Plusliga 2017/18 - kolejka 30
- Noworoczny
Re: Plusliga 2017/18 - kolejka 30
Nie chodzi o ten z nogami, ale o ten, gdzie grało się na przewagi w ostatnim secie. Po zagrywce Rejno piłkę pokazano spłaszczoną jakieś 4-5 cm za linią końcową na stopklatce. W oczywisty sposób musiała zahaczyć o linię przy pierwszym kontakcie i gdyby pokazano cały kontakt, byłoby to widać. Piszę o tym od kilku lat a myślące inaczej nie potrafią (oszuści nie chcą) tego zrozumieć.
#muremzaheynenem
Odpowiadam tylko za to, co napisałem, a nie za to, co sobie pomyślałeś, czytając.
Odpowiadam tylko za to, co napisałem, a nie za to, co sobie pomyślałeś, czytając.
akuart w tej zagrywce Rejno biło widac i nogi Wlazłego i przerwę (minimalną) pomiędzy linia a piłką. Nawet Drzyzga mówił że tylko miejsce na zapałkę zostało.
Ale Noworocznemu chodzi o to,że przy piłce outowej powinni pokazać lot piłki aż do momentu kontaktu z podłożem aby nie było żadnych wątpliwości.Przy piłce w boisku wystarczy stopklatka,przy outowej już nie.
- Noworoczny
Tak, jak pisze Sal poniżej. Żeby przy takim spłaszczeniu przy mocnej zagrywce możliwy był taki miały odstęp piłki od linii, musiała się ona przetoczyć po linii, zahaczyć ją. To była piłka setowa o wiele się nie mylę.Castard8 pisze:akuart w tej zagrywce Rejno biło widac i nogi Wlazłego i przerwę (minimalną) pomiędzy linia a piłką. Nawet Drzyzga mówił że tylko miejsce na zapałkę zostało.
#muremzaheynenem
a nie powinno być dwóch kamer na każdej linii by można było zobaczyć piłkę niezasłoniętą nogami?Noworoczny pisze:Tak, jak pisze Sal poniżej. Żeby przy takim spłaszczeniu przy mocnej zagrywce możliwy był taki miały odstęp piłki od linii, musiała się ona przetoczyć po linii, zahaczyć ją. To była piłka setowa o wiele się nie mylę.Castard8 pisze:akuart w tej zagrywce Rejno biło widac i nogi Wlazłego i przerwę (minimalną) pomiędzy linia a piłką. Nawet Drzyzga mówił że tylko miejsce na zapałkę zostało.
I też myślę,że out powinno się pokazywać parę klatek przed kontaktem , kontakt i klatki po kontakcie.
Telewizyjny oglądacz.
Pewnie brak kontaktu z grą na żywo powoduje moje zdziwienie , gdy co innego widzę w czasie meczu w tv , a co innego czytam na tym forum
Pewnie brak kontaktu z grą na żywo powoduje moje zdziwienie , gdy co innego widzę w czasie meczu w tv , a co innego czytam na tym forum
-
Może akurat przetoczyla się zaraz za linią.Noworoczny pisze:Tak, jak pisze Sal poniżej. Żeby przy takim spłaszczeniu przy mocnej zagrywce możliwy był taki miały odstęp piłki od linii, musiała się ona przetoczyć po linii, zahaczyć ją. To była piłka setowa o wiele się nie mylę.Castard8 pisze:akuart w tej zagrywce Rejno biło widac i nogi Wlazłego i przerwę (minimalną) pomiędzy linia a piłką. Nawet Drzyzga mówił że tylko miejsce na zapałkę zostało.
Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka
więc czemu tego nie pokazać?batmanowski pisze:Może akurat przetoczyla się zaraz za linią.Noworoczny pisze:Tak, jak pisze Sal poniżej. Żeby przy takim spłaszczeniu przy mocnej zagrywce możliwy był taki miały odstęp piłki od linii, musiała się ona przetoczyć po linii, zahaczyć ją. To była piłka setowa o wiele się nie mylę.Castard8 pisze:akuart w tej zagrywce Rejno biło widac i nogi Wlazłego i przerwę (minimalną) pomiędzy linia a piłką. Nawet Drzyzga mówił że tylko miejsce na zapałkę zostało.
Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka
Telewizyjny oglądacz.
No jak nie pokazali skoro pokazali? Przecież przy tej zagrywce Rejny był wzięty oficjalny challenge i było nawet w transmisji ujęcie z niego gdzie wyraźnie było widać, że ten balonik opadł za linią końcową. Akurat w tej sytuacji nie było problemu z weryfikacją.
DeRosa pisze:Jawna kpina z kibica ze strony zaksy, jak ta liga ma się rozwijać jak druzyna olewa sobie hit sezonu bo juz nie moze spasc w tabeli :O
kto taki chłam będzie oglądał i kto za to płacił.
A mnie się podobało. Nareszcie włoska konserwa zrozumiała, że pierwsza szóstka nie jest niezniszczalna i mecze o pietruszkę spokojnie można obskakiwać rezerwowymi.
Ciekawe jakby Piazza tłumaczył się gdyby któryś z podstawowych graczy w głupim meczu doznał poważniejszej kontuzji?
Zawodnicy to tylko ludzie, nie mogą orać cały rok, trzeba nimi odpowiednio dysponować.
W TV nie ma ani jednego meczu ktory decyduje o pierwszej "6"? LOL
Jest na ipli. W TV mecz decydujący o utrzymaniu.
"To jest Olsztyn. Moje miasto. Mój klub."
Jak obstawiacie ? Kto zostanie poza szóstką? Czy ktoś pokpi sprawę bardziej niż Warszawa do tej pory ? Myślę, że Będzin i Szczecin stać na urwanie dwóch setów faworytom, jeśli zagrają ambitnie. Czy Bielsko się utrzyma?
jak to zobaczyc? ja widze tylko kielce z 29 kolejki:(Chal pisze:Jest na ipli. W TV mecz decydujący o utrzymaniu.
już mam olsztyn
Ostatnio zmieniony 15 kwie 2018, o 14:02 przez ursula127, łącznie zmieniany 1 raz.
Telewizyjny oglądacz.
Jeśli zespoły walczące o szóstkę wygrają pierwszy set to wydaję mi się, że to ONICO wypadnie. Kielce dzisiaj osłabione, więc stawiam na szybkie 3:0 dla Ptoków.Garp pisze:Jak obstawiacie ? Kto zostanie poza szóstką? Czy ktoś pokpi sprawę bardziej niż Warszawa do tej pory ? Myślę, że Będzin i Szczecin stać na urwanie dwóch setów faworytom, jeśli zagrają ambitnie. Czy Bielsko się utrzyma?
wszyscy wygrali ale co się działo w Jastrzębiu w końcówce?
Telewizyjny oglądacz.
To po pierwszych setach ślimaków, Wawa półtorej nogi po za PO.
"Blokowanie dostępu do internetu, to jak przybijanie kisielu do ściany." - Zbigniew Boniek
-
Wiele serca na boisku zostawiają ę tym sezonie Zawiercianie, wspaniali kibice oby w kolejnym sezonie powalczy o coś więcej!!
Gdańsk gra dla Bielska, tylko bielszczanie muszą to wykorzystać. W pierwszym secie było bardzo blisko... Teraz idzie lepiej. A w "wyścigu ślimaków" na razie bez niespodzianek.
Jak to jest z tymi transmisjami? Ile ich w końcu miało być? Ja widze Olsztyna i Zawierca, a Resovia i Jw?
Za 1/2 h Onnico poza szóstką.
teraz w trzech meczach sety prawdy
Telewizyjny oglądacz.
Brawo Bielsko ! Tak trzymać ! I oby coś zaczęło się dziać w pozostałych meczach ...!
Czyżby Bydgoszcz out?
Resovia szuka problemów
Telewizyjny oglądacz.
Szkoda mi Kielc. Od kilku sezonów nie mieli Farta.
JW i Olsztyn już w szóstce. A tymczasem Szczecin prowadzi 15:10 z Resovią w 3 secie.
Może zamiast Daszkiewicza, trzeba było wziąć BąkiewiczaKed pisze:Szkoda mi Kielc. Od kilku sezonów nie mieli Farta.
Witamy Olsztyn na mecie wyścigu ślimaków.Za chwile Ptoki.Resovia lubi problemy.
masz jakąś szklaną kulę czy co?Verdungo pisze:JW i Olsztyn już w szóstce. A tymczasem Szczecin prowadzi 15:10 z Resovią w 3 secie.
Mecz Ptoków jeszcze się nie skończył
Telewizyjny oglądacz.
Wszystko wiadomo. Warszawian cud nie uratował, o medale zawalcza Resovia, Olsztyn i Jastrzębie. Z liga obok Kielc żegna się Bielsko-Biała.
Co do meczu w Olsztynie to obok świetnej postawy gospodarzy trzeba jednak podkreślić, że Będzinianie obecni byli tylko ciałem. Po pierwszej partii miałem małe obawy czy goście się nie obudza, ale nic takiego nie nastąpiło. Każdy set wyglądał niemal tak samo, do 10 punktu AZS miał już trzy, cztery punkty przewagi a przy 20 wszystko było już rozstrzygnięte. Zresztą wyniki setów mówią same za siebie.
Co do meczu w Olsztynie to obok świetnej postawy gospodarzy trzeba jednak podkreślić, że Będzinianie obecni byli tylko ciałem. Po pierwszej partii miałem małe obawy czy goście się nie obudza, ale nic takiego nie nastąpiło. Każdy set wyglądał niemal tak samo, do 10 punktu AZS miał już trzy, cztery punkty przewagi a przy 20 wszystko było już rozstrzygnięte. Zresztą wyniki setów mówią same za siebie.