Liga Mistrzów 2020/2021

Aranger

Re: Liga Mistrzów 2020/2021

Post autor: Aranger »

Kwolek od początku 4 seta do końca meczu na 100% w ataku (10/10), hehe.

A no i jeszcze rzuca się w oczy aż 12 BP, mimo że niestety jak zwykle ostatnio bardzo źle serwował.
Ostatnio zmieniony 10 lut 2021, o 23:11 przez Aranger, łącznie zmieniany 1 raz.
WysokiPortorykanczyk

Post autor: WysokiPortorykanczyk »

Brawo!

Czyli Perugia, Trentino, Zaksa i Zenit najprawdopodobniej z rozstawieniem, Civitanova/Verva/Modena dla Zaksy i Perugia/Trentino/Zenit dla Skry. :)
drukjul

Post autor: drukjul »

Nasze drużyny nieczęsto w ostatnim czasie odnosiły zwycięstwa na zespołami z Serie A1 w Lidze Mistrzów, wiec tym większe gratki dla Warszawy za wydartą Włochom na ich terenie dzisiejszą victorię. :D

Kwolkowi od IV seta w samą porą włączyły się dopalacze, bo samą końcówkę zagrał rewelacyjnie - 25 pkt Bartka w całym meczu i zasłużona, symboliczna nagroda MVP https://www.cev.eu/Competition-Area/Mat ... px?ID=3936
bryt.bryt

Post autor: bryt.bryt »

Polsat Sport nie nadawał meczu, ale mam nadzieję, że go rejestrował, wraz z komentarzem, i pokaże z odtworzenia.
kamil1999

Post autor: kamil1999 »

WysokiPortorykanczyk pisze:Brawo!

Czyli Perugia, Trentino, Zaksa i Zenit najprawdopodobniej z rozstawieniem, Civitanova/Verva/Modena dla Zaksy i Perugia/Trentino/Zenit dla Skry. :)
Świderski może się cieszyć. W takiej sytuacji na 66% będzie to przeciwnik przeciwko któremu jego zespół będzie faworytem. Gdyby Verva to przegrała to byłoby znacznie gorzej.
barti522

Post autor: barti522 »

To co może dzisiaj do gustu przypadła komuś ta ''siermiężna'' Warszawa? :D
''Anastasi nie chciał Maroufa'' - no tak się składa, że chciał. Ludzie zrozumcie to, że tam naprawdę nie było już pieniędzy w budżecie i nie było z czego dokupić lepszych graczy na niektórych pozycjach, budżet został, że tak powiem wyżyłowany na maxa. Oczywiście można go było inaczej rozłożyć i za pieniądze z Szalpuka wziąć kogoś innego, ale chyba nikt nie przypuszczał, że on będzie aż tak słaby przynajmniej do tego momentu sezonu czy też poszukać po taniości kogoś innego niż Trinidad, ale jak to się mówi, mądry człowiek po szkodzie, a gdyby w tym składzie nie było Kwolka a był klasowy atakujący to wątpię, że wyniki byłyby lepsze niż dotychczasowe. Sam Anastasi przyznawał w wywiadzie, że ze względu na ograniczenia budżetowe musiał zrezygnować z kilku graczy których chciał, a jednym z nich miał być ponoć właśnie Marouf. Zdaje się, że na następny sezon zostały wyciągnięte wnioski z niektórych decyzji personalnych stąd zainteresowanie Kampą a Schulz ponoć jeszcze nie jest zaklepany wbrew temu co twierdzą niektórzy twitterowicze aczkolwiek bardzo prawdopodobny, no a gdyby przyszedł dobry wujek z workiem forsy, to byłby pewnie i ten Hernandez, bo zainteresowanie nim na pewno było. Tak więc pokonanie dzisiaj tej Modeny i szansa na awans do 1/4 LM mając na uwadze pewne kwestie budżetowe, to naprawdę duży sukces dla klubu.
''Podziękujcie Anastasiemu'' - no tak dziękuję trenerowi z całego serca, że nie zostawił klubu rok temu, kiedy ten był na skraju bankructwa.
Szary Wilk pisze: Niestety, ale Superlak i Grobelny to nie są skrzydłowi, którymi można wygrać z Modeną.
Czyżby? :D
Ostatnio zmieniony 10 lut 2021, o 23:28 przez barti522, łącznie zmieniany 1 raz.
Szary Wilk

Post autor: Szary Wilk »

ZAKSA zagra z Warszawą o final four
Skrę obstawiam z Zenitem, bo muszą włoskie drużyny się wykosić.

Dla CEV idealny scenariusz to byłaby 1 polska, 1 rosyjska i 2 włoskie.

Tyle, że obecnie Skra by wykosiła Zenit
Awatar użytkownika
jaet

Post autor: jaet »

barti522 pisze:
Szary Wilk pisze: Niestety, ale Superlak i Grobelny to nie są skrzydłowi, którymi można wygrać z Modeną.
Problem z Szarym jest taki, że jak sam w innym wątku przyznał meczów nie ogląda, statystyk nie śledzi, a opinie sadzi takie po 100 kg każda :]
"Sometimes you eat the bear, and sometimes the bear eats you"
Awatar użytkownika
Jacek
Kontakt:

Post autor: Jacek »

Szary Wilk pisze:Superlak to gracz 1 ligowy, Król tak samo, więc każda piłka na prawy atak oznacza, że szanse na skończenie akcji spadają znacząco.
Szary Wilk pisze:Warszawa bez atakującego od dawien dawna, w przyszłym sezonie też będą bez atakującego.
Niestety, ale Superlak i Grobelny to nie są skrzydłowi, którymi można wygrać z Modeną.
Szary Wilk pisze:Mecz z Kuzbassem o pietruszkę
Kiedyś bodajże na gadu gadu albo na ircu było coś takiego: <ziewa>
bono

Post autor: bono »

Szary Wilk pisze:ZAKSA zagra z Warszawą o final four
Skrę obstawiam z Zenitem, bo muszą włoskie drużyny się wykosić.

Dla CEV idealny scenariusz to byłaby 1 polska, 1 rosyjska i 2 włoskie.

Tyle, że obecnie Skra by wykosiła Zenit
A już wogóle idealnie, 2 polsko - włoskie półfinały :)
słupek...wałek...Rejtan....repra...depra...
Pietroo

Post autor: Pietroo »

WysokiPortorykanczyk pisze:Brawo!

W tej sytuacji Skra nie będzie faworytem z żadnym z zespołów, nawet z Kazaniem u którego zaczyna być widać zalążek lepszej gry.
Gdzieś z tyłu głowy siedzi, że ZAKSA trafi na Civitanove i będzie pograne...
Szary Wilk

jaet pisze:
barti522 pisze:
Problem z Szarym jest taki, że jak sam w innym wątku przyznał meczów nie ogląda, statystyk nie śledzi, a opinie sadzi takie po 100 kg każda :]
Akurat wtedy miałem prawo tak napisać, oglądałem 3 sety. Poza tym, podtrzymuję swoją opinię o Superlaku, choć co do Grobelnego uderzę się w pierś.

PlusLigę oglądałem regularnie, ale od 1,5 miesiąca mieszkam na swoim i ciężej mi się ogląda nawet niż półtora roku temu w akademiku. ALe powiedzmy, że z tym sezonem na bieżąco jak najbardziej, jeśli chodzi o rodzimą ligę (jeszcze)

@Jacek

Pisałem, że miałem jakiś błąd na relacji live, gdzie wyświetliło mi się 0-8 w 4 secie, bo 4 set tylko zerknąłem 2 razy wynik
Matson

Post autor: Matson »

Brawo polskie drużyny, niewykluczone że jakby nie wirus w JW to moglibyśmy mieć i czwartą drużynę w 1/8. Póki co świetnie się pokazujemy, oby nie skończyć tylko na tym, brakuje czasów jak graliśmy w F4, może to ten rok, a patrząc na zapowiedzi transferów przyszłorocznych to zapowiada się jeszcze lepiej. W końcu liga mistrzów świata pokazuje że reprezentacja idzie w parze z ligą (w naszym przypadku)
barti522

Post autor: barti522 »

kamil1999 pisze: Świderski może się cieszyć. W takiej sytuacji na 66% będzie to przeciwnik przeciwko któremu jego zespół będzie faworytem.
barti522 pisze:Będzie się mógł mniej cieszyć, kiedy na 33% będzie to przeciwnik przeciwko któremu jego zespół nie będzie faworytem. :)
@kamil1999 - ale ja naprawdę żartowałem i nie życzyłem Zaksie wylosowania Lube. :) No to się Świderski ucieszył na te 33%.... Tragiczne losowanie dla Zaksy niestety.
Ostatnio zmieniony 12 lut 2021, o 12:25 przez barti522, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Jacek
Kontakt:

Post autor: Jacek »

Szary Wilk pisze:@Jacek

Pisałem, że miałem jakiś błąd na relacji live, gdzie wyświetliło mi się 0-8 w 4 secie, bo 4 set tylko zerknąłem 2 razy wynik
Dlatego ja od 14 lat mam 393 posty a Ty od 4 lat 2335
Szary Wilk

Jacek pisze:
Szary Wilk pisze:@Jacek

Dlatego ja od 14 lat mam 393 posty a Ty od 4 lat 2335

Wow, co za dogłębna analiza. Może mam tyle postów, bo lubię uczestniczyć w dyskusji? W sezonie reprezentacyjnym stukam ich sporo. Nie wiem do czego uderzasz. Komentarz kompletnie pozbawiony sensu, jakby ilość postów w ciągu X lat była miarą czegokolwiek.
Diomedea

Post autor: Diomedea »

Dajcie spokoj Szaremu.
Widac, ze dojrzewa. Cigle ma tendencje do przesady , ale mnniejsze. I czasem pisze nieglupie rzeczy, choc z reguly wszystkim znane. Urok wieku mlodzienczego-odkrywa sie swiat :D
Przeciez wszyscy wiemy, ze Superalak nie jest wielkim asem. Jest jeszcze dosyc rozwojowym atakujacym, o dobrych paramatrach, dosyc przytomnym. W dobrze ulozonym zespole moze dolozyc swoja cegielke, nie bedac pierwsza opcja.
Czy gwiazda bez formy, po kontuzji bylaby lepsza? Niekoniecznie. Tu sie nie zgadzam z kolega.
Czasem lepiej miec Butryna w formie niz Atana z fochem i po kontuzji.

Grobelny juz od powrotu do Polski fajnie sie zapowiadal. AA dal mu szanse w reprezentacji Belgii, jak zawodnik nie doczekal sie na gre w wymarzonej polskiej reprze. I teraz pokazuje, ze na szanse zasluzyl.
Awatar użytkownika
jaet

barti522 pisze:
jaet pisze: Problem z Szarym jest taki, że jak sam w innym wątku przyznał meczów nie ogląda, statystyk nie śledzi, a opinie sadzi takie po 100 kg każda :]
Bo Szary to jest po prostu swój człowiek, ja go tam lubię, bez niego byłoby tutaj nudno. Przynajmniej się człowiek dowie czy mieszka już na swoim, czy jeszcze w akademiku a nie setny raz jakiś Muzaj vs Butryn lub Butryn vs Muzaj. :D
To może zamiast Muzaj vs Butryn, porozkminiamy akademik vs własne śmieci?
Mój głos na akademik razy 1000 :] :] :]
No ale jak się z gaju Akademosa wyprowadziłem ponad 20 lat temu, wtedy ludzie jeszcze końmi po ulicach jeździli, a Zagumny ze Świderskim pili na czasach mleko :]
Awatar użytkownika
niepoinformowany

Post autor: niepoinformowany »

MVP wczorajszego meczu został kanał polsat sport.
Resovia Rzeszów & FC Barcelona

Volleyball - something more than sport: https://www.youtube.com/watch?v=sBNxd1s ... pp=desktop
Awatar użytkownika
jaet

niepoinformowany pisze:MVP wczorajszego meczu został kanał polsat sport.
Są sprawy ważne i ważniejsze. Kto chciał streama dobrej jakości w necie znalazł.
Awatar użytkownika
niepoinformowany

Dla mnie (z tego co widzę po komentarzach na polsatsport.pl o retransmisjach dzisiaj :] - nie tylko dlla mnie) ważniejsza była możliwość obejrzenia meczu (której nie miałem) niż polityczna walka o opodatkowanie gigantycznych koncernów z ich dochodów z reklam opatrzna oczywiście pięknym hasełkiem o "wolności i wyborze" gdy każdy wie o co chodzi.

Edit: A dla Vervy oczywiście ogromne brawa. Niestety, stream w jakości VHS na laptopie to nie są dla mnie warunki do oglądania meczu. Dzisiaj dokończyć dzieła i będzie spory sukces, 5-1 w takiej grupie z takim składem na papierze to jest osiągnięcie.

PS. Dzięki Jacek i barti za poprawienie humoru. Uwielbiam komentarze pisane na podstawie wyniku na livescorze. Odkąd zacząłem czytać gościa posty to od razu mi się myśl pojawiła, że gość meczów nie ogląda a o nich pisze (jak się okazało po czasie - słuszna), kto się nadaje kto nie itp :]

Statystyki - link z góry nie jest poprawny - : https://www.cev.eu/Competition-Area/Mat ... x?ID=39365

Volleyball - something more than sport: https://www.youtube.com/watch?v=sBNxd1s ... pp=desktop
drukjul

niepoinformowany pisze:.

Edit: A dla Vervy oczywiście ogromne brawa. Niestety, stream w jakości VHS na laptopie to nie są dla mnie warunki do oglądania meczu. Dzisiaj dokończyć dzieła i będzie spory sukces, 5-1 w takiej grupie z takim składem na papierze to jest osiągnięcie.

To nie będzie spacerek i spodziewam się, że to spotkanie może okazać się równie trudne jak to wczorajsze. IMHO Rosjanie zrobią dziś wszystko, żeby podstawić Warszawie nogę i żeby Verva do fazy pucharowej Ligi Mistrzów nie weszła.

We wczorajszym meczu Roeselare Werbow dał pograć zmiennikom, dziś prawie na bank wróci do pierwszego składu aby: a) spróbować wziąć na Warszawie rewanż za dotkliwą porażkę 0:3 w pierwszym turnieju w Belgii b) swoich orłów i asów trochę podbudować. Kuzbass następny mecz w Biełgorodzie gra dopiero za pięć dni, do końca rozgrywek fazy zasadniczej Superligi rywali mają łatwych i żeby stracili drugie miejsce w tabeli Superligi, które daje im automatycznie bez konieczności walki w play-off awans do kwietniowego turnieju F6 który wyłoni mistrza Rosji, to na Kuzbass w najbliższym czasie musiałby spaść meteor, bądź na Syberii miałoby dojść do zderzenie płyt tektonicznych, lub zdarzyła się inna podobnego typu nieprzewidywalna wielka katastrofa naturalna. Rosjanie mają więc nie tylko rachunki krzywd z Warszawą do wyrównania, ale też sporo wolnego czasu przed sobą w najbliższych tygodniach, więc nie widać powodu żeby się dziś oszczędzali, czy potraktowali to spotkanie ulgowo.
Awatar użytkownika
niepoinformowany

Nie twierdziłem, że będzie dziś łatwo. Tylko, że trzeba dziś dokończyć robotę i będzie awans. Lekko nie będzie pewnie.

ciorny17

Post autor: ciorny17 »

Rezerwy Kazania vs Vucicevic 1:1
Kłamca.
Aquino

Post autor: Aquino »

Tymczasem Roeselare prowadzi z Modeną 1:0. Lekko się ciśnienie podniosło w ekipie Gianniego.
johnnyrotten

Post autor: johnnyrotten »

Knack - Modena 1-0

Włączyłem w końcówce seta, więc nie wiem, co się działo. Jak ktoś chce obejrzeć to jest oprócz Polsatu Sport Extra też transmisja na YT. Odblokowana bez żadnych problemów.

Początek drugiego seta i Knack bardzo dobrze sobie radzi. Obrona, asekuracja, kontra. Jak nie pękną Belgowie, to może być bardzo ciekawie.
Aquino

Desmet. To nazwisko powinno znaleźć się w orbicie zainteresowań kilku polskich klubów. Kapitalna zagrywka, niezłe przyjęcie i dynamika w ataku. Brakuje mu trochę techniki ataku przy trudny piłkach i zamiast kiwnać, nabić na blok to ładuje z całej siły co często kończy się efektowną czapą, ale ogólne wrażenie jest bardzo pozytywne.
Lucarelli

Post autor: Lucarelli »

Co odwala Modena? Oni nie mają pewnego awansu, tak? Jak przegrają za 3 punkty to wchodzi Berlin setami.
Oczywiście zakładając wygraną Vervy z Rosjanami.
Ostatnio zmieniony 11 lut 2021, o 18:47 przez Lucarelli, łącznie zmieniany 1 raz.
drukjul

johnnyrotten pisze:w.

Początek drugiego seta i Knack bardzo dobrze sobie radzi. Obrona, asekuracja, kontra. Jak nie pękną Belgowie, to może być bardzo ciekawie.
Belgowie wykorzystują swój moment flow, a w Modenie wyraźnie brakuje dziś Lavi, który w trakcie wczorajszego meczu nabawił się urazu kolana, trudno powiedzieć jak poważnego. W każdym razie młody Włoch zszedł z boiska w IV secie, a i dziś nie był gotowy do gry z Belgami.

21-letni Mathijs Desmet wczoraj w wygranym meczu z rezerwami Kuzabssu był drugim bombardierem swojej drużyny grając na prawie 70% skuteczności, dziś z Modeną gra jeszcze lepiej - 8 pkt w pierwszym secie. Nie ma co kryć, że dla takich zawodników takie mecze to właśnie szansa żeby się pokazać. Jego nazwisko po tym turnieju na pewno już znalazło się notesach kilku menadżerów klubów Serie A1.
Aquino

Ostateczny margines błędu został wyczerpany. Teraz Modena gra pod olbrzymią presją co paradoksalnie może im wyjść na dobre. Dla Vervy ten wynik nie ma żadnego znaczenia, ale w Berlinie mogą za chwile strzelać korki od szampana. Albo Verva awansuje, albo Modena- oczywiście jeśli Knack nie spuchnie i dobije słabiutką dzisiaj Modenę.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Europa - Liga Mistrzów”