W tym oknie transferowym? Nie ma.Szary Wilk pisze:Jest szansa na to, że Bednorz wróci do Włoch?
Serie A mężczyzn 2020/21
Re: Serie A mężczyzn 2020/21
Kłamca.
Oficjalnie Muzaj nowym atakującym Perugii do końca obecnego sezonu.
A jak się sprawdzi i hipotetycznie zdobędzie medal Serie A, to później odejdzie do którejś tam drużyny PlusLigi?
Jakiś tam medal w przypadku Perugii wielkim osiągnięciem nie będzie, tym bardziej że w półfinale unikają kopania się z koniem. Dla ekipy Sirciego liczy się w tym układzie tylko złoto. I jeżeli Muzaj wejdzie na jakiś kosmiczny poziom, posadzi Atana i obok Leona zdecyduje o tymże złocie, to pewnie wszystko jest możliwe. Natomiast ma prawdopodobnie podpisany już wstępny kontrakt z Resovią, który raczej zostanie dotrzymany.hardy pisze:A jak się sprawdzi i hipotetycznie zdobędzie medal Serie A, to później odejdzie do którejś tam drużyny PlusLigi?
"Sometimes you eat the bear, and sometimes the bear eats you"
Pasini donosi, że bardzo prawdopodobny jest rozwód Atanasijevica i Perugii po tym sezonie. W komentarzach pojawia się kierunek Piacenzy, ale dziennikarz nie wyklucza, że Aleks może obrać kierunek zagraniczny. Ciekawe, kto pojawiłby się w Perugii na pozycję pierwszego młota. Przyznam, że nie wierzę w dojście Atanasijevica do formy w tym sezonie, ale podobnie nie wierzę, że Muzaj wniesie do gry więcej niż wniósłby Vernon-Evans gdyby dostawał więcej szans na grę. W mojej ocenie skończy się graniem jak dotychczas - z Ter Horstem na boisku.
-
Rychlicki? Lagumdzija? Ktoś z Azji?
-
Nie skończy się graniem ter Horstem, bo Heynen chce Muzaja przygotować na Igrzyska i pewnie będzie nim grał, jak Atanasijević będzie zawodzić, zresztą po tym seznie Heynen chyba i tak opuści Perugię(?), więc jak coś nie pyknie, to trudno.
Perugia teraz może się włączyć do walki o Zaytseva, albo celować w Wallace,Alana,Patry,Rychlickiego
Ale byłyby jaja, jakby Muzaj zagrał ze 3 takie swoje kosmiczne mecze po 30 punktów i by go sprzątnęli Resovii
Perugia teraz może się włączyć do walki o Zaytseva, albo celować w Wallace,Alana,Patry,Rychlickiego
Ale byłyby jaja, jakby Muzaj zagrał ze 3 takie swoje kosmiczne mecze po 30 punktów i by go sprzątnęli Resovii
Wątpię czy Heynen tak na to patrzy. Nie będzie sabotował swojego klubu tylko po to by kadra zyskiwała. I na płaszczyźnie reprezentacyjnej i klubowej walczy o nazwisko i lepsze zarobki, więc bardzo wątpliwe by tak jednoznacznie postawił na reprezentację. Więc jeśli Ter Horst będzie wyglądał lepiej na młocie to on będzie grał. Choć ja akurat sądzę, że Muzaj sportowo wygra rywalizację z Holendrem, ale nie będzie to takie łatwe bo nie jest łatwo przychodzić w środku sezonu.Szary Wilk pisze:Nie skończy się graniem ter Horstem, bo Heynen chce Muzaja przygotować na Igrzyska i pewnie będzie nim grał, jak Atanasijević będzie zawodzić, zresztą po tym seznie Heynen chyba i tak opuści Perugię(?), więc jak coś nie pyknie, to trudno.
No to cię zaskoczę i napiszę, że tak, Heynen stawia kadrę ponad Perugie, z której po sezonie i tak odejdzie, a Vital ma w głowie ciągle igrzyska olimpijskie. Mogę być niewiarygodny ale tak się dowiedziałem.kamil1999 pisze: Wątpię czy Heynen tak na to patrzy. Nie będzie sabotował swojego klubu tylko po to by kadra zyskiwała. I na płaszczyźnie reprezentacyjnej i klubowej walczy o nazwisko i lepsze zarobki, więc bardzo wątpliwe by tak jednoznacznie postawił na reprezentację. Więc jeśli Ter Horst będzie wyglądał lepiej na młocie to on będzie grał. Choć ja akurat sądzę, że Muzaj sportowo wygra rywalizację z Holendrem, ale nie będzie to takie łatwe bo nie jest łatwo przychodzić w środku sezonu.
-
Bez żartów, wygranie scudetto czy Ligi Mistrzów to chyba całkiem fajne osiągnięcia, a Heynen nie kończy kariery trenerskiej na Tokio, gdyby tak na to patrzył, to np. Leon nie orałby każdego seta w sezonie mecz po meczu.
-
Pytałem raz, nikt nie odpowiedział. Może ktoś zorientowany napisze?
1) Luis Estrada - Gra coś w Modene? Widziałem jeden jego mecz w LM i wyglądał naprawdę fajnie. Opcja nr 3 po duecie Petrić&Lavia czy nawet Karlitzkowi ustępuje?
2) Marlon Yant Herrera - Jak często gra w Lube i jak wypada?
1) Luis Estrada - Gra coś w Modene? Widziałem jeden jego mecz w LM i wyglądał naprawdę fajnie. Opcja nr 3 po duecie Petrić&Lavia czy nawet Karlitzkowi ustępuje?
Estrada taki dobry że Paul Buchegger już jest 2 atakującym Modeny. Typowy Kubanczyk - zasięg i nic więcej.
Kłamca.
- niepoinformowany
Może zamiast pisać X postów dziennie znajdziesz czasem czas na oglądanie meczów (tak, wiem, wszystkiego nie da się oglądać) + przeglądanie statystyk zamiast irytująco klepać te swoje pytania w każdym dziale?Szary Wilk pisze:Pytałem raz, nikt nie odpowiedział. Może ktoś zorientowany napisze?
Resovia Rzeszów & FC Barcelona
Volleyball - something more than sport: https://www.youtube.com/watch?v=sBNxd1s ... pp=desktop
Volleyball - something more than sport: https://www.youtube.com/watch?v=sBNxd1s ... pp=desktop
-
Nie mam takich możliwości. Pisanie postów zajmuje mało czasu, oglądanie meczu już nie. Zwłaszcza, że od niedawna jestem na swoim i internet jest za słaby, by oglądać na streamie, a Polsatu Sport nie mam.niepoinformowany pisze:Może zamiast pisać X postów dziennie znajdziesz czasem czas na oglądanie meczów (tak, wiem, wszystkiego nie da się oglądać) + przeglądanie statystyk zamiast irytująco klepać te swoje pytania w każdym dziale?Szary Wilk pisze:Pytałem raz, nikt nie odpowiedział. Może ktoś zorientowany napisze?
Jak nie masz nic ciekawego do napisania, to po prostu nie pisz i zachowaj dla siebie takie uwagi.
-
Nie masz też możliwości sprawdzenia statystyk, które są ogólnodostępne w Internecie?
- niepoinformowany
Wystarczy sobie wejść na stronę ligi włoskiej i zobaczyć statystyki albo z poszczególnych meczów danej kolejki albo zbiorcze danego zawodnika z całej rundy zasadniczej. Ale to trzeba trochę chęci.
-
Nom, ja prawie zawsze bardzo chętnie odpowiadam na pytania ''jak X gra w zespole Y'', bo rozumiem, że nie każdy ma czas na śledzenie wszystkiego, ale wszystko ma swoje granice.
Dzisiaj o 20.30 na Rai Sport zaległe spotkanie 14 kolejki między Monzą, a Weroną: jeśli Monza wygra, zajmie 4. miejsce po rundzie zasadniczej. Już o tym wspominałem: typowałem Monzę do roli czarnego konia sezonu, potem - Monza zaczęła słabo sezon i zwolniła trener, a na dystansie sezonu okazało się, że to był dobry typ (pomimo problemów ze zdrowiem Holta i średniej gry Lanzy), bo wystarczy ogranie Werony, która nie gra o nic, a Lagumdzija i spółka będą mieć rozstawione w ćwierćfinałach. Jak Monza ugra punkt, to będzie piąta, jak przegra za 3, to będzie szósta.
Dzisiaj o 20.30 na Rai Sport zaległe spotkanie 14 kolejki między Monzą, a Weroną: jeśli Monza wygra, zajmie 4. miejsce po rundzie zasadniczej. Już o tym wspominałem: typowałem Monzę do roli czarnego konia sezonu, potem - Monza zaczęła słabo sezon i zwolniła trener, a na dystansie sezonu okazało się, że to był dobry typ (pomimo problemów ze zdrowiem Holta i średniej gry Lanzy), bo wystarczy ogranie Werony, która nie gra o nic, a Lagumdzija i spółka będą mieć rozstawione w ćwierćfinałach. Jak Monza ugra punkt, to będzie piąta, jak przegra za 3, to będzie szósta.
-
Werona dzisiaj bez Mateja, więc Monza pewnie wygrała 3-0 i zajmuje 4. miejsce na koniec rundy zasadniczej. W ostatnim meczu rundy Mediolan gra z Rawenną, prowadzi 2-1.
Tu powinna pojawić się nie-wiem-kiedy zaktualizowana tabela na koniec rundy zasadniczej: https://www.legavolley.it/classifica/?A ... 9&IdFase=0
Tu powinna pojawić się nie-wiem-kiedy zaktualizowana tabela na koniec rundy zasadniczej: https://www.legavolley.it/classifica/?A ... 9&IdFase=0
https://twitter.com/pilloledivolley/sta ... 7375585282
Łapcie rozpiske PO tego sezonu już na gotowo. Nie umiem tu niestety załączać obrazków.
Łapcie rozpiske PO tego sezonu już na gotowo. Nie umiem tu niestety załączać obrazków.
Wybaczcie offtop, ale jeden temat od jakiegoś czasu mnie nurtuje.
Na naszym forum toczą się dyskusje w stylu: jaki to byłby mega transfer Atan w Bełchatowie, Uros w Jastrzębiu czy chociażby ten Urnaut w Rzeszowie.
Wiecie jak to wygląda we Włoszech (lub ogólnie za granicą) jeżeli chodzi o Polaków? Czy na jakiś forach albo portalach poświęconych siatkówce kibice takiej Monzy piszą, że w Plus Lidze świetnie rozwija się Kwolek i bardzo chcieliby go u siebie albo do graczy którzy mogliby wzmocnić Perugie jednym tchem zaliczany jest np. Kubiak.
Z jeszcze innej strony, u nas uważa się, oczywiście nie bez podstaw, że Zator i Jenia to dwóch najlepszych libero obecnie na świecie (albo ścisły światowy top). Czy we Włoszech panuje podobna opinia, czy jednak przeważają głosy o wyższości Balaso, Shojiego albo innych libero?
Na naszym forum toczą się dyskusje w stylu: jaki to byłby mega transfer Atan w Bełchatowie, Uros w Jastrzębiu czy chociażby ten Urnaut w Rzeszowie.
Wiecie jak to wygląda we Włoszech (lub ogólnie za granicą) jeżeli chodzi o Polaków? Czy na jakiś forach albo portalach poświęconych siatkówce kibice takiej Monzy piszą, że w Plus Lidze świetnie rozwija się Kwolek i bardzo chcieliby go u siebie albo do graczy którzy mogliby wzmocnić Perugie jednym tchem zaliczany jest np. Kubiak.
Z jeszcze innej strony, u nas uważa się, oczywiście nie bez podstaw, że Zator i Jenia to dwóch najlepszych libero obecnie na świecie (albo ścisły światowy top). Czy we Włoszech panuje podobna opinia, czy jednak przeważają głosy o wyższości Balaso, Shojiego albo innych libero?
Bardzo ciekawy topic. Dość mocno śledziłem forum francuskie (w tym roku z powodu braku czasu jakoś tak wypadłem z obiegu). W części dotyczącej +L użytkownicy interesują się głównie graczami, którzy przeszli z Ligue A do +L lub Francuzami. Zresztą, +L przybliża na tym francuskim forum, jeśli się nie mylę, koleżanka Diomedea
Siłą rzeczy najwiekszą wagę przykładają do zawodników grających we Włoszech, ale nie jest też tak, że na tym się ich horyzont zamyka. Kubiak ma we Włoszech świetną prasę i od pewnego momentu jest tam bardzo wysoko ceniony. Kibice Modeny byli bardzo zadowoleni z perspektywy wzmocnienia Michałem na playoffy dwa lata temu, choć ostatecznie nic z tego jak wiemy nie wyszło. Czytałem gdzieś kilka postów w których Zatorski był wymieniany jako jeden z topowych libero, choć poza kraj nosa klubowo nie wystawił, a i pozycja niespecjalnie w świetle fleszy stawiająca. Świetną prasę miał zawsze we Włoszech Wlazły i GLP ubolewał, że nie trafi na półwysep nawet teraz, jak zmieniał Skrę na Trefla, co potwierdzali w komentarzach jego czytelnicy. Podobnie rzecz miała się z Zagumnym i Świderskim (co oczywiste). Bartek Kurek zasługuje na osobny rozdział, bo jego dwie przygody we Włoszech były trochę takie słodko-gorzkie, ale klasy nikt mu nie odmówi. Za Bedniego w Modenie wielu kibiców nadal dałoby się pokroić. Podsumowując - opinie Włochów najczęściej sprowadzają się do graczy, których oni dobrze znają, a znają tych z pierwszych składów reprezentacji i tych grających u nich. Z rozpoznawaniem młodszych polskich zawodników na dorobku jest u nich gorzej, ale oni nie mają chyba nigdzie PlusLigi, więc takie rozkminki zarezerwowane są już wyłącznie dla absolutnych fascynatów tematu na forach takich jak nasze. BTW, ktoś tam ostatnio bodajże u GLP w komentarzach, czy na twitterze deklarował że jak Bata powędruje do Skry, to zacznie +L regularnie oglądaćPietroo pisze:Wybaczcie offtop, ale jeden temat od jakiegoś czasu mnie nurtuje.
"Sometimes you eat the bear, and sometimes the bear eats you"
jaet pisze:Siłą rzeczy najwiekszą wagę przykładają do zawodników grających we Włoszech, ale nie jest też tak, że na tym się ich horyzont zamyka. Kubiak ma we Włoszech świetną prasę i od pewnego momentu jest tam bardzo wysoko ceniony. Kibice Modeny byli bardzo zadowoleni z perspektywy wzmocnienia Michałem na playoffy dwa lata temu, choć ostatecznie nic z tego jak wiemy nie wyszło. Czytałem gdzieś kilka postów w których Zatorski był wymieniany jako jeden z topowych libero, choć poza kraj nosa klubowo nie wystawił, a i pozycja niespecjalnie w świetle fleszy stawiająca. Świetną prasę miał zawsze we Włoszech Wlazły i GLP ubolewał, że nie trafi na półwysep nawet teraz, jak zmieniał Skrę na Trefla, co potwierdzali w komentarzach jego czytelnicy. Podobnie rzecz miała się z Zagumnym i Świderskim (co oczywiste). Bartek Kurek zasługuje na osobny rozdział, bo jego dwie przygody we Włoszech były trochę takie słodko-gorzkie, ale klasy nikt mu nie odmówi. Za Bedniego w Modenie wielu kibiców nadal dałoby się pokroić. Podsumowując - opinie Włochów najczęściej sprowadzają się do graczy, których oni dobrze znają, a znają tych z pierwszych składów reprezentacji i tych grających u nich. Z rozpoznawaniem młodszych polskich zawodników na dorobku jest u nich gorzej, ale oni nie mają chyba nigdzie PlusLigi, więc takie rozkminki zarezerwowane są już wyłącznie dla absolutnych fascynatów tematu na forach takich jak nasze. BTW, ktoś tam ostatnio bodajże u GLP w komentarzach, czy na twitterze deklarował że jak Bata powędruje do Skry, to zacznie +L regularnie oglądaćPietroo pisze:Wybaczcie offtop, ale jeden temat od jakiegoś czasu mnie nurtuje.
Dzięki serdeczne jaet za przybliżenie tematu i bardzo ciekawą odpowiedź!
Trochę podobna sytuacja jak u nas - odkąd Polsat Sport zaczął regularnie transmitować ligę włoską to nie oszukujmy się, ale też więcej osób zaczęło ją oglądać.
Podobnie co do młodzieży z włoskich średniaków. Nawet u nas na forum więcej na ich temat mogą napisać jedynie najbardziej zaprawieni i obeznani a Ivana, Osmanego (taki z niego Włoch jak z Wilfredo Polak ) czy wcześniej Michała Lasko czy Savaniego kojarzyli nawet bardziej niedzielni kibice.
Ja mogę dopisać do tego grona jeszcze Aleksandra Śliwke, który za to jest podważany wśród naszych kibiców. Można nawet to na tym forum dostrzec jeszcze przed startem sezonu. Czytelnicy u GLP ostatnio go bardzo sobie chwalili i widzieliby prędzej w składzie Modeny jego, aniżeli NGapetha do którego słabość ma pani prezes. Również propo przebudowy składu Lube, z chęcią zapatrywali się na powrót Mateusza Bieńka.
-
I jeszcze (u kobiet dwie kolejki do końca): po raz trzeci wygrywa Leon.
TROFEO GAZZETTA – UOMINI
(22° giornata)
110: Leon,
107: Abdul-Aziz,
77: Russell,
75: Rossard,
67: Kaziyski,
62: Dzavoronok,
61: Leal, Juantorena,
59: Simon,
58: Stern,
57: Plotnitsky,
55: Bottolo,
52: Rychlicki, Lagumdzija,
49: Solè,
47: Saitta, Petric,
45: Aboubacar,
44: Christenson, Travica, Lucarelli, Ishikawa,
43: Vettori,
42: Recine,
41: Pinali,
40: Maar,
39: Patry,
37: De Cecco, Defalco,
36: Szwarc,
35: Podrascanin, Grozer, Loeppky, Jaeschke,
34: Clevenot,
32: Lisinac,
30: Karlitzek, Orduna,
29: Sabbi,
26: Lavia, Kooy,
25: Giannelli, Sbertoli,
24: Lanza,
23: Ter Horst, Grozdanov, Chinenyeze,
22: Baranowicz,
21: Ricci, Jensen,
20: Galassi,
19: Mazzone, Kozamernik,
18: Anzani, Asparuhov, Spirito,
17: Grebennikov, Piano,
16: Cavuto, Polo, Wlodarczyk,
15: Holt, Vitelli, Cester, Mousavi,
14: Atanasijevic, Boyer, Tillie, Shoji, Sedlacek,
13: Stankovic, Randazzo,
12: Urnaut,
11: Rizzo, Krick, Candellaro, Redwitz,
10: Mengozzi,
9: Zonca, Basic,
8: Davyskiba, Michieletto, Beretta, Russo, Scanferla, Yant,
6: Finger, Koppers,
5: Danani, Colaci, Caneschi,
4: Rossini, Diamantini, Magalini,
3: Milan, Hierrezuelo, Aguenier,
2: Pesaresi, Estrada Mazorra, Zanotti, Kovar, Antonov, Balaso, Bonami, Mosca, Peslac, Arasomwan,
1: Onwelo, Botto, Rinaldi, Casaro, Chakravorti, Zimmerman, Daldello, Birigui, Bossi, Tusch
TROFEO GAZZETTA – DONNE
(20° giornata)
75: Herbots,
72: C.Bosetti,
68: Egonu,
61: Grobelna, Mingardi,
60: Van Hecke,
58: Mazzaro,
57: Montibeller,
54: Nwakalor,
53: Fahr,
46: Piani,
45: Wolosz, Gray,
42: Courtney,
41: Zackaiou,
40: Smarzek,
37: Sylla, Hancock, Lanier,
35: Vasileva, Jasper, Stysiak,
34: Ortolani, Melandri, Orthmann,
33: Villani,
32: Guerra, Fersino,
31: D’Odorico, Begic,
30: Heyrman, Danesi, Nicoletti,
29: Candi, Loda,
28: Perinelli, Orro, Melli, Adams, Frantti, De Kruijf,
26: Washington, Bajema, Belien,
24: Ungureanu, Malinov, Angeloni, Carcaces,
23: Hill,
22: Drewniok, Enright,
21: Gennari,
20: Poulter, Valentin, Signorile,
19: Olivotto, De Gennaro, Bici, Angelina, Cvetnic, Alhassan, Van Gestel,
18: Meijners, Cambi, Havelkova, Butigan, Degradi, Lubian,
17: Bonifacio, Furlan,
15: Gicquel,
14: Stevanovic,
13: Pietrini, Laak, Bosio, Kosareva, Partenio,
12: Omoruyl,
11: Venturi, Alberti, Decortes,
10: Stufi,
9: Bechis, Chirichella, Parrocchiale, Prandi, Giovannini, Enweonwu,
8: Moro, Cumino, Merlo, Daalderop, Zannoni, Mio Bertolo, Fondriest,
7: Popovic, Escamilla,
6: Markovic, Luketic, Sansonna, Koolhaas, Battistoni, Sirressi, Aelbrecht,
5: Leonardi, Caravello, Berti, Turco, Faucette, Hippe,
4: Marinho, Folie, Cecchetto, Zambelli, Squarcini, Samadan, De Bortoli,
3: Dumancic, Strantzali, Carraro, Marcone,
2: Camera, Carocci, Casillo, Bonciani, Ogoms, Matos,
1: Herrera Blanco, Napodano, Parlangeli, Pizzolato, Di Iulio, Stijepic,
nn,
http://dal15al25.gazzetta.it/2021/02/12 ... iano-isac/
Zaczęło się od Rossarda i Chinenyeze jako wzmocnieniach Lube, lista rozszerza się do do Deroo, Bednorza, Lavii i Isaca.
Zaczęło się od Rossarda i Chinenyeze jako wzmocnieniach Lube, lista rozszerza się do do Deroo, Bednorza, Lavii i Isaca.
Niewątpliwie GLP na wiedzę i informacje insiderskie, ale jeśli strzelasz taką ilością graczy, musisz trafić. A później gdzie nie gdzie czytam, że to rzetelne i wiarygodne źródło.
Powrót Deroo do Włoch to byłoby coś.
Powrót Deroo do Włoch to byłoby coś.
Kłamca.
Włoscy kibice mieli w ogóle czelność wymienić nazwisko "Śliwka" obok nazwiska NGapeth ??!!Tharaster pisze:Ja mogę dopisać do tego grona jeszcze Aleksandra Śliwke, który za to jest podważany wśród naszych kibiców. Można nawet to na tym forum dostrzec jeszcze przed startem sezonu. Czytelnicy u GLP ostatnio go bardzo sobie chwalili i widzieliby prędzej w składzie Modeny jego, aniżeli NGapetha do którego słabość ma pani prezes. Również propo przebudowy składu Lube, z chęcią zapatrywali się na powrót Mateusza Bieńka.
Przecież to profanacja . Gdyby choć trochę poczytali nasze Forum, w mgnieniu oka zostaliby wyprowadzeni z błędu. Trochę żartuje, bo rzeczywiście o Olku na naszym Forum pisze się w tym sezonie lepiej. Chociaż jego dobra gra to w całości niemal zasługa francuskiego rozgrywającego i dopiero rozgrywki 2021-22 pokażą nam wszystkim, że Olek (ale także Semeniuk i Kaczmarek) to mocno przeciętni siatkarze
A już całkiem serio jestem ciekawy, jak w oczach włoskich kibiców wyglądają nasze Kwolki, Fornale i Semeniuki?
- niepoinformowany
Na stronie wywiad z N'gapethem, gdzie można powiedzieć zapowiada powrót do Modeny i wyraża nadzieję na wspólną grę z Jenią. Kontrakt na 3 lata. Ciekawe czy Micah zostanie.