Dwa dni będą śnić o Warszawie w playoff. Może sen się spełni.adamow pisze:Jakby nie miała to by nie wygrała. Jeszcze dwa... dni oczekiwania na rozstrzygnięcie.Michal5 pisze:Warszawa nie ma szans tego wygrać. Jeszcze dwa!
Plusliga 2017/18 - kolejka 30
Re: Plusliga 2017/18 - kolejka 30
Właśnie widzę, że niektórzy kibice Ptoków, Olsztyna i Sovii mają przed ostatnim meczem irracjonalne lęki, że ich zespół może przegrać, a z kolei kibice z Warszawy równie irracjonalną nadzieje, że ligowi autsajderzy z Będzina, Kielc i Szczecina, walcząc już o nic w ostatnim meczu sezonu zasadniczego, mogą uszczknąć na wyjazdach przynajmniej ten jeden, brakujący Onico punkt zespołom z czołówki, które we własnych halach będą na pewno gryźć parkiet od pierwszego do ostatniego gwizdka. Jedni mają więc jeszcze złudne nadzieję, że zdarzy się cud, inni niepotrzebne obawy z dokładnie tego samego powodu - to znaczy, że jakiś cud jutro w hali Jastrzębia, Olsztyna, lub Resovii faktycznie się ziści. Ale powiadam wam, mimo że wszyscy jesteście ludźmi wielkiej wiary, to tkwicie w herezji, bo cuda mają to do siebie, że nie zdarzają się na zawołanie.Noworoczny pisze:2 lata temu Resovia też straciła szansę gry w finale. I nie mieli tej szansy do pierwszego seta meczu Skry.
Ostatnio zmieniony 13 kwie 2018, o 20:33 przez drukjul, łącznie zmieniany 1 raz.
W stratę seta przez każdy z trzech zespołów uwierzę, stratę dwóch setów jednak już uważam za mało realne. Powiedzmy sobie szczerze, Bielsko zdarza się raz i to dlatego, że chodziło właśnie o jeden set, a nie punkt.
-
Teza odważna. Z takim sezonem nic mnie nie zdziwi. Każdy z tych zespolow rownie dobrze moze przegrac, nawet JW co jest oczywiscie malo realne. Poczekamy, zobaczymy, ale latwy mecz to nie bedzie dla nikogo. Jak dla mnie to wczoraj Radom po 2 secie jakbym odpuscil. Po prostu nie i juz. Starczy..Michal5 pisze:W stratę seta przez każdy z trzech zespołów uwierzę, stratę dwóch setów jednak już uważam za mało realne. Powiedzmy sobie szczerze, Bielsko zdarza się raz i to dlatego, że chodziło właśnie o jeden set, a nie punkt.
Btw. 27 punktow Fornala wow.
Wachnik w Libanie. Kielce jutro bez kilku zawodnikow.
Na kogo dziś stawiacie, ja na kędzierzyńsko-kozielską eskadrę
Zaksa podobno po ciężkiej siłowni, także nie wyciągałbym jakiś wniosków po dzisiejszym meczu.
Posiada ktoś streama do dzisiejszego spotkania?
Buahaha, ale Piechocki matrixa odwalił przy tym odbiorze
Coś strasznego, zawsze jak postawie u buka to ktoś nie gra na maksaLucarelli pisze:Zaksa podobno po ciężkiej siłowni, także nie wyciągałbym jakiś wniosków po dzisiejszym meczu.
Nie mogła sobie skra dla równowagi walnąć ciężkiej siłowni też :/
-
Też to zauważyłem.Marcy$ pisze:Buahaha, ale Piechocki matrixa odwalił przy tym odbiorze
Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka
Jawna kpina z kibica ze strony zaksy, jak ta liga ma się rozwijać jak druzyna olewa sobie hit sezonu bo juz nie moze spasc w tabeli :O
kto taki chłam będzie oglądał i kto za to płacił.
kto taki chłam będzie oglądał i kto za to płacił.
POdbijamPavlinho pisze:Posiada ktoś streama do dzisiejszego spotkania?
-
No i Skra Bełchatów na majstra. Torres nie wytrzymuje presji masa błędów, a podobno ma zostać na przyszły sezon bo taki dobry.
LOL, merytoryczny post.batmanowski pisze:No i Skra Bełchatów na majstra. Torres nie wytrzymuje presji masa błędów, a podobno ma zostać na przyszły sezon bo taki dobry.
a to już mecz finałowybatmanowski pisze:No i Skra Bełchatów na majstra. Torres nie wytrzymuje presji masa błędów, a podobno ma zostać na przyszły sezon bo taki dobry.
Ostatnio zmieniony 14 kwie 2018, o 14:57 przez ursula127, łącznie zmieniany 1 raz.
Telewizyjny oglądacz.
Pewnie brak kontaktu z grą na żywo powoduje moje zdziwienie , gdy co innego widzę w czasie meczu w tv , a co innego czytam na tym forum
Pewnie brak kontaktu z grą na żywo powoduje moje zdziwienie , gdy co innego widzę w czasie meczu w tv , a co innego czytam na tym forum
Mocne. Wg mnie wcześniej niech sie modlą by na JW nie trafić
Leeon jak spłentuje to nic dodać, nic ująć. Dobreleeon pisze:Mocne. Wg mnie wcześniej niech sie modlą by na JW nie trafić
Dyskusja o walorach technicznych tego czy innego smartfonu, tudzież problemach z wyłączaniem opcji w przeglądarce (ze szczególnym uwzględnieniem wyboru tejże) świadczy o poziomie emocji w meczu towarzyskim Skra - ZAKSA.
Dobry pierwszy set, potem znacząca przewaga Skry w II secie, aż Gardini darował sobie mecz na serio a przeszedł na tryb treningowy dla drugiej szóstki. A i tak obie drużyny wiedzą, że prawdziwe granie będzie w finale.
O, widzę, że moderator już zadziałał...
Dobry pierwszy set, potem znacząca przewaga Skry w II secie, aż Gardini darował sobie mecz na serio a przeszedł na tryb treningowy dla drugiej szóstki. A i tak obie drużyny wiedzą, że prawdziwe granie będzie w finale.
raczej o "poziomie" forumowiczówGarp pisze:Dyskusja o walorach technicznych tego czy innego smartfonu, tudzież problemach z wyłączaniem opcji w przeglądarce (ze szczególnym uwzględnieniem wyboru tejże) świadczy o poziomie emocji w meczu towarzyskim Skra - ZAKSA.
Telewizyjny oglądacz.
- Noworoczny
Oszustwo na challenge.
#muremzaheynenem
Odpowiadam tylko za to, co napisałem, a nie za to, co sobie pomyślałeś, czytając.
Odpowiadam tylko za to, co napisałem, a nie za to, co sobie pomyślałeś, czytając.
-
Hahaha Skra rozjeżdża Zakse leci na majstra 2017/2018
-
Mecz był ważniejszy dla Skry, stąd taki wynik. Ostatecznie tak wychwalana Zaksa w trakcie sezonu kończy fazę zasadniczą z takim samym bilansem (25-5) jak drugi zespół. Pierwszy set wyrównany, zadecydowała zagrywka Skry. Mam nadzieję, że jeżeli będzie powtórka w finale tych zespołów, to Piechocki nie wpadnie na genialny pomysł aby poprawić finanse i mecze rozgrywać w Łodzi. W 2 secie też zagrywka ustawiła wynik, a w 3, przy rezerwowych Zaksy było męczenie się obu zespołów z grą.
W Zaksie dobrze pokazał się przy sytuacyjnych Deroo: albo mocne odważne uderzenie lub zagrania techniczne.
Poziom emocji w tym meczu mocno letni ze względu na brak presji z obu stron, w odróżnieniu od meczów 4 zespołów walczących o play-offy.
W Zaksie dobrze pokazał się przy sytuacyjnych Deroo: albo mocne odważne uderzenie lub zagrania techniczne.
Poziom emocji w tym meczu mocno letni ze względu na brak presji z obu stron, w odróżnieniu od meczów 4 zespołów walczących o play-offy.
Typowa wypowiedź naczelnego troll-a forum.Noworoczny pisze:Oszustwo na challenge.
No widze niektorzy juz z meczu o pietruszke wyciagneli wnioski zaksa ponoc olala przygotowania do tego meczu na rzecz waznych spotkan, ktore ja czekaja.
Wyslane z mojego smartfona, pisane recznie, w przegladarce. Zartuje, umiem ten syf wylaczyc w przeciwienstwie do niektorych.
Wyslane z mojego smartfona, pisane recznie, w przegladarce. Zartuje, umiem ten syf wylaczyc w przeciwienstwie do niektorych.
Szpisek Panie!
Ps ktos tu twierdzil ze Challenge jest po to by Skry nie faworyzowano.
Ps ktos tu twierdzil ze Challenge jest po to by Skry nie faworyzowano.
Ale akurat z tym challenge z nogami wlazlego to jeden wielki zart. Paranoja. To jest ten challenge, ktorego niby chcemy uczyc caly siatkarski swiat? Mozesz sprawdzic wszystko z wyjatkiem sytuacji, w ktorych nie mozesz... pewnie ten punkt nie wplynal na wynik meczu ale pokazal ulomnosc systemu. Czemu nigdy nie mogs czegos dopiac na ostatni guzik?
A co poradzisz na to, że akurat jakiś zawodnik w danym momencie zasłoni pole widzenia kamerze? Oczywiście można by ustawić i 6 kamer na każdej linii z różnych stron i pod różnymi kontami ale znając życie i tak pewnie trafiłaby się jakaś akcja, że czegoś nie byłoby widać.
A ja mam nadzieję, że już od półfinałów z Lotosem Skra zagra w Atlas Arenie. Nie wyobrażam sobie aby pierwszy mecz odbył się w Egro Arenie a rozstrzygające mecze na kameralnej salce w Bełchatowie. To zupełnie zabiłoby emocje w tej rywalizacji. Skra potrafi być w Łodzi tak samo skuteczna jak na Energii co wielokrotnie pokazywała chociażby niedawno w dwóch pierwszych setach w z Lube czy rok temu w półfinale z Sovią.kibic_siatki pisze:Mam nadzieję, że jeżeli będzie powtórka w finale tych zespołów, to Piechocki nie wpadnie na genialny pomysł aby poprawić finanse i mecze rozgrywać w Łodzi.
Moje pierwsze zdziwienie gdy Wlazły dostał MVP uzasadnione, mimo 18 punktów ratio 5, 5 błędów w ataku plus 4 zablokowane 43%. Ciekawe kiedy Wlazły przestanie dostawać te statuetki za nazwisko. Ebadipur dużo lepiej zagrał a i tak nie dostał. Podobnie było jak jeszcze Conte grał w Bełchatowie i po dobrych meczach statuetki dostawał gorszy Wlazły. Do Bełchatowa przyjeżdża jakiś zakochany w Wlazłym komisarz czy o co chodzi?
Edit: Kłos też bardziej chyba zasłużył niż Wlazły.
Edit: Kłos też bardziej chyba zasłużył niż Wlazły.
Z roku na rok tną koszty w systemie challenge i używają coraz słabszych kamer.Zwykły smartphone z funkcją slow motion nagrywa video z większą ilością klatek/s niż te w systemie.Trochę to słabe jest.