Transfery 2017/18
Re: Transfery 2017/18
Mega dziwny zjazd Efimienko do ,,bazy"
Jasne, Gajewska pod Micellim bardzo się rozwinie jak nawet nie da jej powąchać boiska. On słynie z trzymania składu przez cały sezon i mecz bez zmian, nawet jak drużyna nic nie gra, już nie mówiąc o trzymaniu na boisku Kaczorowskiej zamiast Damaske. Więc na moje oko Gajewska zagra z 3 razy w sezonie po secie i na tym się skończy. A z młodych rozgrywających gra chyba najfajniejszą siatkówkę i cały jej postęp w Sopocie pójdzie w piach.
A co do Efimienko, to w lidze włoskiej grała fatalnie, więc nie wiem co takiego dziwnego. W końcu fachowiec Nawrocki zawsze ją powołuje, to można powiedzieć że kupili reprezentantkę. A że Zuza średnio miała z 25% w ataku i 1 blok na mecz, no to co...
A co do Efimienko, to w lidze włoskiej grała fatalnie, więc nie wiem co takiego dziwnego. W końcu fachowiec Nawrocki zawsze ją powołuje, to można powiedzieć że kupili reprezentantkę. A że Zuza średnio miała z 25% w ataku i 1 blok na mecz, no to co...
Ja zanim napiszę, lubię sprawdzić...SevenUP pisze: A że Zuza średnio miała z 25% w ataku i 1 blok na mecz, no to co...
193 ataki - 68 punktów - to daje średnią 35,2% w tym sezonie.
blok - 54 punkty w sezonie, co daje śrdenią 0,75 na set, 2,45 punktowego bloku na mecz.
Pomyliłeś się o 10 punktów procentowych (40%) jeśli chodzi o atak i 245% jeśli chodzi o blok. Masz spory margines błędu w tym co piszesz... Zakładając, że wiesz, co piszesz
Zuza była jedną z czołowych blokujących ligi. Także trochę przestrzeliłeś SevenUP.
Myślisz, że Gajewska zrobiłaby większy postęp np. u Makowskiego?
W Sopocie Lorenzo dawał szanse Bełcik, Radenkovic i Kaczmar.
Myślisz, że Gajewska zrobiłaby większy postęp np. u Makowskiego?
W Sopocie Lorenzo dawał szanse Bełcik, Radenkovic i Kaczmar.
A mam podstawowe pytanie, czy oglądałeś te mecze? Mi sie udało całkiem sporo, mimo że to nie topowa drużyna ale z 2/miesiąc widziałem. I naprawdę szału nie ma.
Natomiast średnia z całego sezonu naturalnie pokazuje lepsze mecze i gorsze, mi natomiast bardziej chodziło o to co się dzieje najczęściej, oczywiście statystyk nie sprawdzałem i nie znam ich na pamięć na wyrywki. Tylko że statystyki można sobie nabijać na słabszych zespołach. Natomiast wrażenie wzrokowe nie jest korzystne zdecydowanie,
35.2 % to wciąż bardzo zły wynik jak na środkową, jakiś 15% mniej od porządnej zawodniczki. i 6-7% mniej niż granica przyzwoitości.
Phil, 0.75 bloku na mecz? To jest czołówka czego? To jest dosyć słaby wynik jak na środkową, raczej 1/blok na set to taki standard. CHoć i tak te statystyki wyglądają lepiej niż gra Zuzy, niestety.
Natomiast średnia z całego sezonu naturalnie pokazuje lepsze mecze i gorsze, mi natomiast bardziej chodziło o to co się dzieje najczęściej, oczywiście statystyk nie sprawdzałem i nie znam ich na pamięć na wyrywki. Tylko że statystyki można sobie nabijać na słabszych zespołach. Natomiast wrażenie wzrokowe nie jest korzystne zdecydowanie,
35.2 % to wciąż bardzo zły wynik jak na środkową, jakiś 15% mniej od porządnej zawodniczki. i 6-7% mniej niż granica przyzwoitości.
Phil, 0.75 bloku na mecz? To jest czołówka czego? To jest dosyć słaby wynik jak na środkową, raczej 1/blok na set to taki standard. CHoć i tak te statystyki wyglądają lepiej niż gra Zuzy, niestety.
Co innego wrażenie i ocena - tu dyskutować nie ma co, co innego liczby, które podałeś fałszywe.SevenUP pisze:A mam podstawowe pytanie, czy oglądałeś te mecze? Mi sie udało całkiem sporo, mimo że to nie topowa drużyna ale z 2/miesiąc widziałem. I naprawdę szału nie ma.
No nie, pisałeś o średniej. Średnia oznacza, że były mecze i lepsze i gorsze.SevenUP pisze:Natomiast średnia z całego sezonu naturalnie pokazuje lepsze mecze i gorsze, mi natomiast bardziej chodziło o to co się dzieje najczęściej
Teraz już naprawdę twierdzę, że nie wiesz, o czym piszesz, w dodatku nie czytasz tego, co piszą inni. Przeczytaj mój poprzedni post raz jeszcze.SevenUP pisze:Phil, 0.75 bloku na mecz? To jest czołówka czego? To jest dosyć słaby wynik jak na środkową, raczej 1/blok na set to taki standard. CHoć i tak te statystyki wyglądają lepiej niż gra Zuzy, niestety.
Można lubić zawodniczkę lub nie. Można oceniać ją dobrze, lub też wręcz przeciwnie. Ale jak się zakłamuje liczby, a po zdemaskowaniu tego brnie się w to dalej, to ja jjuż zakładam złą wolę
0,75 na set.SevenUP pisze: Phil, 0.75 bloku na mecz? To jest czołówka czego? To jest dosyć słaby wynik jak na środkową, raczej 1/blok na set to taki standard. CHoć i tak te statystyki wyglądają lepiej niż gra Zuzy, niestety.
Sprawdź statystyki bloku innych środkowych
Rozumiem, że można być fanem Budowlanych i nie lubić ŁKSu, ale bez przesady.
No ale trzeba Zuzie oddać, że w ataku nie poszalała. Patrząc w zbiorcze statystyki środkowych Serie A jest dopiero na 35-tym miejscu jeśli chodzi o skuteczność w tym elemencie i wyprzedza ledwie kilka zawodniczek. W bloku natomiast spisywała się zdecydowanie lepiej i ze wspomnianymi 0,75 pkt/set jest na bardzo wysokiej, czwartej pozycji. Niezłe siódme miejsce zajmuje też w rankingu asów/set (0,18).
II liga siatkówki kobiet - treningi dla dzieci i młodzieży - Miejska Amatorska Liga Siatkówki - http://laskovia.pl/
A czy ona kiedyś szalała w ataku i ogólnie Polska środkowa kiedyś szalała w ataku nie licząc śp.Agaty Mróz ,czasami Bednarek Kaszy i pewnie jeszcze ktoś by tam się znalazł - no nie mamy środkowych wysokich,mobilnych
podobno Paszek w Krakowie.
Emilia Mucha z nowym kontraktem w Bielsku- Białej
Emilka na przyszły sezon i tak miała. Przedłużyła na dłużej?
-
Tak tak przedłużyła jeszcze o rok
Podobno Ania Grejmam rozmawia na temat transferu z Developresem.
Ostatnio zmieniony 13 maja 2017, o 10:18 przez Didek, łącznie zmieniany 1 raz.
Skoro Ania rozmawia z Developressem to Bartek z Resovią ?
Być może rozmawia z Resovią. Ze Skrą jeszcze niczego nie podpisał. Czeka na ogłoszenie nazwiska nowego trenera. (Piechocki mówił, że ogłoszą do niedzieli).
Podobno Agnieszka Wołoszyn kończy karierę? Pisze podobno gdyż z innej strony słyszałem, że ma grac w Energetyku Poznań... może red.Mewa wie cos z pierwszej ręki
Brak następcy Kurka? Wilfredo by chyba sie sprawdził. Przyjmujacych mamy aż nadmiar, Leoś trochę krwawi w przyjeciu a na ataku brakuje gracza z taka charakterystyką...
-
Żeby nie zaśmiecać wątku Skry, to odpowiem tutaj:
Wartość zawodniczek (zresztą czegokolwiek) określa rynek, funkcja popytu i podaży, ile ktoś za coś jest w stanie zapłacić w stosunku do tego za ile ktoś chce sprzedać. Myślałem że to oczywiste.
Tak, ale ja pytałem co jest kryterium wartości według Ciebie, a na to mi nie odpowiedziałeś. Nie są tyle warte bo?krzysiu pisze:W tym sensie,że za duzo zarabiają a nie są tyle warte i to mówił nawet Dolata,że rynek jest przepłacony
Wartość zawodniczek (zresztą czegokolwiek) określa rynek, funkcja popytu i podaży, ile ktoś za coś jest w stanie zapłacić w stosunku do tego za ile ktoś chce sprzedać. Myślałem że to oczywiste.
Kwiatkowska Babicz następny sezon w Pile
są słabe i dostaja tyle bo rynek jest mierny i trzeba płacic wiecej niz sa warte - kontrakty sa za wysokie i nieadekwatne do um. jezeli Dolata mowi ze u nas niektore mialy tyle co we Wloszech to pokazuje ze sie marnotrawi pieniadze
Agnieszka z pewnością na brak ofert nie może narzekać, ale z tego co wiem nie podjęła jeszcze decyzji, czy zagra w przyszłym sezonie. Energetyk też pewnie złoył ofertę, ale chyba jeszcze daleko do tego, żeby powiedzieć, że będzie tam grać, jak i do tego, że będzie w ogóle graćArtek1967 pisze:Podobno Agnieszka Wołoszyn kończy karierę? Pisze podobno gdyż z innej strony słyszałem, że ma grac w Energetyku Poznań... może red.Mewa wie cos z pierwszej ręki
Bartek, jesli bedzie konkurs na ministra w MSZ składaj aplikacje tak dyplomatycznej odpowiedzi nie widziałem na tym Forummewa pisze:Agnieszka z pewnością na brak ofert nie może narzekać, ale z tego co wiem nie podjęła jeszcze decyzji, czy zagra w przyszłym sezonie. Energetyk też pewnie złoył ofertę, ale chyba jeszcze daleko do tego, żeby powiedzieć, że będzie tam grać, jak i do tego, że będzie w ogóle graćArtek1967 pisze:Podobno Agnieszka Wołoszyn kończy karierę? Pisze podobno gdyż z innej strony słyszałem, że ma grac w Energetyku Poznań... może red.Mewa wie cos z pierwszej ręki
Brak następcy Kurka? Wilfredo by chyba sie sprawdził. Przyjmujacych mamy aż nadmiar, Leoś trochę krwawi w przyjeciu a na ataku brakuje gracza z taka charakterystyką...
A z czego to po części wynika? Z limitów. Mamy 14 drużyn w lidze. Na boisku mogą być tylko 3 zawodniczki zagraniczne, więc te najlepsze Polki oczekują wysokich zarobków, bo mogą sobie na to pozwolić.krzysiu pisze:są słabe i dostaja tyle bo rynek jest mierny i trzeba płacic wiecej niz sa warte - kontrakty sa za wysokie i nieadekwatne do um. jezeli Dolata mowi ze u nas niektore mialy tyle co we Wloszech to pokazuje ze sie marnotrawi pieniadze
W Niemczech jest 12 zespołów nie ma limitów. Często grają tańsze i lepsze zawodniczki zagraniczne (głównie młode Amerykanki).
We Włoszech na 12 drużyn na boisku mogą być 4 zawodniczki zagraniczne. Kluby często ściągają po 5-6 zagranicznych zawodniczek. Więc tam tych Włoszek potrzebnych jest mniej. Ponadto każda z drużyn ma rozbudowane szkolenie młodzieży w różnych kategoriach wiekowych i w razie jakichś kontuzji itd to te młode Włoszki "wskakują" do drużyny.
nie wiem,dla mnie to przeplacanie skoro czasami Albanki itp.biora mniej niz młode Polki ktore nic nie pokazaly
Nie tylko Albanki biorą mniej
Tak jak wspomniałem wyżej. Mało jest bardzo dobrych Polek, a kimś te 150 miejsc (i więcej) w lidze trzeba zapełnić.
Chemik wykupił Smarzek z Legionowa za 600 tys.
Tak jak wspomniałem wyżej. Mało jest bardzo dobrych Polek, a kimś te 150 miejsc (i więcej) w lidze trzeba zapełnić.
Chemik wykupił Smarzek z Legionowa za 600 tys.
Smarzek to akurat specjalny przypadek skoro jej kontrakt w Policach jest trzy, lub cztero letni. Miała ważny z Legionovią plus Legionowo za ten hajs dokończyło sezon.
Alex Holston (OPP, USA) in Chemik Police. wg.inside volley
Potwierdzone info na jej twiterze. Świetny transfer.
2letni kontrakt