Kibice! Oprawy meczów!
Re: Kibice! Oprawy!
JA tylko żałuję że PAO nie zaprezentowało dopingu w "Swoim stylu" ogladałem końcówke 3 seta i słychać było spiew PAO ale spodziewałem się większej liczebności na trybunach;) Trudno.Skrze się nie powiodło. Bywa. Jastrzębie walczyło za co szacunek dla was!
Pozdrawiam
P.s jestem ciekaw czy PAO się pojawi w Bełchatowie
Pozdrawiam
P.s jestem ciekaw czy PAO się pojawi w Bełchatowie
AZS CZĘSTOCHOWA
Bardzo żałuję, że zakochani w grupce kibiców, którzy w tak elegancki sposób dopingują zawsze swoich siatkarzy w Hali Polonia, nie widzieli zachowania klubów kibica z Jastrzębia i Rzeszowa we wczorajszym meczu...
Myślę, że mogliby się od nich sporo nauczyć. A co się działo? Miłe powitanie, wspólne zdjęcia, kilka zdań w stylu co słychać i jak tam? Na hali przed meczem wspólne śpiewy o tym jak lubią się kibice obu zespołów. Podczas meczu wiadomo, że każdy kibicował już swoim, ale plucia i wyzwisk pod adresem drużyny przeciwnej nie było. Bardzo podobało mi się również to, że podczas meczu kibice Resovii wspólnie z miejscowymi bawili się gigantyczną flagą Jastrzębskiego Węgla.
Podobną atmosfera panuje na meczach, gdy te dwie drużyny przyjeżdżają do Bełchatowa czy Kędzierzyna-Koźle. Ciekawe kiedy takie obrazki zobaczymy w Częstochowie?
Myślę, że mogliby się od nich sporo nauczyć. A co się działo? Miłe powitanie, wspólne zdjęcia, kilka zdań w stylu co słychać i jak tam? Na hali przed meczem wspólne śpiewy o tym jak lubią się kibice obu zespołów. Podczas meczu wiadomo, że każdy kibicował już swoim, ale plucia i wyzwisk pod adresem drużyny przeciwnej nie było. Bardzo podobało mi się również to, że podczas meczu kibice Resovii wspólnie z miejscowymi bawili się gigantyczną flagą Jastrzębskiego Węgla.
Podobną atmosfera panuje na meczach, gdy te dwie drużyny przyjeżdżają do Bełchatowa czy Kędzierzyna-Koźle. Ciekawe kiedy takie obrazki zobaczymy w Częstochowie?
- lucass90
- Korespondent
- Kontakt:
szyderca pisze:Bardzo żałuję, że zakochani w grupce kibiców, którzy w tak elegancki sposób dopingują zawsze swoich siatkarzy w Hali Polonia, nie widzieli zachowania klubów kibica z Jastrzębia i Rzeszowa we wczorajszym meczu...
Otóż droga Jastrzębianko lub Bełchatowianko... (popraw mnie jeśli się mylę, ale taki jest mój wniosek na podstawie twoich wywodów)
Po pierwsze : AZS Częstochowa nie ma formalnego Klubu Kibica, są to osoby oddane klubowi, nie jego zarządowi, nie są zależni od jego pieniędzy, tak jak ma to miejsce "w takim jednym klubie"...
Po drugie : Nigdzie nie jest zapisane, że kibice przeciwnych klubów muszą się kochać i wymieniać numerami telefonów. My skupiamy się przede wszystkim na dopingu swojej ukochanej drużyny, po co nam jakieś pakty o nieagresji i przymierza... Jedyną drużyną, której możemy nie akceptować / nie lubić jest ZAK Kędzierzyn - Koźle ale to tak już z zasady... Obecnie cała reszta drużyn z PLS-u jest nam obojętna, nie latamy za nikim z siekierką i nie kradniemy flag.
I po trzecie : Nie pisz, że my możemy uczyć się uczyć czegoś od innych klubów kibica, bo niby czego? :/ Machania rączkami ? Bujania się na boczki ? Pod względem "mocy" dopingu śmiem twierdzić, że nie ma obecnie KK, który mógłby nam dorównać ( z wyjątkiem Rzeszowa). Byłem na meczu Akademików z Jastrzębiem w ubiegły wtorek i nie było żadnych wyzwisk, a już napewno plucia na kibiców z Jastrzębia Kibice częstochowscy wykazali co najwyżej umiarkowane zainteresowanie w stosunku do nich. :/ Wkurza mnie już ten chory stereotyp :/ Pisałem to już tu chyba tysiąc razy, ale powtórzę to jeszcze raz : Od tego sezonu doping, tak jak i gra AZS-u, uległ znacznej poprawie, a łączy się to ze zmianami personalnymi. Kto nie wierzy niech przyjdzie, zobaczy i później się wypowiada :/
Pozdrawiam...
AZS CZĘSTOCHOWA!
Spieszę z odpowiedzią na powyższe pytanie. NIGDY.szyderca pisze:Podobną atmosfera panuje na meczach, gdy te dwie drużyny przyjeżdżają do Bełchatowa czy Kędzierzyna-Koźle. Ciekawe kiedy takie obrazki zobaczymy w Częstochowie?
Piknikowym Kibicom Mówimy Głośne i Stanowcze NIE
Chcecie bawić się w węża na hali róbcie to ale u siebie, Częstochowa na nikogo nie pluła...więc jeśli nie chodzisz na mecze do Hali Polonia nie wypowiadaj się jak nie wiesz na pewno że tak było. Zapewniam Cię ze Polsat Sport nie jest źródłem bezstronnym i opiniotwórczym...przynajmniej być nim nie powinien.
Czasem tak bywa pies się topi łańcuch pływa.
Ja cię poprawie - nazwy mieszkańców miejscowości powinno się pisać z malej literylucass90 pisze:Otóż droga Jastrzębianko lub Bełchatowianko... (popraw mnie jeśli się mylę, ale taki jest mój wniosek na podstawie twoich wywodów)
Na pewno nie kibicowania, bo to potraficie świetnie. Ale kultury kibicowania to już i owszemlucass90 pisze:I po trzecie : Nie pisz, że my możemy uczyć się uczyć czegoś od innych klubów kibica, bo niby czego?
A to bardzo cieszy \Mam nadzieję, że wkurzy wszystkich częstochowskich kibiców i w końcu się coś zmieni. A może już się zmienia - muszę przyjechać zobaczyćlucass90 pisze:Wkurza mnie już ten chory stereotyp
- lucass90
- Korespondent
- Kontakt:
Serdecznie zapraszamy Najlepiej kupić bilet na sektor D jeśli chcesz zobaczyc to z bliska, a jeśli chcesz oprócz zobaczenia wczuć się jeszcze w tą niepowtarzalną atmosferę to polecam sektor E... Najbliższa okazja za tydzień, w meczu z Rzeszowem Co prawda w środę gramy jeszcze z Sosnowcem ale niestety wątpię, żeby przyszło na ten mecz dużo osób... :/mewa pisze:lucass90 pisze:lucass90 napisał(a):Otóż droga Jastrzębianko lub Bełchatowianko... (popraw mnie jeśli się mylę, ale taki jest mój wniosek na podstawie twoich wywodów)
Mimo wszystko chciałem być miły...mewa pisze:Ja cię poprawie - nazwy mieszkańców miejscowości powinno się pisać z malej litery
A to bardzo cieszy \Mam nadzieję, że wkurzy wszystkich częstochowskich kibiców i w końcu się coś zmieni. A może już się zmienia - muszę przyjechać zobaczyćlucass90 pisze:Wkurza mnie już ten chory stereotyp
AZS CZĘSTOCHOWA!
orazlucass90 pisze:Po pierwsze : AZS Częstochowa nie ma formalnego Klubu Kibica
To jak to w koncu jest w tej Czestochowie? Jest ten klub kibica czy tez go nie ma? Bo cos tu mieszasz Drogi czestochowianinie. Jesli jednak uznasz, ze jako tako taki KK istnieje to natychmiast kieruje nastepne pytanie Czym sie rozni formalny klub kibica od nieformalnego? Bo chyba nie chcesz powiedziec, ze chodzi jedyna roznica jest fakt, ze klub daje pieniadze kibicom lub ich nie dajelucass90 pisze: I po trzecie : (...) śmiem twierdzić, że nie ma obecnie KK, który mógłby nam dorównać ( z wyjątkiem Rzeszowa)
Na wstepie dam koledze rade, aby zapoznal sie z regulaminem tego forum, bo widze ze kolega nie wie, ze nie piszemy wielkimi literami, gdyz to oznacza krzyk. A nie jest to pierwszy post, gdzie kolega lamie w ten sposob regulamin i moze skonczyc sie na ostrzezeniu To tyle jesli chodzi o offtopic.Knutsen pisze:Spieszę z odpowiedzią na powyższe pytanie. NIGDY.
Piknikowym Kibicom Mówimy Głośne i Stanowcze NIE
Chcecie bawić się w węża na hali róbcie to ale u siebie, Częstochowa na nikogo nie pluła...więc jeśli nie chodzisz na mecze do Hali Polonia nie wypowiadaj się jak nie wiesz na pewno że tak było
No, ja to bym bardzo chciala u siebie... Wlasnie na "Polonii" :-] Takze dzieki za pozwolenie, to dla mnie bardzo wazne, ze tacy ludzie jak Ty pozwalaja mi bawic sie w weze i takie tam Wiesz do mnie trafiaja argumenty i zamiast pustych sloganow rodem sprzed 40 lat sproboj mnie przekonac, ze piknik na meczach siatkowki w Czestochowie jest "passe'. Z tym pluciem, to tak troche wyskoczyles jak Filip z konopii Zgodzisz sie prawda?
A podczas jednego z ostatnich meczow z Czestochowy pewien komentator Jureczek stwierdzil hala w Czestochowie jest stara, brzydka i ma slabe oswietlenie. I powiedzial, ze obok jastrzebskiej powinna szybko zostac wyremontowana Jak on mogl. Juz widze te setki maili z protestami wysylane przez nieformalny klub kibica z Czestochowy. I na koniec pragne Cie uspokoic. Glownie transmisje meczow PLS ogladam w TV4 - to tak aby nie byc posadzona o to, ze ogladam malo opiniotworcze stacje telewizyjne ;-]Knutsen pisze:Zapewniam Cię ze Polsat Sport nie jest źródłem bezstronnym i opiniotwórczym...przynajmniej być nim nie powinien.
ale co dla ciebie oznacza kultura kibicowania? bo chyba nie ma spisanego nigdzie jak należy kibicowac ?mewa pisze:
Na pewno nie kibicowania, bo to potraficie świetnie. Ale kultury kibicowania to już i owszem
To AZS.. To AZS dzisiaj graaaa
Żaden inny, żaden inny
a AZS Warszawa
Polibudo śpiewamy Ci,
będziemy z Toba aż do końca naszych dni
Polibudo my wierzymy,
bo najważniejsza w naszym życiu jesteś Ty..
Żaden inny, żaden inny
a AZS Warszawa
Polibudo śpiewamy Ci,
Polibudo my wierzymy,
Być może dlatego z tym są zawsze największe problemy, bo każdy ma inny poziom kultury i dla każdego z nas co innego będzie oznaczać przymiotnik "kulturalny".Crooge pisze:ale co dla ciebie oznacza kultura kibicowania? bo chyba nie ma spisanego nigdzie jak należy kibicowac ?
jak dla mnie jest to zwyczajny przejaw wandalizmu, niszczenie cudzej własności. Nie widze nic w tym pozytywnego
To AZS.. To AZS dzisiaj graaaa
Żaden inny, żaden inny
a AZS Warszawa
Polibudo śpiewamy Ci,
Polibudo my wierzymy,
Żaden inny, żaden inny
a AZS Warszawa
Polibudo śpiewamy Ci,
Polibudo my wierzymy,
zależy od postrzegania tejże sztuki.
Ja osobiście wolę coś takiego niż bezmyślne tagi albo stare niepomalowane ścianki.
Ja osobiście wolę coś takiego niż bezmyślne tagi albo stare niepomalowane ścianki.
Naprzód małymi łyżeczkami
Kali BBTS pisze:zależy od postrzegania tejże sztuki.
Ale czy to są oprawy meczowe Jaki to ma związek z tematem Według mnie wklejając taką fotkę tutaj ktoś delikatnie rozminął się z prawdą
Pozdrawiam grafiti to też sztuka a że uliczna....życie
Czasem tak bywa pies się topi łańcuch pływa.
No w sumie masz racje ze sie troche rozminąłem ale przegladajac na szybko temat stwierdziłem ze brak mu fotek za to wiecej głupiego gadania wiec dołożyłem cos od siebie,zeby nie bylo,ze w BB sie nic nie dzieje:)
on mądrze mówi !! chociaż trochę fotka mija się z tematem to jest ok.. a w temacie 4 strony gadania o niczym więc sie nie udzielamKali BBTS pisze:No w sumie masz racje ze sie troche rozminąłem ale przegladajac na szybko temat stwierdziłem ze brak mu fotek za to wiecej głupiego gadania wiec dołożyłem cos od siebie,zeby nie bylo,ze w BB sie nic nie dzieje:)
Pozdro dla graczy METIN 2!
A to czemu kolega wymieka? Zalozyles az dwa tematy poswiecone kibicom wiec jako promotor tego tematu pokierowalbys rozmowa, podyskutowal nt. kibicowania i opraw meczowych. Sam moze wrzucilbys jakies fotki z meczow, gdzie kibice Gornika Radlin kibicuja swoim siatkarzom. Napewno masz sporo zdjec z opraw meczowych i chetnie sie z nami podzielisz prawda? Jak i rowniez milo podysutujesz o tym jak powinien wygladac i zachowywac sie prawdziwy kibic siatlarski!
Uważam że twoja uwaga była zbędna. Ty jako przykład i wzór do naśladownia powinnaś pokazać jak to ma wyglądać. Nie wymagaj tego ode mnie ja jestem zwykłym kibicem oraz graczem jednakże bardziej mnie interesują mnie trybuny niż boisko to coś dziwnego ?
Uwazam ze to zdanie jest nie w porzadku. Bo mimo ze nie miales takiego zamiary zrobila sie z tego watku 4stronicowa fajna dyskusja. Widzialam ze ktos tam pytal Cie moh drogi o kibicow z Radlina i play-offy w Boguszowicach, co ku mojemu wielkiemu smutkowi niestety pominales milczeniem. Wiec jak to jest w tym Radlinie?Gastus pisze: a w temacie 4 strony gadania o niczym więc sie nie udzielam
http://forum.siatka.org/viewtopic.php?f ... t=30#p5162 - tu jest to pytanie
W tej kwestii prosiłem mojego kumpla żeby się wypowiedział jednak tego nie uczynił. Temat rozwija się dość szybko więc zapomniałem o tym za co serdecznie przepraszam. Tak może i to co napisał jest racją. Radlin jak wiemy to bardo małe miasto , wtedy na Górniku Radlin panowała tzw. "ekipa*" ale wiem że niedługo. Dlatego ja nie będę się na ten temat wypowiadał , wtedy jeszcze nie byłem tak bardzo zaangażowany...
*ekipa - grupa po życia kres oddana Ruchowi Chorzów, bardzo silna ekipa chciałbym dodać.
*ekipa - grupa po życia kres oddana Ruchowi Chorzów, bardzo silna ekipa chciałbym dodać.
Teraz chyba tam ucichło. 2 sezony temu byliśmy tam na wyjeździe i po ekipie nie było już śladu.
Ale podczas baraży w 2004 roku hala pełniutka i głośna.
Ale podczas baraży w 2004 roku hala pełniutka i głośna.
taka ciekawostka ze starych czasów !!
http://i11.tinypic.com/6jnoj1y.gif
@edit zapomniałem dodać teraz możecie już bluzgac
http://i11.tinypic.com/6jnoj1y.gif
@edit zapomniałem dodać teraz możecie już bluzgac
wyjazd był ok-obiliśmy mordy, z nudów poszliśmy na meczyk....
brawo jasiu
brawo jasiu
- lucass90
- Korespondent
- Kontakt:
Kali BBTS pisze:wyjazd był ok-obiliśmy mordy, z nudów poszliśmy na meczyk....
brawo jasiu
Hehe a to ponoć Częstochowa jest agresywna...
AZS CZĘSTOCHOWA!
Że się wtrącę groźny Knutsenie. A G.Szymański udzielając wypowiedzi dla Polsatu Sport to nie w Częstochowie dostał butelką plastikową/kubkiem? Szczerze pisząc nie pamiętam za bardzo, ale możesz wyprowadzić mnie z błęduKnutsen pisze:Chcecie bawić się w węża na hali róbcie to ale u siebie, Częstochowa na nikogo nie pluła...więc jeśli nie chodzisz na mecze do Hali Polonia nie wypowiadaj się jak nie wiesz na pewno że tak było. Zapewniam Cię ze Polsat Sport nie jest źródłem bezstronnym i opiniotwórczym...przynajmniej być nim nie powinien.
No toż ci właśnie Knutsen tłumaczy, że ".. Polsat Sport nie jest źródłem bezstronnym i opiniotwórczym." ! Artefakt i manipulcja!...udzielając wypowiedzi dla Polsatu Sport..
8
tak byla taka sytuacja. ale jakos nikt nie wspomni o tym co wyprawial i co pokazywal szymanski do kibicow na hali. a jak bylo w tamtym roku w kedzierzynie?? co pokazywal szymanski? o tym nikt nie wspomni. a myslicie ze kk z jastrzebia belchatowa sa swiete? ;]swarovski pisze:Że się wtrącę groźny Knutsenie. A G.Szymański udzielając wypowiedzi dla Polsatu Sport to nie w Częstochowie dostał butelką plastikową/kubkiem? Szczerze pisząc nie pamiętam za bardzo, ale możesz wyprowadzić mnie z błęduKnutsen pisze:Chcecie bawić się w węża na hali róbcie to ale u siebie, Częstochowa na nikogo nie pluła...więc jeśli nie chodzisz na mecze do Hali Polonia nie wypowiadaj się jak nie wiesz na pewno że tak było. Zapewniam Cię ze Polsat Sport nie jest źródłem bezstronnym i opiniotwórczym...przynajmniej być nim nie powinien.
Nie zapomnij gdzie sie urodziles, bo w pamieci jest siła zaklęta
Zaprawde, zaprawde, wielka szkoda, ze kibice ci nie pamietaja co dzialo sie na hali na dlugo przed tym zanim Skra Polsat Sport wlaczyla relacje telewizyjna. Sposob powitania Zelowego Grzesia przez swiete krowy rodem z Indii z ktoregos tam sektora w hali polonia nie jest do zacytowania na tym forum. A moze pamietasz, co polecialo chwile pozniej w strone Zelowego Grzesia? Przypomne... Polecialy drobniaki, ktore zapewne mialy symbolizowac 30 srebrnikow. Dalej napisz mi co mieli na mysli autorzy transparentu o tresci " Gelu nazywales ich <cenzura>, teraz jestes jednym z nich". Ja rozumiem, ze ci najlepsi kibice siatkowki w Polsce nie mogli pogodzic sie z odejsciem z zespolu swojej gwiazdy, tak jak nie mogli pogodzic sie z przejsciem np Winiarskiego czy innych. Wiesz... troche mi tu mentalnoscia Kalego zalecialo...Eltek pisze:tak byla taka sytuacja. ale jakos nikt nie wspomni o tym co wyprawial i co pokazywal szymanski do kibicow na hali. a jak bylo w tamtym roku w kedzierzynie?? co pokazywal szymanski? o tym nikt nie wspomni. a myslicie ze kk z jastrzebia belchatowa sa swiete? ;]
A jesli chodzi o ten sektor, niestety nic sie nie zmienia i z bolem obserwuje to na prawie kazdym meczu w Medalikolanii.
- lucass90
- Korespondent
- Kontakt:
Eltek pisze:tak byla taka sytuacja. ale jakos nikt nie wspomni o tym co wyprawial i co pokazywal szymanski do kibicow na hali. a jak bylo w tamtym roku w kedzierzynie?? co pokazywal szymanski? o tym nikt nie wspomni. a myslicie ze kk z jastrzebia belchatowa sa swiete? ;]swarovski pisze:Że się wtrącę groźny Knutsenie. A G.Szymański udzielając wypowiedzi dla Polsatu Sport to nie w Częstochowie dostał butelką plastikową/kubkiem? Szczerze pisząc nie pamiętam za bardzo, ale możesz wyprowadzić mnie z błęduKnutsen pisze:Chcecie bawić się w węża na hali róbcie to ale u siebie, Częstochowa na nikogo nie pluła...więc jeśli nie chodzisz na mecze do Hali Polonia nie wypowiadaj się jak nie wiesz na pewno że tak było. Zapewniam Cię ze Polsat Sport nie jest źródłem bezstronnym i opiniotwórczym...przynajmniej być nim nie powinien.
Dokładnie!!! Nie ma hali w Polsce, w której nie leciałyby bluzgi w stronę kibiców i zawodników przyjezdnych. Tylko że na jednych halach jest to bardziej nasilone, a na innych mniej. Pamiętam jak by to było wczoraj, jak podczas meczów wyjazdowych Akademików KK z Jastrzębia czy Bełchatowa "pozdrawiała" nas środkowymi palcami na wejście ("hala" w Jastrzębiu jest takiej wielkości, że słychać było nawet te słowne "pozdrowienia" ).
Może i Częstochowa ma więcej wrogów niż przyjaciół, ale wiąże się to z latami kilkudziesięcioletniej historii klubu, w której to zdążyło się już wiele wydarzyć... Oprócz Resovii Rzeszów i AZS-u Olsztyn chyba żadna z obecnych drużyn PLS nie może pochwalić się równie bogatą historią co AZS Częstochowa.
Kiedy Skra czy inne dopiero teraz rozwijające się drużyny pograją na tym najwyższym poziomie co ww. kluby, to też napewno będą miały swoich "wrogów" i "przyjaciół" na różnych halach w Polsce.
Może co niektórzy kibice na Hali Polonia czasem dają ponieść się emocjom ale napewno kibice z Częstochowy są najlepiej zorganizowaną publicznością w kraju Cała hala wie kiedy ma klaskać i śpiewać, i nikt nie musi nam przystawiać mikrofonu żeby było lepiej nas słychać, jak ma to czasami miejsce w takim jednym, hmm... mieście...
P.S.: Swarovski, jako ,bez wątpienia, wybitny znawca siatkówki powinien wiedzieć, że to nie Grzesiek Szymański dostał butelką, tylko Michał Winiarski... Za co zresztą został już dawno przeproszony przez kibiców i zarząd klubu.
Pozdrawiam !
AZS CZĘSTOCHOWA!