Też tak uważam chociaż Częstochowa słabiutka dzisiaj gra z mocno rezerwową z Zaksą to coś tam pogra ale za chwilę dostanie łomot od Zawiercia i Nysy. To nie jest zespół który będzie dużo punktował ewentualnie z Radomiem i z zespołami które wystawią rezerwowy składWysokiPortorykanczyk pisze: ↑6 lis 2023, o 21:09 Zaksa piękny klub. Tzn. w tym przypadku konkretnie ten, kto tam wcisnął potężnego Chitigoia, ale generalnie Zaksa top.
Hot take: Częstochowa utrzyma się kosztem Radomia. Cytujcie w kwietniu.
PlusLiga sezon 2023/24 - kolejka 4
Re: PlusLiga sezon 2023/24 - kolejka 4
Czarny
Vigo pisze: ↑6 lis 2023, o 21:12Też tak uważam chociaż Częstochowa słabiutka dzisiaj gra z mocno rezerwową Zaksą to coś tam pogra ale za chwilę dostanie łomot od Zawiercia i Nysy. To nie jest zespół który będzie dużo punktował ewentualnie z Radomiem i z zespołami które wystawią rezerwowy składWysokiPortorykanczyk pisze: ↑6 lis 2023, o 21:09 Zaksa piękny klub. Tzn. w tym przypadku konkretnie ten, kto tam wcisnął potężnego Chitigoia, ale generalnie Zaksa top.
Hot take: Częstochowa utrzyma się kosztem Radomia. Cytujcie w kwietniu.
Czarny
Krzyś Zapłacki trzyma Częstochowę przy życiu - ale to II liga.
15 przyjęć Zapłackiego i po 2 Bednorza i Erica
Chitigoi jak przez rok przypakuje u Pietrzyka to w przyszłym roku będzie miazga.18-latek i taki przegląd pola???
15 przyjęć Zapłackiego i po 2 Bednorza i Erica
Chitigoi jak przez rok przypakuje u Pietrzyka to w przyszłym roku będzie miazga.18-latek i taki przegląd pola???
Ostatnio zmieniony 6 lis 2023, o 21:15 przez bono, łącznie zmieniany 1 raz.
słupek...wałek...Rejtan....repra...depra...
-
Walka Radom vs Częstochowa o utrzymanie to starcie na które nie zasługujemy, którego nie potrzebujemy i które dostaniemy - po prostu jakoś mam większe zaufaniedo /naiwną nadzieję wobec (skreślić niepotrzebne) tych ziomeczków z Częstochowy na przyjęciu niż do potężnego tercetu Buszek-Formela-Piotrowski na drugim przyjęciu w Radomiu.
Gdyby Michał Winiarski nie skradł talentów Dulskiemu, to mogliby wygrać tego pierwszego seta.
On w tej chwili jest już lepszy niż Dulski, takie są fakty. Nie wiem, czy nie lepiej dla Częstochowy postawić na Borkowskiego. Ostatnio przeciwko JW zaprezentował się naprawdę dobrze. Nie byłbym taki pewny, że Radom spadnie z ligi kosztem Częstochowy. Zobaczymy. Katowice raczej również będą grać o utrzymanie. Barkom to również drużyna z którą Częstochowa może realnie myśleć o zwycięstwie. Borkowski powinien zostać przynajmniej jak narazie, tym podstawowym graczem Częstochowy.
Ostatnio zmieniony 6 lis 2023, o 21:24 przez Simao, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Za dużo wymagasz.Simao pisze: ↑6 lis 2023, o 20:48 Oj nie wiem, czy ta Częstochowa utrzyma się w lidze. Zapowiada się chyba jednorazowa przygoda z PlusLigą. Tak jak w przypadku BBTS. Dulski bardzo mnie rozczarowuje na początku tego sezonu. Zobaczymy jak dziś zagra, obecnie lepszy od niego jest ten młodziutki Rumun w ZAKSIE. Mogli ściągnąć do siebie takiego gracza, a nie jakiś przeciętniaków, którzy nic nie wnoszą. Lepsi są Polacy grający w Częstochowie, niż obcokrajowcy. Słabe transfery Częstochowy, jeśli chodzi o graczy z zagranicy.
Zgadzam się z Jaroszem, trzeba grać Panie Dulski. Po drugiej stronie gra młody osiemnastolatek, który jest nominalnym przyjmującym. Będzie wstyd, jeśli ostatecznie wypadnie lepiej. Nie wiem, czy Dulski będzie tą przyszłością naszej kadry. Gierżot jak narazie również nie robi na mnie jakiegoś dużego wrażenia.
Dulski już ściągnięty do rezerwowych 1 atak skończony i 1 as. W poprzednich meczu podobne parametry. Borkowski w tym samym wieku i gra o wiele lepiej.
Nie ma co porównywać z Chitigoi . To nie ta klasa i umiejętności.
No ale każdy chciałby zagrać z zaksą w takim ustawieniu w jakim dzisiaj gra heheSimao pisze: ↑6 lis 2023, o 21:21On w tej chwili jest już lepszy niż Dulski, takie są fakty. Nie wiem, czy nie lepiej dla Częstochowy postawić na Borkowskiego. Ostatnio przeciwko JW zaprezentował się naprawdę dobrze. Nie byłbym taki pewny, że Radom spadnie z ligi kosztem Częstochowy. Zobaczymy. Katowice raczej również będą grać o utrzymanie. Barkom to również drużyna z którą Częstochowa może realnie myśleć o zwycięstwie.
Czarny
-
Tak postawiłem w pretyperze (Radom spada).
Co do meczu - niestety, Dulski zdjęty. Zaczynają się schody.
Co do meczu - niestety, Dulski zdjęty. Zaczynają się schody.
Może i Stępień jakoś dźwiga rozegranie ale dokładność ma słabiutką.
-
Moim zdaniem, jeśli Częstochowa chce utrzymać się w lidze, to powinni rozegrać sezon w obecnym zestawieniu. Częstochowa w obecnym zestawieniu będzie mogła powalczyć o zwycięstwo z Radomiem, Katowicami, Barkomem, może też z Lubinem.
@WysokiPortorykanczyk, to jest moja ocena na dzień dzisiejszy. Mocno wierzę w tego gracz, pisałem to niejednokrotnie. Tylko bardzo mnie rozczarowuje, przynajmniej na dzisiaj. Zobaczymy z jakimi liczbami zakończy sezon. Obecnie jest duże prawdopodobieństwo, że będzie zmiennikiem Borkowskiego. Swoją drogą, ten chłopak to również utalentowany gracz, trochę niedoceniany. Mało ludzi zwraca na niego uwagę, traktuje go poważnie.
@WysokiPortorykanczyk, to jest moja ocena na dzień dzisiejszy. Mocno wierzę w tego gracz, pisałem to niejednokrotnie. Tylko bardzo mnie rozczarowuje, przynajmniej na dzisiaj. Zobaczymy z jakimi liczbami zakończy sezon. Obecnie jest duże prawdopodobieństwo, że będzie zmiennikiem Borkowskiego. Swoją drogą, ten chłopak to również utalentowany gracz, trochę niedoceniany. Mało ludzi zwraca na niego uwagę, traktuje go poważnie.
Ostatnio zmieniony 6 lis 2023, o 21:38 przez Simao, łącznie zmieniany 1 raz.
No i może z rezerwowa Zaksa dzisiaj. Wyżej jednak stawiam Lubin Barkom i Katowice
Czarny
Tu jeszcze będzie ciekawie, bo ZAKSA się męczy: Bednorz 5/13, Chitigoi 8/18, kilka razy dobrze pocelowani zagrywką, Stępień problemy z dokładnością. Zmiana atakującego powinna pomóc Częstochowie, o ile utrzymają dobry poziom jej przyjmujący.
Częstochowa już przestała się bać, choć Sobański trochę trzyma ZAKse przy życiu, mimo wszystko Jak dziś Czewa tego nie wygra to już raczej nigdy, zakładając, że ZAKsa nie będzie się ratować Śliwką.
Kiedy Łomacza bijesz piłką po głowie, pamiętaj pozostać na własnej połowie.
Serio ja bym dokładniej rozegrał, wszystkie piłki Stępnia na skrzydło dwa metry od siatki,zero pajpa,środkiem tez tak sobie.Tu będzie długi mecz.
-
Pojedynek Stępień vs Kowalski na rozegraniu to podobny creme de la creme.WysokiPortorykanczyk pisze: ↑6 lis 2023, o 21:15 Walka Radom vs Częstochowa o utrzymanie to starcie na które nie zasługujemy, którego nie potrzebujemy i które dostaniemy - po prostu jakoś mam większe zaufaniedo /naiwną nadzieję wobec (skreślić niepotrzebne) tych ziomeczków z Częstochowy na przyjęciu niż do potężnego tercetu Buszek-Formela-Piotrowski na drugim przyjęciu w Radomiu.
Gdyby Michał Winiarski nie skradł talentów Dulskiemu, to mogliby wygrać tego pierwszego seta.
Kombinowany skład to jedno, ale ZAKSA 8 błędów bezpośrednich w tym secie drugim i mocno pomogła rywalom wygrać seta. Stępień swoją przydatność musi pokazywać właśnie w takich meczach, a nie w takich gdzie nikt nawet nie zakłada jego pojawienia się na boisku. Na razie jej nie pokazuje. Zmiana atakującego Norwidowi mocno pomogła, Borkowski 7/9 w ataku, no i tylko 4 błędy Częstochowy w secie drugim.
Takim składem i z taką grą to Zaksa biłaby się z Radomiem o utrzymanietomasol pisze: ↑6 lis 2023, o 21:49 Kombinowany skład to jedno, ale ZAKSA 8 błędów bezpośrednich w tym secie drugim i mocno pomogła rywalom wygrać seta. Stępień swoją przydatność musi pokazywać właśnie w takich meczach, a nie w takich gdzie nikt nawet nie zakłada jego pojawienia się na boisku. Na razie jej nie pokazuje. Zmiana atakującego Norwidowi mocno pomogła, Borkowski 7/9 w ataku, no i tylko 4 błędy Częstochowy w secie drugim.
Czarny
Im dłużej będzie trwał ten mecz, tym gorzej dla podstawowych graczy ZAKSY. Bednorz, Shoji, Smith. Borkowski, ten chłopak naprawdę bardzo dobrze się prezentuje, widać to również w statystykach. Naprawdę zasługuje na bycie tym podstawowym graczem w Częstochowie. Młodzik z ZAKSY trochę przygasł. Jednak jak na osiemnastolatka posiada już naprawdę duże umiejętności.
Młody Rumun już sprowadzony na ziemię.
Niech Zaksa się nie wygłupia i ściąga szybko jakiegoś przyjmującego a nie Zapłacki co przez 2 i pół seta nie skończył ataku.
Super młody Borkowski!
Niech Zaksa się nie wygłupia i ściąga szybko jakiegoś przyjmującego a nie Zapłacki co przez 2 i pół seta nie skończył ataku.
Super młody Borkowski!
Ostatnio zmieniony 6 lis 2023, o 21:58 przez bono, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Swoją drogą Częstochowa vs Radom to może być taki wyścig ślimaków, że potem o utrzymaniu serio może zadecydować, że ktoś tam w listopadzie dostał Zaksę w meme-składzie. Ale oczywiście daleka droga jeszcze do zamienienia tego na punkty.
Dobry terminator z tego Borkowskiego.
Najlepsze jest to że trener Zaksy nawet nie chce tego meczu wygrać bo Śliwka i Kaczmarek w dresieWysokiPortorykanczyk pisze: ↑6 lis 2023, o 21:58 Swoją drogą Częstochowa vs Radom to może być taki wyścig ślimaków, że potem o utrzymaniu serio może zadecydować, że ktoś tam w listopadzie dostał Zaksę w meme-składzie. Ale oczywiście daleka droga jeszcze do zamienienia tego na punkty.
Czarny
Chłopak pracuje tym meczem może jeszcze nie na kontrakt, ale już zwróci na siebie uwagę. Taki Bednorz czy Szymura też zaczynali poważne granie od Czewy.
Radom musi być wściekły że ZAKSA wyszła takim składem
Czarny
Mateusz Borkowski Chyba będę bardziej śledził tego chłopaka. Myślę, że może zostać podstawowym atakującym Częstochowy.
Taaaa Kaczmarka żebysmy powtórkę Hubera mieli.Vigo pisze: ↑6 lis 2023, o 22:02Najlepsze jest to że trener Zaksy nawet nie chce tego meczu wygrać bo Śliwka i Kaczmarek w dresieWysokiPortorykanczyk pisze: ↑6 lis 2023, o 21:58 Swoją drogą Częstochowa vs Radom to może być taki wyścig ślimaków, że potem o utrzymaniu serio może zadecydować, że ktoś tam w listopadzie dostał Zaksę w meme-składzie. Ale oczywiście daleka droga jeszcze do zamienienia tego na punkty.
Nie sądziłem że tak repra zniszczy zawodników Zaksy.
Ale to samo przerabialiśmy w tamtym sezonie z Bełchatowem, też lanie z każdym i od wszystkich, a potem wykorzystał moment rozprężenia i na ZAKsie oraz JW zdobył nagle 5 punktów. Dlatego nie potrafię już po prostu emocjonować się rundą zasadniczą.
-
Przede wszystkim pracuje na to żeby kolejny mecz zacząć w wyjściowym składzie, co myślę, że mu się udało. I tak młodzi gracze powinni wywalczać sobie miejsce właśnie.
Jesus, co tam się dzieje. xd Biedny potężny Chitigoi.