Marcin Możdżonek
Re: Marcin Możdżonek
Możdżonek ma bardzo dobre warunki fizyczne tj. wzrost. To jak na razie jego jedyny atut. To wciąż jest młody zawodnik, więc mógłby się rozwijać, robić postępy, ale jakoś tego nie widać. Jego baloniki nikomu krzywdy nie zrobią. Czasami ładnie zaatakuje lub piłka po jego zagrywce wpadnie przeciwnikowi, ale każdemu się zdarza. Gdyby on nadal robił postępy na pewno byłby z niego bardzo dobry środkowy, za parę lat być może podstawa reprezentacji, ale jeśli on zatrzymał się w miejscu to nic z tego.
; )
Zeby sie rozwijac trzeba ciezko trenowac. Zeby ciezko trenowac trzeba miec konkurencje. W klubie jej nie bylo dlatego i Grzyb i Marcin byli przewaznie w niskiej formie.
http://wiadomosci.onet.pl/ciekawostki/c ... omosc.html
"- Po siedmiu sezonach ciągłej gry, muszę kiedyś odpocząć - mówił po ostatnim meczu z ZAKS-ą Wlazły"
"- Po siedmiu sezonach ciągłej gry, muszę kiedyś odpocząć - mówił po ostatnim meczu z ZAKS-ą Wlazły"
Może więc dlatego najlepiej by było gdyby wyjechał za granicę. Przeważnie we Włoszech jest konkurencja i trzeba dużo trenować. A jemu by się to przydało. Gdyby mu ktoś złożył ofertę zza granicy to powinien ją przyjąć, o ile w ogóle takową dostanie. Szkoda żeby zawodnik o takim wzroście się po prostu zmarnował.
; )
Ja bym go wysłał do Rosji, żeby się wyuczył mocnego serwisu, i potrenował blok. Drugi Volkov może by nie wrócił, ale przy odrobinie szczęścia bardzo solidny gracz by wyszedł.
Informacja o ostrzeżeniu jest wysyłana automatycznie - proszę na nią nie odpowiadać.
Wszelkie uwagi dotyczące forum proszę kierować na adres forum@siatka.org
Jak dla mnie jedynym jego atutem jest wzrost. Reprezentacja to dla Marcina za wysoki poziom ale jest młody, wszystko jeszcze przed nim. W sezonie ligowym również mnie nie zachwycił. Jest chyba troszkę za wolny i ta jego miażdżąca zagrywka...zgadzam się z przedmówcą jeśli będzie intensywnie trenował i jakimś cudem trafi do dobrego klubu to może kiedyś zostanie przyzwoitym siatkarzem.
Wydaje mi się, że jest tak: To nie Możdżonek wybrał siatkówkę, tylko ona wybrała jego. Oczywiście z racji jego warunków fizycznych.
AZS Częstochowa
I co teraz? A jeszcze jakby pograł z Gumą, bo Żygadle coś gra ze środkiem nie szła...
"To jest Olsztyn. Moje miasto. Mój klub."
Możdżonek zagrał dobry mecz tylko, czy będzie w stanie pokonać Grzyba?? Marcin miał długi urlop i go wykorzystał. Odświeżył się i gra całkiem nieźle. Myślę, że środkowym numer 3 będzie ktoś z Olsztyna.
,,Kiedyś... kiedyś przed laty, kiedy pisałem taką analizę dla Gazety Wyborczej napisało mi się: Co by było, gdyby nie było Piotra Gruszki? Otóż trzeba byłoby go wymyślić!" - Zdzisław Ambroziak
Rozmowa z dr. Fabio Rizollini'm xD
- Karolina
- Kontakt:
Powiem szczerze, że Marcin Możdżonek zaprezentował się dzisiaj świetnie, ale jak to mówią jeden mecz mistrzostwa nie czyni
Jeśli będziemy szukać kogoś dobrego pod względem bloku to Marcin ma duże szanse, z atakiem troszkę kuleje ale to zawsze jest do dopracowania.
Z której strony nie patrzeć Raul Lozano ma ciężki orzech do zgryzienia a raczej do rozgryzienia. Myślę że o miejsce nr 3 na pozycji środkowego walczyć będą Nowakowski i Możdżonek. Jakoś Grzyba nie widzę w wizji pt: Igrzyska Olimpijskie.
Jeśli będziemy szukać kogoś dobrego pod względem bloku to Marcin ma duże szanse, z atakiem troszkę kuleje ale to zawsze jest do dopracowania.
Z której strony nie patrzeć Raul Lozano ma ciężki orzech do zgryzienia a raczej do rozgryzienia. Myślę że o miejsce nr 3 na pozycji środkowego walczyć będą Nowakowski i Możdżonek. Jakoś Grzyba nie widzę w wizji pt: Igrzyska Olimpijskie.
<a href=' http://inwestowanie_na_gieldzie.interkursy.pl/p/14379/'>W drodze do niezależności finansowej</a>
Umysł trenera Lozano jest zagadką i nikt nie wie, kogo powoła na Igrzyska. Grzyb świetnie zaprezentował się w Katowicach. Nowakowski dobrze grał na wyjazdach. Możdżonek zagrał dobrze dzisiaj. Nie wiem, jak sytuacja Zagumnego z kolanem, ale jeżeli jest dobrze to chciałbym zobaczyć Możdżonka i Zagumnego jutro w wyjściowej szóstce. Chociaż żeby zagrali jeden set.
,,Kiedyś... kiedyś przed laty, kiedy pisałem taką analizę dla Gazety Wyborczej napisało mi się: Co by było, gdyby nie było Piotra Gruszki? Otóż trzeba byłoby go wymyślić!" - Zdzisław Ambroziak
Grzyb zagrał tydzień temu lepiej od Plińskiego, Możdżonek dzisiaj to samo w stosunku do Kadziewicza, ja na miejscu Lozano wcale nie uważałbym dwóch byłych środkowych Jastrzębia za pewniaków, ale kto wie, co siedzi w głowie małego Argentyńczyka?
Kadziewicz i Pliński na pewno jadą, i ja mimo wszystko uważam, że to dobrze.
Znowu zagrywka z wyskoku Możdżonka. Dobrze, bardzo dobrze Jednak sytuacja z nim jest jednak jak z Bartmanem. Inwestycja na przyszłość.
Znowu zagrywka z wyskoku Możdżonka. Dobrze, bardzo dobrze Jednak sytuacja z nim jest jednak jak z Bartmanem. Inwestycja na przyszłość.
Informacja o ostrzeżeniu jest wysyłana automatycznie - proszę na nią nie odpowiadać.
O nie Chal! Nie widze Grzyba i Możdżonka razem w składzie. Wręcz to jest karygodne posunięcie! Jak poczują swobodę i pewność siebie sam już wiesz czym to się kończy...
Nie zapominajmy, że trzecim środkowym w dwunastce byłby wtedy Kadziewicz lub Pliński, a nie Kudłacik, więc o to bym się nie bał... Ale te rozważania pozostawmy na inny temat w tym dziale, tutaj zaś skupmy się na samym Możdżonku
Co do dzisiejszego występu - pokazał wreszcie regularną zagrywkę z wyskoku, której próbował już w sezonie ligowym, do tego zmienną, chwali się to. Poza tym, mimo ciężkich treningów, poruszał się szybko pod siatką, był zdecydowanie bardziej dynamiczny, niż w PLS-ie. Ostatnie mecze udowadniają chyba, że słaba gra środka w AZS-ie to raczej nie kwestia zawodników, a złego przygotowania przez Mazura do sezonu
Co do dzisiejszego występu - pokazał wreszcie regularną zagrywkę z wyskoku, której próbował już w sezonie ligowym, do tego zmienną, chwali się to. Poza tym, mimo ciężkich treningów, poruszał się szybko pod siatką, był zdecydowanie bardziej dynamiczny, niż w PLS-ie. Ostatnie mecze udowadniają chyba, że słaba gra środka w AZS-ie to raczej nie kwestia zawodników, a złego przygotowania przez Mazura do sezonu
Faktycznie dawno nie widzielismy tak dobrze dysponowanego i aktywnego Mozdzonka. Absolutnie ma szanse pojechac do Pekinu. Moze bardziej przydalby sie w starciu z np. Rosja ze swoja zagrywka niz np. Grzyb. Jednak co zrobi Lozano tego nie wie nikt . Mysle jednak ze Plinski i Kadziewicz moga byc spokojni o swoje miejsce. Ich ewentualna nieobecnosc moglaby wprowadzic zbyt duzo zamieszania do kadry...
Dlatego bardzo mnie cieszy, że Sordyl jest trenerem kadry, i może się nauczy używać Grzyba i Możdżonka w klubieChal pisze:Ostatnie mecze udowadniają chyba, że słaba gra środka w AZS-ie to raczej nie kwestia zawodników, a złego przygotowania przez Mazura do sezonu
...
Grzyb kiedys serwowal mocno, i przy odrobinie pracy jego i Sordyla (ew. Lozano) bylby w stanie do tej zagrywki powrocic, a jest w stanie to robic mocniej niz kiedykolwiek udalo sie Mozdzonkowi.zachary pisze:(...)Moze bardziej przydalby sie w starciu z np. Rosja ze swoja zagrywka niz np. Grzyb. (...)
Sry za brak polskich liter, ale nie moge sobie poradzic jak mi sie wcisnie alt+shift :/
W meczu z USA miał fajną serię bloków. Może na olimpiadze też mu się będzie udawać takie serie prezentować. W juniorach był dobry dzieki wzrostowi ale na seniorów sam wzrost nie wystarczy. Będę 3mał na niego kciuki!!!
Źle pisać o "wielkiej drużynie z twierrdzą" to nienada,