Liga Narodów 2023
Re: Liga Narodów 2023
Semeniuk mecz o wszystko chyba.
Nie jestem ekspertem od Grbiciologi, ale mi wychodzi, że jutro znów wyjdziemy Leon/Bednorz i to będzie "podstawowa" para. Czy to ma jakikolwiek sens?
-
Ehh, jak ja nie lubię oglądać meczów jak gra Łomacz. No nikt mnie bardziej nie irytuje niż on. Ciągła orka środkiem, zero urozmaicenia gry, często niedokładne piłki na lewe skrzydło.
Połowa seta, a atakujący dostał jedną piłkę
Połowa seta, a atakujący dostał jedną piłkę
Przypominam że trenerem jest Grbic a on często nie podejmuje racjonalnych decyzji.
Grbić jest jaki jest, ale bez przesady. Ma jakieś swoje założenia i kryteria (niekoniecznie słuszne), ale nie ma absolutnie żadnych szans, że tym kryterium jest występ przeciwko Kanadzie. Nawet Grbić by tego w ten sposób nie wymyślił.
To, że Ty się nie zgadzasz z Grbiciem od razu oznacza nieracjonalną decyzję?
To była podwój zmiana Janusz-Leon - jeszcze ciekawiej
-
Semeniuk 1/5 w ataku przy 2 błędach w pierwszym secie. Na zagrywce nic, w bloku nic. Odbudowa.
Zobaczymy jak dalej. Nie chcę mi się wierzyć, że nawet z ogórkową Kanadą będzie lipa. Powinien się dźwignąć.
Zobaczymy jak dalej. Nie chcę mi się wierzyć, że nawet z ogórkową Kanadą będzie lipa. Powinien się dźwignąć.
Czyli stabilnie.Szary Wilk pisze: ↑8 lip 2023, o 08:24 Semeniuk 1/5 w ataku przy 2 błędach w pierwszym secie. Na zagrywce nic, w bloku nic. Odbudowa.
___
Noworoczny Kibic Siatki
Noworoczny Kibic Siatki
Ciekawa ta podwojna, choc wymuszona sytuacja. Niemniej Leon pierwszy atak z prawego konczy.
Semeniuk dalej slabo, ze slaba Kanada. Moze to i nie kryterium, tylko z kim on zagral dobrze?
Faworyt, ciagniety na sile, przy niezlej formie Fornala.
Inna sprawa to pilki od Lomacza. Poczatek drugiego seta i Semen kiwa z pilki na zabicie.
Pozytyw jest taki, ze Bedni zaczyna wygladac na pewniaka.
Nie wiedzialam, ze Grbic chce grac taka prosta siatkowke, z zaksa jednak grali ciekawsza.
Semeniuk dalej slabo, ze slaba Kanada. Moze to i nie kryterium, tylko z kim on zagral dobrze?
Faworyt, ciagniety na sile, przy niezlej formie Fornala.
Inna sprawa to pilki od Lomacza. Poczatek drugiego seta i Semen kiwa z pilki na zabicie.
Pozytyw jest taki, ze Bedni zaczyna wygladac na pewniaka.
Nie wiedzialam, ze Grbic chce grac taka prosta siatkowke, z zaksa jednak grali ciekawsza.
Bardzo dobrze gra Lukasz - chociaż teraz ta kiwka nie weszła
___
Noworoczny Kibic Siatki
Noworoczny Kibic Siatki
-
Orientuje się ktoś co stało się z karierą Vernona-Evansa? Znakomite warunki fizyczne, czy przepadł już całkowicie, żeby nie łapać się nawet do reprezentacji w słabej Kanadzie?
Edit: właśnie komentator wspomniał, że Vernon wybrał inna ścieżkę i reprezentacją raczej się nie interesuje, może ktoś to rozwinąć?
Edit: właśnie komentator wspomniał, że Vernon wybrał inna ścieżkę i reprezentacją raczej się nie interesuje, może ktoś to rozwinąć?
Ostatnio zmieniony 8 lip 2023, o 08:38 przez siatkarz014, łącznie zmieniany 1 raz.
Bardzo słabo gra Popiwczak, 29% przyjęcia przeciwko rezerwom Kanada. Zatorski ma autostrade do 1 składu.
-
Gra w Japonii. Właśnie Swędrowski powiedział, że odpuścił grę w kadrze.siatkarz014 pisze: ↑8 lip 2023, o 08:36 Orientuje się ktoś co stało się z karierą Vernona-Evansa? Znakomite warunki fizyczne, czy przepadł już całkowicie, żeby nie łapać się nawet do reprezentacji w słabej Kanadzie?
Semen kiwa, bo mu psycha siada po prostu, nic nie wchodzi. Więcej błędów w ataku niż punktów na obecną chwilę.
Kolejny nie skończony atak Kamila , ale trzeba przyznać ze emeryt nie rozpieszcza go tymi wystawami
___
Noworoczny Kibic Siatki
Noworoczny Kibic Siatki
O ile się nie mylę to Vernon-Evans zaczął grać ze Stevenem Marshallem w plażówkę.
Podobny przebieg kariery jak Schmitt. Też dwa sezony w kadrze na promocję i myk robienie kabony w AzjiSzary Wilk pisze: ↑8 lip 2023, o 08:39
Gra w Japonii. Właśnie Swędrowski powiedział, że odpuścił grę w kadrze.
-
Pisałem już o tym, ale warto rozwinąć.
Problemem Semeniuka jest to, że kompletnie sprzeciętniał. Nie ma obecnie żadnego elementu, w którym byłbym świetny lub nawet bardzo dobry. Średnio przyjmuje, nieźle blokuje, fajnie zagrywa, jest przeciętny w ataku na rozegranej i słaby na wysokiej. W tej drugiej sytuacji ma zasadniczo dwa rozwiązania, które obserwujemy od przyjścia do Perugii tj. próba nabicia na blok, która kończy się czapą lub atak bez kontroli w blok.
W tej sytuacji jego gra, wobec konkurencji, którą mamy w kadrze, nie ma sensu.
Problemem Semeniuka jest to, że kompletnie sprzeciętniał. Nie ma obecnie żadnego elementu, w którym byłbym świetny lub nawet bardzo dobry. Średnio przyjmuje, nieźle blokuje, fajnie zagrywa, jest przeciętny w ataku na rozegranej i słaby na wysokiej. W tej drugiej sytuacji ma zasadniczo dwa rozwiązania, które obserwujemy od przyjścia do Perugii tj. próba nabicia na blok, która kończy się czapą lub atak bez kontroli w blok.
W tej sytuacji jego gra, wobec konkurencji, którą mamy w kadrze, nie ma sensu.
Serio ci Filipińczycy tak się emocjonują gra dwóch kompletnie im obojętnych reprezentacji, czy to jakieś piski kibiców puszczane z głośników?
-
Mega wybiła tam popularność siatkówki i będzie promowana w tym kraju dalej. Oni mają podobizny z wizerunkami naszych zawodników, znają ich. Spore zainteresowanie. W Indiach też jest potencjał, stąd nie dziwi mnie decyzja o organizacji KMŚ tam.
Kolejny skończony atak Leona z prawego, ale dziwie się ze tam Olek się nie ustawia.
___
Noworoczny Kibic Siatki
Noworoczny Kibic Siatki
Czy ja oślepłem na stare lata czy czasami z jakiegoś powodu Śliwka atakuje z I-szej strefy pomimo Kaczmarka na boisku?
-
4/10 Semen mial w drugim secie, a nie po dwóch setach. Obecnie 6/18
Jak atakujący jest na środku boiska i nie ma czasu, żeby wycofać się do ataku to często przyjmujący z drugiej linii idzie do ataku z 1 strefy. Dzięki temu przeciwnik nie może się od razu w ciemno przesunąć w bloku.
Który to już kolejny nie skończony atak Semena. Kompletna indolencja w ataku.
___
Noworoczny Kibic Siatki
Noworoczny Kibic Siatki