Superpuchar Polski mężczyzn 2019/2020
- Noworoczny
Superpuchar Polski mężczyzn 2019/2020
1. Data wyznaczona, firma 4F uszyła już stroje dla sędziów. Czy wiadome jest kto zagra w tym meczu?
2. Czy drużyna, która miała zagrać w Superpucharze dostała już licencję?
Do meczu pozostało 9 dni, 2 godziny, 28 minut, 15 sekund i spada.
2. Czy drużyna, która miała zagrać w Superpucharze dostała już licencję?
Do meczu pozostało 9 dni, 2 godziny, 28 minut, 15 sekund i spada.
#muremzaheynenem
Odpowiadam tylko za to, co napisałem, a nie za to, co sobie pomyślałeś, czytając.
Odpowiadam tylko za to, co napisałem, a nie za to, co sobie pomyślałeś, czytając.
- Noworoczny
Re: Superpuchar Polski mężczyzn 2019/2020
Nikt nie kwapi się z odpowiedzią.
Nie wiadomo jeszcze, kto zagra o Superpuchar. Wiadomo, że nie Skra, gdyż dyrektor (boję się przekręcić nazwiska, bo za przekręcanie dostałem łorna od Szanownej Administracji) - ten gruby w okularach - napisał, że będzie nowy posiadacz trofeum.
W każdym razie wiemy, że drużynom będzie kibicował klub kibica Onico:
https://twitter.com/kkonicowwa/status/1 ... 66688?s=20
Jeśli będzie w nim kolega z naszego forum, to pewnie nie będą kibicować GAZ-owi.
Nie wiadomo jeszcze, kto zagra o Superpuchar. Wiadomo, że nie Skra, gdyż dyrektor (boję się przekręcić nazwiska, bo za przekręcanie dostałem łorna od Szanownej Administracji) - ten gruby w okularach - napisał, że będzie nowy posiadacz trofeum.
W każdym razie wiemy, że drużynom będzie kibicował klub kibica Onico:
https://twitter.com/kkonicowwa/status/1 ... 66688?s=20
Jeśli będzie w nim kolega z naszego forum, to pewnie nie będą kibicować GAZ-owi.
#muremzaheynenem
- Noworoczny
Do meczu został tydzień. Na oficjalnym twitterze Onico Warszawa jest POLIRN, jest POLCAN, jest POLBRA, są urodziny jakiegoś pana, ale o pucharze ani słowa.
Z drugiej strony na oficjalnym twitterze Zaksy to samo. Reprezentacja, urodziny, spotkania, transfery (anonsują jednak nowe kontrakty, bo na Onico odejścia).
Pojawił się też taki twit:
A jak w niego klikniecie a w nim w link do terminarza, to też nie zobaczycie meczu o superpuchar.
Brawo Zagumny, Brawo Popko, brawo władze ligi!
Z drugiej strony na oficjalnym twitterze Zaksy to samo. Reprezentacja, urodziny, spotkania, transfery (anonsują jednak nowe kontrakty, bo na Onico odejścia).
Pojawił się też taki twit:
https://twitter.com/ZAKSA_official/stat ... 6414210?s=Ojoj! Przed nami intensywne tygodnie! Sprawdźcie sami jak układa się terminarz nadchodzącego wielkimi krokami sezonu 2019/2020
A jak w niego klikniecie a w nim w link do terminarza, to też nie zobaczycie meczu o superpuchar.
Brawo Zagumny, Brawo Popko, brawo władze ligi!
#muremzaheynenem
Nazwą to jakoś w stylu „mecz mistrzów” i będzie to towarzyskie wydarzenie, dzięki temu nie trzeba będzie nadawać licencji, biletów nie trzeba będzie zwracać, a do ligi zespół i tak nie przystąpi.
Zaksa na maksa
- Langenscheidt
Profil "Profesjonalnej" Ligi ćwierka o meczu: https://twitter.com/SiatkarskaLiga/stat ... 6704689152 .
No może ja się nie znam, ale mina Piotra taka jakaś jakby skrzyżować przemówienie prezenterki w telewizji KRLD i stand-up lub nawet roast. A że na koszulce treningowej jest logo (a jakież piękne, złote...) OW, to nawet dodaje quasi-uroku tej absurdalnej sytuacji.
No może ja się nie znam, ale mina Piotra taka jakaś jakby skrzyżować przemówienie prezenterki w telewizji KRLD i stand-up lub nawet roast. A że na koszulce treningowej jest logo (a jakież piękne, złote...) OW, to nawet dodaje quasi-uroku tej absurdalnej sytuacji.
"Nowymi członkami Ligi mogą zostać kluby spełniające warunki określone w §13 i §18. Dopuszczenie do członkostwa w Lidze następuje w drodze uchwały (...) PLS podjętej najpóźniej do dnia 30 czerwca."
Reg. Prof. Współzaw. W Piłce Siatk. §12 ust. 2.
Kurs na superpuchar
Zaksa 1.15
Warszawa 4.14
Duuuuuza dysproporcja
Zaksa 1.15
Warszawa 4.14
Duuuuuza dysproporcja
Zaksa na maksa
- Noworoczny
Za kursy nie ma cary over. I tak trzeba wygrać na boisku.
#muremzaheynenem
A ktoś napisał, ze już wygrali? Podałem kursy i uważam, ze jest duza dysproporcja między szansami od buków, a faktycznymi składami. Co najmniej jakby Zaksa grała z Cuprum. Zaksa przystąpi do tego meczu niemal z marszu, bez treningów 1 składu, wiec równie dobrze Warszawa może wygrać.
Zaksa na maksa
- Noworoczny
Aa, no tak. To był cynk dla hazardzistów, żeby stawiali na Wawę. Sam bym obstawił, jakbym grał i jakbym Zaksie nie kibicował. Warszawa jest lepiej zgrana i bardziej wypoczęta.
#muremzaheynenem
Otóż to, Zaksa będzie po jednym meczu w pełnym składzie i to z Londynem...
Warszawa ma z dwa tygodnie przewagi jeżeli chodzi o zgranie. Na początku sezonu łatwiej o niespodzianki i nie stawiałbym Warszawy na straconej pozycji.
Warszawa ma z dwa tygodnie przewagi jeżeli chodzi o zgranie. Na początku sezonu łatwiej o niespodzianki i nie stawiałbym Warszawy na straconej pozycji.
Zaksa na maksa
- Noworoczny
#muremzaheynenem
- Langenscheidt
A przynajmniej EkipaZWarszawy świętuje jego urodziny. Bo jak wiadomo dla nich każdy pretekst jest dobryNoworoczny pisze:No i jest!
https://twitter.com/onicowarszawa/statu ... 46496?s=20
"Nowymi członkami Ligi mogą zostać kluby spełniające warunki określone w §13 i §18. Dopuszczenie do członkostwa w Lidze następuje w drodze uchwały (...) PLS podjętej najpóźniej do dnia 30 czerwca."
- Noworoczny
W komencie jakieś dziewczę mówi, że dojechał.
#muremzaheynenem
Superpuchar Polski 2019
Za 2 dni oficjalne otwarcie sezonu. Zmierzą się GA Zaksa KK i... Warszawa. Mniejsza już o nazwę. Według Składowskiego jutro Warszawa dostanie licencje na grę i wszystko będzie okej. W tym konkretnym meczu będę zdziwiony jeśli wygra Kędzierzyn. Warszawianie co prawda bez nominalnego atakującego, ale są w niezłej dyspozycji co pokazali na Memoriale no i Brizard zgrany w miarę ze swą ekipą. Po stronie KK jeszcze dużo czasu zanim wszystko będzie dobrze funkcjonować. Smith ledwo przyjedzie, brak zgrania z Łukasikiem i Parodim. No ale to jeden mecz więc się zobaczy. No i widać bardzo dobra dyspozycję Śliwki.
Re: Superpuchar Polski 2019
Mecz raczej traktowany jako ostatni sprawdzian przed sezonem, niż cel sam w sobie, jednak, wydaje mi się, obie drużyny mają coś do udowodnienia. Szczególnie dla Warszawy będzie to okazja, żeby wysłać w świat wiadomość, że mają się nieźle i głód walki pozostał. Nie ma do liczyć na widowisko na najwyższym siatkarsko poziome, ale walki nie powinno zabraknąć.
-
-
Macie może link do meczu?
Edit: http://strims.world/KedzierzynKozleONICOWarszawa.php
Jak na razie zdecydowanie najlepiej spośród wszystkich skrzydłowych wygląda Parodi, a najgorzej Kwolo. Bartek gra słabiutko w praktycznie każdym elemencie, Brizardowi nie udaje się skutecznie włączyć Kowalczyka do gry. Granie dwoma strefami w ataku na tym (jak na razie słabym, ale jednak plusligowym) nie jest jak widać wystarczające.
Edit: http://strims.world/KedzierzynKozleONICOWarszawa.php
Jak na razie zdecydowanie najlepiej spośród wszystkich skrzydłowych wygląda Parodi, a najgorzej Kwolo. Bartek gra słabiutko w praktycznie każdym elemencie, Brizardowi nie udaje się skutecznie włączyć Kowalczyka do gry. Granie dwoma strefami w ataku na tym (jak na razie słabym, ale jednak plusligowym) nie jest jak widać wystarczające.
Re: ONICO Warszawa 2019/2020
Zastanawiam się jak słabym atakującym musi być Król skoro gra Kowalczyk.
Moze dlatego, ze Król dołączył dzisiaj albo wczoraj do zespołu, może dlatego, ze Kowalczyk w sparingach wyglądal naprawde dobrze. Odpowiem na pytanie: Jest bardzo przeciętnym i nie zapowiada się,że to się zmieniAquino pisze:Zastanawiam się jak słabym atakującym musi być Król skoro gra Kowalczyk.
Projekt jest zupełnie bez mocy, żle to wygląda
-
Nie zapraszając, z nudów odpaliłem i naprawdę dobrze wygląda Parodi, chyba nawet zagrywka mu wróciła, a w ostatnich sezonach po prostu wprowadzał piłkę do gry.
Trochę dramat z tym Królem, z całym szacunkiem.
Trochę dramat z tym Królem, z całym szacunkiem.
Słaby mecz jak na razie. Masa zepsutych zagrywek i klepanki.
Warszawa przewidywalne problemy z atakującym, Kowalczyk ma może z 20% skuteczności i chyba 3 razy blokowany. Kwolek też bardzo słabo.
Po stronie Zaksy dobrze Parodi, Kaczmarek dalej bez mocy w ataku.
Warszawa przewidywalne problemy z atakującym, Kowalczyk ma może z 20% skuteczności i chyba 3 razy blokowany. Kwolek też bardzo słabo.
Po stronie Zaksy dobrze Parodi, Kaczmarek dalej bez mocy w ataku.
W Warszawie bardzo dobrze gra Tillie i środkowi, reszta (szczególnie Kwolek) tragicznie. Zaksa też słabo, aczkolwiek zaskakuje dobra forma Parodiego.
-
Największym problemem Warszawy nie jest Kowalczyk, tylko Kwolek, który jakby nie było wydaje się być potencjalnym liderem Projektu, a jak na razie niemiłosiernie kaleczy w każdym elemencie.
Kwolek gra słabo, ale jest to pokłosie braku atakującego. Siłą rzeczy jest przy nim zawsze podwójny blok.
Parodi gra wbrew ocenom na forum. Rewelacja
Zaksa na maksa
Wrona to już chyba bardziej celebryta niż sportowiec
-
Brak obrony, przyjęcia i zagrywki nie ma za wiele wspólnego z atakującym. Poza tym wiele z tych piłek był jak najbardziej ok.Son pisze:Kwolek gra słabo, ale jest to pokłosie braku atakującego. Siłą rzeczy jest przy nim zawsze podwójny blok.
-
Nie przekonuje mnie Kędzierzyn.
Słabe skrzydła, Parodi średni zawodnik, Śliwka w swoim stylu czyli słabo.
Nie wiem jakim cudem Warszawa traci punkty?
uszat
-
Słaby trolling.
Jeśli Parodi będzie zdrowy, to to zastępstwo za Deroo może wypaść całkiem przyzwoicie.
Jeśli Parodi będzie zdrowy, to to zastępstwo za Deroo może wypaść całkiem przyzwoicie.
Kurczę, dzięki za podpowiedź, bo zastanawiam się w typerze, czy na spadkowicza nie dać Zaksy zamiast Suwałk/Bydgoszczy.DuszanKubica pisze:Nie przekonuje mnie Kędzierzyn.
Zaksa na maksa