ME 2019 siatkarzy

drukjul

Re: ME 2019 siatkarzy

Post autor: drukjul »

dyletant pisze:Cebulak 9/9 a najlepszy na parkiecie Urnaut 30%? Dziwne te staty
W II secie Vincic przestał rozgrywać, tylko wszystkie piłki zaczął wystawiać do Urnauta i taki był tego skutek. Tine atakował w tej partii aż 16 razy

III set dla Słoweńców już na straty. Ropret zmienił Vincica, ciekawe czy zostanie na IV seta
Ostatnio zmieniony 23 wrz 2019, o 21:04 przez drukjul, łącznie zmieniany 1 raz.
Aranger

Post autor: Aranger »

Zacinające forum po meczach ME w których grają Polacy lub Polki to już jakaś świecka tradycja ? :)

16/26 Grozera i tylko 2 błędy dzisiaj, w meczu z Holandią świetnie zagrał Nimir i mimo znakomitej postawy swoich liderów te 2 drużyny łącznie w jednym secie dały radę wyjść z 20 punktów. Indywidualność z nami tu nie wygra, w pierwszym secie Niemcy dali krótką próbkę tego gdzie można nas mocniej ugryźć (jakąś taktyczną zagrywką). Tyle że my przy swoim serwisie mamy nie gorszą odpowiedź na ewentualne problemy z przyjęciem.
Awatar użytkownika
Simao

Post autor: Simao »

Mam takie pytanie do Państwa, czy ma ktoś informacje, link do jakiegoś działającego streamu meczu Słowenia vs Rosja?
dyletant

Post autor: dyletant »

Słowenia już chyba tego nie wyciągnie, ale 21 punktów to oznaka powrotu do gry, bo już ich Rosja biła całkiem mocno.

Dalej Wołkow gra tragicznie, ja bym chyba wpuścił Michajlowa.
Ostatnio zmieniony 23 wrz 2019, o 21:17 przez dyletant, łącznie zmieniany 1 raz.
Kiedy Łomacza bijesz piłką po głowie, pamiętaj pozostać na własnej połowie.
TommyLeeJones

Post autor: TommyLeeJones »

Czy tylko mnie bardzo martwi gra Fabiana? Jestem na jego punkcie okropnie wyczulony więc chcę się upewnić czy nie wyolbrzymiam podświadomie jego niedokładności.

Mecz wygrany 3:0 ale gra nie napawa optymizmem.
Verdungo

Post autor: Verdungo »

Simao pisze:Mam takie pytanie do Państwa, czy ma ktoś informacje, link do jakiegoś działającego streamu meczu Słowenia vs Rosja?
http://strims.world/RosjaSlowenia.php jakość taka sobie.

PS. Nieźle Słowenia kopie na zagrywce.
Ostatnio zmieniony 23 wrz 2019, o 21:22 przez Verdungo, łącznie zmieniany 1 raz.
Aranger

Post autor: Aranger »

TommyLeeJones pisze:Czy tylko mnie bardzo martwi gra Fabiana? Jestem na jego punkcie okropnie wyczulony więc chcę się upewnić czy nie wyolbrzymiam podświadomie jego niedokładności.
Raczej klasyczny Fabian, było trochę niedokładności, ale poza tym bez zarzutu, właściwy rozkład ataku, tempo gry, jako zespół znów robimy prawie 60% w ataku, więc bym się za bardzo nie zamartwiał. Z Leonem to dzisiaj wyglądało chyba najlepiej z dotychczasowych meczów.

No, to chyba teraz albo nigdy teraz jest dla Słoweńców, jak w tym secie tego nie wezmą, to Rosja tie-breaka wygra. Tak sądzę.
Radomiak97

Post autor: Radomiak97 »

Świetnie gra Pajenk. Na ten moment kandydat do najlepszej szóstki / siódemki turnieju
Awatar użytkownika
Simao

TommyLeeJones pisze:Czy tylko mnie bardzo martwi gra Fabiana? Jestem na jego punkcie okropnie wyczulony więc chcę się upewnić czy nie wyolbrzymiam podświadomie jego niedokładności.

Mecz wygrany 3:0 ale gra nie napawa optymizmem.
Ja mam takie same odczucia, zgadzam się z Tobą. Fabian po prostu gra chwilami bardzo niedokładnie i chaotycznie. Powiem więcej, jest chwilami takim ręcznym całej drużyny. Naprawdę, wiele nie potrzeba, trochę dokładniejsze rozegranie Fabiana i nasz gra wyglądałaby jeszcze bardziej efektownie i efektywnie co jest najważniejsze.
WysokiPortorykanczyk

Post autor: WysokiPortorykanczyk »

TommyLeeJones pisze:Czy tylko mnie bardzo martwi gra Fabiana?
Osobiście, wręcz przeciwnie, pod względem samego rozegrania (tempa gry itd), lepiej wygląda tylko Francja, a i Toniutti regularnie gra na kadrze poniżej oczekiwań, jak cała drużyna. Zwłaszcza, że dzisiaj granie z Leonem wyglądało świetnie, a że kilka razy z pola wystawił źle - na dystansie meczu nie ma co przeceniać, to raczej patrzę na to optymistycznie.
luk_m5

Post autor: luk_m5 »

Lewe z Leonem dziś od połowy pierwszego seta dobrze lub bardzo dobrze, do prawego jak zwykle. Dziś słaba skuteczność na środku ( tak na oko bo statystyk nie widziałem ) i tu pewnie cześć winy bierze na siebie rozgrywający. Poza tym Fabian standardowo. Czasem na kontrze dziś zbyt duże szaleństwo (jak przeciągnięta na lewe do Kubiaka gdy go tam nie było jeszcze )

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
dyletant

Wraca Słoweńcom zagrywka, Rosja może tego nie wytrzymać.
Z Wołkowem Słowenia tego nie przegra.
To naprawdę świetny gracz, ale dziś jest do zmiany od pierwszej przerwy technicznej pierwszego seta. Nawet na tego juniora
Ostatnio zmieniony 23 wrz 2019, o 21:28 przez dyletant, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Simao

Verdungo pisze:
Simao pisze:Mam takie pytanie do Państwa, czy ma ktoś informacje, link do jakiegoś działającego streamu meczu Słowenia vs Rosja?
http://strims.world/RosjaSlowenia.php jakość taka sobie.

PS. Nieźle Słowenia kopie na zagrywce.
Dziękuję, naprawdę nie jest łatwo coś znaleźć..
Bezowy

Post autor: Bezowy »

Ja też dziękuję. Powiem tak - dla dobra siatkówki lepiej żeby Słowenia to wygrała. Ale dla dobra mojego portfela Rosja. Inaczej czeka go mała katastrofa ;)
Rosja nie taka straszna (bo zakładam optymistycznie, że jednak to wygra), ale trzeba będzie zagrać z nią zdecydowanie lepiej niż dzisiaj.
"Blokowanie dostępu do internetu, to jak przybijanie kisielu do ściany." - Zbigniew Boniek
WysokiPortorykanczyk

Bezowy pisze:Powiem tak - dla dobra siatkówki lepiej żeby Słowenia to wygrała.
Jak Słowenia na jednej imprezie przegra z Macedonią i wygra z Rosją, to chyba już nic bardziej zaskakującego w śledzeniu siatkówki mnie nie spotka.
dyletant

16:10, a w kwadracie spokojnie przygląda się temu 2 mistrzów olimpijskich z 2012 roku.

Wołkow i Wolwicz wyrzucą Rosję z turnieju.
Awatar użytkownika
jaet

Post autor: jaet »

No i żegnamy powoli Rosję...
"Sometimes you eat the bear, and sometimes the bear eats you"
drukjul

WysokiPortorykanczyk pisze:
Jak Słowenia na jednej imprezie przegra z Macedonią i wygra z Rosją, to chyba już nic bardziej zaskakującego w śledzeniu siatkówki mnie nie spotka.
Mazur mówi, że Rosjanom się włączył syndrom zwątpienia. Ładne :D
krzychszp

Post autor: krzychszp »

Słowenia nie powinna tego puścić, bedzie cięzki mecz, Słowenców bedzie niesc publika, musimy zagrać bardzo dobrze zeby wytrzymać.
Aquino

Post autor: Aquino »

Już sobie wyobrażam Polsko-Słoweńskie pojedynki kibicowskie.
Awatar użytkownika
Gerrard

Post autor: Gerrard »

Volkov gra jak stary pijany :>
WysokiPortorykanczyk

Ciekawe kiedy ostatnio ani męski, ani żeński rosyjski zespół w jednym roku nie zrobili czwórki na ME.

W sumie ciekawe czy kiedykolwiek.
TommyLeeJones

Post autor: TommyLeeJones »

WysokiPortorykanczyk pisze:Osobiście, wręcz przeciwnie, pod względem samego rozegrania (tempa gry itd), lepiej wygląda tylko Francja, a i Toniutti regularnie gra na kadrze poniżej oczekiwań, jak cała drużyna. Zwłaszcza, że dzisiaj granie z Leonem wyglądało świetnie, a że kilka razy z pola wystawił źle - na dystansie meczu nie ma co przeceniać, to raczej patrzę na to optymistycznie.
To ja już nie wiem co mi w tej naszej grze nie pasuje, chyba po prostu za bardzo dmucham na zimne i robię się paranoikiem :D .
Awatar użytkownika
tomasol

Post autor: tomasol »

Trener ekipy Rosji to sabotaż uprawia albo chce coś udowodnić (tylko co ??? I komu ??? ). Wołkow gra dzisiaj dla Słoweńców. No i ta zmiana Butki na Kobzara. Rosjanie jak rok temu, błyszczeli w Lidze Narodów, ale na głównej imprezie znowu nie wytrzymali ciśnienia.
drukjul

Aquino pisze:Już sobie wyobrażam Polsko-Słoweńskie pojedynki kibicowskie.
Nie liczyłbym na to, że na meczu półfinałowym w Ljubljanie będzie dużo polskich kibiców. Kto nie kupił jeszcze biletu, to raczej już nie kupi. Tym razem to nasi rywale będą grać u siebie
Aquino

Post autor: Aquino »

Słabo Rosją wygląda od początku turnieju i nie mam pojęcia dlaczego byli uważani za faworytów ME. Te przegrane sety z Turcją czy Białorusią nie były przypadkiem.Nie można też odmówić Słoweńcom umiejętności bo ich forma w połączeniu z żyjącą halą stanowi wybuchową mieszankę ciężką do zatrzymania.
WysokiPortorykanczyk

WysokiPortorykanczyk pisze:Ciekawe kiedy ostatnio ani męski, ani żeński rosyjski zespół w jednym roku nie zrobili czwórki na ME.
Nigdy.
dyletant

WysokiPortorykanczyk pisze:
To jest to maksimum, które wyciśnie to pokolenie czy pójdą jeszcze krok dalej po kolejny medal?
WysokiPortorykanczyk

Piękna sprawa. :D

Kto za Sammelvuo?
Awatar użytkownika
tomasol

Post autor: tomasol »

Czyli ze Słowenią. Myślę, że mamy prawie autostradę do finału. Nie wierzę, że Słoweńcy powtórzą drugi raz takie spotkanie, a i my nie jesteśmy w stanie zagrać tak źle jak Rosjanie.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mistrzostwa Europy”