II runda play off
II runda play off
Mecze o miejsca 1-4:
Delecta Bydgoszcz - Asseco Resovia RZeszów
Jastrzebski Węgiel - ZAKSA Kędzierzyn-Koźle
O miejsca 5-8
Skra Bełchatów - Lotos Trefl Gdańsk
AZS Politechnika Warszawa - Effector Kielce
Zaczynają od rywalizacji Delecty z Resovią bo JAstrzebie z ZAKSA zagra dopiero po Final Four. Ciekawa będzie walka o piate miejsce. CZy Skra będzie chciała??
Delecta Bydgoszcz - Asseco Resovia RZeszów
Jastrzebski Węgiel - ZAKSA Kędzierzyn-Koźle
O miejsca 5-8
Skra Bełchatów - Lotos Trefl Gdańsk
AZS Politechnika Warszawa - Effector Kielce
Zaczynają od rywalizacji Delecty z Resovią bo JAstrzebie z ZAKSA zagra dopiero po Final Four. Ciekawa będzie walka o piate miejsce. CZy Skra będzie chciała??
Źle pisać o "wielkiej drużynie z twierrdzą" to nienada,
Re: II runda play off
[post skasowany]
Ostatnio zmieniony 4 mar 2013, o 21:33 przez Guilder, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Punkt 23. Regulaminu Forum
Powód: Punkt 23. Regulaminu Forum
- Indyk AZS Ol
Na zajęcie 5-go miejsca największe szanse ma oczywiście Skra ale nie można zapominać o dobrze grającej Politechnice która jeśli wróci do gry z początku sezonu to może być ostra walka o miejsce 5-te. Nie zapominajmy o Effectorze który pokazywał się także z dobrej strony. 8-e miejsce jest dla Lotosu który gra bardzo słabo i nie zanosi się na lepszą grę tej drużyny
cyt.: "Tak mają wojownicy?" - Ireneusz Mazur
cyt.: "Jak nie idzie nożem to się wyjmuje topór, a jak toporem nie pójdzie to? ". - Adam Romański o Karlitzku w meczu KGHM Cuprum Lubin - Indykpol AZS Olsztyn - 9 grudnia 2023 roku.
cyt.: "Jak nie idzie nożem to się wyjmuje topór, a jak toporem nie pójdzie to? ". - Adam Romański o Karlitzku w meczu KGHM Cuprum Lubin - Indykpol AZS Olsztyn - 9 grudnia 2023 roku.
Liczę na finał Delecta - Zaksa/Jastrzębie (tutaj już bez różnicy dla mnie ).
Resovia niewątpliwie ten 5-meczowy maraton będzie odczuwać w kościach i chociaż ma szerszy skład od Bydgoszczan to jednak będzie krócej odpoczywać i nie ma atutu własnej hali a choćby te ćwierćfinały pokazały,ze to jest atut nie do przecenienia gdzie wszystkie mecze wygrali gospodarze poza dwoma(Zaksa wygrała w Wawie i Delecta w Gdańsku)) i to pokazuje,że jednak ten argument nie odszedł do lamusa.
Resovia także nie jest najlepiej przygotowana fizycznie do tej części sezonu o czym przekonany był choćby pan Such czy Smola w radiu centrum i trener również nie jest wielkim atutem Resovii o czym niejaki pan redaktor od siatkówki w tym radiu mówił.
Delekta będzie miała przewagę w osobach rozgrywającego(Masny),który jest szybciej i bardziej niekonwencjonalnie rozgrywającym od Tichacka oraz Antigi,który moze zrobić róznicę a myślę,że i trener ogladał wszystkie mecze Resovii i potrafi wyciagnąć odpowiednie wnioski i ustawić odpowiednią taktykę na grę Resovii,która jest bardzo czytelna i mało skomplkiowana i nie ma tylu rozwiązań co stosuje choćby Masny,Zagumny czy nawet Woicki.
Trybuny także będą sprzymierzeńcem Delekty a już wygrany mecz(chociaż ostatecznie przegrany w złotym secie,ale mecz jako całość wygrany) może dodać wiary i tchnąć nowego ducha bo jednak Ural Ufa silnym zespołem jest - co do tego nie ma wątpliwosci,prawda?
Jako Bydgoszczanin i kibic Delekty liczę na pierwszy w historii finał dla Bydgoszczy(Reska już swoje złoto zrobiła )jednak patrzac,że jest to półfinał to stawiam
51:49% szans na korzyść dla Delekty z racji przewagi ewentualnego piątego meczu u siebie i przewagi na rozegraniu i w osobie trenera.
Resovia niewątpliwie ten 5-meczowy maraton będzie odczuwać w kościach i chociaż ma szerszy skład od Bydgoszczan to jednak będzie krócej odpoczywać i nie ma atutu własnej hali a choćby te ćwierćfinały pokazały,ze to jest atut nie do przecenienia gdzie wszystkie mecze wygrali gospodarze poza dwoma(Zaksa wygrała w Wawie i Delecta w Gdańsku)) i to pokazuje,że jednak ten argument nie odszedł do lamusa.
Resovia także nie jest najlepiej przygotowana fizycznie do tej części sezonu o czym przekonany był choćby pan Such czy Smola w radiu centrum i trener również nie jest wielkim atutem Resovii o czym niejaki pan redaktor od siatkówki w tym radiu mówił.
Delekta będzie miała przewagę w osobach rozgrywającego(Masny),który jest szybciej i bardziej niekonwencjonalnie rozgrywającym od Tichacka oraz Antigi,który moze zrobić róznicę a myślę,że i trener ogladał wszystkie mecze Resovii i potrafi wyciagnąć odpowiednie wnioski i ustawić odpowiednią taktykę na grę Resovii,która jest bardzo czytelna i mało skomplkiowana i nie ma tylu rozwiązań co stosuje choćby Masny,Zagumny czy nawet Woicki.
Trybuny także będą sprzymierzeńcem Delekty a już wygrany mecz(chociaż ostatecznie przegrany w złotym secie,ale mecz jako całość wygrany) może dodać wiary i tchnąć nowego ducha bo jednak Ural Ufa silnym zespołem jest - co do tego nie ma wątpliwosci,prawda?
Jako Bydgoszczanin i kibic Delekty liczę na pierwszy w historii finał dla Bydgoszczy(Reska już swoje złoto zrobiła )jednak patrzac,że jest to półfinał to stawiam
51:49% szans na korzyść dla Delekty z racji przewagi ewentualnego piątego meczu u siebie i przewagi na rozegraniu i w osobie trenera.
Rafał Osiński : Bydgoszczanin z krwi i kości-fan Chemika/Delecty,Pałacu,Zawiszy,Polonii,Artego
A ja stawiam na dwa szybkie półfinały po 3:0. Dla Kędzierzyna i Rzeszowa.
Rafik30 co do tego przygotowania fizycznego to to był dopiero ćwierćfinał i nie wiesz, jak poradziłaby sobie Delecta na tym etapie przy takiej intensywności.
W kontekście gry Delecty w półfinale martwi mnie obniżka formy Antigi. Stefan od kilku spotkań nie radzi sobie w ataku. Z Resovią będzie ciężko, to jest zespół, który potrafi wykorzystywać niedokładności przeciwnika. Skuteczny Stefan jest Delekcie niezbędny. Z resztą cała Delecta musi zagrać równo, by z Resovią powalczyć. Wszyscy muszą maksymalnie włączyć się w grę, by cokolwiek ugrać. Jedno jest pewne - Delecta faworytem tego półfinału nie jest.
To tak nie dziala jak piszesz, ze gracz A I C mocniejsi. Potem mozesz wymienic pare pozycji lepiej obsadzonych w Resce. Lucasowi puszczaja nerwy ale nie zapominaj, ze Masny tez mial opinie zawodnika, ktory potrafi sie pogubic pod napieciem przy meczach o najwyzsza stawke.
No moze wiekszy wplyw trenera. Ponadto Resowiacy rzeczywiscie rekawami oddychali, padaja po 2 secie, traca zagrywke.
Atutem Reski jest doswiadczenie za to na pewnym poziomie.
Oby sie dzialo ( jako kibic neutalny chce jak najwiecej meczy i emocji)
Emocjonujaca koncowka w tym roku, nawet jesli przyjac, ze to z powodu obinzenia poziomu calosci.
No moze wiekszy wplyw trenera. Ponadto Resowiacy rzeczywiscie rekawami oddychali, padaja po 2 secie, traca zagrywke.
Atutem Reski jest doswiadczenie za to na pewnym poziomie.
Oby sie dzialo ( jako kibic neutalny chce jak najwiecej meczy i emocji)
Emocjonujaca koncowka w tym roku, nawet jesli przyjac, ze to z powodu obinzenia poziomu calosci.
Ostatnio zmieniony 4 mar 2013, o 22:15 przez kanimo, łącznie zmieniany 1 raz.
Dlaczego sztab Sovii miałby celować z formą na 1/4?rafik30 pisze: Resovia także nie jest najlepiej przygotowana fizycznie do tej części sezonu o czym przekonany był choćby pan Such czy Smola w radiu centrum i trener również nie jest wielkim atutem Resovii o czym niejaki pan redaktor od siatkówki w tym radiu mówił.
Delecta nie olała formę na puchar?
Niech się sępy z polsatu udławią. Wróg publiczny polskiej siatkówki: polsat
Łańcuch pęka tam, gdzie jest najsłabsze ogniwo
Ostatnie sekundy są najważniejsze
Wierzysz, ze grajac przeciwko Skrze ( abstrahujac od jej tegorocznej gry to zawsze grozny przeciwnik) Kowal dal im np wiecej siloni?? Mnie sie wydaje, ze Reska trafiajac na najtrudniejszego przeciwnika calkowicie stracila komfort w przygotowaniach. Jak to rozegral Kowal i czy wybral dobrze?
Może dlatego,ze grał ze Skrą a nie z (całym szacunkiem dla nich) Kielcami,Gdańskiem czy nawet Wawą? Moze dlatego,że w podświadomości miał to,ze wylatując z tej strefy przegrywa wszystko bo nie będzie miał medalu a Resovia jakby nie patrzeć miała najcięższego i najbardziej wymagającego(w teorii i praktyce)rywala w ćwierćfinale? Dlatego musiał przygotować doskonałą formę już na te mecze i to może zaburzyć dalsze odpowiednie funkcjonowanie na etapie półfinału i potem o decydujące miejsca.madlark pisze:Dlaczego sztab Sovii miałby celować z formą na 1/4?rafik30 pisze: Resovia także nie jest najlepiej przygotowana fizycznie do tej części sezonu o czym przekonany był choćby pan Such czy Smola w radiu centrum i trener również nie jest wielkim atutem Resovii o czym niejaki pan redaktor od siatkówki w tym radiu mówił.
Delecta nie olała formę na puchar?
Sorry,ale przygotować formę na puchar? Co tutaj masz na myśli konkretnie bo ciężko jest przygotować maksymalna formę na dwa mecze - nie wiem o jakim pucharze myślisz też: PP czy Challenge?
Formę można przygotować na daną fazę sezonu a nie na konkretny mecz bo tutaj jak ktoś dobrze przepracował "BPS" to turniej finałowy tzw. Final Four czy to w pucharach europejskich czy krajowych można rozegrać na pełnym gazie,ale już gdy jest cykl meczów w danej fazie i jest jakaś przerwa w ich rozgrywaniu to już gorzej z utrzymaniem maksymalnej koncentracji i najwyższej formy gdy ten okres się zaprzepaściło.
Rafał Osiński : Bydgoszczanin z krwi i kości-fan Chemika/Delecty,Pałacu,Zawiszy,Polonii,Artego
Skoro jest już oficjalny temat, to oficjalnie ogłoszę, że pan Michał Łasko postanowił wsadzić w buty honor swojego klubu jak i całej Plusligi, przeforsowując przełożenie meczów z Zaksą po turnieju FF. Tak oto frazesy przestają mieć znaczenie, gdy gra idzie o własny interes. Szkoda, że przy okazji zaburzając Zaksie przygotowania do Final Four i robiąc jej poważny kłopot w dalszej rywalizacji półfinałowej. Najbardziej przykre jest to, że włodarze Plusligi zamiast pomocy Zaksie, która rzeczywiście ratuje honor naszej siatkówki w pucharach, przyklasnęli Jastrzębskiemu.
-
to kiedy będą te mecze i czy lepiej dla Zaksy po FF czy pzzed grać z Jastrzębiem?
bo juz sie pogubilem
bo juz sie pogubilem
Tego się dowiesz po rozegranym play offie z Jastrzębiem.VernonRoche pisze:czy lepiej dla Zaksy po FF czy pzzed grać z Jastrzębiem?
Nikt nie wiem kiedy zostaną rozegrane te mecze, bo JW się nie opowiedział. Pewne tylko że po Omsku. Jak napisał Oskar Kaczmarczyk na twitterze, "Po FF w Omsku. Termin nieznany. Jak już zdecydują, że są gotowi i że światło działa.."
I oczywiście, że lepiej dla Zaksy grać teraz, bo przecież oni będą mieli bardzo długą przerwę od gry jadąc do Omska. Mecze z JW mialy być idealnym przetarciem.
I oczywiście, że lepiej dla Zaksy grać teraz, bo przecież oni będą mieli bardzo długą przerwę od gry jadąc do Omska. Mecze z JW mialy być idealnym przetarciem.
Ostatnio zmieniony 4 mar 2013, o 23:28 przez Edyta, łącznie zmieniany 1 raz.
Jak Czarnowski się wyleczy i Martino będzie mógł wejść do szóstki to wtedy rozegramy spotkania, no i oczywiście jak Łasko sobie odpocznie.VernonRoche pisze:to kiedy będą te mecze i czy lepiej dla Zaksy po FF czy pzzed grać z Jastrzębiem?
bo juz sie pogubilem
1998, 2000, 2001, 2002, 2003, 2016, 2017, 2019
znając Kowala i jego poprzednika, a także widząc fizyczną dyspozycję naszych (vide Shoeps) wcale bym się nie zdziwiłkanimo pisze:Wierzysz, ze grajac przeciwko Skrze ( abstrahujac od jej tegorocznej gry to zawsze grozny przeciwnik) Kowal dal im np wiecej siloni??
jeżeli zaś chodzi o półfinały to faworytami w moim odczuciu są ZAKSA i Resovia. jeżeli rzeszowianie wygrają jeden mecz w Bydgoszczy to powinni awansować, jeżeli im się to nie uda to będzie bardzo ciężko.
1971, 1972, 1974, 1975, 2012, 2013
Przypomnij, mi kiedy ostatnio ZAKSA poszła komuś na rękę?Edyta pisze:Skoro jest już oficjalny temat, to oficjalnie ogłoszę, że pan Michał Łasko postanowił wsadzić w buty honor swojego klubu jak i całej Plusligi, przeforsowując przełożenie meczów z Zaksą po turnieju FF. Tak oto frazesy przestają mieć znaczenie, gdy gra idzie o własny interes. Szkoda, że przy okazji zaburzając Zaksie przygotowania do Final Four i robiąc jej poważny kłopot w dalszej rywalizacji półfinałowej. Najbardziej przykre jest to, że włodarze Plusligi zamiast pomocy Zaksie, która rzeczywiście ratuje honor naszej siatkówki w pucharach, przyklasnęli Jastrzębskiemu.
Michał przeforsował przełożenie meczu? Błyszczysz Moja Droga(choć pewnie to określenie jest Ci nie w smak)
Ostatnio zmieniony 4 mar 2013, o 23:37 przez madlark, łącznie zmieniany 1 raz.
Edyta to jakiś żart? Co ma Michał do decyzji o terminie rozgrywania spotkań?
Ty czy ja mam dokladnie taki sam wpływ na ustalanie daty jak Łasko...
Ty czy ja mam dokladnie taki sam wpływ na ustalanie daty jak Łasko...
od pamiętnego cwiercfinału, poziom wypowiedzi niektorych leci na łeb na szyje... No ale nic dziwnego. Jest takie przysłowie "chłop ze wsi wyjedzie...[...]"Jak Czarnowski się wyleczy i Martino będzie mógł wejść do szóstki to wtedy rozegramy spotkania, no i oczywiście jak Łasko sobie odpocznie.
"dobrym atakiem wygrywa sie mecze, dobrą obroną zdobywa się mistrzostwa"
Siatkarskie gadżety http://www.internetowysklepsportowy.pl/Siatkowka-c9
No tak przekładamy mecz bo jest awaria światła, w to też można wierzyć jak ktoś chce
1998, 2000, 2001, 2002, 2003, 2016, 2017, 2019
Sezon bez wiatru w oczy Zaksy, to sezon straconyHirako pisze:No tak przekładamy mecz bo jest awaria światła, w to też można wierzyć jak ktoś chce
Chyba niektorym wiek przeszkadza w logicznym (a nawet wogole) mysleniu.
Przeciez to nie klub z Jastrzebia mowi "nie gramy i juz bo zarowki sie spalily" Nie klub z Jastrzebia decyduje (a juz na pewno to nie Michał Łasko decyduje kto z kim i w jakim skladzie gra ).
Decyzje o zmianie terminow musi zapewne zaakceptowac zarzad Plusligi jak i klub z KK.
Przeciez to nie klub z Jastrzebia mowi "nie gramy i juz bo zarowki sie spalily" Nie klub z Jastrzebia decyduje (a juz na pewno to nie Michał Łasko decyduje kto z kim i w jakim skladzie gra ).
Decyzje o zmianie terminow musi zapewne zaakceptowac zarzad Plusligi jak i klub z KK.
Komu wiatr w oczach to wiemy, na pewno nie zaksie;)
Tutaj Grodecki pokombinował, bo pewnie nie same władze plusligi. Michaś to wcześniej ubarwił honorem i fair play
Tutaj Grodecki pokombinował, bo pewnie nie same władze plusligi. Michaś to wcześniej ubarwił honorem i fair play
Anty PZPS, lepper, bosek, pakol, panikarz
Rozumiem że przełożenie meczu nastąpiło na wyraźne żądanie ZAKSY?? Do którego łaskawie przychylił się JW jak i Zarząd Plusligi?Kuba_JW pisze:Chyba niektorym wiek przeszkadza w logicznym (a nawet wogole) mysleniu.
Źle pisać o "wielkiej drużynie z twierrdzą" to nienada,
Oczywiscie nic nie rozumiesz.Pele pisze: Rozumiem że przełożenie meczu nastąpiło na wyraźne żądanie ZAKSY?? Do którego łaskawie przychylił się JW jak i Zarząd Plusligi?
Grodecki wysłał smsa do władz Plusligi, ze póki co nam sie nie chce grac z KK bo Czarnowskiego boli kciuk, a Łasko leci na mecz Barcelony z Milanem.
[']
Naprawde tak trudno pojąć fakt, ze to nie Jastrzebie decyduje kto z kim o co po co i w jakim terminie? To tylko jedna z 10 druzyn. Od decydowania jest tu ktos inny...
A sami szefowie plusligi zdecydowali za Grodeckiego, bez jego wiedzy i chęci, że dostaną 2 tygodnie na wypoczynek??
Oni wymyślili problemy z oświetleniem, które nie dają się naprawić w ciągu 3 dni?
Oni wymyślili problemy z oświetleniem, które nie dają się naprawić w ciągu 3 dni?
Anty PZPS, lepper, bosek, pakol, panikarz
Halo, czy tutaj ZAKSA chce przekładać mecz? Nie. Chciała grać mecze w zaplanowanych wcześniej terminach. W terminach do których przygotowywali się od 10 dni.madlark pisze:Przypomnij, mi kiedy ostatnio ZAKSA poszła komuś na rękę?
Słabo. Nie przypominam sobie sytuacji, kiedy Michał nie był fpjinx pisze:Michaś to wcześniej ubarwił honorem i fair play
Proste pytanie, a odpowiedz nie na temat.hardy pisze:Halo, czy tutaj ZAKSA chce przekładać mecz? Nie. Chciała grać mecze w zaplanowanych wcześniej terminach. W terminach do których przygotowywali się od 10 dni.madlark pisze:Przypomnij, mi kiedy ostatnio ZAKSA poszła komuś na rękę?
Kto miał pretensje, że nie jest spolegliwy wobec problemów Zaksy?
Choć decyzję podejmuje PLPS?
Kolejny raz pretensje do klubu, skoro decyzja należy do PLPS?
Ostatnio zmieniony 5 mar 2013, o 00:16 przez madlark, łącznie zmieniany 1 raz.
Czy problemy z oswietleniem sa czy nie, nie wiesz ani Ty ani ja. To po pierwsze.jinx pisze:A sami szefowie plusligi zdecydowali za Grodeckiego, bez jego wiedzy i chęci, że dostaną 2 tygodnie na wypoczynek??
Problemy z oswietleniem to problemy Jastrzebia. Decyzja władz plusligi to ICH decyzja a nie klubu z Jastrzebia, mogli nakazać rozegrac spotkanie (o ile maja taka mozliwosc zgodnie z regulaminem) w innym miejscu (kurnik, Spodek, cokolwiek- to byłby problem JW) i wtedy klub z Jastrzebia musialby sie dostosowac.
A władze Plusligi zdecydowały inaczej i grać bedziemy w innych terminach...
Dość proste do zrozumienia, nawet dla średio rozgarniętych.
Trudno, trzeba będzie poświecić FF a później pokonać [ingerencja moderatora] JW.Krótko.
W dyskusje z fanami Jastrzębia nie chce mi się wdawać, więc mam nadzieje ze nikt nie będzie się do mnie odnosił.
W dyskusje z fanami Jastrzębia nie chce mi się wdawać, więc mam nadzieje ze nikt nie będzie się do mnie odnosił.
Ostatnio zmieniony 5 mar 2013, o 11:05 przez nikt wazny, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: można ładniej
Powód: można ładniej
słupek...wałek...Rejtan....repra...depra...