Pekin 2008 - turniej olimpijski mężczyzn
Re: Pekin 2008 - turniej olimpijski mężczyzn
Widział ktoś może mecz bułgaria - usa? Jestem ciekaw jak sytuacja w 2 grupie się ma;> Czy USA trzyma świetną grę z Rio czy jednak i anastasi i stoev nie trafili z pomysłem odpuszczenia LŚ i formą;> Szczególnie jestem ciekaw włochów, bo dawno ich nie widziałem a anastasi miesza składem równo i nie wiem która para przyjmujących jest podstawowa, a no i jak radzą sobie bez corsano a bułgarzy bez plamena;> Orientuję się ktoś?
Bułgarzy przegrali z USA 1:3 a w jednym secie Amerykanie rozgromili ich do 14. Brak Plamena Konstantinowa raczej nie wpływa dobrze na gre zespołu, bo jednak bądz co bądz to jeden z filarów bałkańskiej drużyny. Na pewnym portalu czytałam iz podobno kapitan Bułgarow ma wrocic na mecz, ktory odbędzie się 16, ale nie wiem czy to prawda. Bo jak wiadomo była afera z dopingiem. Moze ktos bardziej zorientowany w bułgarskiej siatkowce mógłby wytłumaczyc lepiej ten aspekt A co do Włochów, to wygrali z Wenezuelą 3:0, takze dosc znacząco, a Alberto Cisolla był najlepiej punktujacym zawodnikiem w składzie Italii.
"Entre la gente es más la copia que los originales"
Jest dobrze. Medal zależy od dyspozycji trio W-Z-W.
Świder,środkowi i libero są stabilni.
Wlazły-Zagumny-Winiarski. Progres tkwi w nich.
Te trio przesądzi o kolorze medalu.
Gdyby tak W-Z-W zostali natchnieni- do zwycięstw.
zgadzam sie. Dodałabym jeszcze zagrywke.dreamer pisze:
2. Ważniejsze moim zdaniem jest to, żeby poprawić te elementy, w których w meczu z serbią było jeszcze widać niedociągnięcia. Głównie wymienił bym poprawienie zgrania Gumy z egzekutorami (wszystkimi, ze środkowymi włącznie) oraz doszlifowanie gry bloku.
" My dobrze gramy tylko czasami nam nie wychodzi "
Daniel Pliński
Daniel Pliński
lopseret pisze:Jest dobrze. Medal zależy od dyspozycji trio W-Z-W.
Na Świderskiego trzeba uważać. W ważnych meczach łapie zawiechę i wtedy lecą siatkarskie samoloty, albo jest blokowany, albo przyjęcie jest fatalne. Tak poza tym medal zależy od postawy całego zespołu, a nie tylko trójki zawodników. A co do medalu to pierw trzeba wygrać co najmniej jedno spotkań z tych dwóch, bo jeżeli przegrają obydwa to może zagrają z Bułgarami. Najlepiej oczywiście byłoby trafić na Chiny/Japonię/Wenezuelę.
A co do zagrywki.... Lozano słusznie postąpił zmieniając taktykę zagrywki z 4 mocno, a nawet 5 i jeden taktycznie na 2-3 mocno i 3-4 floatem. Oglądając mecz ta piłka wydaje mi się większa od poprzedniej Mikasy. A wie ktoś jak się przedstawia sytuacja w zagrywce innych zespołów??
,,Kiedyś... kiedyś przed laty, kiedy pisałem taką analizę dla Gazety Wyborczej napisało mi się: Co by było, gdyby nie było Piotra Gruszki? Otóż trzeba byłoby go wymyślić!" - Zdzisław Ambroziak
Rozmowa z dr. Fabio Rizollini'm xD
Nie wiadomo. w przypadku 2 porażek możemy także trafić na włochy jeżeli te pokonają Bułgarów. Szanse na to oceniam 50:50.Mate pisze:jeżeli przegrają obydwa to może zagrają z Bułgarami
Dobrze że nie trafimy na USA, a z Bułgarami czy Włochami i tak będziemy faworytami bo z twego co zauważyłem to narazie prezentujemy sie lepiej od tej dwójki.Oczywiście najlepiej zająć 1 miejsce w grupie i mieć półfinał niemalże w kieszeni
Fei złapał kontuzję, ale nie wiadomo jaka ona jest groźna, nie wiadomo też kiedy i czy zagra.
A ja uważam, że Konstantinov nie jest potrzebny Bułgarom, widzieliście jego wyskok? 20 cm może ma xD W ataku się na LŚ męczył niesamowicie...
edit. to apropo Bułgarów i Włochów stronę wcześniej.
Co do zagrywki. Denny jest pomysł zmiany Kadzia na Woickiego, wg mnie Łukasz może o wiele więcej w tym polu, niż Woicki, którego flot nie jest dopieszczony tak jak Gumy.
Nasi "mocni" w zagrywce mają narazie zeza, przez ponad dwa sety musieli mierzyć w pole. (mowa o Winiarskim i Wlazłym). Jak Winiarskiemu zagrywka wejdzie, będzie lepsza od Wlazłego, bo porównywalnie mocna a z odrobiną techniki.
W jakimś meczu zaryzykowałbym Możdżona na zagrywkę, bo jak to się dzieje, że Marcin co wejdzie na boisko to zablokuje/wyblokuje/postraszy w bloku i zdobędzie punkt zagrywką Dosłownie w każdym wejściu. Za Świdra powinien częściej na serwis Wika wchodzić, bo Świder mocno już nie umi, a to drugie, nibyflot nie spełnia raczej zadania.
A ja uważam, że Konstantinov nie jest potrzebny Bułgarom, widzieliście jego wyskok? 20 cm może ma xD W ataku się na LŚ męczył niesamowicie...
edit. to apropo Bułgarów i Włochów stronę wcześniej.
Co do zagrywki. Denny jest pomysł zmiany Kadzia na Woickiego, wg mnie Łukasz może o wiele więcej w tym polu, niż Woicki, którego flot nie jest dopieszczony tak jak Gumy.
Nasi "mocni" w zagrywce mają narazie zeza, przez ponad dwa sety musieli mierzyć w pole. (mowa o Winiarskim i Wlazłym). Jak Winiarskiemu zagrywka wejdzie, będzie lepsza od Wlazłego, bo porównywalnie mocna a z odrobiną techniki.
W jakimś meczu zaryzykowałbym Możdżona na zagrywkę, bo jak to się dzieje, że Marcin co wejdzie na boisko to zablokuje/wyblokuje/postraszy w bloku i zdobędzie punkt zagrywką Dosłownie w każdym wejściu. Za Świdra powinien częściej na serwis Wika wchodzić, bo Świder mocno już nie umi, a to drugie, nibyflot nie spełnia raczej zadania.
...
Nagor
Bułgarzy w ataku mają Nikolova i Kaziyskiego, Konstantinov jest ich ekspertem od przyjęcia, dlatego jest taki ważny.
Wika może i lepiej od Świdra serwuje, ale on też mocno potrafi walnąć. Nie tak dawno na LŚ walnął 108 na godzinę. Czyli tak źle z nim nie jest.
Bułgarzy w ataku mają Nikolova i Kaziyskiego, Konstantinov jest ich ekspertem od przyjęcia, dlatego jest taki ważny.
Wika może i lepiej od Świdra serwuje, ale on też mocno potrafi walnąć. Nie tak dawno na LŚ walnął 108 na godzinę. Czyli tak źle z nim nie jest.
Informacja o ostrzeżeniu jest wysyłana automatycznie - proszę na nią nie odpowiadać.
Wszelkie uwagi dotyczące forum proszę kierować na adres forum@siatka.org
Mysle, ze warto by bylo powiedziec slow kilka o USA ...
O tym, ze Stanley i Priddy beda swietni w ataku, Salmon i Rysiek naprawde niezli w przyjeciu a Ball na rozegraniu poradzi sobie swietnie bylismy pewni przed IO ( no prawie pewni ). Ale mnie osobiscie zachwyca i niepokoi forma amerykanskich srodkowych.
W ostatnim meczu Ryam Millar zdobyl w ataku 16 pkt atakujac z 82,35 % skutecznoscia JAk na olimpijski sposob liczenia to genialny rezultat. Natomiast Lee David mial 7 blokow co daje 1,75 bloku na mecz .
Widac, ze swietnie sie uzupelniaja i sa niesamowicie grozni ... Obysmy trafili na nich nie wczesniej niz w finale
O tym, ze Stanley i Priddy beda swietni w ataku, Salmon i Rysiek naprawde niezli w przyjeciu a Ball na rozegraniu poradzi sobie swietnie bylismy pewni przed IO ( no prawie pewni ). Ale mnie osobiscie zachwyca i niepokoi forma amerykanskich srodkowych.
W ostatnim meczu Ryam Millar zdobyl w ataku 16 pkt atakujac z 82,35 % skutecznoscia JAk na olimpijski sposob liczenia to genialny rezultat. Natomiast Lee David mial 7 blokow co daje 1,75 bloku na mecz .
Widac, ze swietnie sie uzupelniaja i sa niesamowicie grozni ... Obysmy trafili na nich nie wczesniej niz w finale
ja wam mówię - jest dobrze.
setBartex pisze: Natomiast Lee David mial 7 blokow co daje 1,75 bloku na mecz .
Ameryka jest groźna już od LŚ, nie mają słabych punktow, musimy z nimi grać tak samo, są do przejścia, zwłaszcza jak pokonamy Brazylie
...
- niepoinformowany
1,75 na set? A wam chodzi o jeden mecz.. Takie staty nie mają sensu, podawajcie z całego turnieju..set
Tymczasem sprawdziłem i Lee ma on 17 bloków, co daje 1,31 na set.
Resovia Rzeszów & FC Barcelona
Volleyball - something more than sport: https://www.youtube.com/watch?v=sBNxd1s ... pp=desktop
Volleyball - something more than sport: https://www.youtube.com/watch?v=sBNxd1s ... pp=desktop
- Karolina
- Kontakt:
Tak prezentują się aktualne statystyki turniejowe:
Najlepiej punktujący:
1. Clayton Stanley (USA) - 66 pkt.
2. Mikhaylov Maxim (RUS) - 57
2. Ernardo Gomez (VEN) - 57
3. Nilolov Vladimir (BUL) - 56
3. Miljkovic Ivan (SRB) - 56
9. Wlazły Mariusz - 47
15. Świderski Sebastian - 40
18. Winiarski Michał - 36
Najlepiej atakujący:
1. Sebastian Świderski (POL) – 46,43%
2. Andrae Bjorn (GER) - 45,61%
3. Stanley Clayton (USA) - 40.20%
5. Mariusz Wlazły (POL) – 34,78%
6. Michał Winiarski (POL) – 34,48%
Najlepiej blokujący:
1. David Lee (USA) – 1.31 (blok/set)
2. Gustavo Endres (BRA) – 1.27
3. Andrey Zhekov (BUL) - 1.00
4. Alexander Wołkow (RUS) – 0.92
5. Maxim Michajłow (RUS) – 0.85
6. Alexej Kuleshov (RUS) - 0.77
9. Paweł Zagumny - 0.70
Najlepiej zagrywający:
1. Jochen Schops (GER) – 0.45(as/set)
2. Andre Nascimento (BRA) - 0.45
3. Andre Heller (BRA) - 0.36
Najlepiej broniący:
1. Aleksiej Werbow (RUS) – 3.85 (obron/set)
2. Sergio Santos (BRA) – 3,36
3. Krzysztof Ignaczak (POL) – 3,20
Najlepszy rozgrywający:
1. Paweł Zagumny (POL) - 11.10
2. Marcelo Elegarten (BRA) - 9.82
3. Valerio Vermiglio (ITA) - 9.55
Najlepiej przyjmujący:
1. Sergio Santos (BRA) – 87,50%
2. Murilo Endres (BRA) – 84,29%
3. Marko Samaradzic (SRB) - 78.13%
9. Michał Winiarski (POL) - 67,12%
Najlepszy libero:
1. Sergio Santos (BRA)
2. Ren Qi (CHN)
3. Richard Lambourne (USA)
5. Krzysztof Ignaczak (POL)
Jeśli tak oceniać statystyki to martwi mnie szczególnie blok. Brak środkowych w pierwszej 10. Zagumny najbardziej funkcjonuje w tym elemencie. Zagrywką też nie straszymy.
Ale przed nami mecze, w których będzie moim zdaniem sporo gry, więc zobaczymy jak wtedy będą się prezentowały statystyki. Choć finał LŚ nauczył mnie, że statystykami można sobie, no właśnie
Najlepiej punktujący:
1. Clayton Stanley (USA) - 66 pkt.
2. Mikhaylov Maxim (RUS) - 57
2. Ernardo Gomez (VEN) - 57
3. Nilolov Vladimir (BUL) - 56
3. Miljkovic Ivan (SRB) - 56
9. Wlazły Mariusz - 47
15. Świderski Sebastian - 40
18. Winiarski Michał - 36
Najlepiej atakujący:
1. Sebastian Świderski (POL) – 46,43%
2. Andrae Bjorn (GER) - 45,61%
3. Stanley Clayton (USA) - 40.20%
5. Mariusz Wlazły (POL) – 34,78%
6. Michał Winiarski (POL) – 34,48%
Najlepiej blokujący:
1. David Lee (USA) – 1.31 (blok/set)
2. Gustavo Endres (BRA) – 1.27
3. Andrey Zhekov (BUL) - 1.00
4. Alexander Wołkow (RUS) – 0.92
5. Maxim Michajłow (RUS) – 0.85
6. Alexej Kuleshov (RUS) - 0.77
9. Paweł Zagumny - 0.70
Najlepiej zagrywający:
1. Jochen Schops (GER) – 0.45(as/set)
2. Andre Nascimento (BRA) - 0.45
3. Andre Heller (BRA) - 0.36
Najlepiej broniący:
1. Aleksiej Werbow (RUS) – 3.85 (obron/set)
2. Sergio Santos (BRA) – 3,36
3. Krzysztof Ignaczak (POL) – 3,20
Najlepszy rozgrywający:
1. Paweł Zagumny (POL) - 11.10
2. Marcelo Elegarten (BRA) - 9.82
3. Valerio Vermiglio (ITA) - 9.55
Najlepiej przyjmujący:
1. Sergio Santos (BRA) – 87,50%
2. Murilo Endres (BRA) – 84,29%
3. Marko Samaradzic (SRB) - 78.13%
9. Michał Winiarski (POL) - 67,12%
Najlepszy libero:
1. Sergio Santos (BRA)
2. Ren Qi (CHN)
3. Richard Lambourne (USA)
5. Krzysztof Ignaczak (POL)
Jeśli tak oceniać statystyki to martwi mnie szczególnie blok. Brak środkowych w pierwszej 10. Zagumny najbardziej funkcjonuje w tym elemencie. Zagrywką też nie straszymy.
Ale przed nami mecze, w których będzie moim zdaniem sporo gry, więc zobaczymy jak wtedy będą się prezentowały statystyki. Choć finał LŚ nauczył mnie, że statystykami można sobie, no właśnie
<a href=' http://inwestowanie_na_gieldzie.interkursy.pl/p/14379/'>W drodze do niezależności finansowej</a>
Akurat jeśli chodzi o zagrywkę to z tą piłką nie ma sensu serwować 90 km/h. Trzeba albo pieprznąć ponad 110 albo flotem. Dlatego tym razem popieram lżejszą zagrywkę, bo nieźle grającą Serbię bardziej odrzucała od siatki niż mocne zagrywki.
Blok faktycznie u środkowych do poprawy, tu się zgodzę.
A statystyka "najlepszy libero" jest wg mnie bez sensu. Jest statystyka przyjęcia i obrony, nie ma sensu na siłę robić trzecią.
No i cieszy to, że Zagumny zdystansował resztę w rozegraniu Brawo rudy.
Blok faktycznie u środkowych do poprawy, tu się zgodzę.
A statystyka "najlepszy libero" jest wg mnie bez sensu. Jest statystyka przyjęcia i obrony, nie ma sensu na siłę robić trzecią.
No i cieszy to, że Zagumny zdystansował resztę w rozegraniu Brawo rudy.
Informacja o ostrzeżeniu jest wysyłana automatycznie - proszę na nią nie odpowiadać.
Po statystykach z FIVB można zauważyć to, że Rosjanie nie rozkładają ataku. Mikhaylov z ataku zdobył 43 pkt, kolejnym Rosjaninem jest Volkov, ale on zawdzięcza to blokowi. 20 pkt z ataku zdobył Volkov, a kolejnym zawodnikiem jest Berezko, który zdobył 26 pkt. Dalej jest Kosariev z 16 pkt i Kuleshov z 13. Stawkę zamyka Tietiuchin z 19 pkt. U nas podstawowymi atakujący są Wlazły i Świderski. Odpowiednio zdobyli 42 i 36 pkt z ataku. Winiar zdobył 29. Dalej Kadziewicz 16 pkt i Pliński 17. Czyli Wlazły nie jest naszym podstawowym graczem w ataku, a to może być utrudnieniem dla blokujących innych reprezentacji.
Bardzo mnie zaciekawiła zdobycz punktowa Millara. Zdobył 30 punktów z ataku. Jak na środkowego to bardzo dużo. Drugi środkowy reprezentacji USA - Lee zdobył 17 punktów z ataku. Stanley 58, Priddy 43, a Salmon 21.
Brazylijczycy - Andre 38(atak), Dante 31, Murilo 24, Heller 17, Gustavo 9.
Stanley dostał 102 piłki do skończenia, a Nikolov 104.
A co do zagrywki. Guilder dobrze powiedział, że trzeba albo potężnie zaserwować, albo float.
Schoeps - 5 asów - mocna zagrywka
Andre - 5 asów - mocna
Heller - 4 asy - float
Dehne - 4 - mocna
Cui - 5 - a bo ja wiem
Yordanov - 4 - mocna
Millar - 4 - float
Priddy - 4 - mocna
Kosariev - 4 - mocna
Ostapienko - 4 mocna
A jeżeli chodzi o blok to wypadamy słabo na tle innych drużyn. Jedyny Zagumny który się jakoś trzyma w tym gronie. Lee zdobył więcej pkt z bloku, niż Zagumny, Kadziewicz i Pliński razem wzięci. Środkowi przede wszystkim powinni poprawić tą statystykę, bo będzie kiepsko.
P.S. Co znaczy to rebound w bloku?? Blok pasywny czy tylko dotknięcie piłki.
Bardzo mnie zaciekawiła zdobycz punktowa Millara. Zdobył 30 punktów z ataku. Jak na środkowego to bardzo dużo. Drugi środkowy reprezentacji USA - Lee zdobył 17 punktów z ataku. Stanley 58, Priddy 43, a Salmon 21.
Brazylijczycy - Andre 38(atak), Dante 31, Murilo 24, Heller 17, Gustavo 9.
Stanley dostał 102 piłki do skończenia, a Nikolov 104.
A co do zagrywki. Guilder dobrze powiedział, że trzeba albo potężnie zaserwować, albo float.
Schoeps - 5 asów - mocna zagrywka
Andre - 5 asów - mocna
Heller - 4 asy - float
Dehne - 4 - mocna
Cui - 5 - a bo ja wiem
Yordanov - 4 - mocna
Millar - 4 - float
Priddy - 4 - mocna
Kosariev - 4 - mocna
Ostapienko - 4 mocna
A jeżeli chodzi o blok to wypadamy słabo na tle innych drużyn. Jedyny Zagumny który się jakoś trzyma w tym gronie. Lee zdobył więcej pkt z bloku, niż Zagumny, Kadziewicz i Pliński razem wzięci. Środkowi przede wszystkim powinni poprawić tą statystykę, bo będzie kiepsko.
P.S. Co znaczy to rebound w bloku?? Blok pasywny czy tylko dotknięcie piłki.
,,Kiedyś... kiedyś przed laty, kiedy pisałem taką analizę dla Gazety Wyborczej napisało mi się: Co by było, gdyby nie było Piotra Gruszki? Otóż trzeba byłoby go wymyślić!" - Zdzisław Ambroziak
- niepoinformowany
USA 3:0 Chiny (25:21, 25:12, 25:18)
Rosja 3:0 Egipt (25:19, 25:14, 25:18)
Serbia 3:1 Niemcy (25:21, 27:25, 24:26, 25:23)
Włochy 3:0 Bułgaria (25:20, 25:21, 25:16)
Rosja 3:0 Egipt (25:19, 25:14, 25:18)
Serbia 3:1 Niemcy (25:21, 27:25, 24:26, 25:23)
Włochy 3:0 Bułgaria (25:20, 25:21, 25:16)
Resovia Rzeszów & FC Barcelona
Ja wiem.. Może to wynika z grupy jaką mają Amerykanie a Polacy? Może łatwiej jest czapować napalających się i uprzednio rozpracowanych taktycznie Chińczyków, Japończykow czy siatkarzy z Wenezueli?Mate pisze:Lee zdobył więcej pkt z bloku, niż Zagumny, Kadziewicz i Pliński razem wzięci. Środkowi przede wszystkim powinni poprawić tą statystykę, bo będzie kiepsko.
W spotkaniu z Niemcami znwou nie zagral Bojan Janic. Oby kontuzja przyjmujacego Trefla nie byla powazna ... Wie ktos cos wiecej o tym urazie ?
ja wam mówię - jest dobrze.
Ignaczak dzisiaj fantastycznie, Guma na początku też bardzo dobrze. Zawiódł atak, mimo że jakoś bardzo tragiczny nie był. Zobaczymy co będzie z Rosją. I nie chodzi mi tu o formę fizyczną, tylko psychiczną.
5 tys niewykorzystanych szans... pierwsz set .... Szkoda. Szkoda... Myśle że pod koniec drugiego seta na boisko mógby wejsc Wika za Winiara...
Szkoda że Wika na zagrywke nie wchodził.. W każdym meczu się meldował a tym razem nie...
Widać jednak że mamy z nimi szanse. Tylko że nie możemy się tak szybko załamywać... w 3 secie za dużo "zwyłych" błedów.. Jeszcze sie spotkamy na IO Brazylio
Szkoda że Wika na zagrywke nie wchodził.. W każdym meczu się meldował a tym razem nie...
Widać jednak że mamy z nimi szanse. Tylko że nie możemy się tak szybko załamywać... w 3 secie za dużo "zwyłych" błedów.. Jeszcze sie spotkamy na IO Brazylio
" My dobrze gramy tylko czasami nam nie wychodzi "
Daniel Pliński
Daniel Pliński
- Karolina
- Kontakt:
Cóż pierwszy set meczu z Brazylią pokazał, że jesteśmy w stanie wygrywać z najlepszymi, zabrakło szczęścia i koncentracji w końcówce tego seta. Nasi chłopcy chyba zdają sobie sprawę z faktu iż Brazylia dzisiaj była do ogrania. I oby ta porażka nie odwróciła poczynań naszej reprezentacji. Mecz z Rosją pokaże czy jesteśmy w stanie (psychicznie) walczyć o medale z najlepszymi. Dzisiejszy mecz nie powinien się odbić za bardzo na psychice naszych graczy, był to mecz bardziej prestiżowy, choć lepsza pozycja w grupie byłaby mile widziana, na fazę ćwierćfinałową, ale jeśli mamy wygrywać to nie zależnie od tego z kim zagramy w 1/8 finału musimy grać na wysokim poziomie i dać z siebie wszystko.
Dobrze Ignaczak, nikt mi nie powie, że Lozano się pomylił co do tej pozycji. Świetne rozegranie Gumy w początkowej fazie spotkania. Dobrze Świderski, troszkę mi brakowało konsekwencji Wlazłego. Ogólnie cieszy to, że nawiązaliśmy kontakt z Brazylią, że nie jest to już 0:3 w stylu z MŚ jak pamiętam set tam był oddany 25:12. Ale cóż, albo mi się wydaje, albo to nie jest ta świetnie grająca Brazylia...więc chyba nie ma co porównywać.
Mam nadzieje, że nasi nie opadną po tej porażce, ale będą szli do przodu w każdy elemencie. Szczególnie środkowi, blok poproszę
PS. Czy reprezentacja Brazyli zna zwrot fair play Bo jakoś ciężko im się przyznać do błędu. I w nosie mam przywilej mistrzów.
Dobrze Ignaczak, nikt mi nie powie, że Lozano się pomylił co do tej pozycji. Świetne rozegranie Gumy w początkowej fazie spotkania. Dobrze Świderski, troszkę mi brakowało konsekwencji Wlazłego. Ogólnie cieszy to, że nawiązaliśmy kontakt z Brazylią, że nie jest to już 0:3 w stylu z MŚ jak pamiętam set tam był oddany 25:12. Ale cóż, albo mi się wydaje, albo to nie jest ta świetnie grająca Brazylia...więc chyba nie ma co porównywać.
Mam nadzieje, że nasi nie opadną po tej porażce, ale będą szli do przodu w każdy elemencie. Szczególnie środkowi, blok poproszę
PS. Czy reprezentacja Brazyli zna zwrot fair play Bo jakoś ciężko im się przyznać do błędu. I w nosie mam przywilej mistrzów.
<a href=' http://inwestowanie_na_gieldzie.interkursy.pl/p/14379/'>W drodze do niezależności finansowej</a>
Ten mecz to niewykorzystana szansa. Pierwszy set bardzo dobry, ale później Brazylijczycy, którzy byli lekko spięci na początku meczu, odbudowali się. My im w tym pomogliśmy. Świetny mecz Ignaczaka, gorzej w ataku. Nie było szybkich akcji, a może to ja ich nie zauważyłam. No i niewykorzystane kontry. Można było Gierczyńskiego wpuścić żeby się oswoił z boiskiem, ale Lozano decyduje. No i Wikę na zagrywkę też można by spróbować. Szkoda, trochę do obgadania po tym meczu panowie będą mieć.
; )
Mecz nie był zły. Pierwszy set na bardzo wysokim poziomie, mieliśmy szanse go wygrać i kto wie czy to własnie ta partia nie zaważyła na losach tego spotkania. Nie ma co rozpamietywać i krytykować, każdemu może zdarzyć się słabszy mecz. Przeciez jeszcze kilka dni temu ta wielka Brazylia przegrała z Rosją. Widać co muszą poprawić i mjejmy nadzieję, że z Rosją pójdzie lepiej
Szkoda przegranego pierwszego seta, ponieważ był w naszym zasięgu i wówczas mecz inaczej ułożyłby się. Z Każdą piłką drugiego seta widać było, że Brazylia się rozkręca i nabiera właściwego sobie stylu gry. Cóż nie ma co wyciągać daleko idących wniosków. Dobrze byłoby wygrać z Rosją i zająć drugie miejsce w grupie, które jest w naszym zasięgu.
Ostatnio zmieniony 16 sie 2008, o 15:09 przez Robert, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie tak dawno pewna osoba pisała, że Polacy nie potrafią przyznać sie do błędu ale jak widac Brazylia równiez nie gra fair play. Masz racje Karolino mimo, ze są mistrzami to przydałoby się mniej aktorstwa z ich strony.Karolina pisze:
Szkoda niewykorzystanego seta numer 1. Jeżeli nasi siatkarze wygraliby tego seta na przewagi to osiągnęliby przewagę psychiczną nad Brazylijczykami. A tak Canarinhos podbudowali się wygrywając tego seta i potem grali bardzo dobrze. Kilka głupich błędów i mecz przegrany. Ignaczak pokazuje, że Gacek może już się pogodzić z rolą drugiego libero.
-
ojoj. pozwolę sobie wystawić indywidualne oceny.
Zagumny +4 / kilka pięknych wystaw na czystą siatkę ale kilka niedokładnych zagrań, kilka razy na środek z rzędu...
Winiarski 4 / ogólnie przeciętnie... dobrze zagrywał...
Kadziewicz -4/ słabiej niżpoprzednio ale źle nie było...
Pliński 4/ trochę lepiej niż Kadziu
Wlazły 3 / Strasznie dużo zepsutych zagrywek, noi przez niego nie skończyliśmy 1 seta. 23:21 i dwa bloki na Wlazłym, 26:25 piłka w górze a on nie kończy ... Słabo w obronie...
Swiderski +4 / kilka ładnych zagrań, dobre przyjęcie ...
Ignaczak +5 / fenomenalne obrony, czysta siatka, kombinacja a on broni niestety nie ma 6 bo przyjęcie średnie...
Zagumny +4 / kilka pięknych wystaw na czystą siatkę ale kilka niedokładnych zagrań, kilka razy na środek z rzędu...
Winiarski 4 / ogólnie przeciętnie... dobrze zagrywał...
Kadziewicz -4/ słabiej niżpoprzednio ale źle nie było...
Pliński 4/ trochę lepiej niż Kadziu
Wlazły 3 / Strasznie dużo zepsutych zagrywek, noi przez niego nie skończyliśmy 1 seta. 23:21 i dwa bloki na Wlazłym, 26:25 piłka w górze a on nie kończy ... Słabo w obronie...
Swiderski +4 / kilka ładnych zagrań, dobre przyjęcie ...
Ignaczak +5 / fenomenalne obrony, czysta siatka, kombinacja a on broni niestety nie ma 6 bo przyjęcie średnie...
Pliński trochę lepiej niż Kadziu?? Daniel zdobył aż 5 pkt z bloku. Plina się odbudował w tym spotkaniu, jeżeli chodzi o blok. W 3 poprzednich spotkaniach nie wiem czy zdobył z 3 pkt z bloku. Patrząc na statystykę przyjęcia można się trochę zdziwić. Winiarski, Świderski i Ignaczak przyjmowali na poziomie 65% przyjęcia dokładnego, a to w meczu z Brazylią jest dużym zaskoczeniem. Szkoda, że nie dało się zatrzymać Andre. Trochę oczekiwałem, że będzie to Yordanov z meczu Polska - Bułgaria na MŚ.
Końcówka pierwszego seta była nie skończona przez zespół. Wlazły nie wykorzystał tych szans, bo miał złe piłki. Piłka szła z pola rozgrywana przez Świderskiego, który dał piłkę za nisko. A to przy wyskoku Wlazłego jest dużym utrudnieniem w ataku. A jeżeli chodzi o zagrywki to błędy są wliczone w mocne zagrywki. Nawet zagrywka 113 km/h była podbita w górę przez Sergio.
Końcówka pierwszego seta była nie skończona przez zespół. Wlazły nie wykorzystał tych szans, bo miał złe piłki. Piłka szła z pola rozgrywana przez Świderskiego, który dał piłkę za nisko. A to przy wyskoku Wlazłego jest dużym utrudnieniem w ataku. A jeżeli chodzi o zagrywki to błędy są wliczone w mocne zagrywki. Nawet zagrywka 113 km/h była podbita w górę przez Sergio.
No i oczekiwania się spełniły, bo Yordanov w półfinale MŚ był nie do zatrzymania przez naszych siatkarzy.Mate pisze:(...)Szkoda, że nie dało się zatrzymać Andre. Trochę oczekiwałem, że będzie to Yordanov z meczu Polska - Bułgaria na MŚ.
(...)
Dennis Guilder pisze:No i oczekiwania się spełniły, bo Yordanov w półfinale MŚ był nie do zatrzymania przez naszych siatkarzy.Mate pisze:(...)Szkoda, że nie dało się zatrzymać Andre. Trochę oczekiwałem, że będzie to Yordanov z meczu Polska - Bułgaria na MŚ.
(...)
No tak, ale Yordanov całe sety grał dobrze, a pod koniec się mylił i jego ataki w aut albo obronione dały nam finał. Chociaż czasami był łapany przez blok, ale to była rzadkość.
mecz z Ruskimi jest jakby meczem o półfinał, wygrywając (przy okazji zdobywając kilka punktow wiecej) zajmiemy 1. miejsce w grupie i trafimy na Chinczykow, także szalenie ważny mecz, mam nadzieje że chłopaki i Lozano o tym wiedzą...