PlusLiga 2018/19 mecze o złoto i o brąz

compact

Re: PlusLiga 2018/19 mecze o złoto i o brąz

Post autor: compact »

Nie no Świderski się kompromituje xD
kuchcik77

Post autor: kuchcik77 »

a już myślałem że zgodnie z duchem sportu Seba powie że oddajemy wygrana a najlepiej złote medale o które wlcza od roku...;)
krzychszp

Post autor: krzychszp »

Świderski żyje w alternatywnej rzeczywistości, szkoda że tak zasłużony siatkarz poprzez taki wywiad traci szacunek na jaki pracował przez tyle lat kariery.
Awatar użytkownika
leeon

Post autor: leeon »

compact pisze:Nie no Świderski się kompromituje xD
Ano bycie prezesem klubu PLS zobowiązuje :]
Ronin05

Post autor: Ronin05 »

O kurdę, ten to dopiero zabłysnął :]
Mógł lepiej już nic nie mówić, zamiast się kompromitować brakiem znajomości przepisów.
Nie dziwię się, że kibice Zaksy tak bredzą. Udziela im się od prezesa.

Szkoda, że nie ma Bartka Kurka. Wziąłby sprawy w swoje ręce i zwyczajnie od tego 15:14, które tak sugerowali "profesjonaliści" z PLS, dobił Zaksę, czego Muzaj nie potrafił zrobić. Nie byłoby wypaczania wyniku i tej awantury.
Ostatnio zmieniony 29 kwie 2019, o 19:47 przez Ronin05, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
kanonier

Post autor: kanonier »

Co tam regulamin wg. świdra. Łukasik zrobił błąd i tyle.
15.03.87 - 7.05.17 30 lat w elicie.
Awatar użytkownika
madlark

Post autor: madlark »

Jakub Bednaruk
‏ @JakubBednaruk
19 min.19 minut temu

Pomijając kontrowersje to jakościowo najlepszy sezon w historii polskiej siatkówki
Bez dwóch zdań!
Świder i koleszka :]
Niech się sępy z polsatu udławią. Wróg publiczny polskiej siatkówki: polsat
Łańcuch pęka tam, gdzie jest najsłabsze ogniwo
Ostatnie sekundy są najważniejsze
dyletant

Post autor: dyletant »

Kompletny brak klasy u Świdra, zupełnie się tego nie spodziewałem.

Trudno niesmak pozostanie na cale lato, albo i całe lata, oby teraz tylko ta rywalizacja nie zakończyła się w 5 meczach na korzyść Kentucky.
Kiedy Łomacza bijesz piłką po głowie, pamiętaj pozostać na własnej połowie.
Awatar użytkownika
Noworoczny

Post autor: Noworoczny »

Artem pisze:''Widziałem kilka razy gest skrzyżowanych rąk sędziego a po chwili zaproszenie do dokończenia meczu. Schodzimy na „gorący” temat odbicia. Wystarczy obejrzeć wszystkie gwizdnięte w tym sezonie przyjęcia na palce i sytuacja staje się klarowna.'' - Mieszko G.

Wydaje mi się, że to najlepsze podsumowanie tego całego incydentu. Jeśli wcześniejsze gwizdanie towarzyszyło zabieraniem puntu drużynie przyjmującej, to kluby, które w ten sposób ucierpiały powinny wnosić protesty tak jak Onico i domagać się tego samego co Onico? Czyli bez ceregieli można powtarzać obecny sezon od początku do końca.
Głos rozsądku w zalewie egzaltacji!
Hrabia_Monte_Christo pisze:
Za taki stan rzeczy absolutnie odpowiada PLS. Mieli dwa dni na przeanalizowanie tych wydarzeń. Z chłodną głową i rozsądkiem. Oni najbardziej tego nie udźwigneli.
Podjęli jedyną możliwą decyzję. Było już o tym pisane.
bono pisze:Ja jednak na miejscu Świdra kazał Gardiniemu zagrać całkowicie drugą szóstką albo pierwszą i potraktować mecz totalnie treningowo.
Wizerunkowo klub by dużo zyskał i rywalizacja zaczęła od 1-1.
A ja przeciwnie! "Pokażcie im, kto jest najlepszy. Nie oddajcie im więcej seta!"
Głos rozsądku nr 2!
#muremzaheynenem

Odpowiadam tylko za to, co napisałem, a nie za to, co sobie pomyślałeś, czytając.
dyletant

Głos rozsądku nr 2!
Bredzisz Panie kolego jak i wasz prezes. Ten wywiad Świdra można porównać do najbardziej kompromitujących/wybielających wypowiedzi innego popularnego prezesa w tej lidze
MrBronx

Post autor: MrBronx »

Onico pisze kolejne oświadczenie, w którym tym razem o powtórce. Czyli w jednym oświadczeniu domagają się zmiany wyniku, a w drugim powtórkę meczu. Niezdecydowana ta stolica.

Świder broni interesów ZAKSY jako prezes tego klubu, a co myśleliście, że wyjdzie i powie sędzia się pomylił to zrobimy w środę parodię przyjdzie 4 tys ludzi, a my będziemy stali? Bądźcie poważni.
Awatar użytkownika
Hirako

Post autor: Hirako »

Ronin05 pisze:O kurdę, ten to dopiero zabłysnął :]
Mógł lepiej już nic nie mówić, zamiast się kompromitować brakiem znajomości przepisów.
Nie dziwię się, że kibice Zaksy tak bredzą. Udziela im się od prezesa.
Bardzo smutne i nudne musi być twoje życie skoro spędzasz całe dni na wypisywaniu na forach 100 razy tego samego
1998, 2000, 2001, 2002, 2003, 2016, 2017, 2019
bono

Post autor: bono »

.
bono pisze:Ja jednak na miejscu Świdra kazał Gardiniemu zagrać całkowicie drugą szóstką albo pierwszą i potraktować mecz totalnie treningowo.
Wizerunkowo klub by dużo zyskał i rywalizacja zaczęła od 1-1.
A ja przeciwnie! "Pokażcie im, kto jest najlepszy. Nie oddajcie im więcej seta!"

W obecnej formie mało prawdopodobne
słupek...wałek...Rejtan....repra...depra...
slepy sedzia

Post autor: slepy sedzia »

Czytam oświadczenie PLS i ze zdumienia przecieram oczy. Wygląda to tak , jakby w zarządzie PLS znajdowali się sami nieprzytomni.
---------------
Zbierzmy fakty do kupy i prześledźmy co się stało.
---------------
Panowie z PLS przyznają, że zagranie Łukasika było prawidłowe. Skoro takie gremium to oświadcza, (a nie tylko 100% kibiców znających przepisy siatkarskie), to znaczy że tak było: odbicie Łukasika nie było błędem do odgwizdania.
Swoją drogą razu to było widać jak na dłoni, dziwne że w ogóle ktoś mógł na ten temat próbować dyskutować.
Sam sędzia główny w tym momencie nie popełnia błędu , puszcza akcję dalej, a Penczew kończy akcję atakiem w pole Zaksy.
Czyli mecz powinien się skończyć 3:2 dla Onico.
To wynikało z gry na boisku.
-------------
Co się dzieje dalej? Zawodnicy Zaksy nie mają już nic do stracenia ( mecz przegrany) protestują, a zawodnik Kaczmarek uderza w słupek sędziowski. Sędzia wystraszony - mało nie spadł - w strachu udaje że coś konsultuje z drugim sędzią ( ten pewnie też jest przestraszony, bo mecz na terenie Zaksy) i zmienia swą decyzję , przyznając punkt Zaksie. Jednocześnie daje Kaczmarkowi czerwoną kartkę co oznacza stratę jednego punktu. Ukarany Kaczmarek zostaje jednak na boisku , a piłka przechodzi na zagrywkę Onico. Ponieważ strona odbierająca serwis ma statystycznie większe szanse na zdobycie punktu, taka kara jest praktycznie karą zerową. I to się potwierdza, bo akcję z zagrywki Onico wygrywa Zaksa.
To tyle na temat tłumaczeń że nie tylko oszukano Oniio , ale przecież ukarano też Zaksę. OTÓŻ NIE UKARANO.
--------------
Mecz toczy się dalej. Zawodnicy Onico są jak zamroczeni: przed chwilą odebrano im ciężko i uczciwie wywalczone zwycięstwo, a jednocześnie widzą że Zaksa i Kaczmarek który w haniebny i godny potępienia sposób zaatakował sędziego ( w dodatku jak dziś już wiemy całkowicie bezpodstawnie) pozostawiają bezkarni i otrzymują drugą szansę wygrania przegranego już meczu. Jakby Zaksie brakowało kilku punktów , to pewnie Onico po paru piłkach by ochłonęło i choć tę jedną akcję by wygrali. jakoś by to mogło wyjść na to samo. Ale Zaksie brakowały już tylko w punkty i mimo swojego serwisu , łatwo je zdobyła, bo ich przeciwnicy stanęli jak słupy soli.
--------------------------------
Wniosek dla terenerów i działaczy klubowych :
- w każdej drużynie powinien być wytypowany najwyższy i najpotężniej zbudowany zawodnik ( w Onico proponuję Łukasika - 208 cm, ponad 110 kg masy ciała i groźny wyraz twarzy) , który w razie przegrania ważnej akcji , idzie do słupka sędziego i tak długo nim trzęsie, aż sędzia ogłosi rozstrzygnięcie na korzyść jego drużyny. Co się działo na boisku , jest już zupełnie nie ważne. Zarząd PLS jak widzimy takie oszukańcze i wymuszone decyzje utrzyma w mocy , bo jego rolą nie jest pilnowanie aby sędziowanie było uczciwe i sprawiedliwe, ale czuwanie aby nie zmieniono żadnej błędnej decyzji sędziego, niezależnie w jakich okolicznościach i wobec jakich faktów ta decyzja była podjęta. Szczególnej ochronie zarządu PLS podlegają decyzje podjęte ze strachu!
--------------------------------
PRAWDA JAKIE TO PROSTE?
tylko czy to będzie jeszcze sport? Wg mnie NIE.
Ostatnio zmieniony 29 kwie 2019, o 20:07 przez slepy sedzia, łącznie zmieniany 1 raz.
dyletant

Świder broni interesów ZAKSY jako prezes tego klubu, a co myśleliście, że wyjdzie i powie sędzia się pomylił to zrobimy w środę parodię przyjdzie 4 tys ludzi, a my będziemy stali? Bądźcie poważni.
Kontestowanie wypowiedzi Antigi, nieznajomość przepisów, brAk sportowej klasy, której jako zawodnik mu nie brakowało. Jednym słowem - młodzieżowe słowo roku 2018 - DZBAN
mmb

Post autor: mmb »

Kiepski sezon z równie kiepskim zakończeniem, dokąd zmierzasz Plusligo?
Ronin05

http://www.sport.pl/siatkowka/7,65101,2 ... 1548335287

Dzieje się :]
Szczerze mówiąc, to przyznaję im rację. PLS się kompletnie skompromitował tym oświadczeniem.
Awatar użytkownika
Noworoczny

dyletant pisze:
Głos rozsądku nr 2!
Bredzisz Panie kolego jak i wasz prezes. Ten wywiad Świdra można porównać do najbardziej kompromitujących/wybielających wypowiedzi innego popularnego prezesa w tej lidze
Jaki on tam mój? Fakt, że kibicuję Zaxie, ale jestem, jak to się mówi, kibicem sukces (był czas, że nawet Olsztynowi kibicowałem). Zaxa to tylko jedna z moich ulubionych drużyn. Dla mnie ten sezon i tak jest bardzo udany. Mógłby skończyć się 30 marca, już wtedy był udany. Dodatkowo w półfinałowej czwórce aż trzy lubię. To jeszcze lepiej. No, ale szanujmy się. To przyjęcie nie było takie do końca legalne, bo w powtórkach widać, że Łukasik robi jednak ruch rękami próbując piłkę ratować.
A Świder mówi to, co powinien mówić.

No, walka się jeszcze nie skończyła, ale wielkich szans Warszawie nie daję. A to przede wszystkim dlatego, że wacek (swoją drogą jaki trafny nik!) ich zajonaszował wieszcząc ich zwycięstwo. Trzech poprzednich odpadło i najpewniej to samo będzie z Onico. Oczywiście może być inaczej, ale zdziwiłbym się.
#muremzaheynenem

Odpowiadam tylko za to, co napisałem, a nie za to, co sobie pomyślałeś, czytając.
Maximus2

Post autor: Maximus2 »

mmb pisze:Kiepski sezon z równie kiepskim zakończeniem, dokąd zmierzasz Plusligo?
Święta racja. Sezon rozpoczął się od skandalu ze Stocznią a kończy się tak jak się kończy...
„Koń, jaki jest, każdy widzi”
reeman

Post autor: reeman »

Przynajmniej Świder mógł przyznać Onico tytuł "moralnego zwycięzcy"
Skrzypek

Post autor: Skrzypek »

Noworoczny pisze: To przyjęcie nie było takie do końca legalne, bo w powtórkach widać, że Łukasik robi jednak ruch rękami próbując piłkę ratować.
Zespól Kwalifikatorów wypowiedział się na ten temat. Stwierdzono, że zagranie Łukasika było zgodne z przepisami. Dalej chcesz interpretować to na własną rękę?
kkoozlak

Post autor: kkoozlak »

Skrzypek pisze:
Noworoczny pisze: To przyjęcie nie było takie do końca legalne, bo w powtórkach widać, że Łukasik robi jednak ruch rękami próbując piłkę ratować.
Zespól Kwalifikatorów wypowiedział się na ten temat. Stwierdzono, że zagranie Łukasika było zgodne z przepisami. Dalej chcesz interpretować to na własną rękę?
Zgadzam się że to zagranie jest zgodne z regulaminem...ale na jakiej podstawie w innych meczach podobne zagrania były odgwizdywane?
slepy sedzia

dyletant pisze:
Głos rozsądku nr 2!

Masz rację.
Nie znam osobiście Swiderskiego. Był znakomitym zawodnikiem, ale do dziś nie wiedziałem jakim jest człowiekiem. Teraz już wiem. Bez kręgosłupa.
I bezpowrotnie straciłem całą sympatię do niego.
Facet kompletnie się skompromitował. Zero honoru , zero zasad, zero uczciwości , o tych wartościach nawet chyba nie pomyślał - tylko interes klubu , choćby na kłamstwach i oszustwach.
=====
Ja na jego miejscu wystąpił bym w imieniu klubu Zaksa, z wnioskiem do zarządu PLS , o zweryfikowanie meczu na 3:2 dla Onico.
To jedyne honorowe wyjście.
Jestem też byłym sportowcem, czasem wygrywałem , pewnie częściej przegrywałem , różnie było - jak to w sporcie.
Ale zawsze uczciwie.
Oszukane zwycięstwo dla mnie nie było by nic warte.
Ronin05

kkoozlak pisze:Zgadzam się że to zagranie jest zgodne z regulaminem...ale na jakiej podstawie w innych meczach podobne zagrania były odgwizdywane?
W jakich innych meczach? Jakieś przykłady? Bo ja sobie nie przypominam, żeby gwizdano, gdy piłka w przyjęciu przeleci przez palce.
Nawet Śliwka w 4 secie kilka razy tak przyjął i nic nie gwizdnięto.
jinx

Post autor: jinx »

Świder powinien był przyznać sędziemu rację, przy radzie nadzorczej, swoich sponsorach wziąć winę sędziego na swój zespół. Następnie powinien zostawić zespół w KK, zapłacić karę za walkowera, żeby zachować się honorowo i pokazać klasę użytkownikom forum...
...
...
...
... :D
Anty PZPS, lepper, bosek, pakol, panikarz
mac 1

Post autor: mac 1 »

Świderski trener, Świderski prezes poziom "klasy" zachowany. Szkoda bo to ŚWIETNY siatkarz był.
Awatar użytkownika
Hirako

Post autor: Hirako »

jinx pisze:Świder powinien był przyznać sędziemu rację, przy radzie nadzorczej, swoich sponsorach wziąć winę sędziego na swój zespół. Następnie powinien zostawić zespół w KK, zapłacić karę za walkowera, żeby zachować się honorowo i pokazać klasę użytkownikom forum...
...
...
...
... :D
Jeszcze publiczne biczowanie Kaczmarka żeby niektóre "mądre" głowy z tego forum miały satysfakcję..
1998, 2000, 2001, 2002, 2003, 2016, 2017, 2019
Awatar użytkownika
Noworoczny

Skrzypek pisze:
Tak.
#muremzaheynenem

Skrzypek

Post autor: Skrzypek »

Jeśli chcesz żyć w błędzie, to proszę bardzo. ;)
slepy sedzia

kkoozlak pisze:
Skrzypek pisze:
Zgadzam się że to zagranie jest zgodne z regulaminem...ale na jakiej podstawie w innych meczach podobne zagrania były odgwizdywane?
Nie były nigdy takie zagrania odgwizdywane. Pokaż choć jeden przykład - dziś wszystko jest przecież nagrywane.
Sędziowie w ostatnich czasach sporo podwójnych gwiżdżą, ale takich piłek nie gwiżdzą.
======
Dam Ci 2 przykłady z tego samego meczu, z tymi samymi sędziami . Oba w 4, secie. Przy stanie około 12:6 piłkę Z ZAGRYWKI przez palce do tyłu przepuścił bodajże Śliwka. Spadła mu za plecami, czyli aut , żadnej podwójnej.
Za chwilę przy stanie około 22:19 podobnie SERWIS za siebie przerzucił nie kto inny jak Łukasik. Tez spadłą mu za plecy i też był aut. I żadnych gwizdanych podwójnych.
Ci sami sędziowie. Ledwie 15 minut wcześniej.
Bo jak piłka z zagrywki przełamuje palce źle wyszkolonego gracza, to nie jest to podwójna.
====
W tb sędziowie też tego Łukasikowi nie gwizdnęli. Bo wiedzieli że to nie jest błąd. I wiedzą to cały czas.
Afera jest dlatego , że te "zajęcze serca " wystraszyły się wściekłego Kaczmarka.
I tego ich cykora broni , niczym Kmicic Jasnej Góry , obecny zarząd PLS. Ciekawe , czy naprawdę taka jest rola zarządu: obrona mylnych decyzji przestraszonych sędziów.
...
A Kaczmarek , pomijając już wszystko , powinien być zawieszony minimum do końca sezonu. A ja bym mu dał zawieszenie na cały rok kalendarzowy. Aby zapamiętał to do końca życia.
Niech lepiej się do piłki kopanej przeniesie, albo i do KSW - tam coś takiego jeszcze ujdzie.
Ostatnio zmieniony 29 kwie 2019, o 20:38 przez slepy sedzia, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „PlusLiga”