Kibice! Oprawy meczów!

osnazfsb

Re: Kibice! Oprawy!

Post autor: osnazfsb »

Prawda jest taka ze kibicowanie na meczach siatkowki powoli bedzie dryfowac raczej w kierunku tego co mamy w Belchatowie niz w Czestochowie bo coraz wieksza liczba ludzi jest zainteresowana siatkowka i rozgrywkami ligowymi.
Spieszę z odpowiedzią na powyższe pytanie. NIGDY.
Piknikowym Kibicom Mówimy Głośne i Stanowcze NIE
Po pierwsze Czestochowa to sytuacja specyficzna bo w sredniej wielkosci miescie nie ma liczacej sie druzyny pilkarskiej i czesc "kibicow" ktora powinna trafic raczej tam chodzi na siatkowke.
Niestety sponsora malo interesuje co mowia "prawdziwi kibice" . On jest zainteresowany tym zeby jak najwiecej osob kojarzylo jego nazwe i to w sposob pozytywny co czasem kloci sie z zachowaniem tej czesci kibicow w Czestochowie.W dodatku ci aktywnie kibicujacy raczej groszem nie smierdza, w przeciwienstwie do piknikow
Ogolnie chce powiedziec ze aktywnie kibicujacy to margines publicznosci na halach siatkarskich i to bedzie sie tylko poglebiac. Moim daniem na meczach siatkarskich jest miesce i dla aktywnie kibicujacych i dla piknikow. Zamykanie sie dla tylko jednej z tych grup jest niemozliwe.
Zetszta jaki sens ma doping? Zawodowcy graja za pienaidze, nie potrzebuja dodatkowej motywacji w postaci tlumow dopingujacych o czym najlepiej swiadczy przyklad wysmiewanego Belchatowa.
Jezeli kibice w Belchatowie dobrze sie bawia przy swoim stylu "kibicowania" to nalezy sie tylko cieszyc a nie wysmiewac ich wsiowosc . Bo siatkowka to nic wiecej poza rozrywka ktora ma wywolyuwac emocje. byle zdrowe.
Awatar użytkownika
lucass90
Korespondent
Korespondent
Kontakt:

Post autor: lucass90 »

osnazfsb pisze: Po pierwsze Czestochowa to sytuacja specyficzna bo w sredniej wielkosci miescie nie ma liczacej sie druzyny pilkarskiej i czesc "kibicow" ktora powinna trafic raczej tam chodzi na siatkowke.

Naprawdę piszesz takie głupoty, że aż mi się robi Ciebie żal...
Myślisz, że w Częstochowie wszyscy chodzą na siatkówkę ?????? Może przyjedź, zobacz jak to naprawdę wygląda i później się wypowiadaj !!!
Jeśli już musisz wiedzieć, to Częstochowa jest "podzielona" na trzy grupy kibiców: tych AZSu Częstochowa, tych Włókniarza Cżestochowa (żużel, wielokrotny Mistrz Polski, właśnie kupili Indywidualnego Mistrza Świata - Nickiego Pedersena) i kibiców Rakowa Częstochowa, który jeszcze pod koniec lat 90 grał w Ekstraklasie, występowali w nim m. in. Jacek Krzynówek, Tomasz Kiełbowicz i Kuba Błaszczykowski przed przejściem do Wisły Kraków. Teraz Raków gra w III lidze... O koszykarzach drugoligowego Tytana Częstochowa już nie wspominając...
A więc jak widzisz kibice w Częstochowie wybór mają bardzo szeroki wybór i błagam, nie pisz już takich bzdur. Nie tylko "stolyca" ma wiele drużyn w kliku dyscyplinach sportu, ale to przecież charakterystyczny dla was sposób myślenia... :]
A że tak spytam : w jakiej dyscyplinie oprócz piłki nożnej dobra jest Warszawa ??? Hmmm.......
AZS CZĘSTOCHOWA!
osnazfsb

Post autor: osnazfsb »

A więc jak widzisz kibice w Częstochowie wybór mają bardzo szeroki wybór i błagam, nie pisz już takich bzdur. Nie tylko "stolyca" ma wiele drużyn w kliku dyscyplinach sportu, ale to przecież charakterystyczny dla was sposób myślenia... :]
A że tak spytam : w jakiej dyscyplinie oprócz piłki nożnej dobra jest Warszawa ???
3 liga w piłke nozna i II liga w kosza to faktycznie grozni rywale dla walczacej o medale Czewy i ciezko z tym w ogóle porównywac niedawnego MP i 2 druzyny w II lidze w noge oraz I lige w kosza. Oraz kilkanascie druzyn w pilke reczna,nozna i koszyklwke w nizszych ligach No badzmy powazni .... Dodałbym jeszcze ze w Warszawie jest chyba "troche" wiecej atrakcji kulturalnych i towarzyskich odciagajacych młodych ludzi od imprez sportowych niz w takiej Czestochowie, z calym szacunkiem dla Czestochowy oczywiscie :D
I nie pisz mi o Rakowie jako wielkiej atrakcji bo ta druzyna od wielu lat jest na równi pochyłej a fakt ze dekade temu grali w pierwszej lidze nic nie znaczy bo w owym czasie grały tez i takie ekipy jak Milliarder Pniewy, Sokół Tychy i pare innych równie egzotycznych o których nikt juz dzisiaj nie pamieta....Zreszta chyba z Rakowem i Wlokniarzem kibice AZS maja "kose"?
Zreszta odbiegasz od tematu-- mowa byla o roli "prawdziwych" kibicow w siatkowce.Roli coraz mniej znaczacej wobec coraz wiekszego zainteresowania piknikow
Awatar użytkownika
lucass90
Korespondent
Korespondent
Kontakt:

osnazfsb pisze: 3 liga w piłke nozna i II liga w kosza to faktycznie grozni rywale dla walczacej o medale Czewy i ciezko z tym w ogóle porównywac niedawnego MP i 2 druzyny w II lidze w noge oraz I lige w kosza..... Dodałbym jeszcze ze w Warszawie jest chyba "troche" wiecej atrakcji kulturalnych i towarzyskich odciagajacych młodych ludzi od imprez sportowych niz w takiej Czestochowie, z calym szacunkiem dla Czestochowy oczywiscie :D
I nie pisz mi o Rakowie jako wielkiej atrakcji bo ta druzyna od wielu lat jest na równi pochyłej a fakt ze dekade temu grali w pierwszej lidze nic nie znaczy bo w owym czasie grały tez i takie ekipy jak Milliarder Pniewy, Sokół Tychy i pare innych równie egzotycznych o których nikt juz dzisiaj nie pamieta....Zreszta chyba z Rakowem i Wlokniarzem kibice AZS maja "kose"?
Zreszta odbiegasz od tematu-- mowa byla o roli "prawdziwych" kibicow w siatkowce.

Nie przeczę, że Warszawa jest bardziej atrakcyjnym dla młodzieży miastem, przecież to jasne jak słońce. Próbowałem Ci tylko uświadomić, że w Częstochowie nie jest tak, że jest tylko AZS Częstochowa i już długo długo nic... W Cz-Wie AZS ma tylu kibiców co Włókniarz, który ma najnowocześniejszy, piętnasto-tysięczny, stadion w Polsce, a i na Raków chodzi równie spora grupa kibiców co za czasów jego świetności, musisz uwierzyć mi na słowo :)
Co do "kosy" z kibicami Rakowa, to jest tak jak mówisz, ale z "Włókniarzami" jest neutralnie... :)
I nie odbiegam od tematu, na temat "prawdziwych" kibiców siatkówki napisałem dwa posty wyżej... :]

Pozdrawiam
AZS CZĘSTOCHOWA!
Mania
Kontakt:

Post autor: Mania »

Ahhh "kocham" jak przy byle okazji reszta Polski chce dopiec Warszawie. Wy macie jakieś kompleksy czy co? Rozmawiajmy poważnie.

Zapomniałeś chyba o koszykarskiej Polonii młody człowieku. Nie tak dawno jeszcze byli w 4 i mieli świetną drużynę z m.in. Koszarkiem, który jest teraz rozgrywającym reprezentacji Polski.

Ja mogę mówić o tym jak jest z kibicowaniem w Warszawie, Radomiu oraz w Bełchatowie. W Warszawie faktycznie nie ma tradycji w kibicowaniu siatkarskim (choć niezłych klubów jest kilka) i poziom zaangażowania ludzi poza KK jest dość słaby. Ale teraz po zmianie hali znowu pracujemy nad zmianami. Próbujemy ludzi zachęcić do aktywności i muszę powiedzieć, że coś chyba powoli drgnęło. Moim skromnym zdaniem nasz Klub Kibica wywiązuje się ze swoich zadań naprawdę świetnie. Nie jest nas dużo to fakt, ale jesteśmy bardzo zaangażowani w to co robimy. Repertuar przyśpiewek też niczego sobie ;-)

Zaś w Radomiu... tam wiadomo są podziały, ale poziom hałasu na hali jest chyba kilkukrotnie większy niż gdzie indziej. A to za sprawą drącego mordę jak tylko może spikera. Tak się wydziera, że zagłusza swój Klub Kibica. :D To troche niedorzeczne i współczuje tym ludziom. Będąc tam, nie słyszałam stojącego obok rozmówcy... Mają też bardzo monotonny doping.

Zaś Bełchatów bardzo mnie rozczarował, nawet nie tyle dopingiem co frekwencją. Ja rozumiem, że w Politechnice to żadne tuzy nie grają, ale chyba gwiazdy Skry na halę przyciągają. Doping ich KK też mnie nie powalił, ale mogło to bardziej wynikać z mojego zaangażowania w doping mojej drużynie. ;]

Kogo uważam za najlepszych w Polsce? chyba Jastrzębie, Resovię i trochę Częstochowę.
"Można z nami wygrać, ale nie można nas pokonać" śp. Krzysztof Kowalczyk o AZS PW.
Awatar użytkownika
lucass90
Korespondent
Korespondent
Kontakt:

To nie my mamy kompleks Warszawy, tylko Warszawianie mają kompleks reszty Polski... :] Przecież to my zabieramy Wam pracę i mieszkania przyjeżdżając do "Stolycy"... :> Wiem z doświadczenia i relacji znajomych jak tam naprawdę jest, więc nie jestem taki "zielony" jak Ci się wydaje. ;)
Piszesz o Polonii Warszawa. Nie nie zapomniałem o niej, ale czy zdobyła ostatnio jakieś MP ??? Puchar ???
Ja odpowiadam Ci Włókniarzem Częstochowa, który sezon w sezon jest na podium (chociaż ostatecznie poprzedni sezon skończyli na 5 mscu), ma od niedawna w składzie Indywidualnego Mistrza Świata Nickiego Pedersena, Grega Hancocka, Lee Richardsona, Sebastiana Ułamka, Sławka Drabika i utalentowanych juniorów. I osiągnęli napewno więcej niż koszykarze z Polonii W. ... :]

Ale nie o żużlowcach czy koszykarzach powinniśmy tu pisać, ale o kibicach.
I jeśli o nich chodzi, to mnie zawsze bardzo podobała się atmosfera na meczach Warszawskiej Politechniki, był on wesoły i kulturalny, taki jaki powinien być. Jednak po zmianie sal wydaje mi się, że Wasi kibice nieco obniżyli poziom. Mogę się mylić, bo widziałem tylko mecze Memoriały Zdzisława Ambroziaka, później już dwa mecze Polibudy z Częstochową i Zaksą w PLS, ale to co wtedy zaobserwowałem, to to że zabardzo nie chce się tam nikomu kibicować... :| Wygląda to tak, jakby mecze Politechniki przeniesiono nie do innej hali, tylko do innego miasta, w którym zresztą nie ma wielu kibiców. Myślałem , że jak na takie wielkie miasto powinny na hali regularnie zjawiać się komplety a tu jednak nie... Zresztą jednym z głównych powodów zmiany sal było to, że na "starej" nie mieścili się wszyscy ci, którzy chcieli obejrzeć mecz...
Więc może lepiej byłoby wrócić do tej "starej" hali? :> Jak dla mnie miała ona lepszy klimat i była bardziej przyjemna, ta nowa jest jakaś taka chłodna i bez wyrazu...

Osobiście życzę Wam wszystkiego najlepszego i mam nadzieję że Polibuda odbije się od dna, bo chyba nie zasługują na I ligę, ich miejsce jest w PLS :)

Pozdrawiam
AZS CZĘSTOCHOWA!
Awatar użytkownika
zyll

Post autor: zyll »

Mania pisze: Zaś w Radomiu... tam wiadomo są podziały, ale poziom hałasu na hali jest chyba kilkukrotnie większy niż gdzie indziej. A to za sprawą drącego mordę jak tylko może spikera. Tak się wydziera, że zagłusza swój Klub Kibica. :D To troche niedorzeczne i współczuje tym ludziom. Będąc tam, nie słyszałam stojącego obok rozmówcy... Mają też bardzo monotonny doping. Zaś Bełchatów bardzo mnie rozczarował, nawet nie tyle dopingiem co frekwencją. Ja rozumiem, że w Politechnice to żadne tuzy nie grają, ale chyba gwiazdy Skry na halę przyciągają. Doping ich KK też mnie nie powalił, ale mogło to bardziej wynikać z mojego zaangażowania w doping mojej drużynie. ;]
Kogo uważam za najlepszych w Polsce? chyba Jastrzębie, Resovię i trochę Częstochowę.
Myślę, że spiker w Bełchatowie, ulubiony mój DJ Ucho jednak jest mistrzem w darciu się do mikrofonu, te pełne emocji "raz, dwa, trzy" w trakcie akcji, to jest to! Z kolei słaba frekwencja na meczach ze słabszymi drużynami oraz na mniej istotnych pojawia się też w Olsztynie. Nie chcę nawet wspominać frekwencji na meczu o trzecie miejsce w poprzednim sezonie, bodajże 800 osób na meczu o brązowy medal MP... Niestety jest trochę tak, że gdzie pojawiają się sukcesy, tam kibice stają się coraz bardziej rozpieszczeni. Nie wspominam już o tym, że przykładowo w Olsztynie na mieście nie ma żadnych informacji o meczach. Zarząd myśli, że 3 wicemistrzów świata i parę innych gwiazd wystarczy żeby na każdym meczu była pełna hala - totalna głupota.
Mania
Kontakt:

dzięki, że napisałeś jak to wygląda doping w TV. Bo ja wszystko widzę od środka. Zresztą mamy takie odczucie, że na tej hali lepiej nas nieco słychać (niekoniecznie w tivi bo kamera jest daleko), ale kompletnie nie widać w transmisjach. Na odwrót zaś było na Kole. Masz rację twierdząc, że na starej hali był swoisty klimacik i że nie wszyscy się mieścili - ale tylko na wielkiej 4 tak było. Moim zdaniem jednak ta nowa hala jest bardziej funkcjonalna i nie jest tak ciasna. Ma tylko dziwne oświetlenie, sprawiające takie "ciemne" wrażenie. Kolo było hala jasna z natury, można by rzec. ;]

A na starą halę wrócimy pewnie szybciej niz nam się to samym wydaje... finansowo na pewno nie stać klubu na te obecną halę.

Co do Twoich odczuć względem poziomu kibicowania. Pozwolę tylko zauważyć, że akurat Memoriał Ambroziaka nie jest najlepszym polem poglądowym, bo było tam mnóstwo "niedzielnych" kibiców, wejściówki były za darmo, było wielu ludzi kibicujących Skrze czy Olsztynowi, ale nie Polibudzie - no i KK nie był w pełnym składzie. Choć na tym turnieju właśnie zdarzyło się coś, co pozwoliło mi uwierzyć, że będzie lepiej. Szybko się jednak przekonałam, że moje złudzenia były przed wczesne. Mam wrażenie, że to jest tak - jak jest dobry doping z naszej strony (KK) to reszta ludzi myśli, że nie musi się wysilać/starać... to bardzo przykre, bo my staramy się ludzi przyciągnąć do naszego sektora oraz do wspólnego dopingu.

Teraz spory wpływ na kibiców mają problemy PW, tak kadrowe jak i finansowe. :( Dlatego wyjazd do Bełchatowa był dla nas niesamowitym przeżyciem, było nas 50 osób i byliśmy dumni z dopingu jaki stworzyliśmy.

@zyli mogę Cie zapewnić, że pan z Radomia jest w swym fachu "mistrzem". W ciągu 2 tygodni byłam na obu halach i mam porównanie - po Radomiu bardziej mnie głowa i uszy bolały. No chyba, że pan z Bełchatowa nieco osłabł, tak jak forma jego drużyny, a i rywal mniej klasowy :D
"Można z nami wygrać, ale nie można nas pokonać" śp. Krzysztof Kowalczyk o AZS PW.
swarovski

Post autor: swarovski »

Jako wielki, sory, wybitny znawca siatkówki, ochrzczony takim przez Pana z Czewy lubiącego dziewczyny komputery i sport (wiem schlebiam schelbiam :)), dyskutuję dalej. Widzisz, przypomniałeś mi, chwała że miał kto przeprosić - doceniam. Ale można kogoś uczynić kaleką w wyniku wypadku i też przeprosić...
Próżność kibiców Czewy nie znajduje granic, a jednak w Rzeszowie, doping zawsze imponujący, a chamstwa - nie widać :O
osnazfsb, dryfujesz w stronę istoty samego kibicowania. Ja nie chcę filozować, ale zawodnicy (ci 'zawodowcy') często wspominają hale w których kibice siedzieli niemal na liniach, jest tumult i 'mocna' atmosfera. I nie mówię o wywiadach prasowych i kurtuazji...
Awatar użytkownika
lucass90
Korespondent
Korespondent
Kontakt:

swarovski pisze:Jako wielki, sory, wybitny znawca siatkówki, ochrzczony takim przez Pana z Czewy lubiącego dziewczyny komputery i sport (wiem schlebiam schelbiam :)), dyskutuję dalej. Widzisz, przypomniałeś mi, chwała że miał kto przeprosić - doceniam. Ale można kogoś uczynić kaleką w wyniku wypadku i też przeprosić...
Próżność kibiców Czewy nie znajduje granic, a jednak w Rzeszowie, doping zawsze imponujący, a chamstwa - nie widać :O
osnazfsb, dryfujesz w stronę istoty samego kibicowania. Ja nie chcę filozować, ale zawodnicy (ci 'zawodowcy') często wspominają hale w których kibice siedzieli niemal na liniach, jest tumult i 'mocna' atmosfera. I nie mówię o wywiadach prasowych i kurtuazji...
Buahahaha żałosna prowokacja, tyle ci powiem. To co chciałbym ci teraz odpisać jest jednak nie na miejscu i nie będę zniżał się do twojego poziomu... ;)

Kibice z Częstochowy są próżni ??? Wiesz co wogóle oznacza to słowo??? chyba nie za bardzo... Doping w Rzeszowie zawsze imponujący ??? Nie rozśmieszaj mnie !!! Gdy oglądam ostatnie mecze tego zespołu, to atmosfera z tej hali powala, ale nudą... :] Oglądając mecz Resovii z Zaksą mało nie zasnąłem.
Wspominasz tu czasy, kiedy kluby nie miały porządnych sal, nie mogły pomieścić wszystkich swoich kibiców i uważasz to za dobre ??? :| Przykro mi, ale jeśli nie zauważyłeś to mam już XXI wiek, technika się rozwija, a wymagania FIVB są coraz wyższe. Myślę, że każda drużyna potrzebuje dużej i nowoczesnej hali, by móc pomieścić wszystkich swoich kibiców. Na mecze w Jastrzębiu napewno chodziłoby więcej ludzi, gdyby mogli się pomieścić. Poza tym chyba nie ma zawodnika, który chciałby wrócić do czasów, kiedy kibice dosłownie "wchodzili im na głowę", więc nie wiem o czym ty mówisz... :|

A ten tekst "można kogoś uczynić kaleką w wyniku wypadku i też przeprosić..."... Proszę cię opanuj się wkońcu, bo tak głupiego porównania nigdy nie słyszałem !!! Uczyniliśmy Winiara kaleką ???!!! OMG....
AZS CZĘSTOCHOWA!
swarovski

lucass90 pisze:Kibice z Częstochowy są próżni ??? Wiesz co wogóle oznacza to słowo??? chyba nie za bardzo...
tbc
lucass90 pisze:Doping w Rzeszowie zawsze imponujący ??? Nie rozśmieszaj mnie !!! Gdy oglądam ostatnie mecze tego zespołu, to atmosfera z tej hali powala, ale nudą... :] Oglądając mecz Resovii z Zaksą mało nie zasnąłem.
'oglądasz' w TV ^.^ btw. drogi kibicu częstochowski, mocno się starasz potwierdzić 'to słowo' z poprzedniego cytatu
lucass90 pisze:Wspominasz tu czasy, kiedy kluby nie miały porządnych sal, nie mogły pomieścić wszystkich swoich kibiców i uważasz to za dobre ??? :|(blabla) nie wiem o czym ty mówisz... :|
Nie, nie wspominam, ale widzę, że nie wiesz o czym mówię. Jak ochłoniesz trochę to zauważ, że to nie do Ciebie było.
lucass90 pisze:A ten tekst "można kogoś uczynić kaleką w wyniku wypadku i też przeprosić..."... Proszę cię opanuj się wkońcu, bo tak głupiego porównania nigdy nie słyszałem !!! Uczyniliśmy Winiara kaleką ???!!! OMG....
ugiąłem się pod ciężarem Twojej interpretacji
swarovski

Re: wyniki spotkan 9 kolejki PLS

zyll pisze:
chalmi94 pisze: Inne mecze:
Sobota:
Resovia vs Sosnowiec
Jadar vs Mlekpol
Politechnika vs Jastrzębie
Niedziela:
Delecta vs Skra
Bądź konsekwentny, Asseco - Płomień SA, Jadar - Mlekpol, JW Construction - Jastrzębska Spółka Węglowa, Delecta - PGE. :x
Albo w drugą stronę, Resovia - Płomień, Jadar(Czarni) - AZS Olsztyn, AZS PW Warszawa - Jastrzębski Węgiel, Delecta (Chemik) - Skra...
I to dziwne, że kibic z Olsztyna nazywa swoją drużynę Mlekpol, ehh... Już dość miałem fanów PZU, teraz mam fanów Mlekpolu, a gdzie fani AZSu?
IMO dziwne jest to, że kibic (raczej "kibic") z Olsztna nie nazywa drużyny Mlekpol.
Awatar użytkownika
zyll

Re: Sezon 2007/08 - 9. kolejka

swarovski pisze: IMO dziwne jest to, że kibic (raczej "kibic") z Olsztna nie nazywa drużyny Mlekpol.
Po pierwsze nie masz żadnych podstaw, żeby nazywać mnie "kibicem", oczywiście jeżeli skierowane jest to do mnie. Być może dla ciebie tradycja nie ma żadnego znaczenia, a sponsor może sobie narzucać nazwę i wszyscy na hurra powinni kibicować już nie AZSowi, Skrze, czy jakiejkolwiek innej drużynie, tylko ich sponsorom. Ja do tego podchodzę nieco inaczej. Początki klubu sięgają 1950r., klubu AZS Olsztyn, a nie Mlekpol Olsztyn. To z nazwą AZS wiążą się największe do tej pory sukcesy, a Mlekpol? Mlekpol bardzo chwalę sobie jako sponsora, dzięki niemu oglądam siatkówkę na najwyższym poziomie, stosunki z kibicami są coraz lepsze, ale nie kibicuję sponsorowi, tylko twarzom grającym na boisku.

Swarovski, kierując się twoją logiką kibice Częstochowy nie mają prawa nazywać się kibicami, tylko "kibicami", bo nie nazywają ich drużyny Wkręt-met Domex. Idąc dalej nie ma w Polsce prawdziwych kibiców za wyjątkiem marionetkowych Klubów Kibica, które ochoczo wykrzykują nazwę sponsora, nie zważając na korzenie swoich klubów (vide konflikt Czarnych z chłopcami-Jadarowcami w Radomiu). Więc albo nie rozumiesz uniesień wiązanych z kultywowaniem tradycji zespołu i szacunku dla jego nazwy i barw, albo nie chcesz rozumieć. I więcej siły wkładam w kibicowanie, aniżeli wiele osób, które tytułują się kibicami Mlekpolu.

Sorry za mały offtopic.

Wracając do tematu, czekam na udany debiut Cipka w AZSie z Olsztyna, ba, nie tyle debiut, co udany powrót do zespołu, w którym się wychował siatkarsko. :)
swarovski

zyll pisze:
swarovski pisze: IMO dziwne jest to, że kibic (raczej "kibic") z Olsztna nie nazywa drużyny Mlekpol.
(...)Być może dla ciebie tradycja nie ma żadnego znaczenia, (...)Początki klubu sięgają 1950r., klubu AZS Olsztyn, (...) To z nazwą AZS wiążą się największe do tej pory sukcesy(...), a Mlekpol?
No jasne jasne, zgadzam się że to bardzo patetyczne. Ale realnie: jako kibic bardziej pomożesz klubowi jak będziesz mówił Mlekpol (albo Mlekpol AZS) a nie AZS i nawet jak krzykniecie raz na jakiś czas Mlekpol AZS zamiast AZS (nie wiem czy jesteś wśród tzw. 'najwierniejszych'). Zgodzimy się tutaj prawda?
A - to już idąc trochę dalej, ale chyba w tym samym temacie - obrażanie się na sponsora (to chyba miało miejsce w Olsztynie w odniesieniu do PZU, nie mylę się?) czy buczenie (przykład wczoraj w Wawie na JW Construction) przynosi klubowi tylko i wyłącznie szkodę. Nie wiem z czego to wynika, z buty kibiców?
Ostatnio zmieniony 9 gru 2007, o 11:06 przez Ted, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Spełniamy prośbę :)
Awatar użytkownika
Crooge
Kontakt:

Post autor: Crooge »

wydaje mi sie, że porównywanie Mlekpolu do JWC jest jednak nie trafniejsze, mlekpol nie zostawia drużyny w połowie sezonu bez kasy, po tym jak przed sezonem swoim niezdecydowaniem, czy chce sponsorwac dalej drużyne, czy nie- uniemozliwiając władza klubu właściwą budowe drużyny...
To AZS.. To AZS dzisiaj graaaa
Żaden inny, żaden inny
a AZS Warszawa
Polibudo śpiewamy Ci,
będziemy z Toba aż do końca naszych dni
Polibudo my wierzymy,
bo najważniejsza w naszym życiu jesteś Ty..
Mania
Kontakt:

Swarowski, Ty w ogóle chodzisz na mecze? bo mówisz tak jak byś wielu spraw tutaj nie rozumiał... Ja sobie nie wyobrażam, aby na jakiejkolwiek hali Klub Kibica krzyczał nazwę sponsora... a że się tak dzieje w Radomiu to już inna bajka.

A już ganienie kibiców Politechniki za buczenie na JWC wydaje mi się śmieszne.

Muszę pochwalić za wczoraj kibiców Politechniki - było niesamowicie jak nigdy!! :D
Awatar użytkownika
zyll

swarovski pisze:No jasne jasne, zgadzam się że to bardzo patetyczne. Ale realnie: jako kibic bardziej pomożesz klubowi jak będziesz mówił Mlekpol (albo Mlekpol AZS) a nie AZS i nawet jak krzykniecie raz na jakiś czas Mlekpol AZS zamiast AZS (nie wiem czy jesteś wśród tzw. 'najwierniejszych'). Zgodzimy się tutaj prawda?
A - to już idąc trochę dalej, ale chyba w tym samym temacie - obrażanie się na sponsora (to chyba miało miejsce w Olsztynie w odniesieniu do PZU, nie mylę się?) czy buczenie (przykład wczoraj w Wawie na JW Construction) przynosi klubowi tylko i wyłącznie szkodę. Nie wiem z czego to wynika, z buty kibiców?
Nie pomogę klubowi mówiąc na niego Mlekpol, bo i w jaki sposób miałoby to mu pomóc? Pośrednio mogę pomóc klubowi poprzez kupowanie produktów Mlekpolu i kibicowanie zespołowi, co zresztą czynię.

Obrażanie się na PZU nie miała miejsca (bardziej ciągle poirytyowanie), aczkolwiek wielu osobom nie podobała się atmosfera w okół klubu, decyzje podejmowane przystolikowo, mały wpływ trenera na zawodników, wreszcie rozgwiazdorzenie się ich. Złe decyzje, które doprowadziły do tego, że pomimo startu z tej samej pozycji, a nawet lepszej, niż Skra, AZS nie zdobył złota oraz nie zagrał jeszcze w LM. Stosunki z kibicami też były beznadziejne. Dlatego też nie ukrywam, że ucieszyłem się, gdy Mlekpol został sponsorem, jest dużo dużo lepiej, ale najlepszy na swiecie sponsor nie zmusi mnie do tego, zebym nazywał moją drużynę tytułem sponsora.
Art

Re: Jadar ''Czarni'' Radom

Post autor: Art »

Witam wszystkich, którzy chodzą na mecze Jadaru bądź widzieli dzisiejszą transmisję.

Chciałbym zapytać co sądzicie o tych trąbkach, a właściwie całej orkiestrze ???

Moim zdaniem jest to zupełnie niepotrzebne. Nie widziałem tego jeszcze w żadnej hali w pls...
Według mnie jest to jakąś przeszkodą dla KK, który dając z siebie wszystko bywa zagłuszany przez tę orkiestrę.
Wydaje mi się, że wielu osobom przeszkadza to w skupieniu swojej uwagi nad postawą zespołu...
Knutsen

Post autor: Knutsen »

Według mnie ta orkiestra to lekki wstyd i przesada. Nie wiem jak dla mnie zły pomysł. Ośmiesza kibiców z Radomia i tak już ośmieszonych (tych niektórych). Jakbyście dopingu nie umieli zoorganizować :) Sztuczny hałas, bo przecież nie muzyka...ale ja tam się nie znam 8-)

Pozdro dla Czarnych
Czasem tak bywa pies się topi łańcuch pływa.
Art

''...wstyd i przesada...''
Pisząc poprzedni post chciałem to przekazać. Wielu, z którymi rozmawiałem powiedziało to samo, że robią wstyd na całą Polskę przed kamerami... No doping KK i tak jest lepszy niż w poprzednim sezonie więc nie ma potrzeby zajmować miejsce trąbkami na hali ludziom, którzy chcieliby przyjść na mecz a może nie mogli przez tę orkiestrę.
Awatar użytkownika
lucass90
Korespondent
Korespondent
Kontakt:

Nie oglądałem meczu, ale, nie wiem jak wam, mnie taka orkiestra głównie kojarzy się z wiejską imprezą w remizie :D jednak zdaje się, że na meczach piłki nożnej w Afryce i Ameryce Płd. też są popularne :) Tak czy siak, mnie jakoś nie pasuje to do hal siatkarskich. Jednak bębny, to jest to, czego jedynie potrzeba prawdziwemu Klubowi Kibica. Jak ktoś chce oprócz tego jakieś skoczne utworki, niech sobie puści z płyty przez głośniki :) :)

Pozdrawiam
AZS CZĘSTOCHOWA!
swarovski

A imo orkiestra jest wypas, tylko trochę nadaktywna. Niepotrebnie wcina się w akcje.
szyderca

Post autor: szyderca »

Kostki brukowe z Radomia maja gorniczo-hutnicza orkiestre denta, Real Belchatow wodzireja i pluszowa pszczole, Medaliki z Czestochowy maja zielono-biale buldogii z sektoru B oraz Greka Zorbe, Budowlancy z Politechniki maja mlodziez walaca w bębny z okrzykiem "AZS PW", Pasiaki z Rzeszowa maja kibicow jak sie patrzy, w sumie srebrni gornicy i mosto rowniez. A Mleczarze z Olsztyna maja druzyne, bo kibicow sie tam nie dopatrzylam :-]

A Dzialacze Przypalonej Kostki z Radomia chcieli dobrze, a ze zapachnialo troche siarka, i TV przy tym byla, to juz inna sprawa.
Awatar użytkownika
Chal

Post autor: Chal »

szyderca pisze:A Mleczarze z Olsztyna maja druzyne, bo kibicow sie tam nie dopatrzylam :-]
Jak się mecze ogląda w TV, to rzeczywiście można nie zauważyć, nie każda hala jest na tyle mała, że kamera obejmuje całe trybuny :P
"To jest Olsztyn. Moje miasto. Mój klub."
Knutsen

Post autor: Knutsen »

Chal pisze:
szyderca pisze:A Mleczarze z Olsztyna maja druzyne, bo kibicow sie tam nie dopatrzylam :-]
Jak się mecze ogląda w TV, to rzeczywiście można nie zauważyć, nie każda hala jest na tyle mała, że kamera obejmuje całe trybuny :P
Co ty mówisz, nigdzie nie ma tak sennej atmosfery na meczach jak w Olsztynie i było tak zawsze. Może i nie widać ale co gorsza i nie słychać :]

szyderca pisze:Medaliki z Czestochowy maja zielono-biale buldogii z sektoru B
Sektor "B" ??? Hm nie wiem o co Ci chodzi ale tam zawsze siędzą akurat piknikowcy :] Myślę, że trzeba częściej na halę zawitać. Jesteś z Częstochowy, więc nie daleko na Deka...prawda ??? !!! :D
Czasem tak bywa pies się topi łańcuch pływa.
szyderca

Post autor: szyderca »

Chal - Cieta riposta, ktorej nie powstydzilby sam szyderca. Jednak nie do tego pije... Zawsze wierni ciagle placza, ze to i prezes kasy nie chce dawac, a to zly sponsor ubezpieczyciel tez zabieta i w ogole ze sa biedni i pokrzywdzeni. Hala fajna... Tylko pytanie, dlaczego rok temu KK z Medalikolandii byl bardziej liczny od miejscowego?

O. Marku vel Knutsen - jestem tego samego zdania, to pikikowy sektor ;) z bialo-zielonymi buldogami
Awatar użytkownika
Chal

Knutsen pisze:
Chal pisze:
Co ty mówisz, nigdzie nie ma tak sennej atmosfery na meczach jak w Olsztynie i było tak zawsze. Może i nie widać ale co gorsza i nie słychać :]
A to już zależy, o kim mowa... szyderca mówiła chyba o zorganizowanej grupie kibiców, która jako taka istnieje i właśnie zaczynają się w niej zmiany ku lepszemu ;) Natomiast Ty bardziej odnosisz się do ogółu kibiców, a tu niestety nie mogę się nie zgodzić, jak to Mazur po przyjściu do Olsztyna stwierdził, tu jest najwięcej trenerów na metr kwadratowy :|
Awatar użytkownika
Chal

szyderca pisze:Tylko pytanie, dlaczego rok temu KK z Medalikolandii byl bardziej liczny od miejscowego?
Gdzie, co, kiedy? O ile dobrze pamiętam, to ostatnio grupy kibiców z Czewy wynosiły maksymalnie 5 osób, większej liczby już od kilku lat w Olsztynie nie było 8-)
Art

szyderca pisze: A Mleczarze z Olsztyna maja druzyne, bo kibicow sie tam nie dopatrzylam :-]
Może i się nie dopatrzyłeś ale na mecz w Radomiu przyjechało ich naprawdę sporo.
Wydaje mi sie, że było tam więcej kibiców niż w KK Jadaru, do tego mieli kilka flag i gdyby nie trabki napewno przekrzyczeliby gospodarzy. Mimo wszystko zaczeli spiewać " w Radomiu są tylko Czarni" co spotkało sie z natychmistowym wyciem trąbek...
Nie dziwię sie w końcu za cos im płacą :D
Awatar użytkownika
lucass90
Korespondent
Korespondent
Kontakt:

Szyderca - taka mała poprawka: te "Biało-Zielone buldogi", o których mówisz siedzą na sektorze E a nie B... To zupełnie inne miejsca... :|
AZS CZĘSTOCHOWA!
ODPOWIEDZ

Wróć do „PlusLiga”