Zmiana trenera jest już raczej przesądzona, pytanie tylko co zrobi inny dowolny trener czy będzie potrafił tchnąć ducha sportowej walki w ten zespół?Arff pisze: I naturalne jest że jeśli polski zespół dalej będzie tak grał to nie ma mowy o pozostaniu Raula w Polsce... jeżeli jednak wrócimy na pewną drogę którą Argentyńczyk, przez te 3 lata, wypracował w naszym zespole, wg. mnie Lozano powinien pozostać z zespołem...
Jak napisałeś indywidualnie zawodnicy są lepsi niż byli, liga z roku na rok na wyższym poziomie, naturalnie w takiej sytuacji należy spodziewać się lepiej grającej reprezentacji, a przynajmniej trzymającej pewien poziom!
Nie jestem skłonny zrzucać całej winy na Lozano, ci zawodnicy, przy ich umiejętnościach powinni po prostu wygrywać z drużynami pokroju Czernogóry bez zbędnych problemów, jeśli są przemęczeni mogą z trochę lepszą drużyną jaką jest Estonia po 2 wygranych setach odpuścić i przegrać 3 seta... ale 4 set musi być wygrany, nie wspominając że przegranie 2-3 jest niedopuszczalne. No ale jeśli się przegrywa ze słabszym w taki sposób, to z trochę silniejszym też się może tak skończyć.