gdzieś tam czytałem, że mieli się odwoływać od decyzji fińskiej prokuratury, ale chyba do Tokio świat o nich zapomni
Czyli kwestia Pencheva/jego ewentualnego zastępcy to ostatni z ruchów na kluczowych pozycjach (zakładając że przychodzi Szalpuk). Ktoś wie jak negocjacje z Nico?