Skra Bełchatów
Re: Skra Bełchatów
Mecze Skry po FF;
Resovia- Skra 10.02
Lotos- Skra 13.02
Skra-Ziraat 16-18.02
AZS Cz- Skra 20.02
Ziraat-Skra 23-25.02
JW-Skra 24.02
Skra-Bydgoszcz 27.02
Niezłe nawałka meczy praktycznie miesiąc bez przerwy w środku tygodnia i dodatkowo muszą jeszcze mecz z JW przełożyc bo się termin pokrywa. Muszą dobrze gospodarowac energią, bo inaczej finał MP goodbye.
Resovia- Skra 10.02
Lotos- Skra 13.02
Skra-Ziraat 16-18.02
AZS Cz- Skra 20.02
Ziraat-Skra 23-25.02
JW-Skra 24.02
Skra-Bydgoszcz 27.02
Niezłe nawałka meczy praktycznie miesiąc bez przerwy w środku tygodnia i dodatkowo muszą jeszcze mecz z JW przełożyc bo się termin pokrywa. Muszą dobrze gospodarowac energią, bo inaczej finał MP goodbye.
dlatego jest mi smutno, że to Lotos dostał Zenit, a nie my. Tak by sytuacja była rozwiązana na pewno po 1/12. A z Ziraatem może się to jakimś przypadkiem udać. Chociaż w ogóle najlepiej to może Modenę było wylosować, bo też by nas roznieśli, a bliżej by było. W ten sposób będziemy się szarpać w LM, szarpać w +L i w efekcie nie będzie niczego w Bełchatowie w tym roku, ani finału +L, ani sukcesu w LM.totmes pisze:Mecze Skry po FF;
Resovia- Skra 10.02
Lotos- Skra 13.02
Skra-Ziraat 16-18.02
AZS Cz- Skra 20.02
Ziraat-Skra 23-25.02
JW-Skra 24.02
Skra-Bydgoszcz 27.02
StanLee "Problem polega na tym że koncepcja gry Skry i budowania zespołu jest jeszcze bardziej mglista oraz przypadkowa.[..] Nie ma to za bardzo sensu."
compact "Sens odszedł razem z Zatorskim, teraz to jest chaos i łatanie składu."
Na pewno.lipton pisze:Tygodniowy czas poświęcony na obie aktywności był podobny i stąd był mój komentarz, że porównywanie wytrzymałościowca do siatkarza jest TROCHĘ nietrafione, bo z własnego doświadczenia wiem, że wytrzymałościowiec "przepala" dużo więcej.
Ciągnę trochę tą dyskusję bo ostatnio na Podpromiu miałem taką dietetyczną refleksję widząc równocześnie Bąkiewicza i Kowala Bąkiewicz który stosunkowo niedawno skończył grać musiał wymienić chyba całą garderobę na ciuchy o parę numerów większe, Kowal który nie gra już długo, jest 10 lat starszy a metabolizm z wiekiem jak wiadomo zwalnia... nadal w formie.
Nie mamy siły, nie mamy mocy.
I lewa ręka nadal całkiem niezłapk+ pisze:Kowal który nie gra już długo, jest 10 lat starszy a metabolizm z wiekiem jak wiadomo zwalnia... nadal w formie.
Analizując na chłodno...
Na miejscu władz Skry dopuściłbym LM. Przejście Zenitu to swego rodzaju sci-fi. A że sytuacja w lidze jest trudna, to dla mnie priorytety są proste. Jedyne co może być argumentem za przejściem Turków to kasa z organizacji meczu z Zenitem w Łodzi.
Wiem że to mało sportowe podejście, ale ryzyko porażki na każdym froncie, wraz z awansem do PO-6 wzrośnie gwałtownie.
Na miejscu władz Skry dopuściłbym LM. Przejście Zenitu to swego rodzaju sci-fi. A że sytuacja w lidze jest trudna, to dla mnie priorytety są proste. Jedyne co może być argumentem za przejściem Turków to kasa z organizacji meczu z Zenitem w Łodzi.
Wiem że to mało sportowe podejście, ale ryzyko porażki na każdym froncie, wraz z awansem do PO-6 wzrośnie gwałtownie.
[URL=https://matchnow.info]Prime Сasual Dating[/URL]
-
W sumie to trochę dziwne: zespół od przerwy świątecznej, miał chyba najwięcej czasu na regenerację ze wszystkich zespołów czołówki (pograł trochę w turnieju el. Ol. Kłos, < Wrona, Marechal, symbolicznie Lisinać), a gra po niej kompletny piach. Wygląda to jakby była końcówka sezonu i fizycznie zawodnicy już nie wyrabiają. Pewnych rzeczy oczywiście nie można przewidzieć: ostatecznego "wylecenia" ze składu Winiarskiego i zatrucia pokarmowego. Jak w ostatnim meczu LM przyjęcie leżało u wszystkich, a Wlazły zbierał czapy z półamatorami- to coś jest nie tak.
Powtarza się sytuacja z poprzedniego sezonu, tak jak mówisz, najwięcej czasu że wszystkich drużyn z topu a grają piach. Można spodziewać się rewolucji z końcem sezonu.
zespół nie da rady to sędzia pomoże - finał czelendż 2019.
Tylko czyje?
Bo jesli PGE zmniejszyla finansowanie (plus pogloski o dalszym zakrecaniu kurka), to moze wkalkulowali spadek poziomu sportowego? I rada nadzorcza nie rzuci sie do scinania glow???
Bo rozumiem, ze myslicie o trenerze +- prezesie?
Doatkowo jesli MAF ma konrakt na jeszcze rok zabezpieczony klauzula o karze w przypadku wczesniejszego zerwania?
Piechocki zrobil jeden powazny blad. Ale poza tym calkiem OK przez szereg lat. Czy znajdzie sie ktos lepszy?
Nizej niz 4 raczej nie spadna. A z 4 tego miejsca idzie sie wytlumaczyc, nawet jesli sklad maja od Lotosu silniejszy.
Najgorsze dla Skry byloby to 4te miejsce i zachowanie status quo.
Najzdrowiej bylo by zmienic trenera i wyslac na wypozyczenie Kacpra, do niezlego trenera i zeby gral bez takiej presji.
Bo jesli PGE zmniejszyla finansowanie (plus pogloski o dalszym zakrecaniu kurka), to moze wkalkulowali spadek poziomu sportowego? I rada nadzorcza nie rzuci sie do scinania glow???
Bo rozumiem, ze myslicie o trenerze +- prezesie?
Doatkowo jesli MAF ma konrakt na jeszcze rok zabezpieczony klauzula o karze w przypadku wczesniejszego zerwania?
Piechocki zrobil jeden powazny blad. Ale poza tym calkiem OK przez szereg lat. Czy znajdzie sie ktos lepszy?
Nizej niz 4 raczej nie spadna. A z 4 tego miejsca idzie sie wytlumaczyc, nawet jesli sklad maja od Lotosu silniejszy.
Najgorsze dla Skry byloby to 4te miejsce i zachowanie status quo.
Najzdrowiej bylo by zmienic trenera i wyslac na wypozyczenie Kacpra, do niezlego trenera i zeby gral bez takiej presji.
grzebałam trochę po info i wychodzi mi, że jednak mu się chyba kończy w tym roku kontrakt. Poprzedni sezon położył kompletnie, ale ok - debiutant, w zasadzie ma prawo do błędów. Ale na razie wygląda to tak, że ten sezon jest bardzo podobny, jeśli nawet nie gorszy - więc jeśli nie uczy się na swoich błędach to nie ma tu dla niego miejsca, sorry. Wypadki losowe są i będą jasne, ale np. Resovii też nie ominęły w tym roku (naprawdę, wypadek w windzie bije na głowę wszelkie zatrucia), to samo przez lata miała ZAKSA. Ciężko się tym co roku tłumaczyć.kanimo pisze: Doatkowo jesli MAF ma konrakt na jeszcze rok zabezpieczony klauzula o karze w przypadku wczesniejszego zerwania?
jeśli kolejny sezon zostaniemy z Kacprem na libero i drugim, który ma mu pomagać (w efekcie żaden nie gra dobrze), a skład będziemy opierać na Winiarskim to kurczę choćby tu przyszedł Bernardo Rezende to nic z tego nie będzie.
StanLee "Problem polega na tym że koncepcja gry Skry i budowania zespołu jest jeszcze bardziej mglista oraz przypadkowa.[..] Nie ma to za bardzo sensu."
Ciekawy czy Skra w ogóle interesowała się Żurkiem przed sezonem?
A po co mieli się nim interesować? Ten sam poziom co Milczarek.maciek77 pisze:Ciekawy czy Skra w ogóle interesowała się Żurkiem przed sezonem?
Czy tylko dla mnie naturalnym kandydatem do przejęcie pałeczki od Falaski jest Antiga?ldz pisze:grzebałam trochę po info i wychodzi mi, że jednak mu się chyba kończy w tym roku kontrakt.kanimo pisze: Doatkowo jesli MAF ma konrakt na jeszcze rok zabezpieczony klauzula o karze w przypadku wczesniejszego zerwania?
[URL=https://matchnow.info]Prime Сasual Dating[/URL]
Jak położy IO.pewniak pisze:Czy tylko dla mnie naturalnym kandydatem do przejęcie pałeczki od Falaski jest Antiga?ldz pisze:grzebałam trochę po info i wychodzi mi, że jednak mu się chyba kończy w tym roku kontrakt.kanimo pisze: Doatkowo jesli MAF ma konrakt na jeszcze rok zabezpieczony klauzula o karze w przypadku wczesniejszego zerwania?
Sam Antiga czy z Blainem?
Zatrudnić trener Mistrzów Świata i MIstrzów Olimpijski to może być droga zabawa
Zatrudnić trener Mistrzów Świata i MIstrzów Olimpijski to może być droga zabawa
Mam nadzieje, ze nie.pewniak pisze:Czy tylko dla mnie naturalnym kandydatem do przejęcie pałeczki od Falaski jest Antiga?ldz pisze:grzebałam trochę po info i wychodzi mi, że jednak mu się chyba kończy w tym roku kontrakt.kanimo pisze: Doatkowo jesli MAF ma konrakt na jeszcze rok zabezpieczony klauzula o karze w przypadku wczesniejszego zerwania?
Mnie sie kierunek pracy z reprezentacja dosyc podoba. Plus konsultacje, wprowadzanie swiezej krwi itd.
Dojdzie spory potencjal mlodziezy. Jak dla mnie sytuacja swietna do szybkiej, technicznej gry.
A laczenia repry i jednej z druzyn czuba ligi chyba jednak lepiej uniknac.
W kazdym razie naszej repry.
Ale np w przypadku Cretu tez mam watpliwosci czy Taht nie jest forowany kosztem Kaczmarka.
- Noworoczny
Jagby tak dokładnie poszukać na fso to mogłoby się okazać, że ja pierwszy to ogłosiłem.pewniak pisze:Czy tylko dla mnie naturalnym kandydatem do przejęcie pałeczki od Falaski jest Antiga?
#muremzaheynenem
Odpowiadam tylko za to, co napisałem, a nie za to, co sobie pomyślałeś, czytając.
Odpowiadam tylko za to, co napisałem, a nie za to, co sobie pomyślałeś, czytając.
Castelani gdzieś trenuje?
W Noliko Maaseik. Tutaj jest napisane, że kontrakt obowiązuje do końca sezonu 2015/2016.Memo pisze:Castelani gdzieś trenuje?
obawiam się, że po 1 mamy #niedohajs, żebyśmy mogli Castusia sobie ściągnąć (myślę o kolejnym sezonie już), a po 2 bardzo mi się nie podoba moje wewnętrzne nie-wiadomo-skąd przeczucie, które mówi mi, że to nie będzie ostatni sezon Falasci jako trenera w Bełchatowie, chyba że wypadniemy poza 4kę. Inny trener, jakiś bardziej doświadczony, którego byśmy pragnęli, zażądałby wypożyczenia Kacpra. Dla Falasci to też nie jest wtedy złe rozwiązanie - musisz grać Piechockim jrem, ale za to masz wolną rękę i w miarę bezpieczną posadę.
Niedohajs, niedohajsem ja bym bardziej się w kontekście przyszłości martwił o limity. Ok następny sezon mamy Argentyńczyków jeszcze, ale na prawym mamy starzejącego się Wlazłego. To mnie najbardziej boli. Mieliśmy sobie "wyhodować" następcę. I co? Ten następca teraz jest trzecim punktującym w lidze, a u nas kisił się i dostawał odcisków na dłoniach od klaskania. Wiem, że Maciek nie jest gotowy aby udźwignąć ciężar grania o najwyższe cele tym bardziej, że mówił się tyle o jego wątłej psychice (tym bardziej po przypadku Piechockiego), presja w Bełchatowie byłaby ogromna. A Polaków coby grać o prym w Europie i Polsce wolnych nie ma.ldz pisze:obawiam się, że po 1 mamy #niedohajs, żebyśmy mogli Castusia sobie ściągnąć (myślę o kolejnym sezonie już), a po 2 bardzo mi się nie podoba moje wewnętrzne nie-wiadomo-skąd przeczucie, które mówi mi, że to nie będzie ostatni sezon Falasci jako trenera w Bełchatowie, chyba że wypadniemy poza 4kę. Inny trener, jakiś bardziej doświadczony, którego byśmy pragnęli, zażądałby wypożyczenia Kacpra. Dla Falasci to też nie jest wtedy złe rozwiązanie - musisz grać Piechockim jrem, ale za to masz wolną rękę i w miarę bezpieczną posadę.
Pewna era przeminie jak Mariusz przestanie być tym pierwszym. Skończy się epoka gdzie myśl Skra = Wlazły. Mam nadzieję, że podobnie jak w kontekście reprezentacji sam Wlazły będzie wiedział kiedy ze sceny zejść. Jak powiedział mój idol sportowy Tom Brady zapytany o to kiedy zakończy karierę: "When I suck, I retire".
Kłamca.
To niesamowite, że teraz łatka Muzaja w kwestii jego wątłej psychiki jest powtarzana nawet przez tak wartościowych użytkowników tego forum, jak @ciorny17. Przesadnie obiektywny nie jestem, ale ponownie muszę spytać - o co chodzi? Ciągnie grę JW, ciągnął grę reprezentacji juniorów, z najlepszymi w tym sezonie na razie nie pęka, wręcz przeciwnie - tylko tyle wiemy, reszta to mocne domniemanie, dla mnie, na siłę tworzenie mitów. Ilu w najlepszych ligach jest 21-latków grających na tym poziomie na ataku?
Wlazły dalej jest w stanie być najlepszym graczem Skry. Pewnie tym polskim skrzydłowym, wokół którego Skra mialaby budować skład, jest Fornal, może jakoś się miną z Wlazłym. Za to osobiście liczę, że Argentyńczycy odejdą ze Skry, ale obawiam się, że zostaną w Bełchatowie ile się da.
Wlazły dalej jest w stanie być najlepszym graczem Skry. Pewnie tym polskim skrzydłowym, wokół którego Skra mialaby budować skład, jest Fornal, może jakoś się miną z Wlazłym. Za to osobiście liczę, że Argentyńczycy odejdą ze Skry, ale obawiam się, że zostaną w Bełchatowie ile się da.
Wiem, że masę czasu stracił przez kontuzję, wiem, że Falasca go nie wykorzystał tak jak powinien, ale z chłopakiem coś się działo. Jak się przyblokował to już nic nie kończył. Wiem też, że Skra dla młodych drużyną dobrą nie jest (patrz Piechocki jr. chociaż tutaj inne czynniki mają większy wpływ), bo "starzy" presję wywierają ogromną.StanLee pisze:To niesamowite, że teraz łatka Muzaja w kwestii jego wątłej psychiki jest powtarzana nawet przez tak wartościowych użytkowników tego forum, jak @ciorny17. Przesadnie obiektywny nie jestem, ale ponownie muszę spytać - o co chodzi? Ciągnie grę JW, ciągnął grę reprezentacji juniorów, z najlepszymi w tym sezonie na razie nie pęka, wręcz przeciwnie - tylko tyle wiemy, reszta to mocne domniemanie, dla mnie, na siłę tworzenie mitów. Ilu w najlepszych ligach jest 21-latków grających na tym poziomie na ataku?
Wlazły bazuje na swojej atletyczności, ale chcąc nie chcąc to przeminie. Młodszy nie będzie i budowanie składu według niego nie jest super pomysłem. A co do Argentyńczyków jak ktoś ich w pakiecie skusi - odejdą.
Dziękuję bardzo za "wartościowego użytkownika"
Kłamca.
a właściwie czemu? Chodzi o dalszy rozwój?StanLee pisze: Za to osobiście liczę, że Argentyńczycy odejdą ze Skry, ale obawiam się, że zostaną w Bełchatowie ile się da.
Marnują sięldz pisze:a właściwie czemu? Chodzi o dalszy rozwój?StanLee pisze: Za to osobiście liczę, że Argentyńczycy odejdą ze Skry, ale obawiam się, że zostaną w Bełchatowie ile się da.
Pozwolę się wtrącić. Ja również uważałem Muzaja za "rzadkiego" zawodnika, jeszcze bardziej utwierdziły mnie w tym przekonaniu pierwsze mecze tego sezonu (Będzin, Olsztyn) gdzie w decydujących momentach setów/meczów miał problemy ze skończeniem akcji. Niemniej obecnie wygląda na zupełnie innego siatkarza, nie wiem, może dzięki współpracy z dobrym trenerem, może dzięki regularnej grze, ale w tej chwili znowu dostrzec można u niego drzemiący, jak wiadomo, niemały potencjał, a zagrywka przy ostatniej piłce w meczu-czysta poezja.StanLee pisze:To niesamowite, że teraz łatka Muzaja w kwestii jego wątłej psychiki jest powtarzana nawet przez tak wartościowych użytkowników tego forum, jak @ciorny17. Przesadnie obiektywny nie jestem, ale ponownie muszę spytać - o co chodzi?
Ostatnio zmieniony 2 lut 2016, o 00:10 przez hunter, łącznie zmieniany 1 raz.
Amfetamina-produkcja, dystrybucja, masturbacja.
Za bezpieczny weekend Władziu.
Za bezpieczny weekend Władziu.
-
Cieszy to, że to nie był pierwszy raz gdy w końcówce wyciągnął seta/mecz zagrywką: patrz np. mecz z Czarnymi.
Zwycięzca Typera Rio 2016 i Typera 2022/2023. Lider tabeli wszechczasów Typera.
Zdobywca medalu z buraka w Typerze +Ligi 2015/2016, 2018/2019, 2023/2024 i ziemniaka 2016/2017.
Zdobywca medalu z buraka w Typerze +Ligi 2015/2016, 2018/2019, 2023/2024 i ziemniaka 2016/2017.
a właściwie czemu? Chodzi o dalszy rozwój?[/quote]ldz pisze:Za to osobiście liczę, że Argentyńczycy odejdą ze Skry, ale obawiam się, że zostaną w Bełchatowie ile się da.
Bo Uriarte nigdy nie zacznie grać inaczej, gdy sypie w zespole gdzie ma grać tak jak gra teraz, a Conte mógłby grać w jakimś Kazaniu czy Modenie. To z perspektywy kibica jest bardzo irytujące, bo w reprezentacji Conte nigdy w swoim życiu nic istotnego nie wygra, a do tego wiąże się z klubem, gdzie pewnie też będzie mu ciężko wygrać jakieś naprawdę wartościowe w ogólnej skali trofeum. Moje kibicowanie Argentyńczykom jest zawieszone w próżni, złoto Plusligi już mają, w LM odpadną z Kazaniem pewnie, sportowo się nie rozwiną, w kadrze nic nie ugrają - zaczyna mi zwisać ich gra, Conte pół rundy grał jak łajza, a statystycznie i tak jest najlepszym przyjmującym ligi. Nie, żebym miał coś do Skry, to bardzo subiektywna i mało wiążąca uwaga.
Właśnie o to mi chodzi.hunter pisze:Pozwolę się wtrącić. Ja również uważałem Muzaja za "rzadkiego" zawodnika, jeszcze bardziej utwierdziły mnie w tym przekonaniu pierwsze mecze tego sezonu (Będzin, Olsztyn) gdzie w decydujących momentach setów/meczów miał problemy ze skończeniem akcji. Niemniej obecnie wygląda na zupełnie innego siatkarza, nie wiem, może dzięki współpracy z dobrym trenerem, może dzięki regularnej grze, ale w tej chwili znowu dostrzec można u niego drzemiący, jak wiadomo, niemały potencjał, a zagrywka przy ostatniej piłce w meczu-czysta poezja.
Nie widziałem (chyba) meczu z Olsztynem, ale to spotkanie z Będzinem wyglądało tak, że Muzaj do trzeciego seta kończył wszystko, dostając wiele piłek od Masnego, a potem, jak całe Jastrzębie, od połowy trzeciej partii się po prostu ostentacyjnie zaciął. Wprawdzie jestem entuzjastą osoby Muzaja, ale chyba nie jest zbyt subiektywnym stwierdzenie, że to całkiem naturalne dla 21-latka grającego chyba trzeci mecz w szóstce swojej drużyny na ligowym poziomie, takie nieregularne występy, również w przekroju jednego spotkania. Wlazłemu z Iranem na MŚ też się zdarzyło, jak i całej reprezentacji. Chyba, że wg Ciebie mentalne problemy Muzaja są aż tak wielkie, że przy stanie 2-0 z Będzinem przestaje kończyć ataki, to OK. Nie wspominając, że tamten mecz skończył na ponad 50% skuteczności ataku, z 28 punktami bodaj.
A to, że teraz jest zupełnie innym zawodnikiem, chyba jednak przede wszystkim wynika właśnie z faktu, że w porównaniu do początku sezonu - jego liczba punktów zdobytych na ligowym poziomie zwiększyła się o jakieś 600%. Ten brak regularności Muzaja jest (był?) podyktowany jego wiekiem, w innym temacie wrzucałem, że jego statystyki z czołówką ligi wyglądają tak samo, jak statystyki z całego sezonu - ciekawe, jak będzie wyglądać druga część sezonu w jego wykonaniu, bo ostatnie 6 spotkań zagrał wyśmienicie, ale przeciwnicy byli raczej przeciętni.
Mogę tylko powtórzyć, że na ten moment nie ma żadnych obiektywnych, wartościowych przesłanek, by ocenić psychikę nieogranego 21-latka. Bo gdy zaczyna wyglądać jak killer na ligowym poziomie, to ja już czytam o jakieś metamorfozie. Lepiej poczekać na większą dawkę, niż naginać rzeczywistość do tezy.
A żeby nie było offtopu, to Skra nie ma z Muzajem kontraktu? Drzyzga poddał pod wątpliwość status Muzaja w czasie dzisiejszej transmisji.
-
O ile się nie mylę to Włodarczyk po prostu przeszedł do Cuprum podpisując nowy kontrakt, a Muzaj Brdjović i Katić zostali wypożyczeni.
To Skra jednak puściła Muzaja? Sprytnie, prawie tak jak z Miką w Rzeszowie.