Polska - Dania 2013

Awatar użytkownika
dreamer

Re: Polska - Dania 2013

Post autor: dreamer »

kuki91 pisze:Rosja na razie rozstrzeliwuje Francję, a może to Francja "odpuszcza". Wydaje mi się, ze to nie jest 100% Rosji, a przyjęcie fatalnie...
Widać, że każdy ma swój punkt widzenia. Mi przez cały pierwszy set wydawało się, że to co grali Francuzi, to nie było ich 100% (a nawet nie 50%) i w dużym stopniu potwierdzenie tego mam w drugim secie, gdzie Francuzi zatrybili wreszcie, i zaczęli rozwalać Rosjan. Tak więc, ze spokojem - mecz może być wyjątkowo zażarty.

dreamer
...you may say I'm a dreamer, but I'm not the only one...
kuki91

Post autor: kuki91 »

Dreamer, to nie jest kwestia punktu widzenia, bo absolutnie się zgadzam :) . O to mi chodizło w słowie "odpuszcza", bo Rosja w samej zagrywce grała na pół gwizdka, a to i tak czyniło Francji szkody. Teraz Francja gra uważam niemal swoje optimum
hugo

Post autor: hugo »

Kicu pisze:
OlaMleko pisze:Może to tylko moje urojenia,ale w komentarzu meczu Francja-Rosja słychać smutek i jakby takie zobojętnienie.
Dokładnie takie samo wrażenie odnoszę. Pewnie Panowie jakby mogli, to olali by komentowanie i poszli pić ;) Słychać to szczególnie po Swędrowskim.

Na trybunach straszna bieda. Puściutko. No ale z drugiej strony środek tygodnia i dość wczesna godzina. Ciekawe jak będzie na późniejszym meczu.
Znalazłeś świetne usprawiedliwienie dla PZPS i CEV, ale żadnego być nie może. Taka sama frekwencja była w weekend. Zawalili z promocją, biletami na 1 mecz i cenami.

Włosi mimo, że kombinatorzy to o wiele lepsi organizatorzy. Nawet na mecze klasyfikacyjny MŚ 2010 był prawie komplet w Modenie.

Wstyd, wstyd i jeszcze raz wstyd!Ktoś myślał, że wydoi polskich kibiców i oby opamiętał się przed MŚ 2014
\
Fela47

Post autor: Fela47 »

Tak, zgadzam się frekwencja jest porażająca, nie wiem w czym tkwi problem ? Może w tym, że bilety nie są np. na cały dzień, dwa mecze itp. ? A może to słabe wypromowanie imprezy ? Prezes ma rok na poprawienie tego, bo na MŚ nie może tak być.
kamil1404

Post autor: kamil1404 »

OlaMleko pisze:Może to tylko moje urojenia,ale w komentarzu meczu Francja-Rosja słychać smutek i jakby takie zobojętnienie.
Może podsumowali już grę naszych na mistrzostwach w studiu czy podczas komentarza w czasie meczu? Jesli tak to prosiłbym o info
OlaMleko

Post autor: OlaMleko »

kamil1404 pisze:
Może podsumowali już grę naszych na mistrzostwach w studiu czy podczas komentarza w czasie meczu? Jesli tak to prosiłbym o info
Będzie specjalnie studio na ten temat o godzinie 19.
dodonek

Post autor: dodonek »

Pavlov robi różnice..
Zakładam zegarek..
Awatar użytkownika
madlark

Post autor: madlark »

OlaMleko pisze:
kamil1404 pisze:
Będzie specjalnie studio na ten temat o godzinie 19.
chyba, że Francuzi wezmą się do roboty i pograją dłużej
Niech się sępy z polsatu udławią. Wróg publiczny polskiej siatkówki: polsat
Łańcuch pęka tam, gdzie jest najsłabsze ogniwo
Ostatnie sekundy są najważniejsze
Awatar użytkownika
dreamer

Post autor: dreamer »

dodonek pisze:Pavlov robi różnice..
Niewątpliwie tak. Ale wydatnie pomagają mu w tym chimeryczni Francuzi, potrafiący zagrać 5 akcji pod rząd na poziomie topu światowego, a następnych pięć - na poziomie siatkarskiego przedszkola. Rosjanie nawet nie starają się ukryć, że poważnie w głowach siedzi im ten mecz, a lekkie przyduszenie w kilku akcjach przez Francuzów już przynosi zagubienie u nich. Ciekaw jestem, czy znowu na zasadzie wahadła - kolejny set będzie dość wyraźnie dla Francji.

dreamer
...you may say I'm a dreamer, but I'm not the only one...
Awatar użytkownika
adi_tiger
Kontakt:

Post autor: adi_tiger »

podoba mi się luz w grze Francuzów. fajnie się ich ogląda.

ale polityka PZPS to jest kpina na resorach...
4 osobowa rodzina idzie na mecz = 400 zł minimum + dojazd + coś tam = 500 - 600 zł jeden mecz...
Średnie zarobki w Polsce 3300 tak? Kupa śmiechu.
OlaMleko

Jak tam Włosi?
Awatar użytkownika
adi_tiger
Kontakt:

Post autor: adi_tiger »

Wszystko mówi ze będzie zaraz 3:1
2:1 i 13:17 dla ITA
Awatar użytkownika
volleyballmanager
Kontakt:

Post autor: volleyballmanager »

Średnie zarobki w Polsce 3300 tak? Kupa śmiechu.
Chciałbys. 3700 brutto dzielac cały dochod przez 12 miesiecy nie liczac umow cywilnoprawnych
Tym bardziej ktos chciał zarobic za wszelka cene
Awatar użytkownika
Hirako

Post autor: Hirako »

Bosek: "Bociek najwięcej zawdzięcza Bąkiewiczowi i AZS-owi a dopiero potem swojej cięzkiej pracy" :] :] :] :] :] :]
1998, 2000, 2001, 2002, 2003, 2016, 2017, 2019
gokuskra

Post autor: gokuskra »

Hirako pisze:Bosek: "Bociek najwięcej zawdzięcza Bąkiewiczowi i AZS-owi a dopiero potem swojej cięzkiej pracy" :] :] :] :] :] :]
No i ma rację. Po ciężkiej kontuzji Częstochowa dala szansę gry Bockowi. nie wiem co w tym śmiesznego. Gdyby nie ten klub Bociek grałby w jakieś pierwszej lidze.
kuki91

Gdyby ciężko nie pracowal po kontuzji, to by go i AZS nie chciał.
gokuskra

Post autor: gokuskra »

kuki91 pisze:Gdyby ciężko nie pracowal po kontuzji, to by go i AZS nie chciał.
powiedzmy, ale umniejszanie roli klubu jest nie na miejscu.

Zmieniając temat. Pomysł żeby Mozdzonek był kapitanem reprezentacji Polski też był zły. Potrzebny jest ktoś taki jak Piotr Gruszka. Może kapitanem powinnien zostać Winiarski lub Wlazły gdyby wrócił do kadry.
Brasil

Post autor: Brasil »

Zaskakująco dobrze gra Beretta. Chyba faktycznie Zajcew miał rację - ten chłopak ma naprawdę duży potencjał. Vettori dostaje astronomiczną ilość sytuacyjnych piłek (bardziej 'piłek na kontrach') od Travicy. Jak on zrobił 55% w ataku dziś :o
lub Wlazły gdyby wrócił do kadry.
Wzór kapitana. Naprawdę... :|
kuki91

Dokładnie, ciężko, to rzucic to w pizdooo !!! Kapitan co pierwszy z tonącego statku ucieka ;)
weary_skier
Moderator
Moderator

Post autor: weary_skier »

Brasil pisze:Vettori dostaje astronomiczną ilość sytuacyjnych piłek (bardziej 'piłek na kontrach') od Travicy. Jak on zrobił 55% w ataku dziś :o
A propos Vettoriego, gdzieś rzuciłeś śmiałą tezę, że Włoch to najlepszy atakujący młodego pokolenia na świecie. Wróżąc trochę z fusów, na tych mistrzostwach może dojść do pojedynku Serbia-Włochy a zarazem Vettori-Atanasijevic. Czy nie uważasz, że jak do tej pory więcej na arenie międzynarodowej pokazał jednak Serb? Czy w swojej ocenie raczej sugerowałeś się potencjałem obu graczy?
I jeszzce jedno (sorry za formę wywiadu). Które według Ciebie hipotetyczne zestawienie reprezentacji Włoch ma większy potencjał (zakładając optymalną formę każdego gracza):
1. Zajcew na ataku, przyjęcie Sava+Simone
2. Vettori na ataku, Ivan+Parodi na przyjęciu?
"Widać, że gra dno tabeli" - W.Drzyzga o meczu MKS Będzin - Asseco Resovia Rzeszów
Awatar użytkownika
madlark

Post autor: madlark »

gokuskra pisze:
Hirako pisze:Bosek: "Bociek najwięcej zawdzięcza Bąkiewiczowi i AZS-owi a dopiero potem swojej cięzkiej pracy" :] :] :] :] :] :]
No i ma rację. Po ciężkiej kontuzji Częstochowa dala szansę gry Bockowi. nie wiem co w tym śmiesznego. Gdyby nie ten klub Bociek grałby w jakieś pierwszej lidze.
A Bociek odwdzięczył się AZS bardzo ładnie ;)
Ostatnio zmieniony 25 wrz 2013, o 18:47 przez madlark, łącznie zmieniany 1 raz.
Niech się sępy z polsatu udławią. Wróg publiczny polskiej siatkówki: polsat
Łańcuch pęka tam, gdzie jest najsłabsze ogniwo
Ostatnie sekundy są najważniejsze
Mateusz1993

Post autor: Mateusz1993 »

Brasil pisze:Zaskakująco dobrze gra Beretta. Chyba faktycznie Zajcew miał rację - ten chłopak ma naprawdę duży potencjał. Vettori dostaje astronomiczną ilość sytuacyjnych piłek (bardziej 'piłek na kontrach') od Travicy. Jak on zrobił 55% w ataku dziś :o
lub Wlazły gdyby wrócił do kadry.
Wzór kapitana. Naprawdę... :|
200% poparcia.
Co do wątku włoskiego. Beretta na tych ME gra wyśmienicie, ma chłopak papiery na granie.
Co do Vettoriego- ale oddał 7 punktów, w tym 5 czap. Ale ten Berutto kręci tym składem, dziś Parodi cały mecz na ławie, a i Savani do 12 wrócił z tego co widzę. Widziałem niestety tylko fragmenty. Bardzo dobre zawody także drugiego środkowego- Birarelliego. Zajcew utrzymał poziom, choć w przyjęciu go pocelowali, ale ataki robiły wrażenie, no i zagrywka- 3 asy i najwięcej serwisów.

Co do zbliżających się ćwierćfinałów, to stawiam na Belgie- niech im się powiedzie, grają fajną siatkówkę.
Co do drugiego meczu to mam mieszane uczucia, z jednej strony Bułgarzy pokazali moc, a raczej Sokolov, Alexiev i Skrimov, a i przede wszytskim obok tego pierwszego Salparov. A Niemcy? Jeśli skrzydła zagrają tak jak mogą, mowa o całej 3 (Grozer, Fromm, Kaliberda) to są w stanie pokonać Bułgarie. Wówczas stawiam na tie breaka, w którym jednak Sokolov może przeważyć szalę zwycięstwa. Osobiście nie umiem jednoznacznie wytypować zwycięzcy i żaden wynik mnie nie zaskoczy.

Nie do mnie pytanie, ale jeśli się nie obrazisz to wrzucę od siebie 3 grosze:
weary_skier pisze: I jeszzce jedno (sorry za formę wywiadu). Które według Ciebie hipotetyczne zestawienie reprezentacji Włoch ma większy potencjał (zakładając optymalną formę każdego gracza):
Wówczas zdecydowanie to pierwsze, tyle, że te warunki na tych ME nie są spełnione.
Brasil

Post autor: Brasil »

Byłem zaskoczony, że nikt mi tego nie wytknął.
weary_skier pisze:Czy nie uważasz, że jak do tej pory więcej na arenie międzynarodowej pokazał jednak Serb?
No na pewno. Tyle, że przyjmując podobne kryterium to Nikołaj Pawłow przed finałem Pucharu CEV przed dwoma laty pokazał mniej na arenie międzynarodowej aniżeli Antonin Rouzier. Filip Rejlek to siatkarz dla 90% tego forum anonimowy (przepraszam, jeśli nie doceniam, ale jestem w fazie, gdy czytam, że kapitanem reprezentacji powinien być Wlazły), a to nie gorszy atakujący (no, do sezonu 11/12) niż wspomniany Rouzier czy Bartman.

Po przyszłym sezonie gdy Piacenza jest faworytem nr. 1 do wygrania Ligi Mistrzów, nikt nie będzie z powyższą tezą polemizować. Kto wie, może nawet po tych ME tak będzie. Pawłow w lutym 2012 roku był poza Superligą w opinii przeciętnego widza nieznany, teraz jest jednym z najlepszych atakujących na świecie - ale ja już wtedy pisałem, że tak jest, ciężko zresztą stwierdzić, że Pawłow przez ostatni rok jakoś przesadnie się rozwinął. I analogicznie jest z Vettorim. On już teraz jest jest znakomitym atakującym, tylko musi nabrać fejmu. ;)
Vettori na ataku, Zajcew i Savani na przyjęciu. Ewentualnie Łasko na ataku, Zajcew-Savani na przyjęciu. Z drużynami nie grającymi flota. Jak ktoś gra flotem mocno to raczej 1)
kibic_siatki

Post autor: kibic_siatki »

Bułgarzy zawalili końcówkę I-szego seta- głównie Skrimow. Teraz zresztą też nie gra rewelacyjnie.
OlaMleko

kibic_siatki pisze:Bułgarzy zawalili końcówkę I-szego seta- głównie Skrimow. Teraz zresztą też nie gra rewelacyjnie.
Ja tam (jak nigdy) kibicuję Niemcom. Wiem,że dużo ludzi wychodzi z założenia "lepiej, żeby nasi pogromcy wygrywali, wtedy będą mniejsze wyrzuty sumienia", ale ja chcę,żeby Bułgarom koniec końców nic nie przyszło z pokonania nas.
Awatar użytkownika
kalosz

Post autor: kalosz »

ale słabi są ci sędziowie :x :x :x

a za brak challengu to powinni sobie w CEVie chociaż pensji nie przyznać :D
1971, 1972, 1974, 1975, 2012, 2013
Adamo88

Post autor: Adamo88 »

Tymczasem Belgowie coraz śmielej poczynają sobie z Serbami. W setach remis 1;1 a obecnie oba zespoły punkt za punkt.
OlaMleko

Adamo88 pisze:Tymczasem Belgowie coraz śmielej poczynają sobie z Serbami. W setach remis 1;1 a obecnie oba zespoły punkt za punkt.
Czy to Belgowie tak wystrzelili, czy raczej Serbia jest tak beznadziejna?
Adamo88

Post autor: Adamo88 »

OlaMleko pisze:
Adamo88 pisze:Tymczasem Belgowie coraz śmielej poczynają sobie z Serbami. W setach remis 1;1 a obecnie oba zespoły punkt za punkt.
Czy to Belgowie tak wystrzelili, czy raczej Serbia jest tak beznadziejna?
Belgowie żerują na błędach Serbów. Którzy maja ewidentnie problem z zagrywką.
Ostatnio zmieniony 25 wrz 2013, o 20:15 przez Adamo88, łącznie zmieniany 1 raz.
weary_skier
Moderator
Moderator

Post autor: weary_skier »

Z ciekawostek statystycznych.
Ani jeden atak Atana nie został podbity. Albo punkt albo czapa albo aut.
"Widać, że gra dno tabeli" - W.Drzyzga o meczu MKS Będzin - Asseco Resovia Rzeszów
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mistrzostwa Europy”