Asseco Resovia 2018/2019

Kolcz_ps

Re: Asseco Resovia 2018/2019

Post autor: Kolcz_ps »

Jeśli skład z postów ollo0 się potwierdzi to znowu będziemy mieć problem z obcokrajowcami: Shoji, Ivović, Rousseaux, Perry, a jeszcze mówi się o powrocie Chinenyeze. Czyżby nikt się nie uczył po problemach w tym sezonie ?
barti522

Post autor: barti522 »

Jeśli przyjdzie jeszcze Chinenyeze, to będzie skazany na ławkę ze względu na limity więc nie wiem jaki sens z nim , mógłby wejść na boisko dopiero gdyby zszedł Perry i Shoji lub Rousseaux. Skoro na środku będzie Możdżonek, Kosok i Lemański to zdecydowanie lepiej byłoby dokupić na 4 jakiegoś Polaka, niż pchać się znowu w zagranicznego i tak już w tej konfiguracji składu będzie można grać parami Shoji - Mariański i Komenda - Perry jeśli na przyjęciu byliby Ivovic i Rousseaux. Podsumowując na ten moment najbliżej składu:

A: Bartman, Butryn
R: Shoji, Komenda
P: Ivovic, Rousseaux, Buszek, Szerszeń
Ś: Możdżonek, Kosok, Lemański, Chinenyeze
L: Perry, Mariański

Minimum 1 zawodnik zagraniczny za dużo w tym zestawieniu.
phantom

Post autor: phantom »

"Będziemy się starać zatrudniać młodych zawodników z których będą wyrastały gwiazdy utożsamiające z miastem i nie tylko ze względu na pieniądze, ale że im się tutaj dobrze mieszka. Moim marzeniem jest zbudowanie silnego zespołu, aby jak najszybciej wrócić na pierwsze miejsce, który będzie bił się w Lidze Mistrzów" - prezes powiedział : :]
No i co ?
iron

Post autor: iron »

Moje źródła mówią o dwóch Polakach na sypie. W tym Kozub.
No sympathy for fools...
Awatar użytkownika
Simao

Post autor: Simao »

Perry raczej odchodzi, wlasnie ze względu na limity. Szkoda, ze ten Rousseaux do nas przychodzi, za pewne do pierwszej 6, zawodnik, ktory nie jest jakiś wybitny żadnym elemencie, moim zdaniem nie udzwignie presji meczów tzw. na szczycie lub o stawkę. Nie ma zagrywki, jakimś pewnym punktem w przyjeciu i ofensywie tez nie jest. Moglibyśmy miec kogoś konkretnego na przyjęcie, przynajmniej pewnego w przyjęciu i stabilnego w ofensywie. Buszek na 3 i jakis 4 zawodnik uzupełniający typu nawet Wika czy Ferens. Takie budowanie drużyny jak w ubiegłych sezonach odbija sie juz na nas negatywnie.
Kolcz_ps

iron pisze:Moje źródła mówią o dwóch Polakach na sypie. W tym Kozub.
Takie było założenie, ale podobno kontrakt Shojiego jest taki że za rozwiązanie go trzeba zapłacić więcej niż za jego grę w następnym sezonie i w związku z tym raczej zostaje.

Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka
meduza123

Post autor: meduza123 »

barti522 pisze:Jeśli przyjdzie jeszcze Chinenyeze, to będzie skazany na ławkę ze względu na limity więc nie wiem jaki sens z nim , mógłby wejść na boisko dopiero gdyby zszedł Perry i Shoji lub Rousseaux. Skoro na środku będzie Możdżonek, Kosok i Lemański to zdecydowanie lepiej byłoby dokupić na 4 jakiegoś Polaka, niż pchać się znowu w zagranicznego i tak już w tej konfiguracji składu będzie można grać parami Shoji - Mariański i Komenda - Perry jeśli na przyjęciu byliby Ivovic i Rousseaux. Podsumowując na ten moment najbliżej składu:

Nie rozumiem polityki polskich klubów. Znowu 14 zawodników, z których każdy jest dobrym zawodnikiem (w tym kilku młodych mających potencjał wejścia wyżej), ale nikt nie jest bardzo dobry, z wyjątkiem Ivovica w formie.

Bartman, Butryn - ani jeden ani drugi nie dadzą poziomu międzynarodowego. Zamiast tego chyba lepiej postawić na jednego zawodnika bardzo dobrego a na drugiego wziąć kogoś doświadczonego bądź młokosa?

Rozegranie, libero- to samo. Żaden z nich aktualnie nie gra na super poziomie, każdy jednak jest ok i niestety tylko tyle.

Środek - nie wiem po co jednocześnie Kosok i Możdżonek. Podobna charakterystyka. Postawienie na Lemańskiego jest ok. Francuz hm... akurat finansowo wydaje mi się, że stać polskie kluby na środkowych bardzo dobrych, doświadczonych bo to jest kluczowe na tej pozycji, w szczególności gdyby stawiać na Lemańskiego.

Przyjęcie - Serb na plus i chyba tyle. Reszta słabiutka. Chociaż Belg ma przebłyski, a Buszek coś się ogarnął.

Przy takiej 14 zawodników każda ma prawo oczekiwać, że będzie grał, więc atmosfera też zapewne będzie ,,super'', w szczególności po kilku porażkach. Co innego jest być zmiennikiem Toniuttiego czy Kurka, a co innego Bartmana czy Shojiego.

Wydaje się, że za podobne pieniądze można zrobić skład z bardzo mocną 7, 2-3 solidnych, doświadczonych rezerwowych, plus 2-3 młokosów.

To samo zresztą w Bełchatowie gdzie wystarczyłyby 2 mocne transfery atakującego i libero żeby zespół był naprawdę bardzo mocny, ale tam chyba są inne problemy.

Niestety przez takie patologie najwięcej traci Plusliga.
Awatar użytkownika
Simao

Trafiłeś w punkt, to już robi sie specyfika naszej ligi i naszych klubów. Moze minie ten trend, tak jak obecnie mija trend na zagranicznych szkoleniowców. Czy to jest dobra tendencja czy nie, to przyszłość pokaże...
gabres96

Post autor: gabres96 »

phantom pisze:"Będziemy się starać zatrudniać młodych zawodników z których będą wyrastały gwiazdy utożsamiające z miastem i nie tylko ze względu na pieniądze, ale że im się tutaj dobrze mieszka. Moim marzeniem jest zbudowanie silnego zespołu, aby jak najszybciej wrócić na pierwsze miejsce, który będzie bił się w Lidze Mistrzów" - prezes powiedział : :]
No i co ?
Gdzie był ten wywiadZ?
Ostatnio zmieniony 13 mar 2019, o 11:25 przez gabres96, łącznie zmieniany 1 raz.
iron

Post autor: iron »

Kolcz_ps pisze:
Takie było założenie, ale podobno kontrakt Shojiego jest taki że za rozwiązanie go trzeba zapłacić więcej niż za jego grę w następnym sezonie i w związku z tym raczej zostaje.

Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka
To jak chcieli go wypchnąć do Moskwy to tego nie wiedzieli? :)
No sympathy for fools...
Kolcz_ps

iron pisze:
Kolcz_ps pisze:
To jak chcieli go wypchnąć do Moskwy to tego nie wiedzieli? :)
Ruski odpowiednio zapłaciliby i nie byłoby problemu ;) Teraz nikt nie zapłaci za wykupienie kontraktu.
Kiko

Post autor: Kiko »

Szkoda byłoby pozbyć się Kawiki, ponieważ w drugiej części sezonu pokazał, że jest mocnym punktem zespołu. Można mieć czasami pretensje co do dokładności jego rozegrania, ale po tym jak się ogarnął i biorąc pod uwagę zagrywkę to jest w czołówce rozgrywających w Pluslidze.
mmb

Post autor: mmb »

Shoji z Komendą powinni się fajnie uzupełniać, choć to oczywiście znów dwie porównywalne szóstki zamiast jednej wyraźnie mocniejszej..
kamil1999

Post autor: kamil1999 »

Kawika się już ogarnął ,będzie zgrany a na tej pozycji trzeba stabilizacji do tego mimo niedokładności potrafi grać szybko a to jest ważne w takim klubie jak Resovia do tego Shoji to wartość dodana na zagrywce ,bloku i obronie ,jeśli złapie dół to zawsze może za niego wejść Komenda zbierający doświadczenie w topowym klubie. Akurat rozegrania w przyszłym sezonie chyba w końcu nie będzie problemem Rzeszowa.
andrzej_k

Post autor: andrzej_k »

barti522 pisze:Jeśli przyjdzie jeszcze Chinenyeze, to będzie skazany na ławkę ze względu na limity więc nie wiem jaki sens z nim , mógłby wejść na boisko dopiero gdyby zszedł Perry i Shoji lub Rousseaux. Skoro na środku będzie Możdżonek, Kosok i Lemański to zdecydowanie lepiej byłoby dokupić na 4 jakiegoś Polaka, niż pchać się znowu w zagranicznego i tak już w tej konfiguracji składu będzie można grać parami Shoji - Mariański i Komenda - Perry jeśli na przyjęciu byliby Ivovic i Rousseaux. Podsumowując na ten moment najbliżej składu:

Czyli odejście Damiana Schulza już raczej pewne, tak? Moim zdaniem szkoda, bo patrząc na przebieg jego kariery to drugi sezon powinien mieć znacznie lepszy. Macie jakieś info gdzie zagra w przyszłym sezonie?
reeman

Post autor: reeman »

A co z zawodnikami, którzy mają kontrakt? Kto zapłaci Mice, Schultzowi tyle, co maja w Rzeszowie? Czyżby miał powstać "klub kokosa"?
gregy69

Post autor: gregy69 »

reeman pisze:A co z zawodnikami, którzy mają kontrakt? Kto zapłaci Mice, Schultzowi tyle, co maja w Rzeszowie? Czyżby miał powstać "klub kokosa"?
Ktoś pisał tutaj na forum, że podobno Bartman w wywiadzie miał powiedzieć, że nie wyklucza powrotu na przyjęcie. Nie mam pojęcia czy to prawda, ale jeśli coś w tym jest, to może układanka wygląda inaczej, niż wszyscy tutaj zakładają ?
Kiepski

Post autor: Kiepski »

Ollo wydaje mi się, że Ty masz najlepsze wieści, więc powiedz mi jak będzie z tym atakiem Resovii. Mi się lepiej widzi (i chyba nie tylko mi) para Schulz-Butryn niż Bartman-Butryn. Możesz rozwiać te wątpliwości? Mówiłeś że Nicolas niepewny to może Bartman rzeczywiście na przyjęcie za niego
phantom

Damian Schulz przechodzi do GieKaSseco Rzeszów :D więc można powiedzieć, że zostaje ;)
Awatar użytkownika
Simao

Kiepski pisze:Ollo wydaje mi się, że Ty masz najlepsze wieści, więc powiedz mi jak będzie z tym atakiem Resovii. Mi się lepiej widzi (i chyba nie tylko mi) para Schulz-Butryn niż Bartman-Butryn. Możesz rozwiać te wątpliwości? Mówiłeś że Nicolas niepewny to może Bartman rzeczywiście na przyjęcie za niego
Ja podzielam to zdanie w kwesti pary atakujących. Chcialbym aby został Schulz i Butryn na 2 jest bardzo dobrym zawodnikiem, za pewne nie jest obciazeniem dla budzetu klubu większym niz był Jakub Jarosz. Tu pisze się o parze 2 Polaków na rozegraniu, to moze jednak bylby wielki powrót :D Byly rozmowy, raczej wstępne zapytanie o możliwy powrot Fabiana, jednak po takim sezonie reprezentacyjnym, wiadomo o co chodzi, temat raczej upadł..
Były tez plotki odnośnie Żygadly, to w trakcie sezonu i jednak przyszedł Kozub, za pewne tez kwestie finansowe...
Taka para Drzyzga, Komenda, polskie rozegranie i to naprawdę gwarantujące najwyzszy poziom, nie tylko na poziom naszej ligi, w zależności od poziomu pozostałych zawodników :)
mmb

Post autor: mmb »

Fabio to raczej tylko miewa okresy gry na najwyższym poziomie ;)
VolleyFan10

Post autor: VolleyFan10 »

Akurat Butryn powinien jak najwięcej grać, chłopak nadal robi postępy a nie siedzieć na ławce w Rzeszowie.
Awatar użytkownika
Simao

mmb pisze:Fabio to raczej tylko miewa okresy gry na najwyższym poziomie ;)
Jednak obecnie jest numerem jeden, jeśli chodzi o polskich rozgrywających. W tej chwili nie mam na myśli tylko rozegrania, ale również inne elementy takie jak zagrywka, blok, obrona, reasumując całokształt ;)
Kiepski

Post autor: Kiepski »

Chodziły plotki a Fabio, ale myślę że jak wypłynęła ta sprawa rodzinna to on sam teraz za bardzo może nie chce wracać. Męczyliby go niewygodnymi pytaniami
Avenged_7x

Post autor: Avenged_7x »

VolleyFan10 pisze:Akurat Butryn powinien jak najwięcej grać, chłopak nadal robi postępy a nie siedzieć na ławce w Rzeszowie.
Ja nie wiem, skąd ta maniera przydzielania ról w klubie kierując się "dobrem zawodnika". Ja rozumiem takie traktowanie perspektywicznych wychowanków w ten sposób, jako długoterminową inwestycję, ale rolą klubu nie jest robienie dobrze zawodnikom, tylko godne reprezentowanie sponsorów ku uciesze kibiców, najlepiej wygrywając jak największą ilość spotkań. Zmierzam do tego, że jeżeli powyższe wymaga od Karola Butryna siedzenia na ławce, to Karol Butryn na ławce powinien siedzieć.
Kiepski pisze:Chodziły plotki a Fabio, ale myślę że jak wypłynęła ta sprawa rodzinna to on sam teraz za bardzo może nie chce wracać. Męczyliby go niewygodnymi pytaniami
Od tego niestety nie ucieknie, wciąż gra w kadrze.
#kowalout
knightrider

Post autor: knightrider »

Kiepski pisze:Chodziły plotki a Fabio, ale myślę że jak wypłynęła ta sprawa rodzinna to on sam teraz za bardzo może nie chce wracać. Męczyliby go niewygodnymi pytaniami
Jak Drzyzgę środowisko Resovii hejtowało na prawo i lewo bo do niczego się nie nadaje i tworzyli toksyczną atmosferę, kiedy po odejściu z "piekiełka polskiego" się odbił i zdobył MŚ to teraz krzyczą Mistrzu wróć :] :] Hipokryzja max.
gregy69

Myślę, że to jednak decyzja klubu, a nie Fabiana. Zapewne kluczowa była trudność w rozwiązaniu umowy z Shojim. I moim zdaniem dobrze. Stabilizacji kadrowej w Resovii jest jak na lekarstwo, więc każda na wagę złota. A Kawika gra coraz lepiej. Zresztą nie tylko on wykazuje progres. Myślę, że Igła z Gruszką mają teraz niezły ból głowy. Decyzje o rozstaniu się z niektórymi zawodnikami zapadły jakiś czas temu, a Ci nagle zaczynają grać. Najlepszym przykladem jest Buszek, który byl przez większość sezonu wyrzucany z klubu przez kibiców razem z Miką, a ostanie kilka meczy zagrał znacznie lepiej niż cały ten sezon i ostatnie dwa lata w Zaksie. Teraz nagle nikt nie wyobraża sobie Resovii 2019/20 bez Rafała :D Taka ironia losu :P
Schulz daje jakby mniej powodów do optymizmu. Niby ostatni mecz w końcu zagrany jak na klasowego atakującego przystało... Niby logicznie nie powinien zagrać drugiego sezonu tak słabego... I wtedy myślę o Konarskim, który w ciągu ostatnich 5 lat zagrał jeden dobry sezon i z każdym kolejnym jest coraz gorzej...
Osobiście zaryzykowałbym z Schulzem w przyszłym roku, a z Zibim pogadałbym o przyjściu na przyjęcie z rolą jokera na ataku, jeśli zajdzie taka potrzeba. Taka uboższa wersja Andersona :D Tylko nie wiem czy Bartman tego by chciał i czy zepnie się wtedy budżet.
kanimo

Post autor: kanimo »

Ja sie zgadzam z @meduza.
Dodatkowo odejscie Rossarda (bo nie sprawdzil sie jako lider) z jednoczesnym sciaganiem Rousseaux jest zabawne. Moze i Francuz nie ma inklinacji do bycia mega stabilnym liderem, za to pare razy tylek Resce uratowal. A Belg jak na razie udowodnil, ze potrafi zagrac poszczegolne mecze na dobrym poziomie. A w zagrywce to juz roznica wecej niz 2 klas. A zagrywki Reska bedzie potrzebowac, szczegolnie przy 4 flotowcach na srodku.

Butryn/Bartman czy Bartman/Butryn? Juz tu moga byc kwasy.
Jesli Bartman na przyjecie to obok kogo? Rousseaux? Strzelnica. Buszka? Troche moze brakowac w ataku, choc koncowke Rafal mial dobra.
Po diabla ten Perry? I francuski srodkowy w tej ukladance? Bedzie dwojka srodkowych od blokowania zmieniana na Francuza do ataku?

Rozumiem, ze kontrakty ograniczaja. Tym bardziej trzeba posuniec z glowa. Dalo sie rozwiazac z Schulzem a nie dalo z Perrym?
Trzeba bylo sciagnac przynajmniej jednego wybitnego zawodnika na przyjecie lub atak. Najlepiej na obie pozycjie, plus jakis junior/mlody Polak na 4 srodkowego.
I koniecznie puscic Szerszenia na wypozyczenie, bo sie zasiedzi i jak juz te papiery zostana zalatwione to chlopak bedzie po minimum 1,5 sezonu bez gry, nie grajac nigdy w lidze zawodowej, nawet slabszej. A przeciez sam cos mowil o grudniu, czyli ewentualnie polowa sezonu.
gregy69

Rossard nie odchodzi dlatego, że nie sprawdził się jako lider i Resovia z niego rezygnuje. Odchodzi, bo chce odejść. Chce grać o wyższe cele, w Warszawie będzie zapewne LM, w Rzeszowie nie. Klub chciał go zatrzymać, on chce spróbować czegoś nowego.
W miejsce Tibo nie przychodzi Russeaux, tylko Ivovic. Russeaux to raczej zadtępstwo za Mikę.
Co do Szerszenia... sam nie wiem co o tym myśleć. Na raziie nie ma się jak zasiedzieć na ławie, bo siedzi głównie za bandami. On jest non-stop kontuzjowany. Raptem kilka razy był w składzie meczowym przez cały sezon. Jak na tak młodego zawodnika, nie eksploatowanego w reprezentacji itp to troche niepokojące.
phantom

gabres96 pisze:
phantom pisze:"Będziemy się starać zatrudniać młodych zawodników z których będą wyrastały gwiazdy utożsamiające z miastem i nie tylko ze względu na pieniądze, ale że im się tutaj dobrze mieszka. Moim marzeniem jest zbudowanie silnego zespołu, aby jak najszybciej wrócić na pierwsze miejsce, który będzie bił się w Lidze Mistrzów" - prezes powiedział : :]
No i co ?
Gdzie był ten wywiadZ?
https://nowiny24.pl/krzysztof-ignaczak- ... r/13719302
Zablokowany

Wróć do „PlusLiga”