Tyle świetnych rad, a i tak AZS Bosek zrobi swoje. Nie będzie solidnego trenera, nie będzie nawet środka tabeli.kanap pisze: najwidoczniej nie znałem się na żartach Boska, a może z tych wymienionych nikt nie przyjdzie? chociaż w zespołach z dna tabeli może lepiej stawiać na młodzież, dobre szkolenie i paru przyzwoitych obcokrajowców ale tak do 30 roku życia?
AZS Częstochowa
Re: AZS Częstochowa
[URL=https://matchnow.info] Womans from your town[/URL]
A co było nie tak z takim Trommelem?kanap pisze:paru przyzwoitych obcokrajowców ale tak do 30 roku życia?
"To jest Olsztyn. Moje miasto. Mój klub."
przeszedł na emeryturęChal pisze:A co było nie tak z takim Trommelem?
- Noworoczny
Przecież było oczywiste, że te wszystkie nazwiska były na zasadzie Kurka.
#muremzaheynenem
Odpowiadam tylko za to, co napisałem, a nie za to, co sobie pomyślałeś, czytając.
Odpowiadam tylko za to, co napisałem, a nie za to, co sobie pomyślałeś, czytając.
Drogie Panie, drodzy Panowie. Kolejna dawka "profesjonalizmu" po częstochowsku. Uwaga - trzyma w napięciu.
Ryszard "ściągnę kogo chcecie, ale nie do AZSu" Bosek o Janeczku:
1. Ściągnięcie kogoś mocnego na pozycję pierwszego atakującego;
2. Zabezpieczenie ławki rezerwowych w związku z punktem nr 1.
Niestety, nie widać na horyzoncie opcji, aby Ci nieudacznicy ściągnęli kogoś lepszego od omen nomen jedynego gościa z poprzedniego sezonu który potrafił skończyć atak. Jak wiemy obietnice typu GASPARINI pękają jak bańka mydlana (kto w to wierzył ten musi mieć coś z głową, niczym Del Boske). Jeżeli niejaki Lipiński ma być w AZSie atakującym, no to mamy jednego juniora na tej pozycji. I co dalej? Ano wg Boska najpierw szaleją w Rosji i Turcji (Gasparini poszedł do potężnej Francji...) i potem będzie zbroił się AZS. To z kim my rozmawiamy do k... nędzy i ile jeszcze kretyńskich wymówek ma ten człowiek?!
Jeżeli w tym Klubie rozmowy z zawodnikami wyglądają tak, że "nikogo na siłę nie chcą ciągnąć" i milczenie drugiej strony powoduje zakładanie CZEGOŚ - to już zalatuje budowaniem drużyny na rozgrywki amatorskie.
Panowie, gdzie macie poczucie wstydu???!!!
reszta: http://www.czestochowa.sport.pl/sport-c ... ndeks_news
Ryszard "ściągnę kogo chcecie, ale nie do AZSu" Bosek o Janeczku:
To co odpieprza ten Pan, razem w ludźmi odpowiedzialnymi za trzymanie tego darmozjada w klubie, to jest skandal i kpina. Rozumiem, że Janeczka można olać, ale widzę pewne warunki:Skoro się nie odezwał, to zakładam, że podjął inną decyzję, a jaką nie wiem - mówi dyrektor sportowy klubu Ryszard Bosek. - Bartosz dostał u nas kredyt zaufania, chcieliśmy mu pomóc się rozwinąć i uważam, że trochę się odbudował. Może grą nie zabijał, ale na pewno miał dobre mecze. Nie interesuje go nasza propozycja, trudno. Nikogo na siłę nie będziemy ciągnąć.
1. Ściągnięcie kogoś mocnego na pozycję pierwszego atakującego;
2. Zabezpieczenie ławki rezerwowych w związku z punktem nr 1.
Niestety, nie widać na horyzoncie opcji, aby Ci nieudacznicy ściągnęli kogoś lepszego od omen nomen jedynego gościa z poprzedniego sezonu który potrafił skończyć atak. Jak wiemy obietnice typu GASPARINI pękają jak bańka mydlana (kto w to wierzył ten musi mieć coś z głową, niczym Del Boske). Jeżeli niejaki Lipiński ma być w AZSie atakującym, no to mamy jednego juniora na tej pozycji. I co dalej? Ano wg Boska najpierw szaleją w Rosji i Turcji (Gasparini poszedł do potężnej Francji...) i potem będzie zbroił się AZS. To z kim my rozmawiamy do k... nędzy i ile jeszcze kretyńskich wymówek ma ten człowiek?!
Jeżeli w tym Klubie rozmowy z zawodnikami wyglądają tak, że "nikogo na siłę nie chcą ciągnąć" i milczenie drugiej strony powoduje zakładanie CZEGOŚ - to już zalatuje budowaniem drużyny na rozgrywki amatorskie.
Panowie, gdzie macie poczucie wstydu???!!!
reszta: http://www.czestochowa.sport.pl/sport-c ... ndeks_news
Grą nie zabijał. Profeska Boska
Bosek rządzeniem też nie zabija Chociaż pewnie przez tyle lat ktoś dostał zawału jak oglądał mecz naszych.leeon pisze:Grą nie zabijał. Profeska Boska
PZPS - Polsatowski Związek Piłki Siatkowej
jak ostatnio czekałam na kuriera z paczką i nie mogłam się doczekać, a powinien już być, to po prostu zadzwoniłam do centrali, zdobyłam numer do kuriera i się z nim skontaktowałam - paczkę odebrałam godzinę później. Wydaje mi się, że dyrektor sportowy kontraktujący zawodników do klubu powinien działać na tej samej zasadzie. Co to za podejście w ogóle "nie odzywa się to kij z nim"? Bosek nie dość, że robi głupoty, to jeszcze potem o nich w mediach rozpowiada, ośmieszając się i pogrążając. Szkoda AZSu.
StanLee "Problem polega na tym że koncepcja gry Skry i budowania zespołu jest jeszcze bardziej mglista oraz przypadkowa.[..] Nie ma to za bardzo sensu."
compact "Sens odszedł razem z Zatorskim, teraz to jest chaos i łatanie składu."
compact "Sens odszedł razem z Zatorskim, teraz to jest chaos i łatanie składu."
A to co, ten klub to jakiś prywatny interes Boska, że nic z nim zrobić nie mogą jak szkodzi klubowi? Jak go trzymają to najwidoczniej im pasuje. Debilizm, ale na własne życzenie.
Dyrektor Bosek zgubił telefon do managera Boska. Trudno im się porozumieć i dogadać.ldz pisze:jak ostatnio czekałam na kuriera z paczką i nie mogłam się doczekać, a powinien już być, to po prostu zadzwoniłam do centrali, zdobyłam numer do kuriera i się z nim skontaktowałam - paczkę odebrałam godzinę później. Wydaje mi się, że dyrektor sportowy kontraktujący zawodników do klubu powinien działać na tej samej zasadzie. Co to za podejście w ogóle "nie odzywa się to kij z nim"? Bosek nie dość, że robi głupoty, to jeszcze potem o nich w mediach rozpowiada, ośmieszając się i pogrążając. Szkoda AZSu.
Nie wiem czy w innych klubach jest podobna sytuacja. Wyraźny konflikt interesów.
http://www.wczestochowie.pl/artykul/216 ... alenczowie
Myślę, że ktoś z ekipy Boska chciał powiększyć budżet AZS'u
Myślę, że ktoś z ekipy Boska chciał powiększyć budżet AZS'u
Od jak dawna Pan Bosek pracuje w AZSie? Czy jest w ogóle jakaś szansa, że ten człowiek odejdzie z klubu?
http://aktualnosci.siatka.org/pokaz/200 ... y-menedzer -> Proszę zobaczyć co ten człowiek wyprawiał już 9 lat temu.
http://aktualnosci.siatka.org/pokaz/200 ... y-menedzer -> Proszę zobaczyć co ten człowiek wyprawiał już 9 lat temu.
Bosek jest w Klubie już 8 lat, od lipca 2007 roku. Dość powiedzieć, że ostatni duży sukces klub zanotował w 2008 roku zdobywając srebro MP i Puchar Polski. Później było już dogorywanie w Hali Polonia, co rok słabsza kadra która jednak ratowała się dzięki sztabowi szkoleniowemu (m.in. Panas, Gogol, Rędzioch), czy ludziach historii w AZS - Murkowi i Gierczyńskiemu.
Ostatnie 3 sezony jakie były, każdy pamięta.
Czy jest szansa na usunięcie Boska z Częstochowy? Raczej marne. Ten gość jest dyrektorem sportowym, trenerem i nawet najmniejszym możliwym sponsorem klubu (wspomniana wyżej firma BT Sport). No i menadżerem zawodników. Tutaj nie dość, że jest konflikt interesów, to jeszcze kilku na raz. Dośc powiedzieć, że chyba tylko stajnia Boska gra w AZSie. Oczywiście najgorszy szrot z tej stajni, byle mógł się wypromować. Normalka, w końcu mieści się w sumieniu tego człowieka.
Pytanie czemu nikt w Klubie go nie wyp... na zbity pysk. Ano nie wiem, czy ta wspomniana firma BT Sport czy jakaś tam inna temu pochodna, nie ma iluś tam % w akcjach klubu czy nie występują tam inne powiązania. Może wnikliwe sprawdzenie rady nadzorczej klubu wyjaśniłoby coś. W Jastrzębiu każdy wiedział co z nim zrobić, w Częstochowie widać Zarząd jest za krótki. Albo za głupi.
Jeszcze odnośnie BT Sport - przy Bociek Gate Bosek mówił, że menadżerem Grzesia był niejaki Tobijański. Szkoda tylko, że to wspólnik Boska w tej firmie
Dodatkowo Bosek zamieszany jest w różne Alchemie Sportu, teraz wyskoczył z jakąś Akademią Mistrzostwa Trenerskiego i wszytskim innym - tylko nie budowaniem w AZSie porządnej drużyny. Nie ma ani dopingu, ani klimatu, ani drużyny. Zostało tylko to, że ludzie w Częstochowie dalej siatkówkę kochają, wielu grywa amatorsko i dyskutuje się jacy to debile sterują klubem. O ile pewne pokolenie pamięta dobre czasy, to już nowe pokolenie na czym ma się wychować? Na tym benadziejnie prowadzonym czyms co ma wyglądać jak AZS? Jak byłem mały i pierwszy raz poszedłem na mecz AZSu to zostawiło to na mnie ogromne wrażenie i zaszczepiło siatkówkę od pierwszego meczu. Teraz nie wierzę, że kogokolwiek może porwać to co się tutaj dzieje. Także Ryszardzie i kretynski Zarządzie - pamiętajcie, że bez kibiców to wasze kręcenie lodów nie będzie miało sensu.
EDIT. Staszewski również nie dla AZSu. Nawet gracze z niższej półki, z całym szacunkiem dla Adriana, traktują oferty z AZSu jako ostateczność. Pewnie Staszewski musiał przejść pod skrzydła menadżera Boska, co średnio mu się podobało. Ciekawe co teraz wymyśli ten śmieszny człowiek.
Ostatnie 3 sezony jakie były, każdy pamięta.
Czy jest szansa na usunięcie Boska z Częstochowy? Raczej marne. Ten gość jest dyrektorem sportowym, trenerem i nawet najmniejszym możliwym sponsorem klubu (wspomniana wyżej firma BT Sport). No i menadżerem zawodników. Tutaj nie dość, że jest konflikt interesów, to jeszcze kilku na raz. Dośc powiedzieć, że chyba tylko stajnia Boska gra w AZSie. Oczywiście najgorszy szrot z tej stajni, byle mógł się wypromować. Normalka, w końcu mieści się w sumieniu tego człowieka.
Pytanie czemu nikt w Klubie go nie wyp... na zbity pysk. Ano nie wiem, czy ta wspomniana firma BT Sport czy jakaś tam inna temu pochodna, nie ma iluś tam % w akcjach klubu czy nie występują tam inne powiązania. Może wnikliwe sprawdzenie rady nadzorczej klubu wyjaśniłoby coś. W Jastrzębiu każdy wiedział co z nim zrobić, w Częstochowie widać Zarząd jest za krótki. Albo za głupi.
Jeszcze odnośnie BT Sport - przy Bociek Gate Bosek mówił, że menadżerem Grzesia był niejaki Tobijański. Szkoda tylko, że to wspólnik Boska w tej firmie
Dodatkowo Bosek zamieszany jest w różne Alchemie Sportu, teraz wyskoczył z jakąś Akademią Mistrzostwa Trenerskiego i wszytskim innym - tylko nie budowaniem w AZSie porządnej drużyny. Nie ma ani dopingu, ani klimatu, ani drużyny. Zostało tylko to, że ludzie w Częstochowie dalej siatkówkę kochają, wielu grywa amatorsko i dyskutuje się jacy to debile sterują klubem. O ile pewne pokolenie pamięta dobre czasy, to już nowe pokolenie na czym ma się wychować? Na tym benadziejnie prowadzonym czyms co ma wyglądać jak AZS? Jak byłem mały i pierwszy raz poszedłem na mecz AZSu to zostawiło to na mnie ogromne wrażenie i zaszczepiło siatkówkę od pierwszego meczu. Teraz nie wierzę, że kogokolwiek może porwać to co się tutaj dzieje. Także Ryszardzie i kretynski Zarządzie - pamiętajcie, że bez kibiców to wasze kręcenie lodów nie będzie miało sensu.
EDIT. Staszewski również nie dla AZSu. Nawet gracze z niższej półki, z całym szacunkiem dla Adriana, traktują oferty z AZSu jako ostateczność. Pewnie Staszewski musiał przejść pod skrzydła menadżera Boska, co średnio mu się podobało. Ciekawe co teraz wymyśli ten śmieszny człowiek.
-
Ja sobie nie życzę żeby jacyś sfrustrowani pseudokibice ciągle mieszali z błotem wielkiego działacza jakim jest Pan Ryszard Bosek. Najlepiej jest krytykować ale gdyby nie ten człowiek to nie bylo by nic w Częstochowie!!. Trochę szacunku albo nie nazywajcie sie kibicami siatkówki zalosni ludzie!! Pan Ryszard stara sie zbudować dobra drużynę ale nie wszystko jest możliwe z Piasku się bicza nie ukręci. Wklada on wiele serca i nerwów w to ale wy nic nie docenicie i najchętniej byście zlinczowali go nie jesteście ludźmi!!
Panie Ryszardzie, proszę zająć się pracą nad budżetem klubu, a nie udawaniem swojego obrońcy na forum.obroncarysia pisze:Ja sobie nie życzę żeby jacyś sfrustrowani pseudokibice ciągle mieszali z błotem wielkiego działacza jakim jest Pan Ryszard Bosek. Najlepiej jest krytykować ale gdyby nie ten człowiek to nie bylo by nic w Częstochowie!!. Trochę szacunku albo nie nazywajcie sie kibicami siatkówki zalosni ludzie!! Pan Ryszard stara sie zbudować dobra drużynę ale nie wszystko jest możliwe z Piasku się bicza nie ukręci. Wklada on wiele serca i nerwów w to ale wy nic nie docenicie i najchętniej byście zlinczowali go nie jesteście ludźmi!!
Mam nadzieję, że to ironia, bo inaczej nie da się tego wytłumaczyć.obroncarysia pisze:Ja sobie nie życzę żeby jacyś sfrustrowani pseudokibice ciągle mieszali z błotem wielkiego działacza jakim jest Pan Ryszard Bosek. Najlepiej jest krytykować ale gdyby nie ten człowiek to nie bylo by nic w Częstochowie!!. Trochę szacunku albo nie nazywajcie sie kibicami siatkówki zalosni ludzie!! Pan Ryszard stara sie zbudować dobra drużynę ale nie wszystko jest możliwe z Piasku się bicza nie ukręci. Wklada on wiele serca i nerwów w to ale wy nic nie docenicie i najchętniej byście zlinczowali go nie jesteście ludźmi!!
15.03.87 - 7.05.17 30 lat w elicie.
-
Ironia???? Człowieku jakim prawem go obrazasz? Ze w takim klubie mimo wszystko ktos poświęca swoje życie by jakos to Szlo? A kibicom nic nie pasuje gościu jak w tym nie siedzisz i nie wiesz jaka prace i harowe wykonuje Pan Bosek to nie masz prawa go obrażać bo dla Częstochowy to ogromne szczęście ze maja jako Prezesa człowieka dla którego dobro klubu to cel nadrzędny a ze pieniadze są jakie są to juz nie jego wina a przecież tez musi za cos zyc
Taki z Ciebie wielki fan Boska i znający wszelkie struktury klubu, "siedzisz w tym", a sądzisz, że Bosek jest prezesem Częstochowy? No to chyba nie ma o czym dyskutowaćobroncarysia pisze:Ironia???? Człowieku jakim prawem go obrazasz? Ze w takim klubie mimo wszystko ktos poświęca swoje życie by jakos to Szlo? A kibicom nic nie pasuje gościu jak w tym nie siedzisz i nie wiesz jaka prace i harowe wykonuje Pan Bosek to nie masz prawa go obrażać bo dla Częstochowy to ogromne szczęście ze maja jako Prezesa człowieka dla którego dobro klubu to cel nadrzędny a ze pieniadze są jakie są to juz nie jego wina a przecież tez musi za cos zyc
Po pierwsze, gdzie obrażam Boska?obroncarysia pisze:Ironia???? Człowieku jakim prawem go obrazasz? Ze w takim klubie mimo wszystko ktos poświęca swoje życie by jakos to Szlo? A kibicom nic nie pasuje gościu jak w tym nie siedzisz i nie wiesz jaka prace i harowe wykonuje Pan Bosek to nie masz prawa go obrażać bo dla Częstochowy to ogromne szczęście ze maja jako Prezesa człowieka dla którego dobro klubu to cel nadrzędny a ze pieniadze są jakie są to juz nie jego wina a przecież tez musi za cos zyc
Po drugie, nie jestem kibicem siatkówki tylko AZS-u Częstochowa.
Po trzecie, Bosek nie jest prezesem.
Po czwarte, szanuję Go jako siatkarza.
Po piąte, używaj interpunkcji.
A tekstem, że musi za coś żyć, rozbawiłeś mnie do łez
-
A możesz mnie nie lapac za każde słowo ?? Nie o tym rozmawiamy
Pieniędzy nie ma, zawodników nie ma. A takie były szumne zapowiedzi. Ale pewnie czekają na telefon, a skoro się nie odzywają (jak np. Janeczek) to chyba nie chcą grać czy sponsorować.
- Noworoczny
To nie ludzie. To wilki!obroncarysia pisze: Wklada on wiele serca i nerwów w to ale wy nic nie docenicie i najchętniej byście zlinczowali go nie jesteście ludźmi!!
#muremzaheynenem
Jarząbek, ty żyjesz? Myślałem, iż cytaty z Misia tylko w filmie. A tu taka niespodzianka.obroncarysia pisze:Ironia???? Człowieku jakim prawem go obrazasz? Ze w takim klubie mimo wszystko ktos poświęca swoje życie by jakos to Szlo? A kibicom nic nie pasuje gościu jak w tym nie siedzisz i nie wiesz jaka prace i harowe wykonuje Pan Bosek to nie masz prawa go obrażać bo dla Częstochowy to ogromne szczęście ze maja jako Prezesa człowieka dla którego dobro klubu to cel nadrzędny a ze pieniadze są jakie są to juz nie jego wina a przecież tez musi za cos zyc
Chce wam się tracić energię na dyskusję z kimś, kto ewidentnie specjalnie i dla beki to pisze?
1998, 2000, 2001, 2002, 2003, 2016, 2017, 2019
Ciekawe czy się sprawdzi.http://siatkowka.net/siatkarz/redwitz-rafael-4923.html
Rafa zaliczył aż taki zjazd ostatnio że złapał oferte z AZS Bosek?
Bartosz Kurek jest tytanem siatkówki. <3
Dobra zagadka rozwiązanie zajęło koledze wyżej całe 3 min
Rafa pewnie myśli, iż AZS to ten sam klub kiedy on grał w Polsce.
W sumie to chyba dobry transfer, biorąc pod uwagę ostatnie dokonania klubu.
W sumie to chyba dobry transfer, biorąc pod uwagę ostatnie dokonania klubu.