ZAK SA Kędzierzyn-Koźle
Re: ZAK SA Kędzierzyn-Koźle
Lotman, Holmes.
-
Zagranicznymi zwycięzcami Ligi Światowej którzy grali potem (lub wcześniej) w naszej lidze byli:serBalonSwann pisze:tak wlasciwie to w jakim klubie i kiedy ostatnio grał w pluslidze aktualny(albo moze byc nawet nieaktualny) niepolski zwycięzca ligi swiatowej i jak się nazywał?
R.Lambourne (USA,Olsztyn,Bydgoszcz,Kielce)- wygrana w LŚ 2008 plus został wybrany najlepszym libero turnieju finałowego.
P.Abramow (ROS, Jastrzębie)- wygrana w 2002 roku i tytuł najlepiej atakującego turnieju.
P.Lotman (Rzeszów),R.Holmes (Jastrzębie , Rzeszów) i G.Muagututia (Bydgoszcz)-(wszyscy USA) - wygrana w LŚ w 2014 roku.
Od kilku dni na tej liście jest także pięciu Francuzów: N.Marechala(Jastrzębie,Bełchatów), K.Tille, B.Toniutti, A.Rouzier (wszyscy Kedzierzyn-Koźle) i J.Lyneel (Rzeszów).
Amerykanin jakiś pewnie. Lambourne, Millar?
Edit. Nie zauważyłem że już poszły dwie odpowiedzi, post z pytaniem był na końcu poprzedniej strony.
Jeszcze Salmon chyba wygrał IO i LŚ w 2008 (jako szóstkowy gracz), a grał wcześniej w Częstochowie.
Edit. Nie zauważyłem że już poszły dwie odpowiedzi, post z pytaniem był na końcu poprzedniej strony.
Jeszcze Salmon chyba wygrał IO i LŚ w 2008 (jako szóstkowy gracz), a grał wcześniej w Częstochowie.
II liga siatkówki kobiet - treningi dla dzieci i młodzieży - Miejska Amatorska Liga Siatkówki - http://laskovia.pl/
-
Rzeczywiście całkiem zapomniałem o R.Salmonie (Częstochowa) i R.Milarze (Rzeszów) którzy razem R.Lambournem byli podstawowymi zawodnikami kadry USA w 2008 roku gdy ta ekipa wygrywała Lige Światową.
Swoją drogą, to ciekawe czy taki skład zwycięzców Ligi Światowej dałby radę wygrać obecnie PlusLigę, myślę że mogliby mieć problemy, nawet gdyby wszyscy zawodnicy grali w formie ze swojego najlepszego okresu.
P: Abramow, Marechal, Tillie, Lyneel, Muagututia, Lotman, Salmon
A: Rouzier
Ś: Holmes, Millar
R: Toniutti
L: Lambourne
II liga siatkówki kobiet - treningi dla dzieci i młodzieży - Miejska Amatorska Liga Siatkówki - http://laskovia.pl/
-
Mieliby problemy wygrać obecną Pluslige przede wszystkim dlatego że granie przez cały sezon składem z rezerwowymi wyłącznie na przyjęciu jest ogromnym ryzykiem w przypadku kontuzji, jeszcze atakującego mógłby zastapić N.Marechal który swego czasu grał na ataku w Jastrzębiu ale brak rezerwowego na środku i przed wszystkim rozegraniu mógłby boleć.lipton pisze:Swoją drogą, to ciekawe czy taki skład zwycięzców Ligi Światowej dałby radę wygrać obecnie PlusLigę, myślę że mogliby mieć problemy, nawet gdyby wszyscy zawodnicy grali w formie ze swojego najlepszego okresu.
-
- Moderator
jest limit obcokrajowców.Antonella Hard Core pisze: Mieliby problemy wygrać obecną Pluslige przede wszystkim dlatego że
xD
Jakie śmieszne.
"Widać, że gra dno tabeli" - W.Drzyzga o meczu MKS Będzin - Asseco Resovia Rzeszów
Zakładamy, że zawodnicy w swoim prime-time są nadludźmi i nie ulegają kontuzjomAntonella Hard Core pisze:Mieliby problemy wygrać obecną Pluslige przede wszystkim dlatego że granie przez cały sezon składem z rezerwowymi wyłącznie na przyjęciu jest ogromnym ryzykiem w przypadku kontuzji, jeszcze atakującego mógłby zastapić N.Marechal który swego czasu grał na ataku w Jastrzębiu ale brak rezerwowego na środku i przed wszystkim rozegraniu mógłby boleć.
A na cele eksperymentu każdy z nich dostał polską licencję, którą po sezonie musi oddać
Ale i tak by nie wygrali. Tak myślę (-:
- Noworoczny
Mnie się podobało.weary_skier pisze:Jakie śmieszne.
Byliby faworytami do finału w nowej formule.lipton pisze:Ale i tak by nie wygrali. Tak myślę
#muremzaheynenem
Odpowiadam tylko za to, co napisałem, a nie za to, co sobie pomyślałeś, czytając.
Odpowiadam tylko za to, co napisałem, a nie za to, co sobie pomyślałeś, czytając.
W ekipie amerykańskiej wygrywającej LŚ 2008 byli też Brook Billings i Phil Eatherton.Antonella Hard Core pisze:Rzeczywiście całkiem zapomniałem o R.Salmonie (Częstochowa) i R.Milarze (Rzeszów) którzy razem R.Lambournem byli podstawowymi zawodnikami kadry USA w 2008 roku gdy ta ekipa wygrywała Lige Światową.
...you may say I'm a dreamer, but I'm not the only one...
-
Ale jako zwycięzców Ligi Światowej brałem tylko pod uwage zawodników którzy byli w składzie na turniej finałowy a nie tych którzy grali we wcześniejszych meczach rundy interkontynentalnej. A zarówno B.Billing jak i P.Eatherton nie byli w "12" na turniej finały w 2008 roku, atakującymi w ekipie USA byli C.Stanley i G.Gardner a trójka środkowych to D.Lee, T.Hoff i R.Millar.dreamer pisze:W ekipie amerykańskiej wygrywającej LŚ 2008 byli też Brook Billings i Phil Eatherton.Antonella Hard Core pisze:Rzeczywiście całkiem zapomniałem o R.Salmonie (Częstochowa) i R.Milarze (Rzeszów) którzy razem R.Lambournem byli podstawowymi zawodnikami kadry USA w 2008 roku gdy ta ekipa wygrywała Lige Światową.
Wracając jeszcze do wątku Kurka. Sprawdziłam sobie i znalazłam mecz Mostostal-Energia z sezonu 2005/06. W przerwie jest dyskusja pomiędzy Boskiem a Wanio dotycząca następującej kwestii: Czy Drzyzga (trener Drzyzga:)) dobrze czyni ucząc Kurka (lat 17) przyjęcia, bo dotąd grał jako atakujący.
Czyli: Kurek zaczynał jako atakujący (Nysa), potem był przyjmującym, by znowu stać się atakującym.
Czyli: Kurek zaczynał jako atakujący (Nysa), potem był przyjmującym, by znowu stać się atakującym.
Najlepszą informacją na temat tamtego sezonu jest legendarny starusieńki już Volleyball Manager 0.17. W bazie tej Kurek jest atakującym w Mostostalu, Jarosz przyjmującym w SMSie i gdzieś tam się nawet przewija Janeczek jako... środkowy. Znakomity materiał, któremu można ufać w zakresie historii.dakuul pisze:Wracając jeszcze do wątku Kurka. Sprawdziłam sobie i znalazłam mecz Mostostal-Energia z sezonu 2005/06. W przerwie jest dyskusja pomiędzy Boskiem a Wanio dotycząca następującej kwestii: Czy Drzyzga (trener Drzyzga:)) dobrze czyni ucząc Kurka (lat 17) przyjęcia, bo dotąd grał jako atakujący.
Edit:
Dla ciekawskich:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9c4 ... de434.html - Kurek jako atakujący Mostostalu
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/926 ... e0ead.html - Jarosz jako przyjmujący SMS
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/db7 ... 0f59b.html - Janeczek jako środkowy SMS
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/028 ... f17bb.html - Michał Kamiński jako środkowy SMS
Przecież Polska zdobywała Mistrzostwo Europy Kadetów składem, w którym poza sypaczem i libero do niedawna jedynym zawodnikiem, którym nie skończył na ataku, był... ówczesny atakujący, rzeczony Bartosz Kurek. Poza tym Bartman, Jarosz, Kamiński i Janeczek. Jak wiadomo ostatnio sytuacja się nieco zmieniła.
"To jest Olsztyn. Moje miasto. Mój klub."
Jeszcze jak Kurek grał w Skrze to pisałem że ten zawodnik nie nadaje się do gry na przyjęciu bo od najmłodszych lat grał na ataku!! Oczywiście byłem hejtowany przez większość że się czepiam. A przecież od najmłodszych lat (bodaj 13 lat miał jak o pierwszy raz widziałem) grał na ataku i zawsze jak Nysa przyjeżdżała do Kędzierzyna na mecz to było pytanie czy jest Kurek. Było kilka meczów że w rywalizacji młodzieżowej grywał seta albo dwa na przyjęciu i wówczas jego zespół dostawał bęcki (przeważnie) ale po powrocie na atak był rzeźnikiem la przeciwnika !dakuul pisze:Wracając jeszcze do wątku Kurka. Sprawdziłam sobie i znalazłam mecz Mostostal-Energia z sezonu 2005/06. W przerwie jest dyskusja pomiędzy Boskiem a Wanio dotycząca następującej kwestii: Czy Drzyzga (trener Drzyzga:)) dobrze czyni ucząc Kurka (lat 17) przyjęcia, bo dotąd grał jako atakujący.
Teraz znów podobna sytuacja, bo niby znów ma grać na ataku, tylko po co było gościa przestawiać na przyjęcie żeby znów wrócił na atak.
Na pewno służy to zawodnikowi i podwyższeniu jego klasy siatkarskiej
Źle pisać o "wielkiej drużynie z twierrdzą" to nienada,
Kurek był drugim atakującym w Mostostalu. Pierwszym był Novotny. Jarosz na przyjęciu z tego co pamiętam rzadko grał, o ile grał. Z treningów go bardziej pamiętam.
Żadnych nowości nie odkryliście.
Nikt nie mówi o odkryciu Ameryki, są po prostu przywoływane fakty. Żebyś jednak chciał błysnąć pamięcią, to chciałem zauważyć ,że Kurek w Mostostalu faktycznie był drugim atakującym, ale pierwszym był Gromadowski, a później Novotny.woli pisze:Kurek był drugim atakującym w Mostostalu. Pierwszym był Novotny. Jarosz na przyjęciu z tego co pamiętam rzadko grał, o ile grał. Z treningów go bardziej pamiętam.
nie pamietam tego dokładnie ale czy to nie był ten czas,kiedy Szczerbaniuk wk..ny wyczynami atakujących stanął na atak i krzzyczał "dawajcie do mnie"?
Telewizyjny oglądacz.
Pewnie brak kontaktu z grą na żywo powoduje moje zdziwienie , gdy co innego widzę w czasie meczu w tv , a co innego czytam na tym forum
Pewnie brak kontaktu z grą na żywo powoduje moje zdziwienie , gdy co innego widzę w czasie meczu w tv , a co innego czytam na tym forum
1998, 2000, 2001, 2002, 2003, 2016, 2017, 2019
Mam pytanie do kibiców Zaksy : czy klub na w tej chwili oficjalnie na ataku jedynie Konarskiego i Boćka?
Jeszcze Witczakserek pisze:Mam pytanie do kibiców Zaksy : czy klub na w tej chwili oficjalnie na ataku jedynie Konarskiego i Boćka?
No tak! zapomniałam o Dominiku
W sezonie 07/08 zmiennikiem Novotnego był Adrian Patucha. Ściągnięto go dlatego że w sezonie 06/07 Kurek dobrze grał na przyjęciu i postanowiono pozostawić go na tej pozycji.zibibobi pisze:Nikt nie mówi o odkryciu Ameryki, są po prostu przywoływane fakty. Żebyś jednak chciał błysnąć pamięcią, to chciałem zauważyć ,że Kurek w Mostostalu faktycznie był drugim atakującym, ale pierwszym był Gromadowski, a później Novotny.woli pisze:Kurek był drugim atakującym w Mostostalu. Pierwszym był Novotny. Jarosz na przyjęciu z tego co pamiętam rzadko grał, o ile grał. Z treningów go bardziej pamiętam.
No one likes us, we don't care!
- Noworoczny
Pedzcie p. Tomaszowi z głównej, jak się Francuz pisze (a mój post do kasacji).Do klubu dołączyli Francuzi Benjamin Toniutti oraz Kevin Tilli,
#muremzaheynenem
Dawnych wspomnień czar. Fajnie się czyta i wspomina stare, dobre czasy.
Wywiad ze Sławkiem Gerymskim.
http://opole.gazeta.pl/opole/56,35087,1 ... xLokOpoImg
Wywiad ze Sławkiem Gerymskim.
http://opole.gazeta.pl/opole/56,35087,1 ... xLokOpoImg
Na pierwszym treningu Zaksy gościnnie Michał Kozłowski i też gościnnie(?) Patryk Czarnowski.
W sumie gdyby jeszcze Czarnowskiego podpisali to chyba nie moglibyście narzekać.Hirako pisze:Na pierwszym treningu Zaksy gościnnie Michał Kozłowski i też gościnnie(?) Patryk Czarnowski.
Zdziwiłbym się gdyby takie głosy się nie pojawiłyKoso pisze:W sumie gdyby jeszcze Czarnowskiego podpisali to chyba nie moglibyście narzekać.Hirako pisze:Na pierwszym treningu Zaksy gościnnie Michał Kozłowski i też gościnnie(?) Patryk Czarnowski.
Niech się sępy z polsatu udławią. Wróg publiczny polskiej siatkówki: polsat
Łańcuch pęka tam, gdzie jest najsłabsze ogniwo
Ostatnie sekundy są najważniejsze
Łańcuch pęka tam, gdzie jest najsłabsze ogniwo
Ostatnie sekundy są najważniejsze